onsdag 18 augusti 2010

To Be or Not to Be

Har funderat en del kring bloggandet på sistone.. varför håller jag egentligen på med det här? Som jag har berättat tidigare startade mitt dagboksskrivande på nätet då jag flyttade till Australien för cirka 5 år sen, som ett sätt att hålla kontakt med familjen. Sedan rullade på, Resedagboken byttes ut mot nya bloggforum, jag flyttade till Nya Zeeland men bloggningen fortsatte.

Nu är jag ju dock hemma i Sverige och träffar familjen och mina vänner regelbundet, så vad är egentligen poängen med att blogga? På senare tid har jag dessutom börjat känna mej tjatig då jag träffar vänner och upprepar sånt dom redan vet. Vad som kanske ändå bekymrar mej mest är hur mycket man ändå lämnar ut sej i en blogg, människor jag aldrig eller väldigt sällan träffar läser om mitt liv varje dag medan jag inte har en aning om vad som försigår i deras.

Samtidigt så älskar jag skrivandet och det ger mej mycket att få vädra tankar och funderingar fritt, så vet att jag kommer sakna bloggandet om jag lägger ner det helt. Men en liten paus behöver jag, sen får jag fundera på vad som händer efter den.


Kommer för övrigt vara väldigt upptagen med att umgås med den
här underbara mannen framöver :)


Hej på ett tag!

tisdag 17 augusti 2010

Tankar om föräldrarskapet...

Fick ett mail imorse av min vän I som just nu befinner sej i Whistler, Canada med stora delar av vårt "cykelgäng" från Queenstown. Har följt deras resa litegrann på Facebook och det ser så jääääkla kul ut! Får mej att sakna Downhill cyklingen sjukt mycket... Är en obeskrivlig känsla att susa ner för bergen i full fart med adrenalinet pumpandes i ådrorna - måste upplevas!

Såklart kommer även funderingar upp hur vårt liv i QT kommer se ut när vi kommer tillbaks med en liten parvel i släptåg. Förmodligen inte alls som innan! Samtidigt vill jag inte att vi ska förvandlas till ett innesittande, te-drickandes par som bara diskuterar nappflaskemärken och barnförsäkringar kvällarna i ända.

Eller hemska tanke, att jag blir ensam hemma i soffan medans C fortsätter att leva samma liv som tidigare! Särskilt då vi alltid delat samma intressen, det gör det extra svårt. Tror att kommunikation är himla viktigt där, att man pratar igenom rädslor och eventuella problem innan bebisen är här..

Kanske borde skriva en lista? Lite orolig att den kommer ha förvandlats till en bok by friday haha.


Bilder från sommaren 2009



Zzzzzömnig

Trodde aldrig jag skulle lyckas hålla mej vaken tills nu då ögonlocken började falla ihop av sej själva redan vid sju. Men med lite extra äppelkaka och massvis av vaniljsås gick det! Har smulpaj så det räcker och blir över för en vecka i kylskåpet.. fast grejen är ju att det aldrig gör det. Räcker i en vecka alltså. Nackdelen(?) med att baka..

Pappa ringde just och sa att killen som köpt min hoj just hämtat upp den och gjort sista betalningen. Jag fick en väldigt positiv överraskning idag på banken då mitt kvarvarande lån inte ens var hälften så stort som jag väntat mej. Får till och med lite pengar över efter försäljningen när jag betalat av lånet!

Nä nu ska jag krypa ner i sängen och sussa. Sov Gott!

Frukost till middag!

Alldeles för trött för att orka laga nån mat så det blev yoghurt och mackor till middag, bättre än ingenting och det står ju överallt att man ska ladda med kolhydrater inför förlossningen så fick väl ett rätt iaf ;)

Annars har det varit en supermysig eftermiddag, A och V har varit här på fika och promenad - hade supertrevligt! Lille V får mej verkligen att längta tills vår bebbe kommer - blir han hälften så söt är jag mer än nöjd :)

Nu ska jag rusa ner i tvättstugan o hänga min tvätt, började 1,5 timme efter utsatt tid så ligger efter..

måndag 16 augusti 2010

Baka liten kaka

Tro det eller ej men håller på att baka äppelkaka! Eller jag har kommit så långt att jag letat fram ett recept :) Får nämligen finbesök av A o hennes lille V idag och tänkte att jag måste bjuda på nåt roligare än torra kanelbullar från ICA.. Återstår att se hur resultatet blir, förmodligen ångrar jag mej att jag inte köpte bullarna haha.
Känner mej lite stressad, är fortfarande kvar i Enköping och har en massa bankärenden att göra innan jag kan åka mot Sthlm. Och en kaka att baka.

Hej svejs!


Förhoppningsvis blir resultatet så här fint!

