söndag 31 juli 2011

Sunday Lunch at Hilton

Kom just hem från Hilton där vi åt lunch inne på Stacks tillsammans med C:s föräldrar. Dom kom upp för att passa L medan det var meningen att vi skulle cykla DH, men tyvärr lyckades vi inte få ihop tillräckligt många för att det skulle vara värt att boka en van och trailer. Fast alternativet med lunch på Hilton och fika i solskenet var ju inte helt fel det heller!

Nu ligger L och sussar efter att ha underhållit både oss och borden brevid i ett par timmar - utmattning kallas det visst. Själv ska jag ta bilen och åka iväg o handla, medan C grejar i trädgården (med baby monitorn i fickan!).

Utanför Hilton


Mitt lilla bustroll i pappas famn


" titta - 4 gaddar har jag nu morsan"


Pluttelutten och jag på bryggan
(änderna i vattnet var mer intressant än kameran)

lördag 30 juli 2011

Lördags Chill

Äntligen helg höll jag på att skriva fast som mammaledig föredrar jag faktiskt veckorna. Särskilt om C inte är här.. Tycker inte alls om att vara själv på helgerna när alla andra är upptagna med sina familjer. Som tur är har jag ju min lilla älskling och vi har haft en mysig dag tillsammans, bara han och jag :) Vi käkade lunch på Novotel där L fick en hel låda med spännande leksaker att leka med - väldigt uppskattat!

Sen bar det av till parken där vi gungande och åkte rutschkana innan vi matade änderna nere vid vattnet. När jag sen stoppade ner L i vagnen dröjde det inte många minuter innan han slocknade... och jag passade på att ta lite kort på vägen hem:



 


fredag 29 juli 2011

Svar på kommentar

Jag fick några intressanta frågor i kommentarsfältet som jag tänkte att jag lika gärna kunde svara på i ett inlägg;

Hej Em!

Trillade precis forbi din blogg, grattis till visumet! Jag har gatt igenom liknande process med min Australiensiska kille har i Oz som jag flyttade for fran London, men bara temp resident an sa lange, har bara varit har i 2 ar. Skriver till dig for jag tankte kolla om du har nagra tips och ideer, kanner igen mig lite i vissa saker du skriver, ar 25, har beslutsangest over vad jag vill jobba med, etc... har som sagt varit har i 2 ar men tycker det kan blir sa svart o trakigt utan familj och gamla vanner hemifran! hur gor du vid dessa tillfallen? vi har inte barn an men jag langtar ihjal mig! har du gjort nat sarsklit for o traffa ett gott gang tjejer? manga jag traffat har har nu flyttat till london, singapore etc coh ar sa segt att borja pa nytt igen...
Var i Oz bodde du forresten?
Hoppas du njuter av NZ!

Hej Charlotte!

Kul att du hittade just min blogg :) Bra frågor du ställer, jag ska försöka svara så gott jag kan! Jag bodde i Mooloolaba på Sunshinne Coast där jag pluggade Sports and Rec innan jag flyttade till NZ. Det tog mej hela 4 år innan jag började känna mej hemma här, i början längtade jag till sverige och min familj så vansinnigt mycket och hade svårt att ta mej för något överhuvudtaget då det hela tiden kändes som NZ liksom var något tillfälligt.

Ett tips är att börja med nån sport eller annan aktivitet där du träffar andra likasinnade, det var genom cyklingen som jag lärde känna flera av mina nuvarande kompisar. Sen så har livet som mamma öppnat en hel del nya dörrar, man träffar andra mammor och barn etc. Men som sagt, med eller utan barn - ett tips är att börja med nån aktivitet om du inte har ett jobb där du träffar folk eller pluggar vill säga.

Jag vill att vi en dag ska flytta till Sverige, kanske inte för alltid men jag ser oss inte här för evigt heller. Jag vill att vår son ska få lära känna sina morföräldrar och släkt och att jag får vara närmre min familj än nu. Men jag tror att du måste ställa in dej på att alltid sakna något eller några, när du väl provat på livet utomlands. Det är en av de stora nackdelarna, att alltid känna sej lite halv.. samtidigt så väger ju alla möjligheter, upplevelser och nya vänner upp och jag tror inte att man kommer att ångra sej när man är gammal. Men som sagt, ge det ett par år till - det tar tid att skapa ett nytt liv!

Lycka till!

