torsdag 31 december 2009

Christopher goes Wild in NZ

Jag lovade ju bilder på gårdagens höjdpunkt (beroende på vem du frågar;), här är dom:



En glad Chris innan det begav sej..


Fast 8 minuter i en gammal långsam rostig monstertruck var ju kanske inte vad man förväntar sej för 250 dollar..


Jag och C höll oss på säkert avstånd


Den gick säkert 5 kilometer i timmen


Lovar att det var spännande att titta på!

Stackars C var arg hela vägen hem, han sa att han hellre dör än sätter sin fot där igen. Helt förståeligt!


Last day of 2009

Så var det nyårsafton igen då.. Förra året var jag och C i New York, det lär bli svårslaget men Queenstown är inte fy skam det heller. Nya Zealand får ju dessutom nytt år först av alla - det ni!

2009 har varit lite av ett mellanår för mej då det känns som allt stått still.. Särskilt det sista halvåret har varit en enda lång väntan på att något ska hända på säljfronten så vi kan fortsätta med våra framtida projekt. Nu har det ju inte blivit så och jag hoppas innerligt att 2010 kommer bli ett mer positivt år.

Ut med det gamla och in med det nya!

onsdag 30 december 2009

Sherlock Holmes

Kom just hem från bion där vi såg Sherlock Holmes - en lite för lång film som annars hade varit okej. Att vi fick sätena allra längst fram gjorde ju inte det hela bättre! Oh well slapp undan städningen som jag egentligen skulle ha gjort ikväll. Får bli imorrn istället.

Positivt är att jag känner mej en aning piggare idag så förhoppningsvis blir det en drink vid tolvslaget imorrn :) Var in och frågade om dom hade några bord på Botswana för imorrn kväll men den sena sittningen var fullbokad o vi tyckte att det skulle bli lite väl tidigt att äta redan klockan sex.. Så antagligen lagar vi nåt här hemma istället och åker in till framåt 11-12-taget. Ingen aning vad jag ska ha på mej men det får bli morgondagens problem!

Försöker ladda upp bilder men tekniken vill inte samarbeta med mej idag verkar det som.. Ska prova EN gång till innan jag kastar iväg både laptopen o kameran!

En halvtimme senare..


Christopher och Cameron ovanför Kawara River - läskigt brant stup kan jag lova!


Stannade vid Gold Fields för lunch men hittade inget som såg ätbart ut..


Något guld fick vi inte med oss hem heller

Laddar upp bilder på dagens höjdpunkt imorrn - nu ska jag sova!

Natti Natti

tisdag 29 december 2009

Sick Sunset




Dom här bilderna tog jag igårkväll från bilen.. sjukt vackert eller hur?

Ligger på sängen och mår illa.. ätit alldeles för mycket choklad! Usch och fy.. Världens huvudvärk har jag också, trots huvudvärkstabletter. Halsontet är lite bättre men känner mej trött och matt. Hoppas att jag känner mej bättre om ett par dagar!

C o K är iväg hos V o T på BBQ, själv åt jag en bränd omelett till middag (och en massa choklad som nämnt ovan). Nä ska nog gå o borsta gaddarna nu o sen försöka somna tidigt, sömn ska ju vara bra mot sjukdom har jag hört :)

Sov Gott!

Resan hem

Var hemskt lång.. kändes längre än vad resan upp gjorde. Eller ja åtminstone lika lång! Rullade in på garageuppfarten här klockan 10 igårkväll, varpå jag tog ett bad o stupade sedan rakt i säng! Vaknade gjorde jag såklart med världens halsont och huvudvärk. Är egentligen inte ett dugg förvånad, har säkert blivit utsatt för en miljard baciller under helgen som gått samt jag varken sovit eller ätit som vanligt. Fast lika trist är det att vara sjuk - avskyr det! Ska alldeles strax ta bilen och åka o köpa massa färsk frukt, vitaminer och halsont-spray/halstabletter så får vi se om jag lyckas kurera mej själv i någolunda tid. Hoppas!

Bilder från den överfulla färjan igår morse





lördag 26 december 2009

I'm gettin old

Shit jag kan för fasiken inte dricka längre! Är som jag numera har en gräns - dricker tre glas skumpa, blir lite sådär lagom "lullig", käkar middag, sippar på en drink ett tag men sen tar det stopp! Är det ett tecken på att man håller på att bli gammal eller? Just nu önskar jag mest att jag hade en ask Aladdin här brevid mej.. Eller M´s goda nougatbitar - dom såg sjukt goda ut!

