fredag 30 april 2010

I hopp om att piggna till...

sitter jag här med en vaniljlatte klockan fyra! Lite väl sent för kaffe men känner mej så himla trött. Har iaf fått massor gjort idag uppe i huset, alla fönster på utsidan är färdigmålade och hela taket inomhus :)

C's föräldrar har åkt iväg in till stan för att träffa några bekanta o käka middag och jag o C funderar på att göra samma sak. Ja åka in till stan o gå ut o käka alltså! Ska hoppa in i duschen nu så jag är klar när C kommer in, vi har ju inte lyxen att ha varsitt badrum här som hemma :)


Har varit extremt försiktig med koffein hittills då jag läst att det kan leda till småväxta barn, en åtgärd som verkar fått resultat - nu är han 4 dagar större än normalt!

Slöseri med tid?

Är inne o käkar lunch efter att ha spenderat morgonen uppe i gammelhuset. Alltså fy jag börjar tänka att hela renoveringen är slöseri med tid.. Nämligen massa eremithål ÖVERALLT o nu verkar det ha dykt upp en miljard nya sen sist, genom den nymålade färgen!

C's kommentar är att jag är så söt när jag är arg och gravid... Hmm vet inte om det hjälpte problemet direkt. Tydligen kan man lägga ut några slags luktbomber som dödar alla eremiter så vi får väl göra det när vi e klara. Nu ska jag upp och måla andra lagret på fönstrena, garanterat roligare än att spackla eremithål!

C är övertygad om att det häftstiftshål från tidigare hyresgäster.. Jag är inte beredd att hålla med; varför 20 hål på samma ställe liksom?

Min Bror

Är världens bästa! Och ärligare än nån annan människa jag känner; frågar man honom om något så får man garanterat sanningen och inga förfinade inlindade versioner haha. Svider ibland vill jag lova men samtidigt är det härligt befriande i dagens samhälle när alla vill passa in och nästan aldrig säger vad dom egentligen tycker!

Hursomhelst, fick ett mail där han frågade om vi börjat tänka på ett namn till lillgrabben o att han gärna hjälpte till. Så sagt o gjort, jag skickade en lista på 6 namn vi funderat på. Tre av dem fick absolut underkänt av J med en motivering varför haha - han e för rolig. Fast tack brorsan, du gjorde just mitt jobb lite enklare!

3 namn borta, 3 to go. Just nu alltså. Kommer säkert lägga till o dra ifrån namn från listan ända tills det är dags...

Man vill ju helst slippa att stackarn får lida livet ut för vad
föräldrarna tyckte var ett "unikt" namn

torsdag 29 april 2010

Latmask

Usch vad lat jag känner mej! Ligger här o gör ingenting medans alla är ute på gården o jobbar... fy känns ju sådär. Men det är helt hemskt ute, regnar och blåser storm om vartannat så samtidigt lockar det inte ett dugg att gå ut! Så tror jag ligger kvar här... :)

Imorrn däremot ska jag ta tag i renoveringen av huset där uppe, C började spraymåla inomhus sist vi var här så nu är det bara den andra coaten som är kvar, taket o sen kan jag börja hänga tapet!

Stanna på soffan eller gå ut i regnet... Hmmm

Nu kom både C's mamma o C in - skönt så slapp jag fundera mer på det! Snart är det middag, här blir man bortskämd :)

Over and Out

Stressful Morning

Nere på farmen nu, känns som vi stressade som tokar hela morgonen. Alltid så när vi ska åka ner hit, kan liksom inte bara packa väskan o åka utifall folk kommer o vill titta på lägenheten medan vi är borta. Kvällen innan så tänker vi att det är inte så mycket som behöver fixas, vi gör det "in the morning". Väl på morgonen inser jag allt som oftast att det inte var så snabbstädat som jag först trodde utan typ 1,5 timmes jobb.. Hursomhelst, nu är vi iaf här!

Varför vi ens stressade vet jag inte då det inte var nån direkt brådska till nånting.. bara kossorna som ska hämtas vid halv tre, men än är klockan bara två. Själv ska jag nog inte göra så mycket mer alls idag, känner mej supertrött! Verkar som tröttheten sakta börjar komma tillbaka igen efter några veckors pigghet.

Är så jäkla arg hela tiden o brusar upp för minsta grej o blir helt tokig.. Säkert därför jag är så trött haha. Undrar om man blir mer bitsk när man väntar en kille och mer åt det gråtmilda hållet när det är en tjej? Fast jag gör nog bådeoch kom jag just på, startar gärna ett bråk o har 100 argument varför jag har rätt - får jag sen det minsta motstånd från C kommer tårarna och jag orkar inte tjafsa emot längre...

Arg o sur mest hela tiden...

onsdag 28 april 2010

It's a Boy!

Det är en liten grabb, precis som vi anade i slutändan. Liiite besviken måste jag erkänna att jag blev men det gick över rätt snabbt, särskilt då vi fick veta att allt annat såg perfekt ut - det är ju viktigast! Lillgrabben var redan 4 dagar större än beräknat datum den 20:e Sept, fast det betyder inte nödvändigtsvis att han kommer 4 dagar tidigare. Sköterskan sa dock att hade hon aldrig träffat mej innan, inte tagit hänsyn till senaste mens och BARA tittat på siffrorna så hade hon sagt den 16:e September. Så lika bra att vara förberedd på ett tidigare datum.. Eller en extra stor bebe! Morsan o farsan är ju inte direkt små i växten så rätt naturligt om vi får en bebis i modell större/längre än medel.

