måndag 28 februari 2011

Febertoppar

Mitt älskade lilla hjärta har feber och är inte alls vidare kry. Det började i natt med en kaskadspya över hela mej och halva sängen, fortsatte med orolig sömn, het panna och hjässa och nu - nästan en dygn senare har L hunnit med att spy en gång till, fått sitt första febernedsättande och sovit en himla massa. Febern lade sej efter paracetamolen och ett tag var han sej själv igen, skrattade och var hur pigg o glad som helst för att sedan bli alldeles utmattad igen. Stackars liten.

Min älskade C är den av oss som alltid oroar sej och liksom direkt förväntar sej det värsta, jag fick stränga order att kolla efter röda utslag då det tillsammans med feber är ett tecken på meningococcal meningitis  - som kan leda till döden efter bara några timmar. Där hamnar jag alltid emellan - ena sidan försöka ge min lille plutt den extra uppmärksamheten han behöver när han är sjuk och andra sidan intala C att det inte är någon större fara. 

Samtidigt som jag såklart också oroar mej! Gäller bara att inte visa det hemma... Efter att ha googlat lite på barnfeber (och försökt få tyst på en lätt hysterisk sambo över telefonen) ringde jag faktiskt sjukvårdsupplysningen när jag var ute och gick. Fick prata med en väldigt hjälpsam sköterska som egentligen bara bekräftade det jag redan läst, men det var skönt att höra att jag tänkt rätt. Med den vetskapen ska jag nu gå och lägga mej brevid min lille plutt, ikväll får han sova tillsammans med mej. Förhoppningsvis vaknar han piggare imorgon!

söndag 27 februari 2011

Lunch vid havet

Idag åkte vi till Riverton för en supergod lunch vid havet - lika härligt som det låter! Beach House Café där vi åt är en av South Islands bästa restauranger, dom har fått flera utnämningar men lyckas ändå med att vara ett avslappnat ställe med hyfsade priser- ja, ett café vid stranden helt enkelt!

När vi kom hem fick jag ett infall och började baka kanelbullar så nu har vi bullar upp till taket i köket.. ja nästan iallafall. Två har jag klämt i mej hittills och jag gissar att det blir nån till innan denna kväll är över. Imorgon åker jag och L upp till QT för lite mamma/baby-aktiviteter i veckan - och förhoppningsvis får vi sällskap av C några av dagarna :)


Riverton idag med mina älsklingar








lördag 26 februari 2011

Svensk musik

Stoppade ner L i vagnen efter hans sista måltid för en liten kvällspromenad. Så skönt att komma ut en stund, blir lätt så att jag spenderar hela dagen inomhus annars här nere på farmen.. Särskilt om det är dåligt väder.

Men ikväll var det alldeles vindstilla och en tunn hoodie räckte bra för att hålla emot den friska sensommarluften. I mina lurar spelades Lars Winnerbäck, det är något speciellt med svensk musik ändå - särskilt när man som jag sällan hör den. Svenskan är ett vackert språk tycker jag.


Jag utanför vårt lilla farmhus tidigare idag

L har somnat tidigt ikväll och C är ute och sprayar hagarna så jag är alldeles solo här hemma. Rätt skönt att få en liten stund för sej själv, det händer rätt sällan numera så jag njuter av tillfället!

fredag 25 februari 2011

Kan det vara så...


.... att L älskar bananer just därför att det var mitt favoritmellanmål (tillsammans med ett glas iskall mjölk) under graviditeten? Det och hembakta scones, fast det har vi inte hittat som smakportioner än haha.


Go bananas!

Borderline on Normal

Det var vad vi fick som utlåtande angående L:s höfter efter 3 timmars(!!) väntetid på sjukhuset igår. Helt chockerande att dom låter föräldrar med små bebisar vänta så länge, jag tar tillbaka allt gott jag sagt om NZ sjukvård hittills - jag vägrar att ta med honom tillbaka till det där jädra sjukhuset. Nej nästa gång är det vi som träffar L:s doktor hemma i Sverige.