Vi kom just hem från J´s och S´s där vi haft ännu en BBQ - resterna från julmiddagen igår.. Himla gott. Lutar åt att vi åker imorrn på eftermiddagen, hade gärna stannat en natt till men det blir det nog inte så. Resan hem är så pass lång att vi ändå måste stanna halvvägs på vägen till Queenstown så antagligen bäst att åka imorrn.

Längtar faktiskt inte hem ett enda dugg till lilla QT - är redo att flytta hem till Sverige och storstan känner jag. Trivs så mycket bättre där det är mycket folk och lite stadspuls! New Plymouth har både och - massa affärer plus att stan ligger precis vid kustlinjen och havet..

Bilder från igår när jag och C tog en promenad längs havet









fredag 25 december 2009

Christmas Day

Blev en minst sagt annorlunda jul! Träffades imorse vid 10-tiden hemma hos C:s morbror o familj. Bytte lite julklappar o framåt 12 tiden åkte BBQ:en igång. Nån timme senare dukades en jättefräsch sommarbuffé fram samtidigt som jullåtar spelades på stereon. Kändes väldigt skumt! Till efterrätten plockade Christopher fram ett gäng julmust som han hade med sej från Sverige och familjen grävde fram en CD med ABBA-låtar så det blev lite svenska vibbar för ett tag.. Inte för att vi lyssnar på ABBA på julen men man tar vad man har :)




Som hemma fast ändå inte...

torsdag 24 december 2009

En annorlunda Julafton..

Då vi ligger 12 timmar före er där hemma i Sverige har ju "vår" julafton redan gått förbi här.. Ligger på hotellrummet i New Plymouth där vi ska bo i 3 nätter. Sjukt fin lägenhet fick vi tag på som vi delar alla 3. Det är nog det mest positiva jag har att komma med.. Längtar hem så det gör ont! Får hoppas på att morgondagen blir okej. Har bestämt mej för att inte se på det som julfirande överhuvudtaget utan bara en vanlig BBQ med släkten. Då blir jag nog minst besviken.

Nu måste jag försöka sova, känner mej som en levande zombie efter 2 dagar i bil och 2 nätter av max 4 timmars sömn vardera. Så så så trött. Försökte sminka över tröttheten idag på eftermiddagen när vi kom hit men hur många lager jag än la på hjälpte det inte ett dugg.. behöver SÖMN!

Sov Gott..

PS. Mitt julaftonsmat bestod av en kycklingsallad och salta cashewnötter.. Vad åt ni?

Bilder från imorse när vi åkte färjan  från Piccton till huvudstaden Wellington







NZ Fiordland

onsdag 23 december 2009

Sleep Time

Är det verkligen nu.. ska alldeles strax gå o borsta tänderna o sen lägga huvudet på kudden - snart ska vi ju upp igen! Blev en skönt svettig joggingtur runt kvarteret och lite magövningar på golvet när jag kom tillbaka - härligt att få röra på sej efter en hel evighet i bil :) En lätt middag på det, scallops och räkor med sallad - riktigt gott! Köpte en liten påse fullkornschips från BP på vägen hem - är inte nån salttjej i vanliga fall, men när man varit i solen en hel dag och svettats kan det verkligen smaka..

Nej sova var det! Klockan ringer 04:45 imorrn - hua.

Night Night

Mer än halvvägs..

Äntligen är vi framme i Blemheim där vi ska sova i natt innan färjan går 20 över sex imorgon bitti. Har just checkat in på ett fräscht litet motel, 2 minuter från stan. Bilresan upp var faktiskt inte så hemsk som jag trodde den skulle bli.. Jag lyckades få sitta i framsätet eller köra mesta delen så kom rätt lindrigt undan! Även otroligt fin natur, med flera mil längs ett korallblått hav, som sedan byttes ut mot kullar o berg och tillslut vackra vingårdar. Har aldrig åkt ända upp hit förut, det är verkligen jättefint. Jag önskar bara att det vore under mindre tråkiga omständigheter..

Vet inte alls hur det kommer att bli imorgon när vi kommer fram till C:s morföräldrar, känner mej nervös, ledsen och obekväm på samma gång. Ta en dag i taget sa mamma, jag tror jag lyssnar på hennes råd..

