onsdag 31 mars 2010

Back Home

Jag väntandes på vår shuttlebus..

Nu är vi äntligen hemma! Skriver jag inte så väldigt ofta förresten, "äntligen hemma"? Fast det är ju så det känns när man varit borta flera dagar, är alltid lika skönt att komma hem! Tycker jag iallafall :)

Ska inte göra så värst mycket alls resten av kvällen - slänga mej på soffan och läsa min bok är planen!

Last Day in Wellington

Har fått en helt annan bild av NZ:s huvudstad detta besök, gillar verkligen Wellington! Älskar att få känna lite storstadspuls igen, massa människor, härliga affärer, mysiga cafeér, konstgallerier och teatrar. Bland det roligaste jag vet är att titta på människor och deras olika stilar - och här finns det en massa varianter! Framförallt klär sej folk bättre här än i Queenstown, där är det ju mest flipflops o shorts som gäller typ året om haha.

Har dock fått shoppingförbud av C på obestämd tid... Tydligen har jag kommit hem med lite väl mycket kläder den senaste tiden. O jag kan väl hålla med liiite så nu gäller det att hålla sej i skinnet ett tag! Tur att vi åker hem idag, i QT finns inte på långa vägar lika mycket shopping som här..

Nu ska vi dra oss mot flygplatsen, har tyvärr en mellanlandning i Christchurch så resan hem kommer bli rätt lång. Fast lång o lång, vad är väl 3 timmar jämfört med 23 som jag har att se fram emot i juni! Hörs igen när vi landat :)

Några sista bilder från Wellington..

Finns en massa fina gamla byggnader här - lite som Stockholm!
Det här är ett av parlamentshusen

Statyer och konst finns det också gott om längs gatorna

tisdag 30 mars 2010

Operation Svensk Avslutad

Ja för idag iallafall. Intervjun blev lång precis som väntat, men absolut inte svår, läskig eller obekväm som jag var lite orolig för. Kvinnan vi pratade med hette Tinni och var från Gnesta utanför Strängnäs och hade bott i NZ i över 15 år - hon var jättetrevlig o vi kände oss nästan som gamla bekanta by the time vi sa hejdå!

Först fick vi gå igenom o visa henne våra papper o foton vi hade med oss, tog drygt en timme ungefär sen fick jag gå ut och hon intervjuade först Cameron i en timme och sen mej ytterligare 40 minuter. Vi fick bl.a frågan om vi varit sambo tidigare, under hur lång tid och när det tog slut - det var väl den enda trickfrågan o jag blev lite ställd först när hon frågade mej om Camerons ex flickvän! "Frågade du inte Cameron om henne?" sa jag förvånat och då småskrattade Tinni lite o jag förstod att hon hade frågat Camerom precis samma sak om mej. Gick hursomhelst bra och vi jämförde svaren på vägen hem och dom stämde :)

Bilder från idag

Cameron utanför Wellingtons Parlament med dagens jeansfynd från y.d!

Beehive "bikupan" där alla parlamentgubbar sitter o bråkar som C uttryckte det

"Let's take a photo of a future swede" sa jag och Cameron blev genast så här excited!

Framme vid svenska general konsulatet! Våning sju åkte vi till :)

Kände mej nästan som hemma direkt ;)

Nu tjatar C på mej att jag ska sluta blogga o göra mej i ordning så vi kan gå o käka middag nån gång - ska väl lyssna för en gångs skull :) O ja just det, har hunnit med en del shopping idag oxå - fick med mej en jättefin omlott-cardigan hem med svart läder skärp från Portmans, plus ett gäng snygga tights o linnen från SUPRÉ. Är supernöjd men nu är det shoppingstopp på mej tills jag åker till Sverige!
Kan ju alltid försöka iallafall...

Hej hopp

Dagen D

Idag gäller det! Klockan 12 börjar vår intervju och vi har blivit förberedda på att det kommer ta kring fyra (4!!) timmar! Vad för slags tester ska vi egentligen genomgå undrar jag då?? Vad kan ta så länge som 4 timmar?? Lite oroväckande är det allt..

