söndag 28 februari 2010

En ganska trist söndag

.. kan man väl säga att det varit. Inget intressant överhuvudtaget har hänt! C är iväg o cyklar downhill uppe vid Remarks, själv har jag varit på gymmet en sväng. Varken jag eller min handled är redo för hard-core downhill än.
Klockan är 20 i fem o jag funderar på om det är för tidigt att börja göra middag? Får inte tag på C, antingen cyklar dom än eller så har dom åkt till nån pub för en öl/bit mat efter cyklingen.

Pratade med min fina pappa imorse i telefon - åh vad jag längtar tills jag flyger hem i sommar :) Just idag känns det dock sjukt avlägset..

Hur tillbringar ni helst er söndag?

lördag 27 februari 2010

7 Mile

Kom just hem från 7 Mile där vi varit o cyklat - min första "riktiga" cykeltur sen jag bröt armen. Åh vad kul det var! Tog det super-lugnt då jag precis blivit av med gipset och varken kondition eller styrka är vad den brukar men jag njöt ändå av varje minut :) Så istället för att cykla järnet filmade jag C när han flög över en massa hopp! Nån filmsnutt kanske kommer upp här senare om jag lyckas få till formateringen!


C's bike

I mitten av banan finns det sk loggar som man kan välja att cykla eller här som i C's fall - ta en vilopaus på!

Älskling i sin fina egg-helmet :)

Jag.. stretchar vadmuskeln eller nåt

Väl nere vid parkeringen hoppade jag i sjön (till knähöjd!) o svalkade fossingarna

Fick sällskap av en hel ankfamilj!

Sunset

Okej här kommer sista bilden med fult datum - var nämligen in på en kamerabutik i stan idag o killen nollställde kamerans inställningar i deras dator, dvs fick bort datumet i hörnet!

Så detta är sista gången, jag lovar:


Bilden är ifrån igår kväll när vi åkte in för att hyra film - jag tvärbromsade mitt i en backe o hoppade ur bilen för att fota, lite skadad är jag nog haha. Fördelen med en liten kamera är ju att den kan ligga i handväskan, däremot så blir man ju såklart begränsad vad gäller inställningar. Men visst är det en underbar solnedgång?

fredag 26 februari 2010

Canon vs Nikon

Själv är jag en Canon-tjej men här kommer ett roligt klipp vare sej du fotar med Canon, Nikon eller ja vadsomhelst förutom Pentax ;)

Fredags Mys!

Så har ännu en vecka gått - dom går så fasligt fort att jag knappt hinner med :) Det var länge sen jag kände så men det är en välkommen känsla, betyder att det äntligen händer lite grejer i mitt liv!

Just hemkommen från gymmet där jag körde första passet utan gips - åh det kändes så sjukt bra! Har endast ont då jag böjer handleden men håller jag den rakt så går det prima :) Kunde redan lägga på lite vikt, så tror inte att det kommer dröja alltför länge innan min arm är tillbaka i shape igen.. Precis utanför gymmet ligger förutom massa pubar (känns väldigt lustigt att sitta o kolla på människor som dricker öl på uteserveringarna medan man trampar på motioncykeln!), en thai-restaurang. Vilket förträffligt sammanträffande tänkte jag när jag korsade gatan och gick rätt upp för trappan o beställde en Chicken Green Curry efter avslutat gympass :)

Mums!

C är iväg o cyklar downhill o lär inte komma hem på ännu ett par timmar så jag funderar på att åka iväg o hyra en chic-flick efter att jag duschat. Även om jag föredrar sällskap när jag kollar på film så är det ju inte varje dag man kan hyra precis vilken romantisk komedi/drama/djup känslo-film man vill!

Nä dusch var det!

Full fart!