Nu ska jag snöra på mej träningsdojorna o springa/powerwalka en sväng innan det är dags för middag.

Bilder från i dag:



Michael, Cameron och Christopher på jakt efter sälar...


Vi såg en hel massa av dem!


Såå söt eller hur!


Michael ute på en klippa


Önskar jag hade haft bikinin på mej - 24 grader varmt och strålande sol!

tisdag 22 december 2009

Tvära kast

Imorse fick vi ett otroligt tråkigt besked att C:s morfar är allvarligt sjuk och bara har en kort tid kvar att leva.. Därför har vi bestämt oss för att köra upp till Taranaki på North Island och fira jul tillsammans med hans morföräldrar. Det blir jag, C, C:s mamma och K som åker tidigt imorgon bitti och hem igen nästa vecka. Kommer att bli en lååång resa. Upp till Piccton därifrån färjan går är det cirka 12 timmars körning, när man väl tagit färjan över är det ytterligare minst 5 timmars körning. Önskar vi kunde flyga men det är alldeles för sent att boka nu, skulle kosta multum.

Kommer att bli en annorlunda jul minst sagt. Försökte att glömma allt det tråkiga för en stund idag när vi var i Wanaka där K flög helikopter..


Min underbara fina älskling


Jag tittar på när K försöker flyga...


... han lyckades rätt okej med lite hjälp!


Sen åt vi glass inne i Wanaka


C:s glass var superstor så jag hjälpte till att äta...

måndag 21 december 2009

Zzzz

Typ så känner jag mej nu - väääldigt sömnig med andra ord! Orkade inte ens kolla klart på filmen även fast den var helt okej..
Imorrn ska jag upp tididgt och gå morgonpromenad innan frukost tänkte jag, förhoppningsvis är det lika fint väder som idag! Efter helgen som varit med både överdoser av choklad, drinkar och snabbmat behöver jag en detox-dag (vecka!!).

K har bokat in sej för en helikopterflyg lektion imorrn i Wanaka, jag och C hänger med som moraliskt stöd nere på marken haha.

Nu ska jag släcka både lampa och ögonlock! God Natt

Kvällsinlägg är jobbiga..

...för att att uppdatera en hel dag tar ju ett tag! Eller förhoppningsvis iaf, annars har man ju haft det rätt tråkigt ;) Min dag har kanske inte varit världens roligaste men har hunnit med en del; morgonen spenderades nere på farmen i möte med bankmanagern där vi fixade nya konton o grejer. Är meningen att jag och C ska börja sköta ALLT pappersarbete som gäller farmen och nu när vi håller på o byta bank är det ett bra tillfälle att lära sej rutinerna från början!
När vi kom hem hade vi suttit i bilen i flera timmar så efter en enkel lunch o lite slapp i soffan framför youtube-klipp av Björn Gustafsson, började det klia i benen på mej. Tog med mej C o så stack vi till 7mile för lite härlig cykling! K kände för att ta det lugnt så han stannade hemma o drack några öl och klippte gräsmattan(!!) Alla nöjda o glada :)

Väl hemma lagade jag pajen jag snackade om igår (men som blev bytt mot indisk take away hurra!). Måste säga att den blev jäkligt god! Nu ska vi alldeles strax kolla på film.. Förresten, imorrn blir det till att köpa kökstillbehör - fick nämligen en bokning av lägenheten intill för fyra nätter över nyår! Vi har varken TV inkopplad eller nåt annat för den delen så nu blir det full fart o fixa iordning lägenheten så den blir bobar (kan man säga så?).

Nu - movietajm!

söndag 20 december 2009

Det går utför...

Kände mej lite sådär hurtig på kvällskvisten så bestämde mej för att ta en promenad (i kjol och sandaler).. Medans jag promenerade på så tänkte jag hur bra jag faktiskt mår efter omständigheterna (no sleep och ett gäng drinkar), tänkte att det måste bero på allt vatten som jag hällde i mej. Ju närmre hem jag kom ju sämre mådde jag dock. Väl hemma kände jag mej inte alls flash, varm o svettig (berodde inte på intensiteten på min promenad!) o en mage som inte är helt harmonisk. Lovade grabbarna att jag skulle laga skinkpaj till middag men det är det sista jag känner för just nu.. Kanske jag jag övertala dom att vi beställer indisk take-away istället :)

Söndagsmys!