1 månad kvar..

Ja eller imorgon för att vara helt exakt. 4 veckor (mer eller mindre) tills jag blir mamma, tills vi blir föräldrar. Känns väldigt overkligt och lite svårt att ta in, samtidigt som jag verkligen är redo att bli av med den här magen! Den orsakar mest besvär tycker jag ;) Ryggont, ingen nattsömn, sammandragningar och jag vet inte allt.

Sova lär jag ju inte få göra sen heller på ett tag men jag längtar efter bebis är ute och jag är ensam i min kropp. Märklig känsla att man går och bär på ett litet liv inuti sej.. Häftigt hur det faktiskt funkar, men som sagt - allra häftigast kommer det att vara att möta den lille! Allt börjar kännas annorlunda nu, magen är väldigt mycket hårdare och jag känner av förvärkar titt som tätt. Ett tecken på att förlossningen närmar sej antar jag..

Instant Pick-Me-Up

Alltså finns det nåt bättre än en dusch och lite smink när man känner sej seg? Tror inte det. Ser man pigg ut så lurar man sej själv på nåt sätt att man också är det. Trots 4 timmars sömn :)


Nu ska mamma och jag iväg till affärn och handla några smågrejer till middagen. Misstänker att söndagstidningarna och lite choklad också får följa med hem - mys!

Konsten att göra ingenting

Är faktiskt svårare än det låter. Iallafall när det gäller mej. Men idag har jag bestämt mej för att ha just en sån dag när jag inte ska göra nånting alls! Behöver det. Känner mej nämligen rätt slut på energi efter dom senaste dagarna när allt gått i ett, har visserligen varit roligt men nu behöver jag en dag att göra ingenting.

En timmes promenad på förmiddagen har jag ändå lyckats med även om det förmodligen är mer rätt att kalla det "lunk" :) Tänk, om bara 4 dagar börjar C sin flygresa hit till mej! Är typ det enda jag tänker på just nu.. Lustigt att jag alltid fungerar på samma sätt. När jag vet att det är lönlöst att lägga all energi på att sakna någon, just för att det kommer dröja så länge innan man ses, lyckas jag rätt bra med att förskjuta dom känslorna.

Men sen, med bara några veckor kvar eller i det här fallet, dagar, så slår längtan och saknaden ner med dunder och brak och plötsligt känns timmarna outhärdligt långa tills jag får träffa min älskling!


Jag och C dagarna innan jag flög till Sverige
(Vad mörkhårig jag var!)

söndag 15 augusti 2010

Uppe i varv

... och kan såklart inte sova. Hade fullt upp hela dan igår, sålde bl.a min motorcykel efter lite om och men. Känns bra även om jag inte ser röken av pengarna då dom går direkt till lånet jag tog för att ha råd med hoj och mc-kort. Men det är ju alltid skönt att minska sina skulder!

Nästa helg är det Mälaren Runt, hade garanterat kört om det inte var för att jag har en "bulle i ugnen". Kanske lika bra att jag nu inte har nån mc kvar så slipper jag ens frestas av möjligheten.. Det är nåt speciellt med mc-buller som jag bara älskar! Hoppas lillen kommer dela mitt intresse en dag :)

Sparkar för fullt i magen, verkar som det är nån till som är vaken. Nä om vi skulle testa att somna om kanske. Hörs imorrn!

lördag 14 augusti 2010

Bröderna Karlsson

Vi åkte in till stan och såg "Bröderna Karlsson" på bio - gillar att se svenska filmer nu när jag är hemma då jag av förklarliga anledningar aldrig gör det i NZ. Och filmen var riktigt bra! På vägen hem stannade vi till på ICA då J var "döööö-hungrig" och ville ha kycklingsallad. Själv köpte jag risifrutti och en påse chips, nyttigt värre. Nu ligger jag och svettas i sovrummet, känner att detta kommer att bli en vaaarm natt.

Pratade just med C i telefon och kunde iaf meddela att sommaren är tillbaka lagom tills han kommer hit - det blev han nöjd över att höra :)

Night Night

På väg hem från ICA med risifrutti, chips och banan!
Bananen orkade jag inte efter att det mesta av chipsen slunkit ner. Skulle kanske gjort tvärtom?

Lunch på Sjöstugan

Blev mer än ett morgondopp, var nämligen inte hemma förrän vid tre! Så underbart att sommaren är tillbaka, även om det inte är samma värme. Fast nästan så det här är mera lagom :) Vi käkade lunch på ett jättemysigt café som jag velat prova länge, det heter Sjöstugan och ligger precis nere vid vattnet. Man kan välja om man vill sitta i deras trädgård eller ute på bryggan - vi valde det sistnämnda där det fläktade skönt.