Nu ska jag hoppa in i duschen o sen ska vi ut o äta frukost på nåt mysigt café! Kanske hinner vi med lite shopping också :)

Over and Out!

måndag 29 mars 2010

Seafood Night!

Kom just hem från en underbart god seafood middag nere vid vattnet.. Är sjukt mätt nu men det var såå gott! Nu är klockan efter elva så det är verkligen sovdags som min älskling just kommenterade :)

Så vi orkar spela happy couple imorgon haha.


Innan middagen..


Älskling gör sej i ordning!

Efter middagen! Sååå himla gott

In Wellington

Nu har vi landat i Wellington, bor helt fantastiskt centralt med main shopping gatan precis utanför entrén! Hotellet är nybyggt och fräscht och helt okej i pris - här trivs vi redan! Ligger inne på hotellet nu och ska ta en liten tupplur innan det blir middag nånstans i city :)

På nyheterna visar dom just nu ett inlägg om ett gäng norrmän som åkt på jaktresa i NZ o skjutit massa fridlysta djur o fåglar - idioter! Dom hittade dom genom youtube där killarna själva lagt upp en film som visar hur dom springer omkring o skjuter både kiwi-fåglar och stackars bergsgetter.

Kiwin - NZ nationalfågel och självklart även fridlyst!

Om drömmar kunde bli sanna

.. så kommer vi hitta en alldeles perfekt hyreslägenhet i Sverige, lagom stor, fräsch o alldeles vit med fina basmöbler som jag bara behöver köpa lite nya färgglada kuddar o tyger till. Det drömde jag i natt och vaknade o var alldeles glad! Den drömmen får gärna slå in...


Allt var alldeles kritvitt - som här!

Kan man annat älska det här badrummet?

Lite i sterilaste laget, men några färgklickar här o var löser problemet!

Gillar kombinationen av "rough" tegel tillsammans med vitmålade väggar
 - väldigt N.Y. där gamla fabrikslokaler ofta görs om till lägenheter!

söndag 28 mars 2010

Autumn Pictures

Knäppte lite härliga höstbilder medan jag väntade på att C skulle komma hem från farmen.. Här är resultatet:


Just nu sitter jag o försöker skriva ut bilder för vår intervju i Wellington på tisdag.. Skrivaren vägrar funka som vanligt så nu är jag trött, sur och arg! Har gapat o skrikit lite på C att han inte bryr sej om sitt svenska uppehållstillstånd och nu verkar det som jag fick igång skrivaren... Undrar om det fanns ett samband där? ;)

Flyger ut vid ett imorrn och i vanlig ordning är vi totalt oorganiserade, har inte packat plus att en del dokument för ansökan fortfarande saknas. Oj oj undrar hur detta kommer gå.. Ska gå o dra täcket över huvudet tror jag!

Sov Gott

Body Balance, Cappuchino o solskenspromenad!

Ja precis så har en del av min söndag sett ut :) Åkte ner till gymmet lite efter 10, körde rodd i några minuter innan Body Balancen startade vid halv elva. En timme senare var jag trött och skönt avslappnad i hela kroppen! Knallade in på Starbucks där jag köpte en branmuffin och en cappuchino - tyvärr var den sistnämnda inte drickbar så jag åt upp muffinen, läste klart morgontidningen och åkte vidare till BP där det blev ett andra försök :) Självklart smakade cappuchinon därifrån mycket bättre - har sällan fått en dålig kaffe därifrån!

Körde ut till Kelvin Heights där jag satte mej vid vattnet och avnjöt min varma kaffe. Var och är riktigt kallt idag, bara kring 10 grader! Nu skrattar ni väl där hemma då 10 plus säkert låter som rena sommaren haha. Sen promenerade jag runt golfbanan och blev självklart så kissnödig att jag ett tag letade efter träd att gömma mej bakom, dock utan framgång; sjön på ena sidan med massa båtar som kör förbi och golfare på andra sidan lämnar inte mycket utrymme att gömma sej! Svor lite för mej själv att jag inte fötts som kille men hann som tur var fram till dom allmänna toaletterna i slutet på promenadstråket..