Photo Shoot

Fick ett av de modelljobben jag var på casting för, och idag kl 1 ska jag fotas i träningskläder på Queenstown Lakes Gym - kul och lite nervöst! Det är ju en sak att stå framför kameran när det är ens älskling som håller i den, en lite annan grej när det är ett helt film crew på 10 pers eller mer...

Men det är ju åtminstone en miljö jag känner mej hemma i :) Fast just nu känner jag mej sådär snygg, finnar lite här och var, halvskitigt hår och trötta ögon, men inget som en dusch och lite smink (minimalt då man helst ska komma helt osminkad till photo shoots) kan ändra på!

Min lille plutt ligger och sussar i sin spjälsäng efter att ha väckt oss strax efter sex imorse, känner att jag egentligen borde göra samma sak.. Stänga ögonen bara några minuter..

torsdag 28 juli 2011

Approved

Igår fick jag tillbaka min ansökan om permanent resident visa och den blev godkänd! Wihoo! Nu behöver jag inte fortsätta vänta på att C ska gå ner på ett knä... haha skämt åsido (det får han gärna göra förresten), men det känns skönt att veta att jag slipper skicka in fler visum ansökningar och nu kan resa fritt ut och in i NZ hur många gånger jag vill och vara borta längre än 180 dagar om jag skulle känna för det!




onsdag 27 juli 2011

Delicious Dinner

Jag tar rätt sällan kort på mat men ikväll kunde jag inte låta bli, middagen jag och V åt nere på Wye Waterfront var något av det godaste mina smaklökar avnjutit. Kolla på bilderna så förstår ni (även om dom inte gör verkligheten någon rättvisa, mat är svårt att få bra på kort tycker jag). Det var sååå otroligt smakrikt! Jag älskar mat och ser fram emot varenda måltid lika mycket, vare sej det är frukost, lunch eller en fika.. Men middagar som dessa gör mej helt klart extra lycklig!

Tonights Dinner


Vickis pasta, som jag även fick smaka på - divine är bara förnamnet



Min grupo fisk med pocherade oliver som blev till sås när man satte kniven i dem!

Up the mountain!

Idag blev vi bortskämda med barnvakt (andra gången på mindre än en vecka!) så att vi kunde sticka upp och åka skidor. Vi passar på nu då kalvningen börjar nästa vecka, vilket innebär 8 hela veckor nere på farmen för C - och en hel dagar för mej med.

Ikväll ska jag och Vicki ut och äta middag, bara vi girls - något som händer alldeles för sällan! Mys!



Latte medans vi väntade på att liftarna skulle öppna. När vi kom upp var de stängda pga av hårda vindar, och vi trodde först att vi skulle vara tvugna att vända hem men vi hade tur och behövde bara vänta i 10 minuter!


Linslus! Eller inte.. haha


Syns inte så bra på kort men vindarna var verkligen superhårda och gjorde att snön virvlade som i värsta öknen!


Älskling på sin snowboard


Och så jag som fortfarande håller mej till skidor

tisdag 26 juli 2011

En bättre version av mej själv

...blir jag när jag får träna! Mår så himla bra, inifrån och ut efter ett ordentligt pass när jag fått svettats och tagit i ordentligt. Minutrarna direkt efteråt slår nästan själva passet; att medan endorfinerna fortfarande flödar, hoppa in i bilen och vrida upp musiken en aning och sen köra hem genom mörkret (eller dagsljus för den delen, men ikväll var det mörkt) medans jag tänker på min underbara familj och hur härligt livet kan vara - det är en värdefull stund för mej.

Snökaos

Vi fick ännu en dump med snö här igår vilket resulterade i att halva stan slutade fungera, mataffärerna fick inga leveranser, flygplatsen stängde och bilar låg kraschade överallt. Då vinterdäck inte existerar här så är det enda sättet att ta sej fram antingen att parkera bilen och promenera upp till ditt hus (om du råkar bo högt uppe i en backe) eller att använda kedjor som fästs runt bildäcken för att på så sätt få fäste i snön. Eller så kan man använda s.k auto socks som vi just köpt, en slags strumpa som man trär på däcket. Mycket smidigare än kedjor fast nackdelen är att dom trasas sönder om man kör för länge på grus så man måste stanna och ta av dom när väglaget ändras..

Jag saknar Sverige ibland!

måndag 25 juli 2011

Dags att klippa sej?