Ska vila en stund nu innan middagsdags. Ikväll blir det förmodligen bio inne i stan!

Hej så länge




Supergoda smörgåsar på hembakat surdegsbröd!

fredag 13 augusti 2010

Vilken lyx!

Jag ligger kvar i sängen medan brorsan fixar gröt- och äggfrukost! Han ska få komma hit fler gånger tror jag ;)

Underbart nog skiner solen idag med så efter frukost blir det promenad ner till klipporna för ett efterlängtat morgondopp!

Jag och magen på klipporna igår

En fullspäckad Dag!

Oj nu har det bloggats dåligt ett tag. Antingen händer det för lite eller för mycket! Det senare är ändå att föredra tycker jag och idag har det varit en sån dag.
Brorsan är på besök och vi var inne i stan i hela 4 timmar! Jag tog pauser och satte mej lite här och var o agerade smakråd medan J provade skor, kepsar och halssmycken. Funkade faktiskt över förväntan, jag blev aldrig helt slutkörd och gjorde heller inte av med några onödiga slantar :)

En liten titt på Åhléns barnavdelning kunde jag dock inte motstå - guuud så mycket gulligt det finns till små bebisar! Var tvungen att gå ut så snabbt som möjligt för att inte öppna plånboken och göra både 1, 3 och 4 impulsköp!

När vi kom hem tog vi en promenad ner till vattnet och klipporna, otroligt skön kontrast mot kaoset i city..


Brorsan i nya kepan och halsbandet - mycket nöjd!

En spänn-bild var vi såklart tvugna att ta :)

Jag svalkar tårna i ett vattenhål - imorrn tar vi garanterat med badkläder ner!

En väldig kontrast mot folkhetsen i city 10 minuter bort..

torsdag 12 augusti 2010

Don't ask me..

vad jag gör uppe den här tiden men jag kan inte somna om. Vaknade av ett sms från C där det stod "Miss you". Sen följde ett gäng sms och nu är jag klarvaken. Eller nja, det var väl att ta i men mer vaken än sömnig iaf.

Börjar kännas att vi varit ifrån varann för länge, dom här 6 veckorna har gått över förväntan tycker jag men nu längtar jag efter att se varann, umgås och kramas. På riktigt. Fy för long distance relationships.. tur att detta bara är tillfälligt. En vecka kvar.

Ny favorit!

Min favorittidning numera är Mama - en härlig blandning av mode, hälsa och mamma/gravid relaterade ämnen. Köpte den på vägen hem från barnmorskan, besöket gick förresten jättebra - alla värden såg fina ut och vi pratade lite om alternativ smärtlindring inför förlossningen. Min barnmorska rekommenderade akupunktur en gång i veckan cirka 4 veckor innan förlossningen för att liksom fylla på dom egna endrorfinerna och på så sätt förbereda sej inför vad som ska komma. Tydligen minskar även risken för att gå över tiden samtidigt som man ofta klarar sej med mindre smärtlindring när det väl är dags.

Låter ju positivt men jag är ändå lite tveksam, kostar liksom 500 kr per gång! Bokade även en ny tid den 23:e som C kommer att kunna närvara vid - jippie :)

Nä nu ska jag fortsätta steka köttfärs och sen läsa Mama!


Jag måste verkligen klippa mej snart, för sen lär det ju dröja 6 månader
innan man ser skymten av en hårsalong!

Kvällens underhållning!

onsdag 11 augusti 2010

Sommaren på besök!

Åh vad härligt idag är det äntligen lite soligt, även om den försvinner då och då.. Började dagen med frukost på balkongen i solskenet och gick sen ner till bryggan och la mej o solade, läste bok och simmade(!) en stund. Vattnet var garanterat ett par grader kallare efter allt regn som fallit men okej när man väl kom i.

Hann väl med att soltorka en sisådär 10  minuter kanske innan världens moln drog in och täckte solen - plötsligt kändes det mer höstigt än somrigt och jag packade ihop mina grejer. På vägen hem mötte jag flera mammor med barnvagn ute på promenad och jag tänkte att snart är det där jag! Längtar så, självklart mest tills jag får möta lilla pyret men även efter att få tillbaka sin kropp och slippa den här tunga magen. Men bara drygt en månad kvar nu, får försöka stå ut :)

Fantastic 4 på Vapiano

Träffade finaste tjejerna på Vapiano och käkade supergod pasta o njöt av kvällssolen på deras uteservering! Så kul att vi alla befinner oss på svensk mark igen :) Det är väl bara jag som inte bor här helt "på riktigt" än men jag hoppas att snart kunna sluta mej till resten av skaran...

Så jäkla underbart att vara hemma i Sverige och just nu känns det inte som jag nånsin vill tillbaka till NZ.


Vi frågade 4 sällskap innan vi fick till den här bilden utanför restaurangen!