Var ju tvungen att åka o shoppa några outfits på vägen hem (efter att jag lämnat av C hemma). Ska försöka att inte köpa så mycket mer här i NZ, resväskan lär bli full som det är ändå!

Mina fynd:


Sitter o söker på pojknamn på nätet och har hittills fått ihop en A4 med tänkbara namn.. Som tur är behövs ju bara ett i slutändan, eller ja kanske två då. Ska strax ner o hyra film o käka Indiskt, världens ruskväder ute så perfekt för hot spicy food och en DVD!

Hej så länge!

Flooding!

Var just in i stan och fick syn på hur mycket sjön har stigit pga av dom senaste dagarnas regn - shit, Queenstown är snart under vatten om det här fortsätter! Titta själva, nedanför den här trappan var det en gång en strand som nu är täckt av vatten:

Det blåste storm, därav mitt något tillknycklade ansiktsuttryck!

Det var en gång en strand...

Mera regn kommer in..

Jippie, nu är klockan 10 i ett - dags att åka ner till Medical Centre!!

En promenad piggar oftast upp...

När man känner sej på dåligt humör. Att titta på Blockets sida för lägenheter är nåt som verkligen kan dra ner mitt humör "in no time" som man säger här. Gaah jag blir galen, är det inte i fel område så är den för liten eller så hyrs den bara ut i 2 veckor. Ja lägenheten alltså. Tror faktiskt att det är bättre att fixa bil först och sen köra omkring o titta när jag väl är hemma i Sverige. Fast ser framför mej hur jag höggravid o svettig kör fel, får parkeringsböter o inte orkar gå upp för trappan när jag väl kommer fram haha. M har lovat att hon ska följa med så då är vi iaf två tjockisar i samma bil, eller hur gumman ;)

Nä nu ska jag gå ner o ta en dusch o sen sitta o rulla tummarna fram till ett.. haha.

Så här såg det ut på min promenad jag nyss kom in från:

Not so sweet dreamz..

Har börjat drömma sådär intensivt igen som jag gjorde dom 3 första månaderna av graviditeten.. Vaknar helt allvarligt tröttare än jag var när jag la mej - otroligt frustrerande! Inatt var det en sån där jobbig stressdröm, minns knappt hur det utspelade sej men den vaknade vid fem av att jag var helt utmattad av att ha sprungit/stressat i timmar.

Nu sitter jag här som en zombie men ganska nöjd ändå - ska ju på min scan idag! Inte regnar det heller och jag har en god frukost att se fram emot - ytterligare två saker att vara glad över :)

Klockan ett idag!

tisdag 27 april 2010

Out for a Walk



Idag har jag varit duktig - både gym och promenad har jag hunnit med! Tog med mej älsklingen ut nu på kvällskvisten då jag såg hur rastlösheten började krypa fram o jag anade att han skulle bli svårhanterlig annars haha. Tänk vad man lär känna en annan person bra efter efter ett antal år och i vårt fall; extremt mycket tid tillsammans. Jag vet exakt hur C funkar och jag tror han känner mej rätt bra också vid det här laget :) 

Nu ska vi laga middag - kyckling, spicy klyftpotatis och majskolvar står på menyn!  

I'm so excited!

Fick ett samtal från Otagao Radiology tidigare idag om att min scan är imorgon, inte som jag trodde den 12.e maj!! Åh jag är så himla glad - betyder ju att vi slipper vänta längre, yes! Tydligen hade dom fel adress, därför hade inte appointment-brevet kommit fram.

Är nu 100% säker att vi kommer att få en pojke. Dom senaste veckorna har jag tvivlat mer o mer på min första ingivielse att det är en flicka.. Igår kväll satt jag o gjorde tre olika tester på internet, två av dem var väl mer gamla skrönor men ett var medicinskt bevisat och ALLA 3 sa att det är en pojke! Såklart ska man inte förlita sej helt på sånt men det känns verkligen som det är en liten grabb därinne. Har gått o varit lite besviken (får man säga så?) i 1-2 dagar men börjar komma över det nu haha. Huvudsaken är ju att det är en liten frisk krabat, om det hänger nåt mellan benen eller inte är ju mindre viktigt!

Lite lustigt ändå att jag gått omkring o sagt att jag tror att det är en flicka o ändå har jag inte valt något flickigt, varken när det gäller vagn eller kläder. Allt går i grått,marin och ljusblått!

Imorrn klockan ett får vi se om vi har rätt den här gången..

måndag 26 april 2010

Dagen slutar som den började

Under en filt i soffan och med levande ljus! Dock är det totalt beckmörkt ute men regnar misstänker jag att det gör än. Blev inga boots för mej, mina patetiska vader gjorde att alla stövlar såg ut att vara felsydda! Hade lätt fått ner båda benen i en stövel om jag inte hade haft så stora fötter hehe. Det är väl där problemet delvis ligger, mina vader är för smala för mina fötter. Eller fötterna är för långa för vaderna. Ja nåt i den stilen.

