onsdag 31 augusti 2011

Dessa val...

Åh herregud nu är vi tillbaka i den visserligen väldigt roliga och spännande perioden när allt ska väljas till huset, men det är även svårt och veligt ibland. Som just nu. Jag och C håller på och dividerar framochtillbaka om vilket slags tak vi ska ha. Han röstar för cedar/trä medans jag har fastnat för ett mörkare shingle roof i färgen asphalt. Jag avskyr hur trä bleknar efter ett tag och bara ser grått och dassigt ut. Inget jag vill ha på mitt hus! Vi är dock överrens om att det ska vara "alpine style", något C tycker att man bara får med ett cedartak.

Jösses. Tänkte skriva att vi får se om vi fortfarande är gifta imorgon men så kom jag på att vi visst inte är gifta än. Fortsätter vi bygga hus tillsammans så är frågan om vi nånsin kommer dit, så mycket som vi är oense om hahaha. Nejdå så farligt är det inte, men ibland blir diskussionerna av det vildare slaget!

Mot Queenstown!

Onsdag idag och det betyder Queenstown för mej och L! Och faktiskt C också just idag, han ska upp och se över husbygget - det är dags att välja tak. Det betyder att vi får sällskap ikväll efter att vi varit på Mainly Music, mys!

Nu ska jag laga frukost, ägg till hela familjen :)



Mot Queenstown! Vi lämnar dock tvättkorgen här och tar bilen ;)

tisdag 30 augusti 2011

Pigg och glad?

...är väl ändå att föredra framför trött och sur, men just nu funderar jag på om det ibland är för mycket med två "sleeps" under dagen för L. Jag märker att det är svårare att få honom att somna på kvällen när han sovit mycket under dagen. Samtidigt så är en övertrött liten kille det sista jag vill ha hängandes runt fötterna en hel eftermiddag, inget roligt för nån av oss och att få i honom ordentlig middag när han är supertrött finns inte på kartan.. Svårt det där! Tror på två naps ett tag till, men ska försöka vara hård på att hålla dom lite kortare (även om man hinner så mycket när dom små änglarna sussar!).

Idag åkte jag och C till Beach House i Riverton för en fika bara vi två, medan L lekte hos farmor!


Två bilder från Riverton



     


måndag 29 augusti 2011

Irritationsmoment

Just nu: Att det sitter en fågel i vår vedkamin som för ett jäkla liv, och då det är beckmörkt ute vågar vi inte ge oss på att öppna luckan då fågelstackarn förmodligen bara kommer flaxa runt runt i vardagsrummet och inte ut genom fönstret...

I allmänhet: Folk som tar över en dag på sej att svara på sms när man försöker bestämma när hur o var man ska träffas. Sjukt frustrerande.

Andra människor som vill tala om för en hur man ska leva sitt liv. Sköt ditt eget har jag lust att utbrista! Men det gör jag såklart inte, utan ler och nickar istället för att sen banka nävarna i väggen när ingen ser. Ja nära på iallafall.

Before and after

Spenderade hela eftermiddagen igår ute i solen, målandes! Det ser så rent och fräscht ut nu jämfört med innan - tänk vad lite målarfärg kan göra :) Jag ska fortsätta inomhus imorgon tänkte jag, idag är jag inte särskilt laddad, har varit iväg och storhandlat, gjort bankärenden online och tvättat - det får räcka.



Före jag gick lös med den nya målarfärgen såg det ut så här, gröngrå betong med vita målarstänk..


Nu ser det ut såhär! Bilden är visserligen från ingången på framsidan men baksidan är lika fin!



Målarinnan själv

lördag 27 augusti 2011

Amisfield Winery

Igår åt jag, C och L lunch med finaste Emily och Alex o deras lilla Mia ute vid Amisfield Winery, en av Queenstowns absolut bästa vingårdar och restaurang. Vi beställde in 5 rätter och delade på (dom är "made to share"), vi började med en prawnrisotto, kycklingbröst, följt av ribeye, mashed potato, haloumi cheese och till sist en pumpkin sallad. Självklart ett glas vin till det, är man på en vingård så är man!

Risotton och kycklingen var de absolut godaste tyckte både jag och Emily medan grabbarna gillade ribeyen. Lewis och Mia föredrog det smöriga potatismoset! Dom är förresten så söta tillsammans att det inte är klokt...



Det fanns en låda full av leksaker i restaurangen,
däri en stor röd brandbil som dom turades om att köra fram o tillbaka!


Annars är mammas hår alltid kul att dra i!