Japp jag tror nog det, knappt så att jag ser ut längre! Kom just hem från en audition och ser att jag sminkat mej lite väl snabbt, hade en alldeles för vit concealer utsmetat lite här och var i ansiktet - snyggt!

Lillplutten sover sen nån timme tillbaka, jag ska ta och göra en kopp te och lite glass åt mej och älsklingen innan jag däckar i säng jag med. 

Trevlig måndag!


söndag 24 juli 2011

Var ska det sluta?

Jag pratar förstås om det ofattbara som hänt i Norge. Jag har suttit och läst nyheter och vittnens bloggar sen igår och det hela är så hemskt att jag mår illa.. Världen känns just nu som osäker var man än befinner sej, är det inte naturkatastrofer så är det terrorattacker eller som denna gång en galning som går lös och dödar oskyldiga människor.

Mina tankar går till Norge och alla drabbade..

B-day Celebrations!

Så var man alltså ett år äldre, 28 med andra ord. Jag hade en toppenfödelsedag, tack vare fina vänner och familj som verkligen skämde bort mej! C:s föräldrar kom upp till Queenstown dagen till ära och passade L så jag och C kunde sticka iväg och cykla downhill på förmiddagen.. det var huuur kul som helst! Efteråt åt alla lunch och tog en cider (vi tjejer that is) på Sachs, innan det bar av hemåt för lite fika med C:s familj.

Sen var det dags att göra sej iordning för kvällens festligheter! Finaste V hade ordnat med lyxtaxi över till The Hiltons där jag, Cameron, Vicki och Trev åt en superb middag och drack gott vin under ett antal timmar. Allt medan L var i trygga händer hemma med farmor och farfar :) En väldigt lyckad födelsedag!



Indri, jag och Naomi utanför Sachs efter flera timmar på cyklarna


Vi blev upphämtade av en Bentley som körde oss till Hilton! Självklart ett ögonblick värt att föreviga :)


Vic, den fantastiska party plannern, och jag framför vår ride!

fredag 22 juli 2011

Chocolate High

Är vad jag har just nu, bakade nämligen just den här underbara skapelsen. Sååå himla god! Följ receptet men blanda gärna ner några rader med vit choklad (riven eller hackad) i fyllningen, och servera varm med naturell yoghurt och färska hallon. Mmmmm... mums!

Tänkte att det kan vara bra att ha nåt att bjuda på imorgon om vi skulle få besök - det råkar vara min födelsedag! Frågan är hur snyggt det är att duka fram en halvuppäten kaka haha. Oh well, bättre än ingenting!


Några pics från idag

My very serious darling

Ankor som vi matade med muffins från BP...

till L:s stora förtjusning! Han blir lika till sej varje gång
 vi åker o hälsar på ankorna och säger "kvack kvack". Haha så himla sött!

torsdag 21 juli 2011

Body Attack

Hamnade i en minst sagt annorlunda klass idag på gymmet, var på väg ut igen när jag insåg att det inte alls var vad jag räknat med. Men sen tänkte jag att stackars instruktör om jag bara försvinner innan jag ens gett det en chans. Så jag stannade.. och jäklar vad jobbigt det var, jag såg ut som en tomat i ansiktet 45 minuter senare! Vet inte om jag skulle gå igen dock, lite väl mycket krånglig koregrafi för my liking men jag lyckade ändå få ett ordentligt träningspass så helt hopplös kan jag ju inte ha varit.

Idag fick jag förresten frågan om jag möjligtsvis kom från Ryssland. Först Kournikova och sen det här, inom loppet av en vecka! Vet att jag har grekiskt blod från pappas sida, visserligen en rätt avlägsen släkting men ändå tillräckligt för att hans bröder och systrar skulle bli mörkhåriga med bruna ögon. Att vi skulle ha några ryssar i släkten vet jag dock inget om!


Några foton från dagens promenad i det härliga solskenet:





Min tur

I förrgår var det min tur att smita iväg och ha några timmar för mej själv. Jag valde att spendera dom i skidbacken! Hur härligt som helst, jag hann med 7 runs på dryga två timmar vilket jag är himla nöjd med. Kände mej en aning ringrostig till att börja med men mot slutet gick det bättre och bättre. Lite som att cykla, har man en gång lärt sej så sitter ju tekniken i ryggraden även om det kan tålas att putsa lite på! Skulle inte ha något emot att ta några skidlektioner faktiskt, bara för att få lite praktiska tips vad jag borde tänka på och lära mej att åka lite snyggare. För mej går det oftast undan men utan nån vidare stil haha.