Positivt är iallafall att hans höfter har stabiliserats och det ser ut som att det kan vara en fråga om tid - ingen åtgärd behövdes ta i nuläget utan doktorn ville att vi skulle komma tillbaka om 3 månader för ytterligare en koll. Men som sagt, då är vi i Sverige så jag tänker boka en tid där istället. Trött på alla olika råd hit och dit med double nappies när det inte ens är dokumenterat om de faktiskt gör nån skillnad. Nä tacka vet jag svenska sjukhus.

torsdag 24 februari 2011

Great Wall Commercial

Min första dag (7 timmar!) iväg från L gick som en dans.. på vindruvor haha. Hade så himla kul igår under inspelningen, det kändes knappast som ett jobb :) C hade hand om L och kom till set två gånger så att jag kunde amma - funkade utmärkt!

Vi trampade vindruvor, sjöng på franska(!!) och sprang genom världens största vattenspridare...



Jag och resten av tjejerna i vindruvebadet -
det var snorhalt att dansa omkring i kan jag lova!


Idag är det mer allvarliga grejer som gäller, ska alldeles strax göra mej och L iordning för att köra ner till Invercargill och träffa en höftspecialist som ska göra den sista kollen av L:s höfter. Hoppas hoppas att allt äntligen är som det ska.

Hörs lite senare!

tisdag 22 februari 2011

Earthquake


Så här ser det ut utanför vårt fönster just nu, jag är otroligt tacksam att det bara är regn. Uppe i Christchurch däremot har dom haft jordbävning, och ingen liten sådan - det är överallt på nyheterna. Byggnader har rasat in, människor klämts till döds och bilar ramlat ner i stora sprickor. Och vi som just var där! Så fruktansvärt skrämmande.

Alla fasta telefonlinjer i hela Southland ligger nere och allmänheten uppmanas att smsa istället för att försöka ringa med sina mobiltelefoner då nätet är totalt överbelastat. Mina tankar går till de som befinner sej i kaoset i Christchurch.

måndag 21 februari 2011

Love


Min kärlek till den här lille varelsen är starkare än vad jag någonsin kunde föreställa mej att jag kunde känna inför någonting... Vill bara pussa, krama, gosa; ja nästan äta upp honom - så förbaskat söt och go är han!

Tog det här fotot idag när vi var ute o promenerade och stannade för en liten paus/lek/titta på träd-stund. Tror att det är dags att börja använda sittdelen till vagnen snart förresten, liggdelen börjar bli för kort.
Eller vår baby för lång rättare sagt! Man kan ju undra var det kommer sluta med en pappa som mäter 193 cm över havet och jag själv med mina 177 cm...

söndag 20 februari 2011

Hej från Soffan

Tänkte bara skicka ett hej från soffan där jag befinner mej just nu efter en hektisk dag där vi flugit runt överallt, nu senast på en wardrobe fitting inför onsdag då jag fått en liten roll i en reklamfilm. Jag ska spela en fransk tjej som trampar vindruvor, inte mer avancerat än så.

Inspelningen sker på en av vingårdarna utanför Queenstown så C ska ha hand om L och sen planerar vi att mötas upp då jag har en rast. Hoppas verkligen det kommer att funka, det blir nämligen min första dag iväg från L - och även om jag är lite ängslig så kunde det inte komma lägligare, behöver en liten brejk och bara få vara mitt vuxna själv en stund. Eller ja, en fransk version då.


fredag 18 februari 2011

Hett Tips

till alla småbarnsmammor där ute; bär inte din bebis på samma arm hela tiden! Växla så slipper du drabbas av en inflammerad rotator cuff (axelled) som jag lyckats med efter att ha släpat runt på en numera 8,6 kilos heffaklump dagarna i ända på samma sida.

Det är samma brännande smärta som jag drabbades av efter att min PT i Australien gav mej ett program med alldeles för många axelrotationer i ett och samma program (minns du Madde?).

Nu är det liniment som gäller och framförallt, försöka använda endast min vänsterarm ett tag.. Aouch.

torsdag 17 februari 2011

Baby Swim

Tog några snabba foton igår innan det var dags att hoppa i plurret med våra små bubs. Den här veckan var det SÅ mycket varmare i vattnet då det varit fler soldagar, var som att stiga ner i ett badkar!