"2 gravida och 2 vanliga" som N skrev på FB haha

tisdag 10 augusti 2010

Promenad istället för Simning

Simhallen var stängd, vi kom dit 5 i två och då dom stängde klockan två var det bara att vända i dörren.. Lite snopet men det blev en bra dag ändå!

Vi åkte istället upp till pappa som i vanlig ordning skruvade kök i nya lägenheten. Vi såg att han var i behov av lite uppmuntran så åkte iväg och köpte kaffe och arraksbollar och tog med oss tillbaka - en uppskattad liten suprise :)

Hann även med att låna två böcker av Gudrun Abascal på biblioteket, båda om barnafödande. Slog mej att jag kanske inte ens hinner läsa ut dom innan det är dags.. Tänk att det är SÅ nära nu! En annan grej som får mej att förstå att dagen D närmar sej är mina förvärkar kommer allt oftare. Som idag på min promenad med mamma, tror vi stannade tre gånger för att jag var tvungen att sitta ner och andas då magen drog ihop sej o blev stenhård.

Att då läsa bloggar där det står om tjejer som går på spinningspass dagen innan förlossning känns rätt overkligt... hur är det möjligt liksom? Men alla är vi olika antar jag. Nu ska jag ta en dusch och sen hoppa i säng!

Night Night

måndag 9 augusti 2010

Skyfall!

Alltså herregud vad det har regnat här hela förmiddagen!! Helt kaos i trafiken då vägar är översvämmade både här och där.. Tror nästan jag väntar med att åka tillbaka till Sthlm tills imorrn. Ingen höjdare att köra bil nån längre sträcka när man bara ser 3 meter framför sej!

Vaknade totalt utvilad imorse, hade sovit från 22 till 08 och bara vaknat en gång!! Trodde knappt det var sant själv :) Brorsan och jag tänkte strax åka ner till simhallen och simma lite.. Är knappast sugen på en promenad i det här monsunregnet!

Hej så länge

Lika som bär?

Lazy Sunday

Har varit en lugn söndag här men rätt mysig ändå. Blivit några promenader, ner på stan och tillbaks och senare till Maxi och hem igen. Knappast nån powerwalk vi snackar om men skönt att komma ut och röra lite på sej!

Imorrn ska jag försöka ta mej ner till simhallen för lite riktig motion, det har varit dåligt med det på sistone.. har inte ens lust med mina morgonpromenader längre – ligger hellre kvar i sängen haha. Usch, trivs  ju egentligen inte när det är så men träning känns så trist nu när man inte orkar på samma sätt och mest får ont. Blir bara jobbigt liksom. Hoppas verkligen jag hittar tillbaks till mitt gamla träningsjag efter graviditeten och inte förblir en lat soffpotatis!

Jag och magen på promenad tidigare idag..

Knappt så fötterna syns längre!

Obligatoriskt söndagsmys - chokladen fattas i bild ;)

söndag 8 augusti 2010

Not much to tell

Ja det händer inte så värst mycket just nu, därav inget att blogga om. Fick hem jobbiga papper från Försäkringskassan igår om att jag skulle ha avregistrerat mej från det svenska systemet då jag flyttade utomlands. Så nu måste jag både av-och på registrera mej på samma gång och jag har ju sen jag flyttade i 2006 både pluggat och arbetat i två länder; Australien och Nya Zeeland.

Fanns inte ens rader som räckte till att fylla i all den informationen så måste vänta tills måndag och snällt sitta i telefonkö med 247 andra ärenden före.. åååh jag orkar inte. Inte i vanliga fall och ännu mindre nu. Men ska försöka att inte göra det så stort och bara ta en grej i taget..

Nu ska jag göra i ordning mej och gå ner på stan och se om pappa känner för att luncha med mej.

lördag 7 augusti 2010

Jag tror jag sover lite till..

Alltså det här med sömn. Det kommer nog bli ett väldigt uttjatat ämne här i bloggen men ni får stå ut. Annars gör inte jag det haha. Måste nämligen få förklara för nån (er läsare!) hur otroligt lite jag sover på nätterna. Det går bara inte, i natt var det dessutom olidligt varmt så var tvungen att gå ut o sitta på balkongen vid halv tre och sedan lämna dörrar och fönster vidöppna för att få in liiite frisk nattluft. Det låg ett tjock täcke av dis i luften, såg nästan lite magiskt ut!

Det var helt tyst med undantag för grannens säng som dunkade i väggen med en misstänksam rytm.. Tillslut avtog även det och jag kunde somna om för nån timme igen.

Har just ätit frukost och nu går jag och lägger mej i sängen igen tror jag. Ute är det molnigt och dom har lovat regn - perfekt för en slapp dag helt enkelt.