Jag blir lika imponerad varje gång jag ser små pluttar, en del säkert max 4 år svischa ner för dom stora backarna som om dom aldrig gjort nåt annat. Tänk vilka proffs dom kommer vara när dom är 15! Om dom inte har hunnit tröttna by then förstås..

onsdag 20 juli 2011

Teething Times

Här hemma ploppar det upp nya tänder i raketfart, ja hos L då förstås inte hos mej och C. Detta innebär även många små uppvak under natten. Så pass att jag igår kväll flyttade över honom till vår säng då han vaknade till strax före midnatt, tänkte att det var lättare att hålla koll på honom där (att han är lagom varm, inte sparkar av sej filten eller hamnar på fel sida av kudden av allt krängande). Och tänk det funkade, vi sov till 20 över sju!! En lyx med tanke på att vi sen vi kom tillbaka från New York har varit uppe senast kl 6 varje morgon.

Lewis och jag vid Times Square

måndag 18 juli 2011

Lika som bär?

 

Kom just hem från en audition där casting crewet kallade mej Kournikova, om och om igen.. Kan hålla med om att vi båda är långa och blonda. Fast sen slutar väl de flesta liknelserna, eller?

Nice Day

Lika vackert väder idag som igår, och idag lyckades jag, efter lite tjat, få med mej C på en promenad längs sjön. Vi stannade till vid Hilton för en kaffe, även denna gång på uteserveringen och vi behövde inte ens sitta under värmeslingorna. Det är vad jag älskar med Nya Zeeland, att vintrarna faktiskt är uthärdliga med alla soldagar som vi har här. En annan sak jag tänkte på idag är hur vänliga och glada dom allra flesta är, möter man någon så får man nästan alltid ett leende, ett hej eller några trevliga ord! Även komplimanger delas ut generöst. Jag blir lika glad varje gång, ett vänligt bemötande gör så mycket!







söndag 17 juli 2011

Plånbok på vift!

Idag när jag skulle skjutsa upp C till skidbackarna upptäcker jag att min plånbok är spårlöst försvunnen, med både mina och Cs konto-och kreditkort i! Vi vände upp och ner på hela lägenheten och kollade bilen både en och tre gånger innan vi tvingades inse att den inte fanns nånstans.

Jag kunde minnas att senaste gången jag haft den var i mataffären igår eftermiddag, sagt och gjort, vi styrde mot mataffären - knappast med nån större entusiasm då jag visste att chansen att det skulle finnas där var minst sagt "slim". Döm om min förvåning när jag fick syn på den i en låda bakom kassan... En vänlig själ hade hittat den i en kundvagn på parkeringen och lämnat in den hos personalen!! Jag blev så glad att jag hoppade upp och ner på stället. Killen som hittat den hade lämnat sitt namn och mobilnummer så jag skickade iväg ett sms där jag tackade sååååå mycket. Kanske hade han räknat med hittelön eller rent utav en dejt, vad vet jag men jag fick iaf ett svar tillbaka där han tackade för meddelandet och sa att han var glad att ha varit till hjälp!



I rätta händer!

En sån där dag...

Det är helt underbart ute. Blå himmel, strålande sol och ja en sån där dag när man verkligen borde vara uppe och åka skidor. Något C gör tillsammans med sin kusin och hans flickvän. Själv är jag hemma med L som just nu ligger och sover.. Sådär kul. Känns lite som när jag var gravid och satt hemma själv medan C var ute och gjorde grejer. Tog med mej L in till stan efter att vi lämnat av C uppe på berget (himla dumt att jag erbjöd mej att köra honom, det var ju bara en ren pina att vända bilen och åka hem igen medan C vandrade iväg i solskenet med snowboarden under armen).

Hursomhelst, jag och L tog en promenad längs vattnet, stannade till i en lekpark och gungade lite innan vi avslutade med kaffe(jag) och en scone(Lewis) på Starbucks. Inte helt fel men det spritter fortfarande i benen på mej, jag vill uuuut nu. Känner för en riktig långpromenad, cykeltur eller nåt annat som tröttar ut mej ordentligt och rensar tankarna. Om inte annat får det bli ett pass på gymmet ikväll när C kommit hem igen.