Har haft fullt upp hela dan idag och fått en massa viktiga grejer avklarade - skönt! Skulle koppla av med en film tänkte jag men som vanligt blir jag rastlös och börjar snegla på datorn o plötsligt har jag missat slutet.. Så typiskt mej! Tur att jag är själv hemma, C blir galen på mej när jag gör så ;) L sover sen flera timmar tillbaka så känner mej lite småstressad över att jag sitter här och slösar bort värdefulla sovtimmar - så det är "off to bed" NU.



Vår varma pool!
Utanför skymtar den härliga uteplatsen där man kan relaxa efteråt


Nyvaken älskling spanar in siminstruktören en bit bort

onsdag 16 februari 2011

Trotsat Tröttheten

Kan man väl säga att jag gjort idag. Tänkte först ställa in simningen idag då det kändes som allt bara gick fel imorse och jag var så sjukt trött, men jag kom iväg till sist ändå vilket jag är glad för. På eftermiddagen var det mammaträff i parken men jag var tvungen att gå tidigt då vi hade Plunket (BVC) redan klockan tre.

Tyckte nästan att det var skönt att ha en anledning att gå tidigt då jag inte orkade vara social idag, sen att alla mammor är ganska mycket äldre än mej är lite trist. Det känns som vi är på olika plan i livet och inte har så mycket gemensamt förutom våra bebisar... Men aja, jag ger det några gånger till - och som sagt, jag var inte direkt iform idag.


Jag och L igår på vägen hem från Tekapo

tisdag 15 februari 2011

Nattsudd

...är vad jag förvandlats till och dom senaste dagarnas resande har inte gjort saken bättre. Måste försöka komma tillbaka in i min vanliga dygnsrytm imorgon, ikväll är det för sent. Sitter här, hur trött som helst egentligen men kan inte sova. Så mycket som snurrar i huvudet, vi står just nu vid ett vägskäl jobbmässigt (eller borde jag kanske säga farmmässigt?) och det är svårt att veta vad som är rätt steg att ta.

Jag börjar äntligen få till en vardag här i QT, har fått flera nya trevliga bekantskaper tack vare alla babyaktiviteter och ja, jag känner mej hemma helt enkelt och trivs för första gången på länge. Bara tanken på att bryta upp igen och hamna nånstans långt bort ute på vischan helt isolerat får mej att rysa, även om det bara är för "nåt år" och "periodvis". Samtidigt vill jag ju inte vara nån ensam mamma hela veckorna heller, medan C tillbringar sin tid på en farm långt långt bort. Vill ha hela min familj hos mej!
Åh, att det ska va så svårt ibland.



Väldigt vackert visserligen men långt långt bort från allt...

måndag 14 februari 2011

Unexpected

Titta vad underbart en av farmarna vi tittade på idag låg. Och jag som trodde farmland bara var gräs, tänk så fel jag kunde ha! Nu - sova, vi måste upp sex imorgon för att köra sista biten hem.

God Natt




On The Road


Sitter här och känner mej väldigt hightech - bloggar i bilen! Nu har vi lämnat vårt hotell i Christchurch efter en megafrukost bestående av frukt, god yoghurt, scrambled eggs, färskpressad juice och så kaffe förstås.Har förresten hunnit med att kasta i oss en snabb wrap från Mc Donalds också - klokan är snart ett!

C ska kolla på ett par farmar till innan vi kan börja köra hemåt. Jag och L ska... ja vet faktiskt inte vad, under tiden. Gå promenad? Läsa bok? Leka på en filt? Tycker så synd om den lille älsklingen efter alla timmar i bilen men jag gör mitt bästa för att han ska få komma ur sin bilbarnstol och sträcka på sej mycket som möjligt.

Nu regnar det visst. Inte direkt toppen för att ligga på en filt i gräset med andra ord. Får försöka hitta på nåt annat. Hej så länge!

söndag 13 februari 2011

In Christchurch

Nu är vi äntligen framme efter ett dygn på resande fot. Efter över 6 timmar i bilen igår men fortfarande runt 1-2 timmar kvar, bestämde vi oss för att stanna i Timaru och ta in på ett motell över natten där. Bästa beslutet vi kunnat ta, först och främst för vår lille L men även för oss då vi var skapligt trötta.

