torsdag 30 juni 2011

4 av 5!

Det är så många väskor vi fått idag. Fortfarande saknas Lewis väska med alla hans kläder, doppresenter och min laptop i.. Vi tvivlar på om vi ens kommer att få se röken av den överhuvudtaget då den varit spårlöst försvunnen hela tiden. Alla de andra väskorna blev nämligen "located" redan igår morse även om dom inte kom fram förrän idag. Det är inte mycket vi kan göra just nu men när vi kommit hem till NZ ska jag ringa varenda flygplats vi varit på, väskan måste ju finnas nånstans!

En annan sak som är värre än borttappat bagage är att Lewis blivit sjuk stackarn, vi hoppas innerligt att det bara är en vanlig förkylning och inget allvarligare. Det är liksom det sista vi behöver just nu! Vilken resa det varit, på alla sätt. Trots missöde efter missöde har vi ändå hållt humöret uppe, mestadelen av tiden iaf. Imorse var det kritiskt läge ett tag när vi hade gått runt manhattan i jakt på ett frukostsställe, det var svettigt, varmt, jag saknade både shorts och bekväma skor som låg min då försvunna resväska och vi var trötta och hungriga (allra helst jag som inte klarar mej utan mat, C är minsann van sedan barnsben att gå utan lärde jag mej när jag hade gnällt lite väl många gånger haha.

Men nu känns allt ganska okej igen, om bara L blir frisk snart vill säga. Han är världens finaste underbaraste lilla unge som förtjänar all kärlek och välmående han kan få!

onsdag 29 juni 2011

Still no bags

Nästan två dagar har gått och fortfarande har inga väskor dykt upp, vi har ringt american airlines och loggat in på deras hemsida otaliga gånger under dagen men utan nån större framgång. En väska har tydligen registrerats men fortfarande fattas 4!! Det värsta är helt klart att vara utan barnvagnen men vi lyckades hitta ett företag som hyr ut strollers, och fick en levererad nu på kvällen. Idag har vi inte kunnat göra eller se värst mycket då det blir hyfsat tungt att att bära runt på en 11 kilos klump på armen, plus att vi var tvungna att gå tillbaka till hotellrummet varje gång L behövde sova.

Klädaffärer finns det ju minst sagt gott om så vi har shoppat på oss lite nytt så att vi klarar oss nån dag till men fortfarande saknar vi ju en hel del som man gärna inte köper nytt. Undrar just när våra grejer dyker upp. Om dom ens gör det överhuvudtaget?

Nä nu ska jag sova och hoppas på det bästa. N.Y är iaf en otroligt häftig stad där jag lätt skulle kunna tänka mej ett stanna ett bra tag.. Men flyga med A.A gör jag aldrig mer.

Night Night

tisdag 28 juni 2011

Oturen bara fortsätter..

Det är nästan skrattretande vid det här laget. Först så hade vi helt glömt att vi hade en natt i London innan vi skulle flyga vidare till N.Y. Det blev att snabbt som attan riva upp några extra kläder i incheckningskön på arlanda innan resten av vårt bagage fortsatte vidare till N.Y. Eller ja det var ju iaf det vi trodde..

Väl i London där vi såklart inte hade bokat något hotell, fick vi ta ett svindyrt rum på flygplatsen eftersom vi inte hade nån bilstol och varken tid eller ork att flänga runt med Lewis som vid det här laget var SÅ trött. Men vår otur slutar inte här utan dan efter så visar det sej att vi inte ansökt om rätt visum för USA och missar därmed vår flight!!

Vi får stå stand by för nästa flyg som vi lyckas få plats på, och det utan att betala något extra.. alltid något. Dock fick vi ingen bassinet då American Airlines bara har EN(!) på hela planet och den var upptagen. På frågan om vi kunde få ett bälte till Lewis svarar dom att nä, såna har vi inte här - ni får hålla i honom. Vi trodde att dom skämtade med oss men när ingen kom tillbaka fattade vi att det var helt sant! När vi sedan kommer fram till New York 7 timmar senare, och efter att haft en bebis i knäet hela tiden (mina ben var helt bortdomnade) så får vi veta att vårt bagage är kvar i London.. heja vilken resa!

lördag 25 juni 2011

Otur i sista minuten

I förrgår lyckades jag tappa min mobil på min laptop så att skärmen helt la av på datorn. Ser ingenting förutom längs ner i ett litet hörn där grafiken fortfarande fungerar... Åh jag är så himla arg, besviken och irriterad att detta händer just nu när vi endast har några få dagar kvar i Sverige. Och midsommarhelg dessutom när alla butiker är stängda! Visar det sej att det inte går att laga så har jag ju knappast möjlighet att skaffa en laptop med svenskt tangentbord borta på Nya Zeeland. Vet inte riktigt hur jag ska lösa detta... Sjukt irriterande är det iallafall. Så nu har ni förklaringen till varför jag i fortsättningen, om jag ens har möjlighet, kommer att blogga utan å,ä och ö!