På väg upp till Coronet Peak


Den obligatoriska "titta jag var där" bilden...



Min underbara lilla älskling med scone från Starbucks

lördag 16 juli 2011

Saturday Night

Har just sagt hejdå till kvällens middagsgäster, Emily och Alex samt deras lilla Mia var här på besök - hur trevligt som helst! Skönt ibland att umgås med likasinnade, småbarnsföräldrar alltså. Förståelsen för tidiga kvällar, eventuellt kinkiga små hjärtan och annat finns liksom alltid där. Nu funkade det dock utmärkt, vi hann med både middag, ett par glas vin och efterrätt innan våra små tyckte att det var sovdags.



Mia och Lewis hanging out

Winter

Jag har redan tröttnat på vintern... Det var väldigt fint ett par dagar men nu är jag trött på mörkret, kylan och att inte kunna ta barnvagnen och gå ut på promenad utan att få blöta fötter! Det sistnämnda beror väl mer på mina skor än nåt annat kanske men ändå... Nä jag längtar efter vår nu!

Om bara några dagar finns det en risk att vi står utan boende här i Queenstown men jag hoppas verkligen inte att så är fallet. Vår lägenhet är i praktiken såld, vi har skrivit på kontrakt och en handpenning är lagd men dom nya ägarna bor i Kina och är nästintill omöjliga att få tag på. Den 21:a Juli är det meningen att dom ska ta över lägenheten, enligt kontraktet alltså. Dom frågade vid ett tillfälle om var möjligt att flytta fram datumet till i oktober, vi svarade att ja om ytterligare 20% läggs i handpenning. Sedan dess har vi inte hört någonting, och detta var över en månad sen.. Missförstå mej rätt, jag vill såklart att köpet ska gå igenom men det skulle vara så mycket bättre om det skedde om ett par månader när vi kommit en bit längre med husbygget. Sker det om bara 3 dagar betyder det att flyttlasset går till farmen och att vara fast där nere hela vintern är verkligen det sista jag vill. Åh jag blir galen, avskyr när jag inte har en aning om vad som händer!

Nä ska ta och rycka upp mej och hoppas på det bästa..


Så här såg det ut igår på väg ner till farmen - snöigt värre!



torsdag 14 juli 2011

Happy Playdate

Idag lunchade vi med Wendy och hennes små, Austin som är två och lilla Lucia som är 8 månader. Vi käkade på Hamills som har en liten lekhörna för dom minsta, helt perfekt nu när L kommit upp i den åldern att han uppskattar leksaker. Han blev så till sej av lycka över alla häftiga bilar och traktorer att jag hängde på W ner till Warehouse efter lunchen och fyndade lite nytt på deras leksaksrea. Egentligen borde jag lägga undan några av de saker jag köpte tills hans ett-årsdag som ju närmar sej med stormsteg men det är frågan om jag(!) kan vänta tills dess...

Nu kom C hem med fika från BP, chailattes och muffins - mums!


Lucia och Lewis mumsar bröd i lekhagen


Lewis är 2 månader äldre än Lucia och några kilon tyngre,
vilket inte bekymrade honom när han slog sej ner i hennes knä! 

onsdag 13 juli 2011

ÅÄÖ again!

Gus en datakille vi känner var här tidigare ikväll och skrev över våra mobiler till ett nytt mobilföretag, installerade en skrivare samt fixade så jag kan skriva mina älskade svenska bokstäver igen - wihoo!! Dock är mitt tangentbord en aningens förvirrande just nu med alla knappar på fel ställe, tar nog ett tag innan jag lär mej var dom sitter. En smart idé vore ju att klistra fast små lappar på knapparna.. Fast undrar just hur glad C:s mamma kommer bli när hon får tillbaks sin laptop?

Lunchade med E och M idag igen, denna gång på nyöppnade Hilton Hotel - vilket ställe! Inredningen var helt otrolig, jag måste försöka ta lite foton nästa gång. Vi satt utomhus (i bara t-shirts!) under värmeslingor i strålande sol med sjön bara några meter nedanför medans våra små hade playdate på golvet och under borden. Glömde helt bort att det faktiskt är mitt i vintern här!




Jag i lite vintrigare utstyrsel igår... Tvärs över sjön ligger Hilton!