Snart löser väl sej det problemet sej självt när vristerna svullnar upp till ballonger pga graviditeten - det mesta för nåt positivt med sej ;) Appropå svullnad och viktuppgång så har jag gått upp cirka 4,5 kilo so far och idag går jag in i 20:e veckan - därmed är jag halvvägs! Har äntligen fått både rumpa och bröst haha! Pratade med M på Skype tidigare o hon berättade att bloggaren och mediaprofilen Katrin Z("Fuck You Right Back)" hade gått upp hela 17 kilo när hon var i samma vecka som oss!! Jösses.. behöver ju inte oroa mej över mina 4,5 kilo med andra ord.

Nu börjar Desperate Houswifes - gotta go!

Handlingen blir bara knasigare men jag kan inte låta bli att titta varje vecka!

Boots Shopping

Lunchen var supergod om än lite i minsta laget för min smak, hade lätt kunnat äta en minipizza själv men nu var vi 3 pers som delade på 2 små pizzor. Oh well får väl ta ett extra mellanmål istället o billigt blev det ju :)

Indri kommer hit vid fyra o vi ska iväg o titta på boots ute i Frankton. Vi är båda ute efter samma modell; en kort mc-boot i läder med spännen.. Spännande o se om vi hittar nåt!

Kan ju inte fortsätta springa omkring utan skor!

Girl's Lunch

Om nån timme ska jag iväg o luncha med 2 tjejkompisar! Vi har bestämt oss att istället för gamla vanliga Halo (där vi jämt ses), gå till Winnie's där dom har vedugnsgrillade pizzor och öppen brasa - perfekt för en dag som denna! Så här ser jag ut idag:

PS. Å nä, jag tänker inte åka barfota in till stan även om jag gärna önskar att det varit så somrigt...

Mera Mys

Går ju mot vinter här och ute är det riktigt dystert höstrusk med regn o mörker - men levande ljus och tänd brasa på morgonkvisten är inte helt fel! Lägg till varma scones så finns det inget att klaga över :)


Nu ska jag göra varsin latte till mej o älskling innan han åker ner till farmen. Jag stannar hemma idag o följer med senare i veckan istället. Bloggar mer under dagen!

söndag 25 april 2010

Söndags Mys

Ligger i soffan och tittar på Bella & Tyra Show - alltså ibland är dom riktigt roliga! O andra gånger lite väl flamsiga men det är helt klart underhållande :)

Om cirka en timme ska vi iväg på bio - Hot Tub Time Machine tror jag filmen hette, verkar rätt kul. Det är världens regnrusk ute så det är perfekt för biomys! Ska nog värma några scones innan vi åker så man klarar sej tills middag!

Work It Baby


Blev ju bra ändå tillslut - körde ett pass till min träningsvideo och nu svider det skönt i ben och axlar! Måste hoppa in i duschen snabbt, vi ska iväg o luncha med T o V. man vet aldrig, dom kan ju komma i tid för en gångs skull ;)

Over and Out!

Anzac Day

Självklart var gymmet stängt då det är Anzac Day här idag - fan jag e så trött på alla jäkla Public Holidays! Så snart en är slut börjar en ny känns det som. Ösregnar ute gör det också - det gör ju inte direkt under för humöret...

Ska försöka få till ett pass här hemma i vardagsrummet även om motivationen är i bott. En dusch på det så känns det förhoppningsvis bättre! Hur spenderar ni er söndag?

Morgon Frenesi

Finns det ett ord som heter så överhuvudtaget? Hursomhelst hade jag en jäkla massa energi när jag vaknade så röjde igenom hela huset, avskyr när man vaknar o kommer upp i köket o massa disk står kvar från gårdagen, smulor på golvet och matrester lite här o var som man inte såg i mörkret! Usch, men nu är det åtgärdat och lägenheten skiner igen :) Nu är det jag som behöver fyllas på med lite energi innan gymmet! SKA ta mej dit idag har jag bestämt mej för, om det så bara blir för en kort stund.

Nu - frukost!

Vad säger ni?

Blev det bättre eller sämre? Kanske är det bara jobbigt när allt är så stort? Beror iof vilken storlek man har på sin skärm. Tyckte loggan blev lite mer höstig. Ni får bestämma, det gamla lilla formatet eller som det ser ut nu - vote!

lördag 24 april 2010

Have patience..

Allt ser lite snurrigt ut här för tillfället - håller på o trixar o ändrar lite så jag ska kunna lägga upp större bilder. Dock blev ju bilden i loggan plötsligt för kort så det måste jag fixa imorrn men nu är jag alldeles för trött, så ni får stå ut med en halvklar sida ett par timmar medans jag sover min skönhetssömn!

See ya tomorrow :)

PhotoScape!

Solnedgång över farmen the other night

Har precis laddat ner senaste versionen av PhotoScape - ett gratis bildbehandlingsprogram som har allt och lite till! Åh tänk att man kan bli så glad över att hitta ett program!

Min älskling har legat på soffan hela dagen o tyckt synd om sej själv - stackarn. Helt självförvållat visserligen men jag kan inte låta bli att tycka lite synd om honom när han ser så ynklig ut. Själv vaknade jag och mådde toppen efter en kul kväll utan en droppe alkohol! Saknar inte alkohol ett dugg.. Visst ibland kanske man önskar att man kunde joina vännerna  o ta ett glas vin men det går faktiskt lika bra med en alkoholfri variant - det är ju sällskapet som räknas!