Mmm härliga höstsol!

BP:s kaffe håller måttet varje gång till skillnad mot Starbucks..

Kolla in gåshuden på mina ben haha.
Ärren från när jag flög av min DH bike har fortfarande inte bleknat särskilt!

Svårt att låta bli..

Ibland kan jag inte låta bli att springa och hämta kameran o fota när när jag ser nåt fint/häftigt/annorlunda! Som häromkvällen när denna vackra tavla utspelade sej utanför fönstret.. Har inte gjort nånting med den här bilden, utan precis så här rosaskimmrande var det!


Har precis käkat upp min havregrynsgröt och kanske blir det en smörgås o en kopp te oxå, sen ska jag testa o ringa mammi i Sverige o se om någon är uppe/hemma!

Later

Typiskt Svenskt?

Eller bara ett typexempel på hur vi tjejer beter oss ibland i grupp? Skriver tjejer för killar säger som det är rakt ut, eller så säger dom ingenting! Tjejer däremot.. Jaa haha kolla själva:

Ytlig middagsbjudning i Solsidan - Solsidan - TV4 Play - tv4play.se

lördag 27 mars 2010

Fan vad jag är bra!

På att baka scones that is :) Inte direkt komplicerat men jag lyckas konstigt nog få dom godare varje gång.. Höftar alltid lite o tar vad jag har hemma, därför blir det svårt att dela med sej av ett recept men jag kan tipsa om att byta ut delar av mjölken mot naturell yoghurt - blir så himla mycket saftigare! Sen spetsar jag degen med lite extra lin-,solros- och pumpafrön samt en skopa bran flarn - bra för magen :) Serveras med smör, marmelad, ost och en kopp av ditt favorit te!

Sitter här i träningskläder och funderar på om jag ska ta en sväng till gymmet, en promenad i solskenet eller helt enkelt sitta kvar i soffan? Blir nog alternativ två följt av tre :)


En promenad längs sjön får det bli!

En lugn dag

Idag har det inte hänt mycket, klockan är snart fyra och jag har knappt varit utanför dörren förutom turen till BP imorse. Har haft en skön hemmadag helt enkelt där jag tagit itu med sånt som jag skjutit upp i veckan; städning, tvätt osv. Just nu håller jag på att baka scones - luktar redan ljuvligt! Gjorde halv sats denna gång då jag annars riskerar att äta alldeles för många själv haha.

Oj glömde visst att göra nagghål med gaffel i dom innan dom åkte in i ugnen.. Varför gör man dom egentligen, bara för syns skull eller gräddas dom snabbare kanske?

Har ni hål i era scones?

New Energy!

Känner mej alldeles påfylld av massa härlig energi efter att ha pratat med underbara M! Så himla skönt att prata av sej med nån som förstår precis hur man menar :)

Älskling ska åka ner till farmen idag igen, men jag har bestämt mej för att stanna hemma o fixa med lite grejer vi behöver ha klart inför måndag då vi flyger till Wellington.

Men först ska vi åka iväg o köpa kaffe och bensin från BP! Kaffe till oss och bensin till gräsklipparen :)

Hej hopp

fredag 26 mars 2010

Se inte..

"Bounty Hunter"! Kom just hem från biografen där vi kollade på just nämnda, med Jennifer Aniston och Gerad Butler i huvudrollerna. Alltså fy vilken kass film.. Kanske är jag extra hård på betyget då jag satt o var hungrig hela filmen igenom. Det enda jag kunde tänka på var pizza, rostade mackor o frukt. Ja inte allt samtidigt då, utan var för sej. Sittter i soffan o har precis käkat ett alldeles galet sent kvällsmål (klockan är halv tolv!) bestående av grovt bröd med skinka, ost o gurka samt en banan (åtminstone nyttigare än pizzan jag först funderade på..). Hursomhelst börjar jag tänka att filmen kanske inte var så himla dålig ändå haha.