Var ute igår och somnade inte förrän halv fem imorse! Vi (jag, C o K) började kvällen på världens (Queenstowns åtminstone) bästa restaurang Botswana, fortsatte vidare till deras bar där vi drack smarriga lychee-mojiitos innan vi drog till Barmuda. Där stannade vi mestadelen av kvällen förutom en kort brejk där vi gick till 2 uteställen med 18-åriga backpackers.. C drog av en fuldans mitt på dansgolvet till allas förvåning, jag skrattade så mycket att jag fick ont i magen! Vi drack varsin SNABB drink innan vi begav oss tillbaka till civiliserade och "vuxna" Barmuda :) En sjukt kul kväll...

Idag är det mys som gäller! Har varit till affärn och handlat hem nya Madison, min favoritglass Big Bikkies och chokladtäckta nötter så nu ligger jag här och mumsar! Börjar få en aning ont i magen om jag ska va ärlig så det är nog dags att lägga undan påsen med choklad snart.. Bara en till...och en till...



Grundade med en stor skål glass..


.. som snart tog slut!

lördag 19 december 2009

Hallelulja

Vad tråkigt jag har! Ingen aning om vad jag ska hitta på... Kom just hem från en sväng på stan där jag fixade dom sista klapparna. Vi hade sagt att vi inte skulle köpa nånting i år men ni vet ju hur det brukar bli med det... Hursomhelst, nästan sorted nu förutom att jag behöver några fler ettiketter för att veta vad som är till vem! På väg hem sprang jag över en klänning och ett halsband som bad om att få följa med mej..



Med svarta leggins och höga klackar till blir detta en perkekt fest outfit! Kan även dressas ner med platta skor och jeans - dubbel glädje :)



"Nothing too sporty"

Var svaret jag fick av K när jag frågade vad han kände för att göra idag... Jag tror vi skrämt vår stackars gäst med allt cyklande haha. Att pusha upp Skyline igår i ösregnet var nog droppen, bokstavligen.

Killarna drog iväg till mataffären imorse o handlade mat för dryga 700 spänn. Fick en chock när jag såg vad dom kom hem med; vitt bröd, chips, standardmjölk, sockersprängda energidrycker, feta ostar och smör i mängder. Insåg plötsligt att vi nog äter väldigt nyttigt här hemma ändå!

Ringde just V för att se om hon hade lust att ta en kaffe, men dom skulle ner till Invercargill på julmiddag. Stuck with the boys med andra ord...

fredag 18 december 2009

Rain Rain Rain

Det ööööös regnar ute och har så gjort hela eftermiddagen. Är ju fredagkväll o obligatorisk Wynyard Shuttle Night men vi har redan blivit dyblöta en gång idag så beslöt oss för att stanna hemma! Får se om vi blir hemma hela kvällen eller om det blir utgång later on.. C:s kompis är rätt taggad tror jag haha. Har skickat iväg dom till stan för att köpa nån god efterrätt åt oss så länge!

Later

torsdag 17 december 2009

Hay-fever attack!

Idag fick jag världens allergi-attack som satte fart efter en cykeltur i skogen.. Stod i duschen o nyste i säkert 15 minuter - har ni en aning om hur trött man blir efter en så lång nys-attack?? Nä tänkte väl det ;) Sen började mina ögon klia som satan o när jag klev ur duschen var dom helt rödsprängda, så pass att jag fick vänta en halvtimme innan jag kunde åka in till stan. Såg ut som jag gråtit i flera timmar så övervägde tom att behålla solglasögonen på när jag gick in i en butik. (Dom åkte av i sista stund)
Appropå sunnisar så hittade jag världens snyggaste solglasögon idag tillsammans med T. Följde med in som smakråd åt henne men som vanligt när man egentligen inte ska ha nåt så hittar man det perfekta paret!

Dom hade en kampanj där det andra paret är 40% billigare så jag o T ska tillbaka imorrn o se om vi kan göra några bra fynd :)

Killarna håller på o trixar med internet-anslutningen på övervåningen så lika bra att jag postar det här inlägget innan jag är offline!

Natti Natti

onsdag 16 december 2009

More photos!

Jösses vad trist det varit på bildsidan på sistone! Lovar att det kommer att komma upp fler bilder nu över jul och nyår, särskilt då K är här och vi garanterat kommer spendera mycket tid som "turister".