Ska nog joina C för en tidig kväll, var ju trots allt uppe halva natten igår..

Night Night

Atumn



Den här härliga höstbilden knäppte jag igår vid Mt Rosa Vineyard - härliga färger eller hur!

Håller på uppdaterar min dator på alla program som försvunnit... tar sin lilla tid, datorn var så gott som tom när jag fick tillbaka den. En fördel är att man nu får bort allt strunt som legat o skräpat utan att ha blivit använt, som en storstädning hemma ungefär :)

Pratade med fina N på Skype imorse - såå kul att både ses o höras på första gången på jättelänge! Skype är verkligen toppen! Nu ska jag gå ut o ta en promenad innan det blir mörkt, egentligen hade jag tänkt sticka till gymmet men mår så mycket bättre av promenader och får ny energi på ett helt annat sätt än efter ett gympass.

Köpte dom allra första babykläderna idag - 2 små söta bodys från Baby City, lägger upp bilder senare :) Skulle egentligen ha väntat tills efter vår scan den 12:e maj men jag kunde bara inte låta bli!

YES!


Upptäckte precis att mitt svenska tangentbord nu är återställt! Fick nämligen tillbaka min dator tidigare idag, men ingenting fungerade - varken nätet eller att kunna skriva på svenska (ett måste!!). Nu när jag kom hem hade dock datorn startat om sej o det verkar som om våra tappra försök att byta språk äntligen lyckats!
Sitter här med ögonlock som faller ihop utav sej själva typ varannan sekund.. Har varit ute o ätit tjejmiddag o nu är det midnatt, extremt sent för en gravid kvinna som mej haha. Något som dock oroar mej en aning är att C är ute på en båt i beckmörkret ända borta i Kingston med ett gäng fulla killkompisar, o nyss ringde han (från nån annans mobil) o sa att batteriet dött i hans mobil.. Fattades bara det. Nåja får verkligen hoppas att han är någolunda vid sina sinnens bruk o kan lotsa dom hem. Usch båtar och alkohol rimmar lika dåligt som bilkörning och alkohol, iallafall i mina öron.

Ska krypa ner i sängen nu och försöka få lite sömn innan det knackar på fönsterrutan..

Så sjukt jäkla trött...

torsdag 22 april 2010

Still No Computer...

Fy vad less jag blir! Självklart var min laptop inte klar idag heller utan först imorgon kan jag hämta upp den. Å jädrar om datakillen då har en till dålig ursäkt till varför den inte är färdig...

Fast det som inte har nåt gott med sej.. istället för att sitta fastklistrad bakom datorn hela kvällen o installera program och föra över bilder fick jag istället med mej älsklingen ut på en riktig långpromenad i höstrusket!  När vi kom hem körde jag ett bröst och tricepspass i vardagsrummet - himla skönt efter att inte ha gjort särskilt mycket alls träningsmässigt dom senaste dagarna.

Har även hunnit med att börja måla på en ny tavla till gästrummet. Påminde mej om hur gärna jag skulle vilja börja dekorera ett barnrum redan nu! Men jag får snällt vänta o istället förbereda vad jag kan; dvs barnsaker o så småningom en liten garderob. Och några barntavlor för framtiden skulle jag väl också kunna börja på - det är ju något som är lättflyttat!

Nu ropar C från nedervåningen att ett bad är upptappat - vardagslyx :)

Återkommer imorrn, och då förhoppningsvis från min EGNA laptop... Over and Out!

onsdag 21 april 2010

Inte undra på...

                                         
att dessa läckerheter kallas "thick-shakes" här i NZ för jag har svårt tro att man kan bli nåt annat än tjock av dem! Kom just hem från en sväng till Invercargill där vi kollade på en hemsk farm som var till salu. Vi var rörande överrens om att vi aldrig skulle sätta vår fot där igen så det kändes ju skönt...

På vägen hem stannade vi i Winton för en smörgås på ett fik och efter det svängde vi in på Night n Day Shopen o köpte varsin thick-shake. Big Mistake säger jag så här efteråt, fattar inte hur jag ska kunna få i mej nån middag överhuvudtaget ikväll. Men det var gott för stunden!

 

Det sa bara slurp..

"Det ligger en långbent häst i gräset"

Sa C's pappa igår på eftermiddagen. Visade sej att Basil, farmens lilla terrier hade varit in på vårt rum och snott med sej det nya tillskottet i vår nallesamling - den långbenta hästen vi fick av E o B förra helgen! Som tur var fanns alla ben o öron kvar men fy vad den stank! Hade lite beuty-saloon inne i badrummet där jag tvättade stackars hästen med varmt vatten, fönade honom torr och till sist fick han några spray parfym på sej.

Avslutade det hela med att hänga honom ute i friska luften:

I väntan på bättre tider..

Gravid Hormoner

Jag har alltid fått ett jäkla humör om jag är hungrig o inte får mat i tid, och det är något som förvärrats sen jag blev gravid.. Blir jag hungrig så måste jag äta DIREKT, o jävlar om det inte finns nåt till hands.. Något C:s pappa av misstag fick ta del av igår eftermiddag.