Idag och imorgon kommer bli jobbiga dagar med farväl av familjen här i Sverige... usch, jag avskyr att säga hejdå. "Ses snart igen" brukar kännas liiite lättare att säga..

Alldeles för snart...

Om bara två dagar flyger vi tillbaka till Nya Zeeland. Tiden i Sverige har gått så oerhört snabbt, FÖR snabbt. Jag får ont i magen av att tänka på att det kommer dröja minst ett år tills nästa gång jag träffar nära och kära igen...

Men nu ska jag göra mitt bästa för att skjuta alla ledsna tankar åt sidan och fira midsommar med familjen, och senare ikväll med vännerna!

Trevlig midsommar

måndag 20 juni 2011

Fortfarande lite tagen...

..av gårdagen. Fast på ett väldigt bra sätt! Det blev en sån vacker dag, på alla sätt. Och vädret var verkligen på vår sida, idag har det ju öst ner regn större delen av dan! Vi är uppe i Stockholm igen, bara jag, C och vår lille älskling. Vi sitter med varsin laptop i knät och njuter av tystnaden :)

Det blev indiskt takeaway till middag, för även om kylen fortfarande är full av smörgåstårta så kunde jag inte få ner en bit till... Vågar inte räkna hur många bitar jag lyckats klämma i mej sen igår haha. Nu ska jag krypa i säng, så trött, så trött... Hoppas på sol imorgon, en dag med regn räcker tillräckligt!



Utanför kyrkan efter cermonin

söndag 19 juni 2011

En dag att minnas!

Idag döptes Lewis i Härkeberga kyrka och det blev en helt fantastiskt fin dag, jag är nästan lite "lost for words" nu när jag sitter här hemma i nattlinne och försöker samla alla intryck. En sak är säkert, det hade inte kunnat bli bättre på något sätt - är så tacksam för vår underbara familj, släkt och fina vänner!



När vi kom hem hoppade jag ur min klänning, satte L på en filt i gräset och så åt vi smörgåstårta i kvällsolen - en perfekt avslutning på en perfekt dag!

torsdag 16 juni 2011

Top Gear

Nu har jag haft högsta växeln i alltför länge känns det som, allt verkligen går i ett just nu men idag kunde jag äntligen sjunka ner på soffan hos mormor och göra ingenting en stund. Typ 30 minuter för att vara exakt, innan L vaknade hastigt av en ringande mobil och min lugna stund var över.

Men nu, ett antal timmar senare sitter jag här i soffan igen med en kopp te. Vilken lyx! Sover i Enköping ikväll vilket är såå skönt. Jag behövde verkligen hänga med mamma, mormor, pappa och brorsan , ta det lugnt och vara mej själv på ett sätt som man bara kan med sin familj.

Imorgon så kommer C och hans föräldrar hit och vi flyttar ut i en stuga på Bresses camping för två nätter. Trodde väl inte att jag skulle säga detta men jag har fått nog av "city-livet". Inte så pass att jag längtar till farmen men tillräckligt för att njuta av Enköpings litenhet och närhet till allt!
Nu ska jag krypa ner brevid min lilla älskling och förhoppningsvis sova i många timmar. God Natt!

söndag 12 juni 2011

Finaste vännerna

Igår var det äntligen dags för vår årliga reunion med tjejgänget - sååå himla kul att ses igen! (Det är det alltid!) Vi började kvällen med picnic och bubbel i Rålis, fortsatte med shottar hos Pat och sen bar det av till F12 där vi dansade i några timmar. Jag och M var inte helt oväntat dom första att trötta och med ömma fötter ge oss av mot Donken vid ett-tiden, bra kämpat ändå av två mammor som mest bytt blöjor och hinkat kaffe dom senaste 9 månaderna och inte festat på 18 ;) 


Nina, Madde, jag och Patricia i Rålis

Idag på eftermiddagen landade C:s föräldrar som flygit non-stop från NZ och därför förståeligt nog är väldigt trötta, och nu ligger och snarkar i vardagsrummet hos oss. En vecka ska dom vara här, och jag har blivit utnämnd till lite av en turistguide... hmm inte min starkaste sida men jag ska göra mitt bästa! Fortsätter vädret så här så blir det nog inte så svårt. Nu ska jag göra som resten här i lägenheten och gå och lägga mej.

God Natt!

torsdag 9 juni 2011

På Skansen

Idag har vi varit på Skansen, faktiskt första(!) gången jag är där. Om inte mamma och pappa tog med mej nån gång som liten förstås men jag tror att vi åkte till Kolmården istället. Måste säga att Skansen är lite av ett Stockholms Zoo, mest "vanliga" djur som man kan hitta i vilken skog eller bondgård som helst... väldigt exotiskt här med andra ord ;) Men det gjorde ingenting, vi hade en toppendag och det var helt underbart att se L förundras över allt som fanns att titta på! Helt klart den bästa dan på länge.








onsdag 8 juni 2011

Sommar Värme!