Timaru är runt 150 km från Christchurch, alltså cirka 1,5 timmes körning men för oss tog det 4 timmar då vi tittade på några farmar men också stannade och åt lunch och tog en bensträckare några gånger. På sätt och vis är det mysigare att resa med L då vi tar det lugnare och inte stressar för att komma fram så fort som möjligt, som vi gör i vanliga fall.

Eftermiddagen har vi spenderat här i Christchurch City, mest tagit det lugnt på hotellet men jag och L hann ut på stan för lite shopping meddan C tog en powernap :) Vi åt just en supergod middag nere i hotellrestaurangen, resten av kvällen blir det mys på rummet framför tvn - ska se filmen "Life as We Know It". Har du sett den?

lördag 12 februari 2011

Oplanerad Roadtrip

Bär av till Christchurch för att titta på farmar över helgen, helt oplanerat. Ibland går det undan i svängarna men det är det jag gillar med vårt liv, ingen dag är sej lik! Och två hotellnätter är inte helt fel, ska bli mysigt att komma iväg bara vi tre och få chans att umgås utanför vardagslivet. Just farmarna är jag mindre exalterad över, det är mest hagar med gräs för mej men jag vill ju såklart ha ett ord med i leken vid en eventuell flytt.

Nu gäller det bara att lyckas få med allt vi behöver ha med oss för två nätter borta. Jag avskydde att packa innan vi hade L, men nu är det så mycket MER att komma ihåg...

Ses i Christchurch nästa gång!

fredag 11 februari 2011

Update

Jag klarade mej helt utan att gå lös på alla sötsaker skafferiet och kylskåpet igårkväll! Och ikväll delade jag visserligen en snacksize glass med älsklingen men sen hämtade jag ett äpple och en näve nötter som jag fortsatte att tugga på - har jag startat en ny vana redan måntro? Hoppas.

Nu önskar jag även att min lille plutt sover några fler timmar i natt än den som var. Please.

Efterlängtat Paket

Idag landade ett mycket efterlängtat paket i vår postbox, fyllt till bredden med barnböcker till L men även några böcker åt mej PLUS att pappa hade lyckats pricka in alla mina favorittidningar! Vilken lyx, och det hade inte kunnat komma mer lägligt heller - behövde en liten pick-me-up efter en jobbig natt och lång dag.



Nu har jag så jag klarar mej tills nästa Sverigebesök!

torsdag 10 februari 2011

So far So good

Hittills idag har jag ätit himla bra faktiskt, höll på att falla dit på eftermiddagen då jag stod i mataffären med en päron- & valnötsmuffin som jag tyckte skulle passa himlans bra till min kaffe som väntade när jag kom hem. Men så kom jag ihåg vad jag skrivit i bloggen och slängde motvilligt tillbaka muffinsen i tidningsstället(!!) innan kassorna.

En jäkla dag utan sötsaker ska jag väl ändå klara av! Hittills har det slunkit ner både fler grönsaker och frukter än vanligt, började dagen med Pink Grapefruit, keso, nötter och lite müsli och till kaffet blev det istället ett päron och en banan! Godare än jag räknat med och så slapp jag den välkända sockerdippen efteråt utan stack ut på en långpromenad medan L sov middag i vagnen. Efter middagen klämde jag en apelsin och några fler nötter. Så - so far so good alltså, men det är ju nu det riktiga testet kommer. L har somnat för kvällen och jag är ensam hemma med glass i frysen, chokladkakor i skafferiet och brownies i kylen! Vad tror du, grejar jag att stå emot?


Grapefruit - mitt nya frukostmåste!

Sugar Hangover

Fick sova lite mer i natt men känns som jag har en sugar hangover från igårkväll.. Trötthet och amning i kombination med stress gör att mitt sockersug är större än nånsin, fast sen tror jag också att ju mer man äter desto mer vill man ha. Socker är som knark!