Så håll ut - mer bilder kommer!

Ibland måste man dra en vit lögn...


Ligger nere i sovrummet o bloggar efter att ha dragit ett lögn om att jag var trött.. I själva verket är jag inte vidare trött alls men filmen killarna valde är verkligen asdålig, jag klarade inte av att kolla en minut till!

K kom ju idag, C:s polare från Sverige. Vi trodde först att han missat planet då vi efter att ha väntat på flygplatsen i över 2 timmar (pga av nåt strul med planet i Sydney) - fortfarande inte såg skymten av honom i ankomsthallen. Vi väntade i närmre en timme på att han skulle komma genom Customs o var på väg att åka hem när han plötsligt dök upp - sist av ALLA. Visade sej att han hade fått frågor om han sålde narkotika, använde droger eller hade barnpornografi med sej på någon av sina 2 datorer! Sen hade dom vänt upp och ner på allt hans bagage. Jag vet att dom är extremt hårda här, liksom i Australien men detta var ju i helt sjukt...

Imorrn ska grabbarna ner till farmen - jag stannar hemma då jag vet att det kommer att bli 3 väldigt intensiva veckor, behöver det lilla andningsrum jag kan få :)


Jag just nu - himla nöjd över att slippa se mer Sci-Fiction..

tisdag 15 december 2009

Beslutsångest

Shit vad svårt det kan vara ibland att veta vad man ska göra. Allt känns som ett stort frågetecken just nu! Vi har ingen aning om vad som kommer hända med lägenheterna.. säljer dom så betyder det att vi kan bygga igen, men har vi otur händer ingenting! Och huset nere på farmen.. jag skulle vilja börja renovera redan idag men det är så svårt att planera när man inte har en aning om vad som kommer hända med allt annat.

Och för att röra ihop det ännu lite mera så frågade jag om jobbet nere på gymmet idag. Hon som jobbade blev jätteförvånad när jag sa att jag är utbildad PT o sa vidare att jag helt klart borde lämna in en ansökan så fixar hon en intervju åt mej. Men nu känner jag att det nog var en dum idé, jag vill ju kunna satsa allt på planering/renovering av husen innan jag åker hem i sommar. Om vi säljer vill säga.
Herregud varför lyckas jag alltid snurra in mej i alltför många grejer? Önskar att jag inte var så rastlös utan kunde vara nöjd lättare.. Är det  80-talisternas generation kanske? Att alltid vilja vidare, och sukta efter vad man tror finns runt hörnet istället för att leva i nuet o vara tacksam för det man har. Fast samtidigt vill man ju ha ett driv - livet vore ju rätt tråkigt annars eller?


Min värsta egenskap är nog min rastlöshet o att jag blir uttråkad så snabbt...
Ett under att jag klarade av att sitta still här tills kameran gick av!

Spegelblank


Idag ligger sjön alldeles spegelblank utanför fönstret, svårt att tro att det ösregnade och blåste storm så gott som hela natten. Jag sov inge bra utan låg o vände och vred på mej under många timmar, lyssnade på blåsten och dörrarna som knarrade och hade sej av vinddraget.. Förmodligen därför jag känner mej lite mosig nu!

Har hunnit med att dricka en smoothie till frukost, ringa pappa o tackat för paketet som kom igår samt hälla i mej en kaffe. Nu är det meningen att jag ska ta mej till gymmet men det tar emot.. önskar jag hade nån att gå med! C är nere på farmen idag, sista dan innan hans kompis K kommer hit från Sverige. Jag borde med andra ord njuta lite extra av tystheten och lugnet idag!

Tänkte fortsätta julklappshandlandet idag, måste hitta nåt åt C:s mamma o pappa. C är avklarad - det blev en ny Samsung mobil med en handsfree earpeice (öronsnäcka på svenska?). Supersnygg är den, hoppas bara han kan vänja sej med touch-screen. Och ännu viktigare, att han inte går o köper en själv innan jul! Min älskling går nämligen igenom telefoner snabbare än någon annan jag vet... Att dom blir flitigt använda är en underdrift!


Här är den lilla läckerbiten! Samsung S5603

måndag 14 december 2009

Just nu

Ligger i sängen och googlar lägenheter och jobb i Sverige.. det funkar väldigt bra när det gäller att göra mej trött. Finns en hel del att välja på när det kommer till bostäder, värre med jobb.