Jag kom hem från stan hungrig o helt slut efter flera timmar i affärer, var visserligen supernöjd med allt jag fått uträttat men faktum kvarstod - jag var trött OCH hungrig, ingen vidare kombination. Ringde C när jag var cirka 15-20 minuter hemifrån o bad honom vrida på grillen, ugnen samt sätta på en kastrull med vatten. När jag rullar in på garageuppfarten o ser hans ansikte i fönstret inser jag direkt att han glömt! Hur det är möjligt låter jag vara osagt men jag blev inte förvånad samtidigt som det var svårt att inte skratta åt det hela.

Hursomhelst stormade jag in o började plocka upp matvaror, städa undan röran i köket samt fixa iordning middagen samtidigt som C ville att jag skulle komma o titta på farmar i hans dator. C inser snart att det kanske inte var det bästa tillfället o kommer ut i köket för att hjälpa till, dock lite försent.. När jag inte får plats med frysvarorna i deras frys så börjar jag svära om hur jag hatar den förbannade värdelösa jävla patetiska lilla skitfrysen som är totalt hopplöst och inte rymmer nånting. Självklart högt och tydligt på engelska, vad jag inte ser är att C:s pappa precis kommit in genom dörren och han har nog inte hört mej svära en endaste gång eller ens höja rösten. Alltså jag ville bara dö eller alternativt sjunka genom köksgolvet... C's pappa såg som tur var mest road ut haha.

Tror jag bad om ursäkt tre gånger sammanlagt..

Kvalitets Bloggning!

Känns verkligen som om jag bara har ett par få chanser att få till ett inlägg, så jag anstränger mej lite mer när tillfälle väl ges! Undrar förresten om jag fortfarande kommer blogga när vi har en liten? Har en känsla av att det kommer bli lite mindre till att börja med.. Lär ju vara hyfsat upptagen ändå :)

Morgonen har spenderats i telefon med älskade mamsen, en timme brände vi av även fast vi bara skulle prata "en liten stund". Det är vi i ett nötskal haha. Hon berättade att hon börjat följa bloggen regelbundet nu när dom fått ordning på internet där hemma, det glädjer mej så - familjen var ju anledningen till att jag först började "föra dagbok" på nätet för cirka 4,5 år sen då jag drog till Australien för att plugga. Nu visste både hon och min brorsa exakt vilken vagn vi köpt då dom sett bilder i bloggen - aah nästan som man blir lite tårögd, känns ju plötsligt som om dom är så mycket närmre!

tisdag 20 april 2010

Nej nej neeej

Min laptop var självklart inte klar imorse så var tvungen att åka ner till farmen utan dator!! Åh så typiskt.. killen som fixar den är lite hopplös tycker jag, han visste att vi skulle åka tidigt imorse o lovade att den skulle vara klar antingen IGÅR eftermiddag eller "first thing in the morning"! Men så imorse när vi ringde sa han att "ni är väl i QT tills femtiden".. Jag blir så sjukt irriterad på detta småstads-fenomen att folk inte bryr sej ett dugg om dom dyker upp i tid, hör av sej när dom ska eller har grejer klara i tid, just för att dom vet att dom kan då det inte finns några konkurrenter som helst inom 15 mils avstånd! Gaah jag får lust att ge dom en utskällning ibland om hur business ska skötas o vad kundservice är för nåt..

Okej om jag ska ta o lugna ner mej några hekton så har jag haft en riktigt bra dag bortsett från datorincidenten imorse. Släppte av C på farmen och åkte vidare in till Invercargill där jag spenderade över 4 timmar(!) strosandes omkring; hade tid att göra grejer som jag skjutit på i evigheter o inte vill göra när jag vet att nån väntar - tillexempel köpa behåar haha. Finns nog inget jag tycker är värre, o inte är det enklare nu när man inte vet vad man är för storlek längre o allt sitter annorlunda. Fick med mej 2 hem tillslut vilket är välkommet tillskott till den enda jag hittills gått med! Blev även 3 toppar även fast jag lovade mej själv att inte shoppa mer... ooops men dom var ju så billiga o snygga :)

Men det allra viktigaste jag köpte är en BARNVAGN! Jippie - äntligen är Mountain Buggyn beställd!! Var runt i två butiker o jämförde priser först, körde iväg o tänkte åka hem o tänka lite till på saken men så kom jag på att jag ju skulle testa om vagnen fick plats i bagageluckan på vår mindre bil. Det gjorde den precis o när jag väl var där så tänkte jag, nu eller aldrig!! Haha, nejdå kanske inte riktigt så men jag visste att jag inte skulle hitta den billigare nånstans. Kvittot slutade på 951 dollar vilket inte ens är 5000 kr, det är halva priset till vad det skulle kostat att köpa samma vagn i Sverige så jag känner att jag verkligen gjort ett kap :) I priset ingick en hel massa tillbehör så jag är såå nöjd. Spännade o se om det är en liten tjej eller kille som får nöjet att åka i den..

Halvtaskiga bilder från ett av alla provrum idag..


Nu börjar det synas en liten "bump"
19:e veckan startar idag, tänk - snart är jag halvvägs!

måndag 19 april 2010

Laptop hos doktorn

Känner mej lite halv just nu, min laptop är nämligen inlämnad för att få en ny hårddisk så jag är datorlös ikväll (och har så varit hela dan). Har lånat C's laptop för en liten stund...