Idag gäller nya tag, jag måste börja äta mer mat tror jag och särskilt frukt och grönt. För även om jag inte går upp i vikt av sötsakerna jag stoppar i mej mår ju varken jag eller L bättre av dem. Nä idag blir det en tur till Supermarketen för att handla hem nyttiga godsaker! (Usch vad hurtigt det lät. Vem försöker jag lura egentligen haha)

Om en timme ungefär ska jag och L iväg på Mini Muscles - ett träningspass för hela familjen. Det är första gången för oss så ska bli spännande!

onsdag 9 februari 2011

Our Day

Babysimmet gick jättebra. L var tystare än de andra bebisarna, han tog det coolt helt enkelt. Först var jag osäker om han gillade det eller inte men halvvägs genom klassen började han sparka lite försiktigt med benen och sträcka sej efter flytande leksaker. Efter en stund fick jag både ett och två leenden, innan han blev trött och börja gnugga sej i ögonen och suga på sin lilla näve men då var det dags att gå upp så det blev bra tajming.

Måste fota stället vi var på nästa gång, helt fantastiskt fint! Undangömt högt uppe i bergen ligger alltså denna lilla resort med pool där babysimmet hålls. Bara bilturen dit är värt pengarna..

Efter babysimmet var det dags för mammafika inne i Queenstown, vi var fyra mammor som träffades i parken denna gång. Och jag vågade faktiskt bjuda på mina "misslyckade" muffins - dom blev oväntat uppskattade. Dock blev det en hel del kvar då vi inte var så många, så jag har klämt i mej två till här hemma plus en massa annat onyttigt. Hjälp jag måste få nåt stopp på det här sockerfrosseriet som jag har startat om kvällarna! 

Nä imorgon är det jag som låter bli godis, kakor o glass - I let u know how i'll go!



Efter mammagruppen tog jag en promenad längs vattnet medan L fick välbehövlig sömn i vagnen




Hann sätta mej på en bänk i solkskenet några sekunder innan L märkte att vagnen stannat,
och började skruva på sej

 

Så det vara bara att snällt resa på sej igen och förtsätta traska!


Another Sleepless Night

Okej jag sitter visserligen här framför datorn men det känns som jag fortfarande sover. L vaknade flera gånger även denna natt.. Nu känner jag mej sådär laddad inför babysim och mammagrupp men med lite kaffe i kroppen ska det nog gå!

Ska göra mej en STOOOR kopp nu.

tisdag 8 februari 2011

Gammal och Sliten

Är vad jag känner mej idag. Eller ja iallafall jäkligt trött och sliten. Liten vaknade flera gånger natten som var och en lång dag med två timmars körning på det känns i kroppen. Nu sitter jag iaf äntligen här i soffan och kan pusta ut en liten stund då L somnat brevid mej, hoppas han inte vaknar lika många gånger i natt.

Imorgon kl 12 är det dags för babysim, hoppas poolen är tillräckligt varm denna gång! Appropå vattentemperaturer så berättade en av mammorna att hennes lilla dotter blev överhettad i badet hemma - tydligen väldigt vanligt då bebisar har svårt att reglera sin egen kroppstemperatur. Iallfall så blev hon alldeles slapp och slutade nästan andas varpå ambulansen var tvungen att komma - hur läskigt som helst!

Själv gav jag L en traumatisk upplevelse hans första bad någonsin. Jag var livrädd att jag skulle bränna honom så jag tappade upp ett bad kallare än fisljummet. Han gallskrek stackarn och jag var övertygad att han aldrig skulle låta sej badas igen, åtminstone inte utav mej. Men jag har fått tillbaka förtroendet nu efter över 100 varma bad.. Numera plaskas det och skrattas hejvilt om kvällarna.


Trött och schleten mamma

Off We Go

Sitter redo att köra mot QT, jag och min lille plutt. Önskar att C kunde följa med men han är busy här nere på farmen och kan inte komma ifrån förrän tidigast söndag. Det är lite väl länge att vara utan varann tycker jag så kör tillbaka hit på torsdag eller fredag, har inte bestämt mej riktigt än.

Ska möta upp L:s farmor och fafar i QT en snabbis då dom kör igenom stan, misstänker att det inte är mej dom är så intresserade av att träffa utan en viss liten grabb. Dom har nämligen varit iväg på semester i över 3 veckor uppe på norra halvön, och kommer alltså hem ikväll.