Oh well vet varken in eller ut just nu. Bäst att sova på saken tror jag! Kollade just in M:s blogg, hemma hos henne snöar det. Såg himla mysigt ut faktiskt. Här regnar det bara.. ingen vidare julstämning. Fast idag kom det lussebullsmix och pepparkakor på posten från pappa, så kanske lyckas jag få till lite stämning här också så småningom :)

Nu ska jag sova! God natt!

Finally

.. händer det lite grejer på husfronten! Har suttit i flera möten idag med vår mäklare angående olika alternativ och säljmöjligheter. Emellan mötena har vi hunnit med både gymbesök och en sväng upp Skyline med cyklarna. jag lyckades "cleara" ett nytt hopp o var hög på adrenalin ett bra tag efteråt! Det är en helt obeskrivlig känsla när man flyger fram i luften och sen landar helt perfekt och mjukt - lite som att ha vingar fast utan Redbull ;)

Har just tagit ett bad och sitter här med en kopp grönt te och väntar på att kycklingen i ugnen ska bli klar :)

Älsklingen är alldeles rastlös i soffan här brevid o tjatar om att vi borde göra både det ena o det andra medan jag mest känner för en mysig hemmakväll. Annars brukar det vara tvärtom, lustigt det där.. Egentligen tror jag att han är rätt trött men inte insett det än. Kanske hjälper det om jag ger honom en extrastor portion middag!

söndag 13 december 2009

"Det löser sej"

Är äntligen tillbaka i Queenstown :) Vi står i valet o kvalet om vi ska ta cyklarna och sticka upp Skyline eller stanna hemma o ta det lugnt.. Känner mej en aning hängig o går omkring o nyser hela tiden så kanske vore det sistnämnda det smartaste valet.
Har fått ännu ett bud på en av lägenheterna.. Vem vet - kanske är vi bostadslösa i januari redan! Känns både spännande och lite läskigt om jag ska va ärlig. Jag är ju en planeringsmänniska som vill ha koll på vad som händer.. gärna i detalj. Något som gör C galen ibland då han är precis tvärtom. Eller nej förresten, det är nog oftare jag som blir galen av att aldrig kunna planera eller få ett ordentligt svar ur honom när det gäller nånting.

Om C kunde förstå flytande svenska hade han nog gillat Timbaktus sång "Det löser sej".



Planerar-kvinnan och Impuls-mannen haha

Boys will be Boys

C och hans 17-åriga kusin sitter ute i vardagsrummet och spelar X-box och är totalt okontaktbara.. Har en känsla av att det är precis så hela Juldagen kommer utspela sej. Kul.. C:s svenska kompis kommer att bo hos oss under 3 veckor frånochmed onsdag, så killarna kommer att vara i majoritet än en gång. Oj vad bitter jag låter! Det är jag nog också lite.. skulle helst vara hemma och fira med min familj och gå ut o ha skoj med mina tjejkompisar. Men men nästa år hoppas jag på att det blir så!

TAFES julfest 2007 glömmer jag inte..


Stämningen var på topp, minst sagt!


Jag hemma hos Madde o Johan innan festen drog igång


Lärare och elev-posing!
Mike längst till vänster var min (och alla andras) absoluta favorit

lördag 12 december 2009

"Two Peas in a Pod"


Den kommentaren fick jag av Tara när jag laddade upp denna bild på facebook:



Rätt gulligt eller hur haha. Fotot är taget i en ihålig trästam uppe i Maleney, Australien där vi vandrade i regnskogen. Det var meningen att vi skulle få se Sunshine Coasts största vattenfall men det hade torkat ut helt o hållet och var bara en patetisk liten bäck.. Fast vi hade kul ändå som ni ser!

I wish...

att jag inte hade så känsligt luktsinne! Jag klarar verkligen inte av starka dofter o just nu luktar det allt möjligt. Kom precis in från en promenad som luktade koskit o nu kokar C:s syster sina musslor i köket o jag känner för att fråga om en näsklämma men vågar inte.. Gaah ta mej till stan igen!