Kolla in all snö på bergen, visst är det fint?

tisdag 12 juli 2011

Sore Muscles

Jag har ont typ overallt och vardagssysslor som att hanga tvatt, lyfta Lewis och boja sej ner efter leksaker ar en ren pina! Men jag far skylla mej sjalv, efter att inte ha tranat pa 2 manader tar jag sjalvklart i och pressar mej sjalv allt vad jag har... Kunde liksom inte lata bli! Var pa gymmet bade igar och forrgar men idag blir det vila aven om jag latt hade kunnat akt dit igen. Korde ett nytt pass som kallas CX30 igar, en halvtimmes coretraning med gummiband och kroppsvikt - hur jobbigt som helst. Och roligt!

Imorgon ska jag pa audition for ett outdoor brand som saljer traningsklader - en stillbildskampanj som ger lite extra slantar, skulle vara valdigt roligt om jag gick vidare. Kladsel skulle vara "tidy casual', tex shorts(!) och nan figurnara top. Okej for det sistnamnda, men vem fasiken gar ut i shorts nar det ar minusgrader och en decimeter sno ute?



Na jag ar nog lite rebel och drar pa mej byxor imorgon! 
PS. Ser ni vem som skymtar i skafferiet?

Min lilla bubba


Fortfarande inga signs att han skulle vara pa G att krypa, men han tar sej fram pa annat vis. Satter jag ned honom vid soffan sa sitter han plotsligt borta vid fonstret och tittar ut. Vilken frihet det maste vara att plotsligt kunna forflytta sej av egen kraft! Just nu ligger han utstrackt pa golvet och chillar efter en flaska mjolk, medans han kollar in musikvideosen pa tvn. Sa himla fin han ar min lilla bubba. Jag ar alldeles kar!

måndag 11 juli 2011

Ingen resvaska i sikte...

...och darmed heller ingen laptop. Har fatt lana C:s mammas tillsvidare vilket ar hur snallt som helst men fortfarande saknar jag ju ett svenskt tangentbord. Vet sjalv hur storande jag tycker det ar att lasa texter som saknar prickar pa a, a och o.. Och fult framforallt!

Men jag far vara glad att jag har en dator nu iallafall. Plus att alla foton fran Lewis dop fanns sparade pa kameran! Tank om systemkameran hade legat i resvaskan, hemska tanke... Dock ar det sa otroligt trakigt att alla Lewis sprillans nya klader ar forsvunna, samt nagra av de fina bocker han fick i doppresent - det ar jag verkligen sa himla ledsen over. Innan jag packade ner dem skrev jag dopdatumet i varje bok och vem den varifran, skulle bli ett sant fint minne for nar han ar aldre minns jag att jag tankte.

Fast fortfarande finns det ett liiitet hopp om att vaskan kommer fram, flygbolaget "letar" namligen i 3 manader innan dom forklarar ett foremal forsvunnet..



Hur kan en resvaska bara vara puts vack undrar jag??


söndag 10 juli 2011

Vinterlandskap


Utsikt fran var balkong idag.
Nedanfor skymtar grunden till vart nasta husbygge - sa spannande!

Snacka om att vintern ar har pa riktigt nu! Det har snoat HELA dan med undantag for nan enstaka timme. Jag var ut en svang och skot buggyn genom snon, det var skapligt tungt kan jag lova aven om vagnen plojde genom snon helt okej.
Har aven hunnit med en svang till gymmet, forsta passet pa laange - jag var svag som aldrig forr men gud sa bra det kandes att antligen vara tillbaka! Jag kopte ett 10 consession card, men angrar redan att jag inte kopte manadskort istallet. Fast samtidigt vet jag att fran den 1a augusti da C maste vara nere pa farmen varje dag kommer jag knappast kunna ga lika ofta som nu. Dom har iof barnpassning pa gymmet men fragan ar om det skulle funka sa bra.. Men visst skulle jag kunna testa innan jag helt dissar det alternativet.

Nu ska vi ha myskvall har hemma med hemmagjord rabarberpaj, vaniljglass och film! Ska bara lagga lillplutten forst.

Trevlig sondag

A drive in the snow?