Nä lika bra att packa ihop här medan lillen sover, får så mycket mer gjort då! Hörs uppe i QT :)

måndag 7 februari 2011

Sovrutiner

Något av det mest omdiskuterade ämnet när det kommer till små bebisar kan man väl säga? Vi har haft en väldig tur när det gäller L hittills, jag säger tur för att alla bebisar är så olika och det handlar inte om vem som har den "bästa rutinen" utan helt enkelt att dom är små individer som inte bör jämföras.

Lätt nu, jobbigt senare eller tvärtom är vad jag tror på - det går upp och ner helt enkelt. Men nu till saken, just det här med att somna är något L kunnat göra lite varsomhelst; i babysittern, framför tvn, i soffan, i köket - u name it. Tills nu. Plötsligt är det så mycket att ta in att det absolut måste vara tyst och stilla för att han ska somna, alternativt ett dovt surrande ljud som en fläkt eller en brummande bil. Och hjälp vilket liv det blir om jag inte är steget före och han hinner bli övertrött - då funkar absolut INGET. Ikväll fick jag till det med tajmingen men både igårkväll och tidigare idag gick allt åt helsike.. Minns du min kopp te jag såg fram emot igår? Den hann förvandlas till iste innan jag kollapsade i soffan ett par timmar senare.

Vill för allt i världen undvika att han blir sådär trött att inget funkar men ibland är det svårt. Och frågan är hur jag gör den dag jag inte ammar eller han för stor för att vaggas i babysittern. "Då är han gammal nog att man kan prata med honom" tror C. Lite väl positivt tänkande anser jag. Om vi inte lyckats skapa en liten kid som pratar innan han går vill säga. Alternativet ammas tills han är två.

Slut som housewife

Har bakat och lagat mat hela dan - nu vägrar jag att sätta min fot i köket igen så ikväll blir det middag ute! Bara älsklingen blir klar ute på farmen och kommer hem nångång så vi kan åka..

På onsdag har vi mammaträff uppe i Queenstown och jag har lovat att ha det hemma hos oss om vädret blir dåligt. Jag tänkte bjuda på svenska kanelbullar men att få tag på kardemumma och pärlsocker på denna sidan av jorden visade sej vara svårare än jag trodde (omöjligt?), så jag satsade på chokladmuffins istället. Dom blev supergoda men mindre snygga.. Strödde på icingsugar när dom var för varma så istället för ett vitt pudertäcke har dom nu ett gult kletöverdrag. Har ingen lust att göra en ny sats men kanske är jag så illa tvungen om jag vill slippa skämmas haha.

söndag 6 februari 2011

Everyday Life

Vardagsliv är just vad jag haft idag, har städat, tvättat och lagat mat mest hela dan. Och icke att förglömma, lekt med bebis! Det måste nog beskrivas som höjdpunkten, finns det nåt härligare än en bebis lilla förtjusta skratt när mamma eller pappa gör nåt tokigt? Nä jag tror inte det. Skrattar så jag nästan kiknar själv ibland!

Nu är alla vardagssysslor gjorda för dagen och L sitter här brevid mej i pyjamas, redo för sängen hoppas jag. Själv ser jag fram emot en kopp te och lite god glass framför tvn med älsklingen som just klev in genom dörren :)

Trevlig söndag önskar vi!

lördag 5 februari 2011

Tänk om

..man hade fått gå i låg-och mellanstadiet med den här utsikten från klassrumsfönstret:

 


Det får barnen i Queenstown. Gick förbi denna nybyggda skola igår på min promenad - helt okej läge eller hur?

The Best Suprise!

Fick jag imorse när det knackade på fönsterrutan halv åtta - utanför stod min älskling med två cappuchinos! Ja, den bästa överraskningen var såklart att han hade kört upp från farmen men kaffe på sängen var inte helt fel det heller :)

Åker ner tillsammans ikväll, nu har jag fått min dos av QT så jag klarar mej ett tag igen!

fredag 4 februari 2011

Mums & Bubs Yoga

Åh vad skoj det var att vara tillbaka i yogasalen! Yoga Nadi har dessutom flyttat till nya fräscha lokaler med utsikt över hela Queenstown och sjön - helt underbart till skillnad från den gamla (iskalla) kyrkan vi ttidigare höll hus i!