Om att "Äta för Två"

Idag har jag nog faktiskt gjort det för ovanlighetens skull, iallafall sen jag kom hem: klämde i mej både två tacos, lite choklad och glass efter det! Utan ett enda uns dåligt samvete - jag är ju ändå gravid :)

Tycker att hetsen kring hur mycket man gått upp som gravid är stundtals löjlig, det ska jämföras hit och dit, klämmas o kännas - ibland av folk man knappt känner! Det är liksom mer fokus på hur man ser ut än hur man mår/känner sej. Tänk om man kunde få frågan, "Hur känns det att snart bli föräldrar?" Istället för "Hur mycket har du gått upp i vikt?" Följt av "Jösses, min dotter, syster, arbetskamrat gick upp tredubbelt så mycket".. Eller nåt annat.

Rätt less på den där vikthetsen nu faktiskt, huvudsaken är väl ändå att man mår bra än om man gått upp 3, 8 eller 18 kilo??

Kaos på Gröna Lund

Min känsla av utmattning som jag vaknade med imorse gick som tur var över efter en stunds vila på soffan (efter att jag tvättat och röjt upp här hemma). Åkte över till N där vi borrade upp en hylla på hennes betongvägg och kom fram till att tjejer kan! (När inga killar finns i närheten that is..)

Åkte sedan över till min sida av motorvägen och köpte med oss lite lunch o knallade ner till sjön o satte oss o åt på en brygga - jättemysigt men tyvärr inte så varmt som vi hoppats på så bikinin fick stanna i väskan.

Istället drog vi hem, bytte om och åkte in till stan och Gröna Lund. N:s mamma o kille var där för att kolla på kvällens konsert och vi tänkte att vi ju alltid kunde hänga ett tag där inne; fika, titta på folk och kolla runt lite. Fredag, fint väder och semestertider visade sej dock vara en dålig kombination - det var så sjuuuukt mycket folk att vi typ fick nog efter 10 minuter. Hittade som tur var ett fik nere vid vattnet som till skillnad från överallt annars inte var smockfullt!

Något som slog oss båda var vilken enorm uppoffring ens föräldrar faktiskt gjorde då dom tog med oss som små till diverse nöjesparker, tivolin och zoon. Vi skämtade om att ifall man tar med sej ungen dit en dag när det regnar så kanske han aldrig vill åka igen... För fy det var verkligen gräsligt mycket folk, och vilka köer överallt! Kändes befriande att bara gå ut genom grindarna när vi ledsnade. Om några år ser nog situationen lite annorlunda ut :)

På väg ner till bryggan för att luncha!
 N passade på att fota tänkbara locations till framtida fotojobb :)

Gröna Lund

Vi trivdes bra på marken och nöjde oss med att fota andra våghalsar

Äntligen ett fik med rum att andas! N:s mamma fotade :)

Provade lyckan på ett chokladhjul men gick därifrån
utan choklad och 30 kronor fattigare haha

fredag 6 augusti 2010

Vardagssysslor

Har ju haft roligt nästan varje dag nu ett tag så det är väl på sin plats att jag gör lite tråkiga grejer oxå.. som att tvätta. Och städa här hemma. Som tur är det inget större projekt då man är ensam i hushållet, blir liksom inte så skitigt snabbt och tvätten - ja den är ju bara hälften så stor den med!

Tror att dom flesta här i huset har egen tvättmaskin för det finns alltid tvättider nere i tvättstugan - himla skönt. Personligen gillar jag tvättstugor, så smidigt att ha allt tvättat och torkat på typ två timmar! Skillnad är det hemma på NZ med en tvättmaskin och ett litet torkställ, slutar alltid med att vi har kläder hängandes på tork i heela lägenheten. Oftast i flera dagar. På tal om tvätt så ser jag på klockan att den är klar nu!

Over and Out

Another Perfect Day

Nu jäklar blåser det positiva vindar här i bloggen, men jag kan ju inte gärna ljuga o säga att jag haft en skitdag när den i själva verket varit toppen! Hälsade som sagt på fina M i Norrtälje idag, i vanliga fall har vi alltid sjukt mycket att prata om men nu är det om möjligt ännu mer då vi båda ska föda vårt första barn om några veckor :) Vi hade en heldag på stan, åt lunch, gick i affärer, fikade o och pratade!