Nä nu ska jag dricka upp mitt te o krypa ner i en nybäddad säng med nytt vintertäcke och dunkudde! Shoppade loss lite på The Warehouse idag då det börjar gå mot vinter här och ett tunt sommartäcke inte duger längre :)

Min bio-outfit:


Körde på leggins med dragkedja o moccaboots!

Nu är det sovdags! Imorrnbitti har jag telefondejt med sötaste M :)

Natti Natti

En rolig chock!

Idag när jag gick in hos Collective Hairstyle fick jag lite av en chock då jag såg mej själv uppklistrad på en jätteposter på väggen i entrén! Så lustigt för fotografen stod precis o visade bilderna av mej på datorn tillsammans för en man som jag misstänker var promo-manager eller nåt liknande. Iallafall så tog det ett bra tag innan han insåg att det var tjejen på bilderna som just kommit in genom dörren. Där stod jag i mina slitna jeans, en t-shirt och ostylat hår hehe. Fick med mej en CD-skiva hem med alla pics plus luggen klippt så nu ser jag ut igen :)

Några smakprov..



Mörbultad!

Vaknade för drygt en timme sen o kände mej som jag blivit överkörd av en långtradare eller nåt.. Sov oroligt och drömde en massa drömmar och sprang på toa var o varannan timme kändes det som. Nästan en lättnad när jag såg dagsljuset sippra in mellan rullgardinerna och äntligen kunde gå upp! Fast börjar nästan ångra att jag inte låg kvar ett tag till - är allt annat än utvilad..

Kom tillbaka till Queenstown runt tretiden igår. Blev ett ordentligt styrkepass på gymmet och sen en promenad längs sjön som motpol till  allt stillasittande denna vecka :) Kanske delvis därför jag är öm i hela kroppen.. Förklarar dock inte mitt bultande huvud!

Nä nu ska jag inte sitta här o klaga mer utan hoppa in i duschen o försöka vakna till :)


Känns som jag blev påhälsad av en sån här i natt...

torsdag 25 mars 2010

Right Now

..sitter jag i soffan nyduschad o redo att åka mot Queenstown. Tyvärr är min kära pojkvän inte på långa vägar klar. Samma visa varje gång! Vi bestämmer en tid när vi ska börja dra oss hemåt o då jag står i duschen eller som bäst håller på att packa väskan kommer han på nåt som han måste göra. Till saken hör att han innan allt som oftast spenderat en timme eller så med en kopp te i handen, framför sin laptop. Så otroligt frustrerande! Oh well.. förhoppningsvis får jag hem en nöjd kille.

Går väl egentligen ingen nöd på mej heller,
varm o go efter en efterlängtad dusch, o med en kopp chai-latte i magen :)

onsdag 24 mars 2010

Today's Work

Så här har jag spenderat dagen.. Måste erkänna att jag upplevt roligare dar men renoveringen går ju iallafall framåt. Tror jag?! Just nu ser det faktiskt ut som vi gjort mer skada än nytta, kolla in köket nedan:



Jag skrapar på.. Ett evighetsgöra!
Efter ett otal otacksamma timmar kan man inte ens se nån skillnad..

Spackel Kackel

Haha fantasin tryter när det gäller blogg-titlar ibland.. Hursomhelst spackla är precis vad jag gjort hela morgonen. Och inte mitt ansikte då utan väggar o dörrar uppe i det gamla huset. Vi håller på med sista förberedelserna inför målningen - både jag, Camerons o hans pappa har hjälpts åt vilket gör det hela så mycket lättare.

Nu sitter vi o väntar på lunch som Anne håller på o lagar - hon har gjort svenska köttbullar dagen till ära! Tyvärr har vi ingen lingonsylt men det får gå ändå :)

Äter sällan köttbullar i sverige men när jag är utomlands
smakar det liksom som "hemma"

tisdag 23 mars 2010

Dunedin t/r

Vilken resa.. är helt snurrig i både huvet o kroppen efter att ha spenderat 2 dagar i bil. Usch jag avskyr att åka bil/buss/flyg superlångt. Typ lika mycket som jag älskar att se nya platser. Det går ju inte alls ihop ja vet men för det mesta är det förstnämnda värt det sista... fast inte den här gången. Byggnaden vi kollade på i Dunedin var en besvikelse; fel ände av stan, hyresgäst som inte verkade vilja stanna kvar, konstig layout - you name it! Fast nu vet vi ju det iallafall.

