onsdag 30 september 2009

Sparkad flickvän?

Hade jag endast varit hans personliga frisör hade jag garaneterat fått sparken vid det här laget... Resultatet blev inte alls som önskat, istället för blonda slingor blev dom guldiga/kopparfärgade! Fast det hade kunnat vara värre, jag minns otaliga misslyckanden hemma i badrummet när jag precis upptäckt toningar/hennafärg i tidiga tonåren. Jag har haft både grått, grönt, lila och rött hår (mot min vilja)! Antar att det blir en tur till affärn nu för att inhandla mer (blondare) färg..

Vad är din värsta hår-historia?

Multi-tasking

Sitter och läser igenom en manual för min kamera.. Måste ha lite kött på benen för om ett par dagar så ska jag fota T:s barn (om vädret är fint) - vill ha lite mer koll på inställningar och ljus exponering tills dess! Samtidigt så håller jag på o slingar C:s hår, snart ska han klippas också.. hoppas det blir okej säger jag bara. Har ju nämligen ingen annan än mej själv att skylla om resultatet blir katastrof!

Balkong Lunch

Vi trotsar kylan och låtsas att det är sommar! C drog fram utemöblerna och fick efter lite protester, en dunjacka och ett par skidgoggles senare (han hittade inte mina sunnisar) med även mej ut.



Haha jag ser ju heltokig ut!
Som tur är har vi inga grannar på framsidan :)

tisdag 29 september 2009

Fun Night

Börjar nästan få lite dåligt samvete över allt roligt jag haft på sistone.. Så här tillbringades kvällen:



Brendan


Mike "Bubby"


Älskling..


... och älskling igen

Då jag agerade fotograf blev det inga bilder av mej, men jag körde hoj flera varv jag med :) Imorrn kommer jag dock att kliva framför kameran, ska på en audition för en reklamfilm  för ett sportmärke. Väldigt bra betalt så det skulle vara superskoj att gå vidare.. Nu - sovdags!

måndag 28 september 2009

Motivations boost!

Läste en av mina favoritbloggar imorse och fick en riktig kick utav detta inlägg! Kände igen mej så väl.. just det där med att veta vad man vill innerst inne men att det är något som hindrar en från att ta steget ut och VÅGA. Så känner jag just nu. Har en massa ideér men vet inte riktigt var jag ska börja . Eller jo jag vet nog faktiskt men det är som om jag sitter o väntar på det perfekta tillfället. Som så klart inte kommer uppenbara sej bara sådär utan det handlar om att tro på sina visoner och göra nåt av dem.. Läskigt värre men ibland måste man riskera lite för att vinna något. Oj snurrigt värre blir det ibland. Hoppas du förstår på ett ungefär hur jag menar.

Luktar oljefärg i hela vardagsrummet, har suttit o målat dom senaste timmarna på en stor tavla till C:s föräldrars hus. En fruktskål med päron och nektariner är det meningen att det ska bli. Mitt ena päron som jag gjorde idag ser dock mer ut som en mango konstaterar jag nu...



Två päron?

Vad som är bra med oljefärg är ju att man kan måla lager på lager - så det bli garanterat fler penseldrag innan jag är nöjd. Men inte idag! Blev ingen klättring ikväll (N kunde inte få tag i nåt rep), så jag tänkte ta en tur till gymmet nu istället. Helt slut i huvudet, mer krävande än man kanske anar att sitta o dutta med en pensel i timmar.. blir därför en skön kontrast med ett träningspass!


söndag 27 september 2009

Day Lights Saving

Är det här idag - vilket på svenska betyder: Sommartid!! Helt underbart, finns ingen bättre årstid än sommaren enligt mej. Klättringen igår var helt grymt, vilket säkert syns på bilderna :) Var livrädd första klättringen och var övertygad om att jag skulle falla o slå halvt ihjäl mej.. Darrade helt ärligt som ett asplöv. Halvvägs upp började jag slappna av lite, andra klättringen gick bättre och på den sista 30 meters väggen fick jag in ett flow o kunde tillochmed njuta lite! Nästa outdoor session är redan inbokad; - måndagkväll åker klättringsskorna på igen :)

Nu ska vi iväg o ta en kaffe innan det bär av till Cromwell för några varv på crossbanan - längtar! Har inte kört mx på flera månader..