Norrtälje är en supermysig sommarstad, det myllrade av folk på dom små kullerstensgatorna men utan hetsen man finner inne i city. Perfekt när man inte orkar trängas bland hundratals andra i affärerna men ändå vill ha lite liv o rörelse och folk att titta på! Jag fyndade ordentligt inne på H&M och kom ut med en kasse snygga basgrejer, en början på höstgarderoben som förmodligen blir lättare att avsluta när bebben är här och man vet vilken storlek man har ;)

Innan jag åkte hem träffade vi J som var ordentligt nöjd med dagens fordon - en Audi S5. Alldeles sprillans ny tillhörande J:s pappa - fattar inte riktigt hur J lyckades övertala far sin att låna den andra dagen men nedan ser ni bildbeviset:

Cirka 300 fler hästkrafter än min Skoda räknade vi ut att den hade haha

Snyggaste paret!

torsdag 5 augusti 2010

Promenix i solskenet

Kom just in från en skön promenad i solen(!!). Hoppas hoppas att sommaren kommer tillbaka, det får ju inte vara över redan - eller hur? Oj ser att klockan hunnit bli halv 12 - ska vara i Norrtan o träffa M vid ett så dags att hoppa i duschen nu va.. Jag är en tidsoptimist och stressar alltid när jag ska nånstans fast brukar sällan vara sen, men inte heller tidig ;) Precis i tid stämmer bra på mej!

Bilder tagna med mobilen:


Min älskling!

Pratade just med min fina älskling i telefon.. från att ha varit en trött zombie har jag nu en massa energi :) I början pratade vi nästan varje dag på tfn eller skype men nu har C fullt upp nere på farmen från 5 på morgonen till 7 på kvällen så då har det blivit att vi pratar mer sällan - men desto roligare när vi väl hörs! Åh vad jag älskar min plutt...

Förlåt att jag låter så där fjantigt pluttenuttig men kan bara inte låta bli. Bara två veckor kvar nu - ingenting ju!

Idag ska jag åka o hälsa på M i Norrtälje, fint väder är det dagen till ära oxå - underbart med lite sol! Ska ta en promenad ner till sjön nu tänkte jag, är lite sugen på en simtur men det kanske är att ta i? Gissar att vattentemperaturen sjunkit ett par grader efter allt regn..

It's official

Jag har blivit om möjligt ännu mer ovig än tidigare! Körde precis igenom yoga dvdn här hemma och trots att den som A varnat mej för var väldigt lugn så fann jag många positioner rent utav plågsamma, det brände och stramade i ovana muskler! Den var väldigt inriktad på avslappning och stretching, för ett par månader sen hade jag tyckt att den var fööör långsam men just nu är det precis vad jag behöver.

Kombinerat med lugna promenader och lite styrka med gummibandet nån gång i veckan blir det en lagom träningsdos för mej ett tag till framöver.

Nu ska jag kolla på 5:ans "One born every minute"!


Jobbigare än det ser ut!

Äntligen...


Kan jag börja träna yoga igen! Fick nämligen låna två DVD:s av gulliga A som jag var hemma hos och lunchade med idag. Har verkligen saknat yogan som jag gick på varje vecka i NZ så ska bli skönt att komma igång med den igen :) Särskilt nu när träningsmöjligheterna inte direkt är oändliga!

Känner mej så glad och nöjd just nu, livet känns liksom himla bra för tillfället. Jag och A pratade just om det idag, vad mycket man kan styra med sin egen tankeverksamhet. Man har två val varje morgon, antingen så ser man allt det som inte fungerar i livet för tillfället eller som väljer man att vara tacksam för allt det man faktiskt har - ens älskade partner, fina vänner eller underbara familj. Även saker som ett jobb man är nöjd med, något man är stolt över att ha klarat av eller något vi ofta tar för givet: en frisk fungerande kropp!

Det finns mycket att vara tacksam och glädjas över, bara man vill :)

onsdag 4 augusti 2010

Sömn - en lyxvara

Ja, det är verkligen något man inser som blivande mamma. Numera springer jag väl upp en sisådär 4-6 ggr under en natt för att kissa, om det inte är ryggen som är stel. Vaknar mellan 5-6 och är hungrig varpå frukosten intas SEN sover jag förhoppningsvis några timmar till. Ofta sover jag faktiskt som bäst mellan 7 och halv 10 på morgonen! Inte helt ultimat när man som jag i vanliga fall är morgonmänniska som gillar att vara uppe tidigt men nu gäller det att samla sovtimmar - närsomhelst på dygnet :) Antar att detta är naturens sätt att förbereda oss på vad som komma ska.

Nu har jag just druckit en stor latte och ätit två riskakor och börjar känna mej lite mer som människa.. :)

Om nån timme bär det av mot A och lille V - skoj!

Early Sleep

..blir det ikväll. Låg nyss i soffan i ett försök att kolla på tv men klarar knappt av att hålla ögonen öppna så jag tror jag säger god natt istället!

Imorrn ska jag ut till A i Täby och äta lunch, det ser jag fram emot :) Har fått en alldeles utmärkt vägbeskrivning var hon bor så det borde bli lätt att hitta, men man vet aldrig säkert med mej... hehe.