Fick låna en liten övernattnings-lgh av vår mäklare så vi slapp iaf betala för nåt sunkigt men dyrt motellrum. Nu är vi tillbaka nere på farmen och jag känner mej som sagt helt slut i hela skallen. Ska ta en liten tupplur så jag orkar föra nån slags vettig konversation över middagen med C's föräldrar.

Sov gott.

Bilder från igårkväll i Dunedin




PS. Byggnaden vi tittade på imorse hade knappast havsutsikt som här på vår härliga kvällspromenad...

måndag 22 mars 2010

Another Public Holiday...

Även om jag snart bott här i 3 år har jag fortfarande ingen koll på alla public holidays som dyker upp när man minst anar det. Idag är det tydligen Otago Anniversery Day o halva stan är stängd.. Något jag upptäckte då jag stod utanför gymmet i morse redo för ett träningspass - dörren var låst o det var beckmörkt där inne. Vidare åkte jag förbi Collective Hair där jag hoppades kunna plocka upp mina modellfoton samt få min lugg klippt (ser knappt nånting längre!). Det var såklart igenbommat där med.. Så mycket för allt jag skulle få gjort idag innan vi åker mot Dunedin.

Blev ett snabbt träningspass hemma istället och sen en kaffe o promenad med älskling, som även erbjöd sej att klippa min lugg men där sa jag stopp!

Från vår lilla promenad..


Nu ska jag gå (rusa) ett varv med dammsugaren här och i lägenheten intill utifall vi har visning medan vi är borta, sen blir det att packa väskan o ta en snabb dusch! Bloggar mer ikväll om vi hittar ett motell med internet :)

Over and Out!

Blixtar och Dunder

..har det varit precis HELA natten! Det åskade så pass mycket runt 4 tiden att jag o älsklingen omöjligt kunde sova så vi svepte in oss i morgonrockarna o gick upp på övervåningen där vi la oss på golvet (!) under en filt o tittade ut över sjön som för ljämnan lystes upp av blixtar. Faktiskt riktigt mysigt även om jag blev skitskraj en gång när en blixt slog ned precis utanför fönstret! Så småningom lugnade det ner sej och vi kunde krypa ner i sängen igen..

Vad tycker ni om thunder storms - mysigt eller otäckt?

söndag 21 mars 2010

Active Day

Även om det varit en rätt slapp söndag har jag lyckats klämma in lite aktivitet - ett Body Balance pass på gymmet i morse och nu senast en cykeltur med C (vi skippade promenaden). Det var blåsigt och det extra motståndet gjorde det hela jobbigare men därmed mer effektivt - sjukt skönt att trampa på tills det brände i benen! Svängde förbi mataffärn på vägen hem och handlade med oss en enkel middag som vi just ätit. Eller just o just, det var nog faktiskt mer än en timme sen - ändå sitter jag fortfarande här oduschad! Lika bra att hoppa in i duschen NU innan jag torkar fast helt. Usch vad äckligt det lät men jag är knappast klibbig längre utan mer torr vid det här laget. Okej - slutbabblat för min del innan det spårar ur ännu mer..

Tack o hej för ikväll :)



Fuskar lite med gamla bilder men jag lovar att jag inte förändrats vidare mycket..
Same bike, same helmet liksom


Sunday Afternoon

Det har verkligen gått i ett sen vi kom hem i fredagskväll! Fattar inte att det redan är söndag eftermiddag...

Imorrn bär det av igen, då ska vi förmodligen köra till Dunedin för att titta på "property". Har nämligen fått ett bud på vår lägenhet men köparen vill förutom cash byta in en av sina byggnader.. Vi är båda lite tveksamma till detta, hade ju hellre haft en clean sale utan byten o tjafs men åka o titta kan man ju.