Första gången jag sitter ner och andas på hela dan känns det som :) Har fått en massa bra gjort idag dock, imorse hade vi möte med vår mäklare angående att aktionera lägenheten intill (ännu en gång men med en ny mäklare). Efter det åkte jag ut till Remarkable Park och betalade min Sverige-biljett! Åkte till sjukhuset medan rese-tjejen tog fram alla datum, bokade biljett och hotell, så när jag kom tillbaka (utan gips!!!) så var allt klart och det enda jag behövde göra var att dra kortet :)

Är så himla glad - längtar så till den 28:e juni!

Alldeles strax kommer en kille hit och ska göra en "rental-appreisal" för denna lägenhet, dvs ge oss siffror på hur mycket vi kan hyra ut denna för. Nu knackar han på dörren!

torsdag 25 februari 2010

Bild Regn!

Här kommer lite bilder på vårt nya projekt! Som ni ser krävs MYCKET arbete innan det är klart...



Hallen där man kommer in - dessa röda tapeter rev jag ner igår!

Sovrum nr 1 - var säkert modernt när det begav sej ;)

       Mitt favorit rum - husets soligaste! Färgen diggar jag mindre..

Rosa måste ha varit den förra ägarens favoritfärg! Det här sovrummet är det största o har även en öppen spis :) Och så en massa bråte som måste städas ut...


Badrum och kök - det mesta åker ut!

Fina Sverige-färger eller hur? :) Föredrar dock något mer neutralt..

Hall nr 2 samt tvättstuga/toalett/dusch - mellanväggen ska rivas o självklart ska både ny toalett o dusch in!

Vardagsrum med vedkamin

Hela huset har fin stukatur i taken - det ska absolut sparas!

Kunde inte låta bli att fota en dagens "outfit" haha

Kan inte sluta le!

Pratade nyss med finaste M i telefon - är så himla glad att jag liksom bubblar över just nu!

Vi planerade inför våra äventyr i sommar - åh så kul det ska bli!! Är helt snurrig just nu, bäst att stänga ihop datorn :) Ska in till stan o ha möte med juristen som har hand om farmens alla "legal matters", men först ska vi käka lunch med C's föräldrar o vi är redan sena! Better go!

HAPPY!

onsdag 24 februari 2010

Mission Started

Ja för det är verkligen inte "complete". Jag är inge vidare kräsmagen av mej men jag höll fasiken på att kräkas ett tag mitt i dammsugningen av alla flugor. Blev liksom för mycket efter att jag plockat upp dom döda mössen... Tur att jag åt lunch INNAN och inte tvärtom!
Nu har jag iaf duschat o sitter här med C:s familj o väntar på att middagsgästerna ska anlända.. Det doftar ljuvligt från köket - är övertygad om att det kommer smaka lika bra!

Tog en massa foton uppe i huset som jag tänkte visa er men det får vänta tills jag e hemma o har min kamerasladd, av nån anledning funkar det inte att stoppa in minneskortet i datorn som jag kan göra med min lilla kamera.

Nä nu får A o M ta o komma - I'm starving!

Hemma Gym


Här körde jag en liten workout imorse - perfekt när man inte orkar fixa iordning sej för gymmet utan bara vill kliva upp ur sängen, äta lite frukost och sen sätta igång!

Utsikten är dessutom bra mycket bättre än på mitt gym;)

Nu är vi nere på farmen, har precis ätit lunch o jag ska snart gå upp till det gamla farmhuset o börja dammsuga flugor och plocka upp döda möss - fy jag sitter nog här en liten stund till..

tisdag 23 februari 2010

Ingen höjdare!

Middagen var sådär. Vi åt på Bath House, inte Beach House som jag först skrev. Hursomhelst maten var ganska average och DYR som satan. Varför är det alltid så egentligen, ju mindre portion desto dyrare - det är ju faktiskt helt orimligt! Vi var fyra personer men bokade bord för fem då T brutit benet och behövde sitta med det högt. Personalen undrade vad "what's on with all the injured people". Antar att det såg lite kul ut med två gips vid samma bord hehe. Stackars T har dock 5 veckor kvar i sitt. Gud vad glad jag är att jag bröt armen o inte benet... fy för att var helt låst o knappt kunna röra sej!