Nä sängen var det! Night Night

Tröttis men glad ändå!

Jag saknar en karl i huset!

Eller en att ha med mej rättare sagt. Tur att C snart är här - bara 17 dagar kvar! Extra hjälplös känner jag mej när det gäller tunga grejer som ska lyftas eller flyttas och jag är själv. Som idag på Babyland där jag köpte bilbarnstol, var en del trixande innan jag lyckades få den genom kön (med alla par som gav mej medlidande blickar, men utan att erbjuda hjälp!) och sen ut till bilen.

Fanns ingen till hands i personalen som kunde hjälpa till meddelade tjejen i kassan men en vagn kunde jag få låna. Det var ju bra, värre när jag kom hem till lägenheten utan kundvagn..


Nu står iallafall schabraket precis innanför dörren och jag tänker inte flytta det en millimeter till idag. I påsen ligger spjälskydd, kuddar till spjälsäng och vagn och ett överdragslakan plus lite amningsgrejor, hade inte en aning vad jag skulle välja så tog bara första bästa flaska som såg lämplig ut. Haffade även åt mej ett par uppsamlingskoppar för det har M sagt att det ska va bra att ha. Snacka om att man är grön på det här...

Förkänningar

Idag har jag haft läskiga sammandragningar flera gånger.. började imorse konstigt nog när jag precis gått upp o just ätit frukost. Blev liksom illamående och det låste sej i ryggen o magen blev stenhård. Var tvungen att lägga mej ner och andas djupt ett tag sen släppte det. Fick liknande känningar efter jag promenerat ner på stan o träffat pappa, o sen hem igen. Förmodligen gick jag för snabbt IGEN. Tredje och förhoppningsvis sista gången hände nu sent på eftermiddagen i Kista Galleria när jag stod i kassan på ICA, vrålhungrig och trött. Fick lite smått panik och visste inte riktigt vad jag skulle göra, sätta mej ner i tidningsstället och äta bananen jag inte betalat för än var det första som flög genom huvudet men som tur var slapp det gå så långt.

Nä blir att ta det lugnt resten av kvällen.

tisdag 3 augusti 2010

Gravidtankar


I takt med att förlossningen närmar sej tänker jag självklart mer och mer på hur det kommer att vara. Ska verkligen jag föda ett barn alldeles själv? Hjälp är min spontana tanke! Samtidigt så känner jag mej redo nästan nu, eller ja kanske inte riktigt än. Fortfarande lite kvar att fixa innan bebben får komma... har ju inte ens fått min skötväska än haha. Nä men skämt åsido, sjukt mycket tankar är det som snurrar i huvudet just nu. Är väl också därför jag vaknar mitt i natten så gott som varje natt.. Hoppas på att få sova lite längre än till 3-4 i natt.

Kanske hjälper massagen jag just fick av mamma :) Min mamma är massageterapeut och varje gång jag e hemma i Sverige så säger vi båda att NU ska vi verkligen passa på o ge mej massage men alltid är det nåt som kommer emellan.. Mycket mitt eget fel då jag i vanliga fall alltid är på språng o har svårt att hitta ro och ta mej tid för avslappning men nu har jag liksom inte mycket val.

Är därför extra nöjd att jag nu sitter här nymasserad och avslappnad i ryggen - så skönt!


måndag 2 augusti 2010

När modet går före förståndet

Har fattat att det ett bra tag varit mode i Stockholm att dra på sej ett par 2000 kronors gummistövlar så snart det duggar lite ute. Eller är mulet. Man ser storbloggarna strutta omkring i sina hunter-stövlar och korta jeansshorts lite här o var och jag måste erkänna att det mest ser fjantigt ut!

Själv har jag visserligen ett par blommiga gummistövlar, men dom kostade 150 spänn om jag minns rätt och används endast när jag MÅSTE - dvs på farmen. Mina är täckta i lera och koskit, och glänser knappast som dessa:


Storstadsmode

Om jag ändå hade en anledning...

att vakna halv fyra och sen vara vaken till sex, men det har jag inte. Låg och läste min gravidbok från barnmorskan och surfade efter skötväskor. Tror att jag har bestämt mej nu. Angående skötväska alltså, den här vill jag ha:


OiOi Hobo Gloss Jaq

Det roliga är att jag nog säkert kollat på 318 väskor by now men det här är den allra första jag fastnade för när jag var inne på NK med M för ett par veckor sen. Ibland kan man alltså lita på sitt första intryck!

Annars ösregnar det här, verkligen tråkigt.. man kan ju inte göra nånting! Glad ändå att jag var ute så mycket hela dan igår - får väl bli en pyssla-inomhus dag idag helt enkelt :)

Sthlm Boogie?