Yogan i sej var ingen direkt workout för mej och inte heller särskilt avslappnande, men istället låg fokus på våra små bebisar som fanns med på ett hörn i nästan alla övningar. Det sjöngs en hel del engelska barnsånger då jag mest hummade med och såg ut som ett blankt frågetecken haha. Den enda jag kunde hänga med i något sånär var "Twinkle Star".

Klassen var väldigt casual och man kunde ta ett brejk närsomhelst för att amma/byta blöja/plocka upp sin bebis - hur skönt som helst! Vi höll på i en timme ungefär sen bjöds det på te och yogikakor innan vi packade ihop. Jag kommer garanterat gå igen, inte minst för L:s skull då han verkade uppskatta det - särskilt babymassagen i slutet. Hoppas även att kunna gå själv nån gång på vuxenklasserna om tillfälle ges. Nu ska jag stoppa ner plutten i vagnen och gå en sväng i solskenet!

torsdag 3 februari 2011

Lunchdejt


Kom just hem från en lunch med V där vi bytte tankar och funderingar i över en timme, välbehövligt! Känner mej en aning bättre till mods nu. Köpte med mej en muffin och chailatté från BP som jag nu ska avnjuta medan L förhoppningsvis är nöjd en stund.

Skulle ha kollat efter nåt nytt i leksaksväg idag när jag var inne på Babycity men kom ut med 3 pyjamaser och en simoutfit istället. Fast det behövde han i ochförsej också. Imorgon är vi några mammor som bestämt oss för att ta med våra bebisar till simhallen för att köra en testomgång inför nästa vecka när babysimmet förhoppningsvis blir av!

Min blogg

.. är för det mesta rolig att skriva men ibland känns den betungande. Jag har gått och varit väldigt ledsen och orolig över en sak de senaste dagarna, något alldeles för privat för att blogga om. Du som har en egen blogg vet att bloggen visar en sån liten del av ens liv, man väljer ju vad man vill dela. Just därför så kanske allt låter sådär löjligt bra och perfekt ibland men så är det självklart inte.

Det var nog bara det jag ville säga. Mitt liv är så mycket mer än det jag väljer att blogga om, önskar att fler förstod det.

onsdag 2 februari 2011

Outside My Window

Ser det ut såhär:


Helt underbart väder med andra ord men själv ligger jag på soffan med sprängande huvudvärk efter dag som blev fullspäckad trots inställt babysim (poolen var för kall!). Har försökt kurera med massor av vatten, vila (så gott det nu går med en liten bebis att underhålla) glass, smågodis och till sist en panodil när inget annat hjälpte. Gulliga V som numera bor tvärsöver gatan kom över med hemlagad middag åt mej - hur gulligt som helst!

Blir en tidig kväll, hoppas på att kunna få lite mera sömn än igår natt då det blev sådär med den varan.

tisdag 1 februari 2011

Prio nr 1

Är numera någon annan än mej själv, något jag blir extra påmind om när jag nu utövar sporter eller gör andra saker jag tidigare bara kunde sticka iväg på helt spontant. Visst är jag mer begränsad som mamma men det har även fått mej att värdesätta min egentid så otroligt mycket MER.

Som ikväll, hann visserligen bara med två runs nerför Skyline - hade gärna cyklat en till men nu när jag sitter här hemma med min lille älskling känner jag mej ändå otroligt nöjd att jag hade möjlighet att komma iväg överhuvudtaget!

Bytte av med C som nu är uppe och cyklar med sina kompisar. Under tiden ska jag och L ta ett kvällsbad och sen beställa hämtmat lagom till C kommer hem. Mys mitt i veckan - gillas!


Min prio 1

Not much 2 say

Har legat lågt med bloggningen på sistone då jag inte haft nåt att blogga om, våra dagar är väldigt långrandiga här nere på farmen och inget direkt värt att nämna händer. Men idag åker vi upp till QT för en massa skoj! Blir cykling ikväll och imorrn har vi en fullspäckad dag med en audition på morgonen följt av babysim (vi fick en plats ändå!) och sist men inte minst fika med mammagruppen!

Jag och L stannar sedan några nätter extra för att kunna gå på mum n bubs yoga på fredagen. Känns som ett bra upplägg och jag ser fram emot att äntligen få lite omväxling! Ska ta en dusch och börja packa väskan nu så att vi kommer iväg nån gång..