Imorrn ska vi ner till farmen igen, jag ska packa handskar, mössa o heltäckande overall då jag tänkte börja renoveringen av det gamla farmhuset. Det är sjukt äckligt där inne med miljoner döda flugor på golvet och kanske en 15 döda möss! Men lyckas jag bara plocka upp upp dom på nåt sätt, dammsuga upp flugorna, slita ner dom gamla gardinerna o öppna alla fönster så ska jag nog kunna börja med att riva ner tapeter och slipa väggar.. Har en klar vision om hur jag vill att det ska se ut när jag är färdig.. Men vägen dit är LÅNG.

På kvällen kommer C:s kusin A och M ut på middag igen. C och A är lite som brorsor, roligt tycker jag. Knappast likadant för mej o mina kusiner, dom 17 kusinerna jag har på pappas sida träffar jag tyvärr nästan aldrig. Men på mammas sida har jag L och vi ses ett par gånger om året iaf (när jag är hemma i Sverige).

Nu ska jag upp o kolla på tv med en snart sur pojkvän som tycker att jag suttit här alldeles för länge ;)

Hej svejs!


Min alldeles egna trädgårdsmästare tidigare idag!

Happy Day

Hej hopp! Idag är jag glad - har haft en bra dag som varit väldigt "busy". Hunnit med en massa bra saker :) Hade visning av vår lgh i morse så vi hade ett städ rejs hela morgonen där vi vände upp och ner på det mesta; skurade, dammade o putsade! Det skiner här hemma nu - ibland kan det vara bra att ha en anledning så man MÅSTE stortäda :) Efter det var vi in på resebyrån och hittade en perfekt sverige-biljett åt mej! (C kommer i mitten/slutet på augusti så köper sin biljett senare) Har på mej till fredag att bestämma exakta datum, det blir antingen 28:e juni eller 6:e juli. Lutar faktiskt åt det förstnämnda!

Sen har vi suttit i möte med ett par mäklare ang lägenheterna.. Känns som det äntligen börjar hända lite på marknaden igen! Nu ska jag slänga mej på sängen för en liten tupplur innan vi ska ner till Beach House o äta middag med V o T.

Så här ser jag ut idag.
Bara 3 dagar kvar i gips, jippie!!

måndag 22 februari 2010

Inte som planerat

Åh min nyttiga måndag har totalt gått åt skogen jag lova.. Blev ingen promenad imorse då jag var alldeles för trött. Efter en dusch o frukost i hopp om att vakna till bar det istället av till farmen där jag fortfarande sitter nu o klockan är 20 över tre. Tog inte med mej promenadskorna då jag trodde att det skulle bli en snabbvisit, men då C:s föräldrar skulle bort på middag så måste C hämta kossorna. Vilket betyder att vi inte kan åka hem förrän klockan fem. Tar sedan 1,5 timme upp till Queenstown så kommer vara hemma tidigast halv sju.

Hungrig som jag var scannade jag skåpen i jakt på nåt att äta men hittar förstås bara kakor! Så nu har jag klämt i mej 5 stycken för att stilla hungern.. Nu är jag trött och sur!

Blä.

Inte alls en rättvis bild av hur jag känner mej nu..
fast tagen för en liten stund sen


En kul sak, C:s mamma gav mej och C hennes lilla Canon Digital kamera hon just fått men tyckte var för krånglig.. Perfekt ju, minns ni hur jag klagade över att min lilla kamera tar kassa bilder. Denna tar dock fina bilder o har en massa bra inställningar! Måste bara lyckas klura ut hur jag får bort det fula datumet nere i hörnet på varje bild...

söndag 21 februari 2010

A Short Weekend Break

Är precis vad jag har haft! Ibland behöver man en liten paus för att hämta ny inspiration, så funkar säkert ni oxå? Har hursomhelst haft en jättemysig söndag som innefattat både lite shopping, gymbesök och pizza i kvällssolen på en uteservering med älskling o så film o chokladpraliner på det! Imorrn är det måndag igen, kanske lika bra haha. Bär av till farmen tidigt imorrn, men först ska jag klämma in en morgonpromenad hade jag tänkt. Bäst att hoppa i säng nu om jag ska orka upp :)