Ett plus är allt man får gjort utan datorn, känns som jag har hur mycket tid som helst o vet knappt vad jag ska ta mej till haha. Vi har haft en riktig fixardag här hemma där bilar, downhillcykel o motorcykel har tvättats o jag har sen fotat så nu hoppas vi på att rubbet säljer. Eller ja inte bilarna men cykeln o hojen ska bort. Lite sorgligt att mina toys försvinner men även slöseri att dom ska stå i garaget o samla damm o vem vet, kanske införskaffar jag en ny cykel/motox en vacker dag! Isåfall lär vi väl även behöva en minatyrvariant av båda så hela familjen kan ut o ha kul :)

Nu ska jag baka en mudcake att ta med ner till farmen åt C:s pappa som fyllde år idag. Vi åker ner imorrn bitti o stannar ett par nätter. Förhoppningsvis är min laptop klar innan vi drar imorrn!

Hoppas ni får en härlig dag :)

Nightmares

Vaknade helt utmattad och svettig efter att ha sprungit och simmat(!) ifrån monster hela natten.. Trodde verkligen jag skulle dö och C fanns ingenstans för att hjälpa mej, jag var alldeles ensam. När jag vaknar är det första jag får ur mej till älsklingen som ligger brevid mej; "-Jag vill inte åka till Sverige utan dej, jag vill verkligen inte vara ensam om att behöva fixa allt.."

Där hade jag förklaringen till mardrömmen.

Det är typ vad jag tänker på dag som natt just nu; var ska vi BO? Kommer vi hitta en lägenhet? Eller kommer jag kanske va tvungen att sova i en sopsäck på gatan...

1 Rum med kokvrå?

söndag 18 april 2010

En snabbis på kvällskvisten

Ja tänkte att jag slänger in ett snabbt blogginlägg alltså ;) Har haft en väldigt social dag; träffat vänner o bekanta vi inte sett på jättelänge! Dagen började med att jag o E tog en långpromenad (8 km!) runt Lake Hayes innan lunch o sen mötte vi upp grabbarna som varit o kört motox, för lunch ute i Walnut Cottage. På eftermiddagen snodde jag runt lite överallt, organiserade present åt V som fyllde år, hann med en snabbis på gymmet, bakade efterrätt o städade! Vid femtiden när det var dags att göra sej iordning för att att åka till V var jag hyfsat trött så slängde mej på soffan, stängde ögonen o tog en 5 minuter powernap - det hjälpte mej att klara resten av kvällen :)

Väl hos V var vi ett sällskap på hela 13 pers som åt mängder av god mat o pratade i timmar! Blev en massa baby på G gratulationer :) Nu är jag helt slut på riktigt, ska dricka en kopp pepparmintste o kolla en stund på tv, innan sängen väntar..

Jag bakade Chocolate Eclairs som blev en hit!
Tackar E för det vinnande receptet :)

lördag 17 april 2010

Saturday Night Fever

Ja nu skulle jag ju lätt kunna ljuga här o säga att vi varit på världens häftigaste party o ute o dansat hela kvällen för hur skulle ni kunna veta? Men jag väljer sanningen istället även om den inte är lika spännande..

Kom hem från farmen runt fyra tiden, jag tog en långpromenad och C en tupplur i soffan - vi har olika sätt att koppla av på ;) Sen gjorde vi oss i ordning och åkte in till Flame för världens godaste köttbit, bakade potatis och champinjonsås som jag började fantisera om redan under min promenad.. Så sjukt gott!

Väl ute i bilen igen hade vi ett gäng missade samtal från T o V som ville käka middag med oss, det var ju lite typiskt men vi sa att vi alltid kunde komma in efter dom beställt sina mains o käka efterrätt ihop. Då vi känner V o T rätt bra vid det här laget visste vi att det kunde dröja så vi hyrde en film (New Moon! Inte alls lika bra som ettan men en hel del manliga bara överkroppar att dregla över hehe). Det gjorde vi rätt i - dröjde säkert 2 timmar innan jag fick ett mess av V där hon sa att dom var för mätta för dessert men skulle gå vidare till Barmuda för en drink. Eller ett helt gäng gissar jag :) Hursomhelst kände jag mej sådär sugen, känner mej numera helt malplacerad i barer. Känns verkligen som om jag inte hör dit! O inge vidare kul är det ju heller att stå där o dricka mineralvatten o låtsas att det är vodka medan folk blir fullare o fullare runtomkring en.

Så vi bestämde oss för att ses imorrn istället, något jag tror C var rätt nöjd över han med..

Kvällen till ära är jag faktiskt lite uppklädd, klänning o stövlar!
(ja inte nu i soffan då förstås)
Men något dansgolv blev det aldrig..

The Grange

Här kommer lite bilder på huset vi håller på o renoverar. Huset har en skylt vid entrén där det står "Grange", var tvungen att googla det för att få betydelsen då varken C eller C:s pappa visste vad det betydde:

1. A farm, with its farmhouse and nearby buildings.

2. A country house with its various farm buildings, usually constituting the dwelling of a yeoman or gentleman farmer.


Lite skillnad eller hur? Plötsligt ser man hur gult huset var innan!

C sprayar utsidan med färg - 100 ggr snabbare än roller eller borste!

Mitt verk; fönsterkarmarna är nu gråa istället för gröna

Todays outfit; man kan ju tro att jag föddes på en farm!