Började kolla på en svensk film som heter Stockholm Boogie men jag klarade inte att se klart den, kanske börjar man bli mamma på riktigt ändå när man reagerar på ungdomarnas "extrema" språk, bråk o fylla haha.. Nä gick in på mammas rum (mitt när jag bor här) med söndagsbilagan istället som jag ska lägga mej o läsa en stund nu innan jag förmodligen slocknar.

Har varit en mysig dag idag, skönt att vara hemma med familjen och jag passar på nu när jag vet att det snart blir mindre av den varan..

Night Night

Fika på Stan

Blev en tur ner på stan där vi hälsade på pappa och L i deras lägenhet, den var verkligen fin även om det är ett jättejobb innan den är klar; nytt kök och golv ska in, tapeter upp och väggar målas - började klia i inredarfingrarna kan jag lova! Sa till pappa att om jag bara inte varit så himla gravid just nu hade jag gärna ställt upp o målat o tapetserat men det är ju lite att ta i just nu. Himla synd för det hade varit superkul!

Får nöja mej med att hjälpa mormor med att måtta upp och beställa hennes kök :)

Efteråt tog jag och J en sväng på åhléns där jag köpte amningsbehåar - en sak att pricka av från min To-do list! Sen avslutade vi med en fika på Kakugnen där det blev en chockerande dyr och liten (men god) cappuchino och en vaniljbulle för mej, brorsan valde chokladruta och en loka! Nu börjar det dock kurra i magen efter lite riktig mat... får se vad vi hittar på :)

 
På regnig promenad genom stan
Brollan J
Jag och min olydiga lilla Skoda

Lite nytt!

Vad tycks, en ny header efter 100 år :) Har lite finjusteringar kvar vad gäller typsnitt i resten av bloggen men detta får duga just nu! Mamma och jag var ut på en 2 timmars promenad nu på förmiddagen - är så glad och stolt(!) att jag orkade hela vägen med bara en paus på en bänk. Konditionen och orken är det inget fel på men däremot säger ryggen ifrån ibland och även magen som kan dra ihop ihop sej vid ansträngning. Därför är det faktiskt skönt att ha lite sällskap med sej, känns tryggare på nåt vis.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ner på stan o träffa pappa som just börjat renovera hans och L:s nya lägenhet - ska bli spännande att se!

Over and Out

söndag 1 augusti 2010

Att prata ren svenska..

är något jag tydligen har svårt för ibland. Som imorse när jag ropade på brorsan och frågade om han hade en "måttstock" jag kunde få låna. Varpå han kommer in i med ett stort flin, i rummet där jag sitter o upprepar "måttstock"? Jaa säger jag lite lätt irriterat, ska ju upp och mäta mormors kök. Men måttstock heter det ju inte säger han och börjar asgarva. Nu blir jag nästan arg då han uppenbart fattar vad jag menar och jag inte tycker mej sagt något fel. "Men vad heter det då??" fräser jag tillbaks, nu riktigt irriterat. Brorsan skrattar ännu mer o säger att han inte minns men inte "måttstock" iaf.

Och då äntligen klickar det till, att det var "tumstock" jag menade. Inte måttband. Och verkligen inte "måttstock" även om jag tyckte det lät bra just då. Har faktiskt legat o löst korsord nu på kvällen. Jag som brukade ha så lätt för ord får plötsligt anstränga mej skitmycket men efter ett tag kom jag in i det. Kanske borde köpa en korsordsbok? Liksom för att hålla hjärnan i trim. Och svenskan vid liv.. hehe.

Nån som vill låna en måttstock?

Lite piggare :)

Handen hamnar av nån konstig anledning alltid på magen numera...

Nu känner jag mej lite piggare, solen tittade fram den med - tänk vad en promenad och lite solsken kan göra! Mamma o jag handlade med oss varsin pocketbok hem och en påse naturchips och lite choklad som strax ska avnjutas :) Lagade nyss en jättegod middag, lax med en fräsch sallad till - precis lagom mättande.

Klarar verkligen inte av några mastiga maträtter längre, nä lätt och fräscht ska det va. Så får man plats med lite snacks efteråt oxå hehe ;) Nu ska jag slänga mej på soffan i tv-rummet!

Hej så länge

Tung Dag

Idag har jag en sån där dag... eller när jag tänker efter så började den igårkväll. Saknar C så jäkla mycket att jag håller på att gå sönder, är trött på att vara gravid, trött på alla saker som jag behöver men ännu inte köpt.. trött på...det tråkiga vädret, ja precis ALLT.

Men nu har jag fått det sagt. Ska gå iväg med mamma till affärn och handla middag nu, förhoppningsvis blir jag lite piggare av att komma ut en stund!

Vad är era tips när allt känns trist och tråkigt?