Ha en skön söndag därhemma! Förmodligen stannar dom flesta inne då jag läser om snökaos i typ varenda blogg/nyhetsportal från Sverige - en perfekt dag för att linda in sej i en filt och ha film marathon :) Men håll ut sommaren kommer till er oxå.. och då är den borta för länge sen här!


Fast jag ska njuta av värmen ett par veckor till
- idag hade vi 30 grader!

fredag 19 februari 2010

Fashion-blogg - moi??

Gjorde ett försök att plåta några outfits-bilder innan bion - det gick sådär; här har ni anledningen till att det blir så få sådana haha:

Älskling ville vara med på ett hörn.. bokstavligen :)

Ett försök till... smile!

Nä nu e jag trött på det här - let's go!

Ber om ursäkt för den usla bildkvaliteten men min lilla digital kamera verkar sjunga på sista versen.. Lite som jag för tillfället - läggdags med andra ord!

Filmen var riktigt bra - en riktig feel-good movie :) Se den om ni inte redan har!

Natti Natti

It's a Date!

Alldeles strax ska vi åka ner till stan o käka middag o sen gå o se Valentines Day! En vecka för sent kan tyckas men varför inte dra ut på firandet :)

Jag har förberett mej genom att tvätta mitt gips som vid det här laget luktar gammal kalsong så fort det blir minsta fuktigt.. Mysigt va? Försökte faktiskt flytta fram min besökstid för att ta bort gipset, från nästa fredag till i dag men det gick tyvärr inte vägen. Tydligen har dom en minimum regel på 6 veckor för en sån här fraktur. Lite lustigt då jag fått höra både fyra och fem veckor från annan sjukhus personal. Ja ja inte mycket att göra än att dras med skiten 7 dagar till...

Nä nu ska jag gå o svida om till nåt snitsigt. Just nu är min outfit en av C's gamla urtvättade t-shirts och ett par tights. Inte det mest sexiga kanske ;)

Valentine's Day here we go again!


torsdag 18 februari 2010

Welcome back träningsvärk!

Den efterlängtade träningsvärken är tillbaka :) Idag är jag öm lite överallt - yes! Träningsvärken är nog det enda positiva med denna dag, annars har det inte hänt mycket.. Känns som jag hamnat i en liten svacka där inget känns meningsfullt eller roligt. Men förhoppningsvis är den inte alltför långvarig.

Körde ner till farmen igen nu på eftermiddagen och imorrn åker både jag och C hem till QT - äntligen hemma tillsammans igen!  Vi har bestämt att vi ska ut på "dejt" imorrn, middag och bio är bokat för kvällen, det ser jag fram emot.

På lördag kommer C:s kusin A o flickvän M o stannar över en natt. M:s föräldrar håller på o bygger hus tvärs över sjön så dom ska upp o hjälpa till med trädgårdsarbete. Så blir förmodligen att vi hittar på nåt på lördagkväll!

Nä nu ska jag ta o krypa i säng o fortsätta läsa "The Girl with the Dragon Tattoo" av Stieg Larsson ("Män som hatar kvinnor" på svenska - knäppt översatt om du frågar mej). Fick hela triologoin av C:s mamma när jag bröt handleden - gulligt eller hur! Kändes lite lustigt i början att läsa den engelska versionen med alla svenska namn, städer och uttryck men nu börjar jag vänja mej. Är halvvägs redan!