Vi fick bråttom att måla klart då himlen såg ut att öppna sej any second

Sitter o väntar på att min älskling ska bli klar nån gång så att vi kan åka.. han hoppade just in i duschen så det går ju lite framåt iallafall. Ska ta o packa ihop mina egna grejer förresten!

Hej!

Jag bröt mitt löfte..

om att helt hålla mej borta från målarfärg. Igår drog jag nämligen några penseldrag runt fönsterkarmarna (utomhus) med vattenbaserad färg. Så länge jag är utomhus i den friska luften, färgen är vattenbaserad o jag inte står i åtta timmar i sträck kan det ju inte vara nån fara bestämde jag mej för.

Idag runt lunch åker vi tillbaka till Queenstown. Imorrn är det V:s födelsedag så måste försöka hitta nåt litet åt henne när jag kommer hem, hon ska ha BBQ/middag på sönkväll tror jag. Vi har även sagt att vi ska catcha up med E o B igen så det blir nog en bra helg!

Hoppas på fint väder i helgen!
Bild: jag

fredag 16 april 2010

Att bli vuxen..

Tänkte på en grej häromdan. Alltså jag kommer ju komma hem höggravid o träffa mina familj som jag inte sett på ett år. Vilken chock det kommer bli att se mej stor som en badboll. Ja för dom alltså, som inte sett mej växa succesivt utan plötsligt landar jag bara en dag med en jättemage!

Allra konstigast kommer det bli att möta pappa. Jag har ju liksom alltid varit pappas lilla flicka o i ett ögonkast är det avslöjat - jag har blivit vuxen och har (helt uppenbarligen) ett sexliv!! Haha jösses vilka funderingar...

Önskar jag hade en bild här på mej o pappa när jag var 5 o satt på hans gula Indian motorcykel med min gula handmålade hjälm, ivrig att att få åka iväg på en av våra många turer. Säkert var det där grunden las för mitt framtida motorcykelintresse :)


Så här såg pärlan ut, fast med en sidovagn för mej!

Lunch Besök!

Idag kom E o B hit ner till farmen o åt lunch med oss! Jättekul att träffa E igen, tror att jag nämnt tidigare att hon pluggar i Wellington o att vi därför inte ses så ofta. Nu funderar hon o B att också ge sej in i Dairy Farming o var därför hit för att få lite tips o en rundtur av C.. Kul med ett ungt par som har ambitioner och är beredda att jobba tillsammans!

E hade med sej världens gulligaste lilla mjukishäst som jag är säker på att vår lilla bebe kommer älska; jag är nämligen redan kär:



Lilla hästen blev snabbt en i gänget..
Det är C:s mamma som står för resten av samlingen :)

torsdag 15 april 2010

En hit!

Kvällens middag blev en hit hos grabbarna, fick dock skippa peston då det visade sej att den gick ut 2008(!!) haha. Hittade lite chili, vitlök och andra grejer att blanda i istället :)

Är jättetrött i ryggen, säkert en kombination av all körning idag, städandet samt att tyngdpunkten ju sakta börjar förändras och det känns redan.. Har en känsla att jag kommer bli en av dom med extrem jobbig ryggont under graviditetens sista månader. Eller ja dom flesta gravida får säkert känningar i ryggen fast känns ju inte som ett bra tecken att det redan börjat! Har lovat mej själv att hålla igång så länge jag orkar på gymmet o självklart med promenader, jag tror verkligen på att träning underlättar graviditeten för att inte tala om tiden efteråt.

Nu ska jag göra mej en kopp te o kolla lite på tv innan jag säger tack o hej till denna dag..

30 mil senare..

Är jag tillbaka på farmen igen. Att jag är en aning trött just nu är en grov underdrift.. Är jäkligt glad att jag åkte hem iaf o röjde upp stället, var nämligen rörigare än jag o C mindes haha. Blev klar 3 minuter före utsatt tid! Åkte in till stan för en snabb lunch, köpte mera färg till huset o sen passade jag på att klämma in ett träningspass på gymmet när jag ändå var igång!
Flängde sedan hem o tog en dusch innan det bar iväg till BP för att tanka upp bilen, sen mataffärn för att handla med mej middag ner hit o nu är jag alltså här - puh!

Blev lite sur på mej själv för att jag missade så många fina fototillfällen
 på vägen ner men jag kom mej aldrig för att stanna..

När jag kom halvvägs så började det ösregna o då var det ju för sent!

Nä nu ska jag ta tag i middagen. Ikväll blir det pastaröra med kyckling, pesto o soltorkade tomater - det kan ju inte gå fel! Kycklingfiléerna igår kväll blev alldeles torra, grönsakerna var överkokta o jag hittade ingen sås att ha till - fast C:s pappa höll god min o tog två(!) stora portioner. Kanske var det av rent medlidande hahaha..

En snabb kopp te

Sitter här o häller i mej min kopp te så fort jag bara kan. Klockan är nämligen redan 10 över åtta o jag måste dra snart om jag ska slippa städa på ackord hehe. Tar 1,5 timme att köra upp till QT o C tyckte att jag kunde klippa gräsmattan också när jag ändå var hemma så jag har att göra!

Laptopen hänger med hem, vet ju inte än om jag blir kvar i QT eller kör tillbaka.

Hörs sernare!