Pictures say more than a thousand words...


lördag 26 september 2009

Climbing Rock Here I Come!



Idag ska jag iväg o klättra med N och några andra tjejer, därför åkte jag ner på stan för att titta på klätterskor. Har nämligen hyrt svettiga begagnade skor i ett par månader nu så tyckte det var dags för ett par egna. Väl inne i butiken visade det sej att dom hade paketpris för skor, sele, kalkpåse och broms så jag kom hem med helt kit... ooops var ju inte direkt planerat men får tänka att jag sparar pengar i längden ;)

Sitter och käkar nån slags andra frukost/lunch bestående av muesli, yoghurt o nötter samt två fullkornskex med jordnötssmör o groddar.. och till det en cappuchino såklart :) N kommer o hämtar upp mej om cirka en halvtimme - är riktigt excited, första gången nånsin jag klättrar utomhus!

Wish me luck.

fredag 25 september 2009

Har precis sett..



På bio. Okej film, lite seg i början men helt klart "watchable". Allt blir så mycket bättre på bio eller hur? Något jag aldrig skulle ha sett klart hemma kan plötsligt bli riktigt spännande! Mycket för att jag inte kan springa därifrån och börja göra nåt annat kanske haha. Har iof hänt på bio också. Att jag gått ut alltså. Men det var så länge sen att jag inte minns vilken film. Måste hursomhelst ha varit en väldigt dålig en..

Nu ska jag dricka en kopp Sleepy Tea o sen krypa i säng. Imorrn ska vi möta C:s mamma o syster på flygplatsen o äta frukost innan A flyger upp till North Island - kl 9 är det sagt. Min mage kurrar redan!

Night Night

I väntan på fika



Sitter o väntar på älsklingen som kommer hem vilken sekund som helst. Då ska vi åka o fika! Var ner på stan en sväng o lämnade tillbaka en DVD samt gick in på Max för att kolla efter en sjal till C:s mamma. Vi såg nämligen en nere i Invercargill sist vi var där, men som hon aldrig köpte. Jag hittade både en och två sjalar, dock inte samma som vi tittade på men jag hoppas att hon gillar iallafall en av dem! Fick med mej två presenter till mej själv också.. en mjuk väst i ylle som är perfekt för att dressa upp en vanlig t-shirt eller linne, samt ett rockigt dragkedje-armband :)

Pamela i NZ

Just nu pågår NZ Fashion Week uppe i Auckland och bl.a är Pamela Anderson och Richie Rich här för att promota deras djurvänliga klädlinje. Sitter o kollar på nyhetsmorgon och Richie blir intervjuad o säger hur "Pamela är den snällaste människa han träffat, en underbar mamma och fantastiskt rolig". En lite annorlunda bild än den som media förmedlar.. alltid kul att höra 2 sidor! Googlade efter lite bilder på henne och Richie från N.Y Fashion Week men hon ser helt wasted ut på hälften av alla bilder, denna var mindre dålig:


Just för att man inte ser mycket av hennes uppenbart påverkade ögon..

Droger är ju inte direkt vad man förknippar med en "underbar mamma",  får verkligen hoppas att det inte händer varje dag. Nu ska jag röra ihop en cappuchino innan jag sätter igång med min dag!

torsdag 24 september 2009

Flight of the Conchords

Åååh dom är så roliga!! Har ni missat dom så måste ni bara ge det en chans:





Vi har hyrt hem en dubbel DVD med episode 1 som vi just nu sitter o kollar på. Perfekt kvällsysselsättning innan middag :) Lutar åt att det bllir kyckling med senapssås och rotfruktgrönsaker... mums!
Jag gillar nog faktiskt det mesta i matväg, inte mycket jag tackar nej till o så har det varit enda sen jag var liten o mamma lassade min mat i pappas stora plåtmatlådor när jag skulle bort. Haha mormor fick en chock och kunde inte förstå hur en liten unge kunde äta så mycket! Appropå små ungar så fikade jag med W idag o fick hålla i hennes lilla A. När han tittade upp på mej o började jollra och hela ansiktet sprack upp i ett leende smalt jag.. totalt. Slutade med att han hängde på min arm in i mataffären!