Igår kväll var vi på 30-års fest ute vid Moke Lake där vi grillade o lekte massa lekar med vänner tills det var beckmörkt. En trevlig o alldeles lagom lång kväll! Alldeles nyss var T o V här o hälsade på och uppdaterade sej på vad som hänt sen sist vi sågs :) Nu ska jag o älskling ut o ta en promenad längs sjön!

Lake Wakatipu

lördag 20 mars 2010

60 Minute Makeover

Sitter o kollar på ett inredningsprogram som går ut på att ett gäng hantverkare och designers har 60 minuter på sej att totalrenovera en lägenhet. Ganska kul att se hur snabbt man kan förändra ett hus/lgh men tyvärr glöms kvalitet och funktion bort i all stress.. Nånstans mittemellan vore ju det optimala. Vårt renoverande har nämligen gått alldeles för sakta hittills, lär lägga i en växel om vi ska bli klara innan vintern! Målarfärg torkar ju inge vidare bra om temperaturen sjunker lägre än 6-7 grader.. Minns när vi byggde det nya farmhuset (där C's föräldrar bor), stod med stelfrusna fingrar och målade fönsterkarmar som vägrade torka. Inget jag vill göra om!

Nu ska jag dra till gymmet - var alldeles för länge sen, jag längtar efter ett ordentligt träningspass!

fredag 19 mars 2010

Hem ljuva hem!

Kom just innaför dörren efter världens godaste indiska mat i stan! Nu har vi laddat med 2 stora koppar te, en film och en ask Lindt choklad :) Kan liksom inte bli mycket bättre.. äntligen helg!

Choklad - slår allt..

Trying to stay awake...

..med en vaniljlatte nr 2 för idag. I vanliga fall försöker jag hålla mej till max en kaffe om dan men idag är jag så sjukt trött att jag bara måste ha lite extra hjälp att vakna till!

Update: Blev avbruten i mitt kaffedrickande av C som kom in med gummistövlar och ropade att jag måste hämta kossorna. Cirka två timmar senare är kossorna mjölkade (inte av mej!), och jag är redo att åka hem :) Jag har inget emot att hämta kor, ganska kul på vägen dit när man kan köra som en dåre på dom små leriga grusvägarna mellan hagarna och sedan in i hagen och jaga kossorna mot utgången med diverse tut och tillrop. Sedan däremot, att sakta sakta rulla bakom 300 kossor medan dom lunkar mot mjölkladan är mindre kul.

Nu bär det av tillbaka mot civilisationen i Queenstown - vi ska äta indiskt ikväll, yay!

torsdag 18 mars 2010

Shopping!

Idag var jag och C's mamma inne i stan o uträttade massa ärenden och jag fick med mej en härlig uppdatering av garderoben hem :) Blev några snygga toppar, ett par stycken thights och ett par svarta mocca stövlar - är så nöjd!

Gillar att shoppa i butiker där man får mycket för slantarna - hellre det än ett plagg för tusen spänn som man har ångest för om man verkligen kommer använda tillräckligt mycket. Självklart kan det vara värt att lägga lite extra på ett par kvalitets-stövlar eller en vinterkappa som man vet ska hänga med ett tag men jag gillar att förnya mej ofta så kör oftast på budgetvarianten :)

Om två veckor ska jag och älskling flyga upp till Wellington, NZ:s huvudstad, och gå på intervju och se om Cameron blir godkänd som svensk haha. Med andra ord om han kan få uppehållstillstånd i Sverige! Så vi har ett gäng papper som ska samlas ihop som bevis på vårt förhållande - något som jag redan har lite ont i magen över. Får flashbacks till alla vändor vi gick igenom när det gällde mitt NZ Residency.. tog på krafterna om man säger så. Fast som tur är(?) så krävs inte lika många dokument när man ansöker om ett svenskt uppehållstillstånd, är både billigare (om man bortser från flygbiljetterna till Wellington som gick på 1000 dollar...) o verkar en aning enklare. Hoppas att jag har rätt!