Mitt te: Lemon & ginger with a twist of apple!

onsdag 14 april 2010

Ändrade Planer

Blir en expresstur för mej tillbaka till Queenstown imorgon bitti för att städa vår lägenhet som vi lämnade imorse i tron om att den skulle stå obesökt tills på fredag. Idag ringde vår mäklare o sa att dom har en australienare som är väldigt keen att se även vår lgh inifrån (han såg den andra tidigare idag) innan han flyger tillbaka till Oz på fredag.

Önskar så att vi hade sett till att haft det ordentligt städat innan vi åkte, som vi vanligtsvis gör innan vi åker bort för ett par dagar men men...
Vet inte riktigt om jag åker tillbaka ner hit direkt efter eller stannar uppe i QT o hämtar C på fredag. Får se hur pigg jag är på att köra dom 15 milen tillbaka när jag väl är hemma.

Känner mej rätt pigg just nu då då jag somnade inne på sängen tidigare - men ska försöka att inte sitta uppe hela natten :) Faktiskt rätt skönt att vara här nere, jag slappnar av på nåt sätt och släpper alla bekymmer för ett tag. Även C är lugnare när han är här ute o jobbar hela dagarna - istället för att vi sitter uppe i QT och oroar oss för framtiden. Jag vill ju så gärna tro att vi hittar nånstans o bo i Sverige så småningom och att dom "förbaskade" lägenheterna här säljer nån gång...


Ett annan plats jag slappnar av på; ute i naturen!

Vilken skillnad!

Var ju som sagt upp till huset på eftermiddagen o kollade hur det gick för C med målandet, vilken skillnad det var! Tyvärr så tog färgen slut innan han hann spraya hela huset så jag har fått i uppgift att åka in o köpa mer imorgon bitti. Jag drog även några drag med sandpappret inne i huset för att känna att jag bidragit liite iallafall. Nä imorrn ska bli en bättre dag på jobbfronten lovade jag både mej själv o C!

Just nu håller jag på att laga middag här ute. Fy får alltid sån prestationsångest när jag ska laga mat åt fler än mej o C, jag skulle aldrig kunna bli kock! Får svettpärlor i pannan när jag har fler än tre moment i köket att kontrollera på en gång o lyckas alltid glömma nånting. Konstigt det där, när jag inte har några förväntningar gillar jag att stå i köket o pyssla, laga o baka!

Kanske har det med att göra att man måste ge matlagandet full attention o inte springa som jag; mellan datorn, tvn o tvätten alternativt ta en dusch under tiden. Om jag skulle ta o gå ut i köket till att börja med kanske...

Unkna Vindar

..blåser det här nere på farmen. Nämligen väldigt stormigt idag och det gör att det stinker fertiliser (koskit med andra ord) överallt.
Fanns mer mat i kylskåpet än jag hade väntat mej så det var en positiv överraskning. C's mamma är så gullig, om hon ser mej äta något speciellt som jag har med mej hemifrån så står alltid en ny förpackning i skafferiet eller kylskåpet nästa gång jag kommer ner! Idag var det 4 konservburkar creamed rice i skafferiet (typ som risifrutti fast inte lika gräddig) som jag gillar att äta som mellanmål tillsammans med apelsin. Vet att hon vill att vi ska känna oss som hemma här o det är himla omtänksamt tycker jag :)

Nä om man skulle ta o knalla upp till huset o göra älsklingen sällskap. Han åkte upp dit för ett bra tag sen så borde ha hunnit en bit by now..


Oskyldig stinkbomb?

Morning Glory

Eller inte.. haha. Klev precis upp o ligger nu i soffan o försöker vakna till liv. Idag åker vi ner till farmen för att måla huset vi håller på att renovera. Eller jag kommer förstås inte måla då man ska hålla sej undan kemikalier och såna grejer som gravid, däremot finns det fortfarande en hel del pre-work att göra inuti huset för mej.
C's mamma är uppe på North Island i 10 dagar så jag har blivit varnad (av henne) att det inte kommer finnas nån mat hemma samt vara ostädat. Jag får väl plocka fram mamman i mej o styra upp stället ;)

Utsidan ska målas vit(are) och den gröna färgen runt fönster o dörrar ska bli grå.
Killen på hörnet är inte permanent ;)

En gammal bild. Döma av min min har jag inte insett än vilket jobb det kommer bli..

tisdag 13 april 2010

På Gymmet

Fy vad allt kändes fel idag på gymmet. Jag såg tjock o ful ut i speglarna, allt kändes skittungt o jag blev röd o svettig (som man ska försöka undvika som gravid) på typ 2 minuter... Brydde mej inte ens om att köra klart sista tricepsetet utan tog mitt pick o pack o gick ut i regnet och gick en promenad längs vattnet istället. Bra mycket skönare än att stå inne o plågas i ett svettigt gym framför massa speglar som man helst inte alls vill titta i. Kände mej lite bättre till mods när älskling kom o plockade upp mej efter min (blöta) promenad.

Ikväll var det meningen att vi skulle träffa E o B för middag men jag vet inte riktigt hur det blir med det, har nämligen inte hört tillbaka från dom än. I'm easy vilket som, skulle inte ha nåt att emot att gå ut o äta fast stannar lika gärna hemma o kollar på nån film!

En trött och sur Em i omklädningsrummet
efter mitt halvdanna pass