Påminner nästan lite om min tatuering.. Fast min är mindre och föreställer ett lejon (huvud) som är mitt stjärntecken. Men dom sitter på samma ställe!

onsdag 17 februari 2010

A Rookie in the gym

Är exakt vad jag kände mej som idag, första passet på säkert 5 veckor. Jag lyfte 4 kilos hantlar (!!) tills det brände i axlarna haha. Kändes ju lite surt då jag vanligtsvis trycker iallafall 12 kilo per hantel.. Men har ju fortfarande gipsad vrist så får det lugnt och se dom små vikterna "som bättre än inget alls" :)

Kändes hursomhelst grymt skönt att vara tillbaka! Ångrar dock att jag köpte ett nytt medlemskap på Pulse som inte går ut förrän den 10:e juli.. Hade hellre köpt ett kortare medlemskap på simhallen som är billigare och där jag både kan gymma o simma. Men men, lite sent nu om jag inte lyckas sälja det på nåt vis förstås..

Biff! ;)

Jag älskar mat!

Har just ätit världens godaste lunch, något så enkelt som hemlagad spagetti och köttfärssås men åh vad gott det var! Tänk vad mycket tjejer (ja killar oxå förstås men tjejer är ju ändå det vanligaste) som inte äter går miste om... Pratade med mamma i telefon i morse, bl.a kom vi in på ätstörningar då C:s syster är sjuk i anorexi sen 15(!) år tillbaka. Jag har ju bott nere på farmen drygt en vecka och fått se hur sjukdomen yttrar sej i dom mest märkligaste beteenden. Som anhörig känner man sej oerhört hjälplös då personen inte vill bli frisk.. Så sorgligt.

Nä nu ska jag käka en kaka och njuta av varje tugga :)




tisdag 16 februari 2010

Svårt att komma igång..

Cykelturen var grymt skön imorse iaf även om jag faktiskt var lite pirrig - första gången sen kraschen jag satt på en cykel. Så var lite stel i början men sen släppte det! Önskar verkligen att jag kunde få bli av med det här jäkla gipset nu på fredag som jag först fick besked om men har en ond föraning att det inte blir så.. Isåfall har jag spenderat 1,5 månader i gips -gaaah!

Hursomhelst har så himla svårt att komma igång med nånting.. fastnar i mina egna tankar hela tiden och fryser liksom fast. När jag lyckas resa mej härifrån ska jag iallafall ta tag i lägenheten o röja upp plus att jag har ett BERG av ren tvätt som måste vikas o plockas undan. Åh helst skulle jag bara ta bilen o åka iväg o lägga mej på nån strand.. :)

Kanske kan jag hinna med det oxå om jag snabbar på!

Slutsittet i soffan!

Body-clock

Tänk vad man ställer om sej själv efter ett tag med nya (annorlunda!) rutiner. Sen jag varit nere på farmen vaknar jag nu vid fyra varje morgon då C sticker ut o hämtar kossorna för mjölkning den första vändan.. Han har försökt att få upp mej ur sängen ett par ggr med motivationen "att det är så mysigt när det är alldeles mörkt och tyst ute". Det har inte funkat än kan jag ju avsöja haha.

Googles version av Body-Clock..

Nu är jag dock tillbaka hemma i Queenstown men vaknade såklart 4 ändå.. Lyckades somna om igen och drömde en massa konstigt innan det var dags att gå upp vid 7. Nu ska jag akta mej för att sitta här för länge, ska nämligen möta upp T för en cykeltur runt Lake Hayes vid 8.15. Det ser svinkallt ut så vet inte om jag ser fram emot det direkt men brukar ju alltid vara skönt efetråt!

Over and Out

måndag 15 februari 2010

En lång natt

Fy vad dåligt jag sovit inatt. Tog länge innan jag ens kunde somna för att sedan vakna vid fyra då min kropp har ställt in sej på att C:s alarm ringer.. Sen kunde jag såklart inte somna om utan låg o vred o vände på mej i ytterligare ett par timmar innan jag tröttnade och gick upp! Så nu sitter jag här med håret på ända, i myskläder och raggsockor o har precis ätit frukost. Ska gå o göra mej själv en vaniljlatte för att runda av det hela :)

Funderar på om jag ska ta en promenad innan jag åker eller kanske sparar jag det tills jag kommer upp till QT. Vore ju trevligt med att ha omgivningar att titta på för omväxlings skull. Annat än hagar med gräs menar jag.