Nog om små bebisar. Fick ett chock besked i veckan om att Coronet Peak inte kommer öppna sina liftar för mountainbike säsongen det här året! Trodde inte att det var sant först, det är ju i stort sett varför jag bor här haha... Har varit massa skriverier om det i tidningarna och hela MTB communityn är i uppror. Tyvärr tror jag inte att det kommer att hjälpa.. Blir att köra shuttles alternativt gå upp för backarna i sommar helt enkelt.

Middag var det ja.

Good Morning!

Har precis bokat lägenhetshotell i Australien, det blev alla krav uppfyllda förutom havsutsikten. Kände att vi lika gärna kan gå ner på stranden om vi vill ha riktig "ocean-view", beachen ligger bara några hundra meter från vårt hotell ändå :) Nu är det bara bil kvar.. jösses det drar verkligen iväg, tur att jag hittade superbilliga biljetter iaf. Bara boende för 3 dagar kostar mer än bådas biljetter!

Magen kurrar, ska laga lite frukost till mej och älsklingen. Har en känsla att han ligger kvar i sängen i hopp om att frukosten ska vara klar när han kommer upp.. haha.

onsdag 23 september 2009

Dressed for Thai

När C kom hem åkte vi ner till @Thai (ja restaurangen heter så!) och fyllde magarna med vårrullar, kycklingsticks i jordnötsås och varsin curry - var sjukt mätta när vi åkte hem. Bestämde mej för att ta en liten promenad då jag knappt andats frisk luft idag, dock bytte jag inte om så gick klädd som nedan. Med stövlar och dunjacka. Det gick ju bra nerför backen men när jag sen skulle hem blev det jobbigt. Och varmt! Hade helst slängt av mej byxorna för att komma hem snabbare men slog bort den tanken rätt snart.. Så det blev ministeg upp för backen o tillslut var jag hemma!



Square Eyes

Är vad jag börjar få nu! Har suttit här framför datorn heeela dagen snart (med undantag för ett bad och nagellacksmålande då). Så trött i huvudet. Har hittat ett hotell på Sunshine Coast som uppfyller alla mina krav; centralt, nära stranden, nybyggt, fräsch inredning, gym, bredband o ja helst havsutsikt såklart men vet inte om det är värt dom extra slantarna. För hur ofta befinner man sej faktiskt på hotellrummet? Det populäraste verkar vara self-contained units, som gör att man kan få nästan 5-stjärnig lägenhet för samma pris för ett medelmåttigt 3-stjärnigt hotellrum. Fast då får man bädda sängen och sopa upp sina brödsmulor alldeles själv förstås haha. Men inte mej emot :)

Nä nu ska jag lämna tangenterna ifred ett tag o resa mej från soffan!


Mooloolaba Beach - här bodde jag i 18 månader.
I december tar jag med mej älsklingen och åker tillbaka, denna gång utan skolböcker!

Vanligtsvis

..När C åker ner till farmen så brukar jag vara oerhört produktiv och försöka hinna med allt som jag av nån anledning inte kommer mej för med när han är hemma. Idag däremot, har jag inte gjort många knop. Vaknade med en oerhörd träningsvärk i rygg o armar efter gårdagens gympass och klättring på det! Ingen bra idé att lägga in ett rygg och armpass samma dag som man ska hänga på en vägg o klamra sej fast i några millimeters djupa grepp..

Vad jag hade tänkt att jag skulle göra idag var att skriva ihop ännu ett CV o skicka in till en ny designshop som öppnar i  stan snart. Dock inte inredning, men kläder e ju kul det med! Sen hade jag tänkt få in antingen en promenad eller ett benpass på gymmet, måla lite på oljeprojektet jag håller på med till C:s mamma samt boka hotell för älsklingen överraskningspresent i december. Oh yes. Inte en grej har jag prickat av. Om man skulle ta ett bad och måla naglarna kanske?