On the farm

Bloggar från farmen.. hängde med ner idag för att jag kände att jag var tvungen mer eller mindre haha. Nejdå  faktiskt fått lite julhandling gjort inne i stan så är rätt nöjd. Fast klockan är bara fem o jag har ingen aning om vad jag ska göra resten av kvällen! Inte bra att vara här ute för länge - finns inget annat att göra än att gå o småäta i skåpen.. Har redan ätit en muffins, morotskaka o en slice xmas-cake idag så nu får det fasiken vara nog. Även om lite choklad ikväll inte skulle vara helt fel hehe. Åå nej - kom just på att jag glömde iPoden med all ny musik hemma.. Hade varit perfekt att ha under min promenad senare!

När vi var inne i stan idag tog jag o C:s mamma med oss en hel bunt hem med broschyrer med köksinredningar, badrum och annat skoj inför renoveringen av det gamla farmhuset. Jag ser verkligen fram emot att sätta igång! Tänk om vi även kan sälja en av lägenheterna uppe i QT o börja bygga huset framför - då kommer jag ju ha fullt upp igen. Härliga tanke!!

Bilder från förra sommaren











fredag 11 december 2009

Skin-Check

Idag har vi varit o gjort en skin-check för leverfläckar, 150 dollar kostade det för oss båda men det var värt varenda dollar. Doktorn hittade inget onormalt på nån av oss o sa att nu behöver vi inte komma tillbaka förrän om 5 år (förutom om vi upptäcker nån konstig/ovanligt snabbväxande fläck förstås) - skönt!

Sen stack vi iväg o cyklade Skyline med Fraiser och Indri o deras hund Dorge - superkul var det. Egentligen var det tänkt att vi skulle på V o T:s Xmas party ikväll men det blev inställt pga vädret så förhoppningsvis sticker vi iväg o cyklar Wynyard istället.. Så länge det inte börjar regna sjukt mycket.

Fick ett bud på en av lägenheterna idag men det innehåller förutom en summa cash ett byte mot en kommersiell byggnad i Dunedin.. Inte direkt vad vi är ute efter. Byggnaden har dessutom varken särskilt bra läge eller hyresgäster som är bundna till ett long-term kontrakt. Så vi kommer tacka nej. Lättare sagt än gjort då mäklare kan vara oerhört pushiga om man visar minsta lilla intresse.. C ligger på soffan o försöker ta en tupplur medan hans telefon ringer konstant!

Såg en annons i tidningen idag om att Pulse Fitness, gymmet där jag tränar, söker Personliga Tränare. Vill egentligen inte tillbaka till den branschen men funderar på att ge det en chans ändå.. Så less på att gå o vänta på att nåt ska hända på husfronten. Vad jag kanske inte ska ta upp på intervjun är att jag planerar att åka till Sverige ett par månader under vintern (här). Då lär jag knappast få jobbet! Fast jag hatar att ljuga så jag funderar på att säga som det är ändå o sen hoppas på det bästa..



Hmm.. ska man bli PT igen kanske?


Jaa varför inte - jag trivs ju ändå bäst i träningskläder haha

torsdag 10 december 2009

My love

kommer hem tidigare än beräknat! Trodde jag skulle vara tvungen att sova själv i natt men C ringde precis o sa att han är på väg hem :) Väldigt tråkigt o ensamt här utan honom så jag är glad att han kommer hem.. Ibland gillar jag att ha egentid men andra gånger står jag inte ut att vara ensam utan behöver ha vänner och familj omkring mej för att må bra.. Just nu har jag en sån period. Orkar inte ta tag i det o ringa vänner för att ses men när jag väl gör det så mår jag så mycket bättre! Knäppt det där..

Var iväg på BodyBalance ikväll, första gången på jag vet inte hur länge. Såå skönt! Med risk för att låta flummig så får mixen av yoga, tai-chin och meditationen mej att verkligen känna mej i kontakt med min kropp. Ibland kör man bara på utan att stanna upp och känna efter vad det är man behöver, man vet att något fattas men inte vad! Då kan det vara perfekt med ett avslappnande body and mind pass :)

Om ni aldrig testat BodyBalance, så ge det en chans!




From Ocean to Lake

Hemma i Queenstown är strandpromenaderna utbytta mot sjöpromenader... Vattnet är lika blått som havet i Australien och ser väldigt inbjudande men skenet bedrar - det håller sej kring 14-15 grader året om. Kan krypa upp till 17 om man har tur! Titta men inte bada med andra ord..


Jag tidigare idag


Iskalla Lake Wakatipu