Nu måste man väl ändå säga att sommaren är här, vilken värme! Jag och L spenderade gårdagen i Haga parken tillsammans med finaste M och hennes lille B. Vilka sötnosar dom var tillsammans våra smågrabbar!


Idag har jag, C och L varit ute i Vaxholm där jag tog årets första dopp! Det var så kallt att jag kippade efter andan i flera minuter innan jag kunde börja andas hyfsat normalt och simma utan att se ut som om jag var på väg att drunkna... Uppfriskande var det ju iallfall!

Appropå sommar så är nog detta sista gången vi hyr lägenhet inne i storstan. Nästa sommar om vi kommer tillbaka då (vilket jag hoppas!) hyr jag mycket hellre en stuga nära vatten och med grönområden för L att springa omkring på. Och belägen norr om Stockholm så att det är närmre hem till Enköping. Saknar att kunna gå ut barfota och sitta i en trädgård när det är så här fint!

måndag 6 juni 2011

Wedding

Har varit på ett jättefint bröllop i helgen, det var våra vackra vänner Anna och Rickard som gifte sej - en oförglömlig dag, som var både speciell och underhållande på många sätt!












fredag 3 juni 2011

Söders Höjder

Började min dag med en promenad runt Långholmen, sen fortsatte jag upp mot Söders höjder och Heleneborgsgatan där vi för tillfället bor. Älskar utsikten här uppe, det är det bästa med lägenheten. Jag undrar jag när vi egentligen kommer att flytta till Sverige... Just nu har jag svårt att se att det skulle ske i nån nära framtid. Vi har länge pratat om att köpa en lägenhet här för att ha en fast punkt att återvända till, det är fortfarande något jag önskar kunde bli verklighet. Är så trött på att varje gång flytta in tillfälligt på ett nytt ställe, och köra ett gäng flyttlass mellan Enköping och Sthlm innan vi kommer iordning. Men att drömma är en sak, att genomföra det och få det att funka ekonomiskt och i praktiken en annan.. Särskilt med reglerna som Sverige har att man bara får hyra ut sin bostadsrätt i ett år om ens det!

Får nog drömma vidare ett tag till...


Drömmen vore att spendera sommarhalvåret här... och resten på Nya Zeeland!

torsdag 2 juni 2011

Älskade filmjölk

Sitter just nu och äter en skål med kall filmjölk, frasiga havrekuddar, solrösfrön och russin, och till det kaffe förstås :) Ute skiner solen, känns redan att det här kommer bli en bra dag! Ska dra på mej träningsdojjorna nu och ut o ta en powerwalk längs vattnet...

Bloggar mer sen!

Bättre igen

Vaknade ju imorse och var väl inte på det bästa humöret, men det vände skönt nog och vi fick en jättebra dag tillslut! Åkte till Enköping där hela familjen fotades för ett litet reportage i lokaltidningen som kommer ut om en vecka, det handlar bland annat om hur det är att leva och bo utomlands. Hade helt missat att det var avslutning från gymnasieskolorna idag, det var vita mössor och fullt av folk överallt! Vi slog oss ner på en uteservering och tittade på när flaken med studenter körde förbi, en efter en. Lewis var nog den som blev mest till sej, han dansade i vagnen i takt med musiken haha.

På vägen hem tittade vi upp till pappa på Motorgården och sen svängde vi in hos A där de sista förberedelserna var i full gång för hennes och R:s stundande bröllop! Blir mitt första bröllop som jag går på, känns lite speciellt :) Senare i år så gifter sej en av C:s närmsta vänner på NZ så vi har inte bara ett bröllop, utan två inbokade i år. Jag hoppas att L kommer vara bra humör i kyrkan, annars får han nog stanna utanför med mormor. Han kan vara väldigt högljudd emellanåt vår lille kille!

Nu är det dags för mej att krypa i säng, håller tummarna för lite mera sammanhängande sömn i natt...
Sov Gott!

onsdag 1 juni 2011

Jetlaggad familj

Allt är lite uppochner här just nu. Både jag och C däckade före åtta igårkväll och L redan vid fem, vilket resulterade i både ett och två nattmål för L. Och inte har vi lyckats hitta nån barnmat som han direkt gillar heller... Som tur är dricker han iallafall ersättningen jag köpte hem igår! Att resa med bebis visade vara en större apparat än vad jag först trodde och just nu saknar jag vår lägenhet i QT.. med våra grejer, större bil, garage, vår mat och ja ni fattar.

Men jag ska försöka göra det så trivsamt det går under den korta perioden vi är här. Nästa vecka har vi säkert "landat" lite mer. Tills dess ska jag även ge mej på en storstädning här i lägenheten, det behövs. Idag åker vi till Enköping där vi ska hinna med vad som känns som en miljon grejer. Bäst att hoppa i duschen!



L roar sej med C:s iPad kl 4 imorse