Vaknade just till minst 15 cm snö på marken, det är rekordmycket i Nya Zeeländska mått mätt. Här faller ju vanligtsvis snön uppe i bergen medans det på sin höjd bara kommer snöblandat regn på marknivå. Kan garantera att vi är tvugna att "go for a drive in the snow" både en och två gånger idag haha. Det är så lustigt att se hur exalterade alla blir över lite snö på marken, men efter 4 år här börjar jag förstå varför - det är ändå rätt häftigt när det händer så sällan :)

lördag 9 juli 2011

Välkommen helg!

Tänk imorgon har det redan gått en hel vecka sen vi kom hem! Vi är äntligen piggare, både jag och L. Om vädret tillåter ska jag ge mej ut på min första långpromenad idag, gymmet får vänta ytterligare några dagar.

Det här är första året vi inte har köpt liftpass till skidbackarna, känns lite konstigt men samtididigt helt okej då vi knappast kunnat åka så mycket som förr om åren. Funderar på att unna mej ett gymkort istället och äntligen komma igång med träningen på riktigt! Skulle kännas bra med lite extra muskler och kondition lagom tills downhill-backarna öppnar i september :)

Nu är det frukostdags tycker L!

fredag 8 juli 2011

5.30 Starts

Är vad vi har här hemma just nu. Prick halv sex slår L upp ögonen, oavsett vilken tid han somnade! Lite vääl tidigt för min smak men samtidigt får man ju mer gjort när dagen börjar tidigt :)

Idag ska vi äntligen träffa E och lilla M, som vi saknat dem! Det blir lunch ute i Jacks Point, vårt favoritställe som har stora mjuka soffor, och gott om utrymme för våra små att röra sej på. M som bara är en vecka äldre tar sina första steg närsomhelst skulle jag gissa, medan L inte kryper ännu. Dock tar han sej fram på rumpan med hjälp av både ben och armar, ibland fortare än jag hinner med! Igår fick han tag på en bricka full med ljus och stenar vi har på soffbordet, den åkte i golv men som tur var skedde ingen skada. Blir ändå påmind om att det är hög tid att börja barnsäkra här hemma och köpa en grind till trappan!

Nu tycker mina hungriga killar att det är dags för frukost - better go :)

torsdag 7 juli 2011

Häst och vagn i Central Park

Fortsätter att dela med mej av våra dagar i New York. En av dom absoluta höjdpunkterna om ni frågar L var nog när vi åkte häst och vagn genom Central Park, oj så spännande han tyckte det var! Han hoppade upp och ner av glädje i sätet medans han nyfiket spanade in människor och hästar runtomkring oss.

Själv kunde jag inte låta bli att tycka synd om hästarna, som visserligen såg välmående och friska ut, dag ut och dag in går samma runda i den varma new york solen. Och på sätt och vis så stöttade vi ju detta genom att betala våra 40 dollar för en tur. En kille som gick förbi kallade vår kusk "fucking animal hurter". Döma av hans reaktion (ingen alls) verkade det hända rätt ofta..







Underbara Vardag

Tänk att det kan kännas så härligt att vakna samma tid, äta samma sak till frukost, laga mat hemma och ja bara göra vardagliga grejer! Semester i all ära men det är skönt att vara hemma och komma in i våra rutiner igen, och allra mest njuter L..

På tal om frukost så är det just vad som väntar nu - mumsiga Eggs Benedict!

onsdag 6 juli 2011

Mera New York

Här kommer lite fler bilder från våra dagar i New York. Eftersom jag inte hade nån möjlighet att ladda upp dom i realtid så bjuder jag på dom så här i efterhand istället!

Första bilden är tagen uppe från Observation Tower i Rockefeller Centre, rätt över gatan från vårt hotell The Jewel. Åker ni till N.Y kan jag verkligen rekommendera detta hotell, det är ett outstanding läge med nära till precis ALLT! Räddningen för oss var att dom hade både tvättmaskin och torktumlare som var gratis att använda, perfekt när ens baggage är borta och man dessutom har en liten som går igenom kläder snabbare än man hinner blinka...

Andra bilden är nere på lower manhattan där alla traders håller hus - Wall Street såklart

Tredje bilden är jag framför en fontän, ett stenkast bort går färjorna ut till Statue of Liberty. Hade varit kul att åka ut och titta på henne på nära håll men tiden var för knapp, vi hade cirka en halvtimme på oss innan vi var tvugna att återvända till hotellet för att checka ut och åka till flygplatsen.

Sista bilden är tagen i samma park. Mina två älsklingar!