Fast ibland har man turen att gå förbi såna här sötnosar!

söndag 14 februari 2010

Alla Hjärtans Dag!

Vi kom just hem från en supermysig middag på Ziffs i Invercargill - allt var perfekt; maten, stämningen och allra bäst var såklart sällskapet ;) På borden låg rosenblad och små hjärtan som lystes upp av levande ljus - hur cosy som helst!
Vi delade på musslor som förrätt, jag åt scallops med en krämig risotto till huvudrätt medan älsklingen käkade stek med räkor och potatisgratäng. Till efterrätt beställde vi in berry cheescake och en chocolate compott med vitchoklad glass - gissa om vi är mätta nu! Redan innan jag fick in efterrätten sa jag till C att jag kommer RULLA hem.. Perfekt tyckte han om vi skulle bli av med ena hjulet på bilen, då kunde vi ju bara sätta dit mej där haha.

Imorgon bär det av tillbaka till Queenstown, åtminstone för mej. Ska bli skönt att komma hem en sväng!

Förresten vi hade tänkt att vi skulle gå o se Valentines Day på bio efter middagen men det blev för sent så vi har bestämt att vi ska gå på fredagkväll uppe i QT ist. Någon som sett den än? Vad tyckte du isf?

Hoppas ni får en mysig Alla Hjärtans Dag!


lördag 13 februari 2010

Bored to Death...

Lite drastiskt kan tyckas men jösses undrar om jag nånsin varit så här uttråkad? Är så trött på farmen och allt vad det innebär att jag skulle åka upp till Queenstown redan idag om det inte vore för Valentines Day som är imorrn. För vem vill sitta ensam då? Inte jag iallafall så jag får försöka stå ut EN dag till..

Jag blir galen av att inte kunna göra något vettigt, träffa vänner eller träna. Det är en massa grejer som behöver fixas med lägenheterna i QT så det kryper i mej att få komma hem!

Funderar på att ta iPoden och gå ut i snålblåsten för att få röra lite på mej även om det ser jäkligt kallt ut.. Undrar var sommaren försvann?

Grattis Madde!

Idag är det min finaste vän M's födelsedag. Eller egentligen inte förrän imorgon svensk tid, men hade vi fortfarande bott tvärs över gatan från varann som i Mooloolaba Australien så hade hon firats idag! Förmodligen hade vi börjat med en fika på Starbucks; en kall frappuchino och en smarrig caramel cheesecake :)

Saknar dej vännen!



Starving!

Imorse vaknade jag av att jag var vrålhungrig... Jag var lite småhungrig när jag gick o la mej (hör inte till det vanliga!) och låg o tänkte på frukost redan innan jag somnade haha. Kvart i sju gick jag upp och gjorde i ordning världens brakfrukost; yoghurt o muesli med färska jordgubbar, en scone och en hårdmacka med massa gott pålägg. Och en latte på det förstås! Så nu är jag mätt och nöjd :) Frukost är verkligen dagens bästa mål - nån som håller med?

Ösregnade hela natten och morgonen, nu är det äntligen uppehåll. Tur att det inte började spöregna igår när jag var allra längst bort på stranden...




Tänk att ha ett litet beach-hus precis vid vattnet och få vakna till detta!

fredag 12 februari 2010

En dag på stranden!

Nja inte riktigt, men cirka 1,5 timme spenderade jag på Riverton Beach idag. Blev ett skönt brejk till resten av dagen som bestått av städning, tvättning och matlagning.

Fick med mej en massa fina foton hem :) Jag älskar verkligen att fota, önskar jag får tillfälle att gå en helgkurs nån gång för att lära mej mer! Gärna med duktiga fotografen Emelie Olsson.

Hursomhelst, här kommer några bilder.. laddar upp fler senare!