Triss i fynd

Hade visning av lägenheten idag så jag och L flydde fältet efter att ha skurat, skrubbat och putsat hela morgonen. Åkte ner på stan och åt lunch på ett café, och jag slog till på en latte! Första gången på en heeel vecka, det smakade ljuvligt - hade lätt kunnat dricka två :) Fick så mycket energi att jag bestämde mej för en shoppingtur! Vi ska ju på bröllop i oktober så hade siktet inne på en klänning, och hittade faktiskt en fin inne på Max. En mörkblå som slutade strax före knäet, helt i spets och med långa ärmar - riktigt figursydd, satt perfekt men jag vågade ändå inte slå till... Den var liksom lite gammaldags, men med rätt accesoarer tror jag det skulle kunna bli rätt bra ändå. Provade ett par svarta ankelboots i läder med öppen tå till, och det blev en cool brytning till all spets. Tänker mej lätt sotade ögon i lila, uppsatt hår och minimalistiskt med smycken - bara en klocka eller ett enkelt armband till. Det sista jag vill är att se tantig eller extremt "mammig" ut haha.

Kändes ändå bra att ha hittat ett första alternativ så jag gick vidare lätt i (shopping-)sinnet o svängde in på skobutiken Overland, egentligen för att kolla efter ett par högklackade finskor liknande dom jag just testat. Istället snubblar jag över världens snyggaste låga ankelboots, precis vad jag varit ute efter ett bra tag nu och då dom var nedsatta med 120 dollar kunde jag inte annat än låta dom följa med hem! Priset landade på 150 dollar vilket jag tyckte var helt okej då jag redan nu vet att jag kommer att bo i dessa skor!

Sen sprang jag in på Glassons och ryckte åt mej en tunn oversized stickad tröja och 2 basic linnen innan jag stängde plånboken. Jag är så nöjd med mina fynd, det var evigheter sen jag köpte nåt till mej själv.


Dagens "jag unnar mej":


Kanske inte världens snyggaste latte men mmm så god!


En bekväm OCH snygg vardagströja! Kommer passa perfekt med svarta skinny jeans...


....och på fötterna kommer jag bära dessa! Varje dag :)

torsdag 25 augusti 2011

En påse mirakel?


Kom just hem från Skin Institute med en påse full av samples, nu ska här testas under 2 veckor och sen får vi se om jag tycker att det är värt att köpa produkterna! Känns bra att få en liten trail period innan man lägger ut flera hundra på skin care som kanske inte ens hjälper. Men jag har hört så mycket om särskilt en av krämerna att jag blir förvånad om jag inte ser nån skillnad alls.

För övrigt känner jag mej totalt slut på energi.. kroppen värker och huvudet är tungt och jag känner mej bara så TRÖTT. Hoppas inte jag håller på att bli sjuk? Lovade just att vi ska gå över till några vänner ikväll men helst av allt vill jag bara stanna i soffan, beställa take away och se en film.. Oh well, kanske kan vi hinna med det sistnämnda när vi kommer hem.

Mini Muscle

Tog med mej L till Mini Muscle igen denna vecka, förhoppningsvis slipper han att bli magsjuk denna gång! Kan ju knappast låta bli att låta honom träffa andra barn i rädlsa för att han ska bli sjuk - nä det är en risk man får ta helt enkelt! Han hade iallafall hur kul som helst, min stora kille :) Så roligt att se hur dom utvecklas för varje vecka i den här åldern.

Tänk er en stor sal med bollhav, mjuka madrasser, klätterställningar, tunnlar och rutschkanor, lägg till musik och sång i slutet och en sisådär 20 barn och deras föräldrar (mest mammor, men några pappor dyker upp då o då) - det är Mini Muscle!

Nu ligger min lille älskling och sussar, helt utmattad av all lek och stoj. När han vaknar ska vi bege oss till Walnut Cottage där vi ska äta lunch tillsammans med C, hans mamma, mormor och moster. Första gången som gammelfarmor (som hon ju blir till L) träffar L, så jag anar att det är ett efterlängtat möte! Lite orolig att jag ska hinna dit i tid dock, 12 är det sagt och kl är redan 20 över 11 och L lär sova ett bra tag till. Sen skulle det ju vara allra smidigast att servera honom lunch hemma innan vi åker, det är nämligen en kladdig historia dessa dar, så jag undviker helst att göra det ute.. Men kanske är jag tvungen idag!

onsdag 24 augusti 2011

Favorit just nu


Den här låten spelas överallt just nu här på NZ och jag älskar den, så himla skön. Allra bäst gillar jag den på hög volym i bilen när jag susar fram i öppna landskap haha.

Idag är förresten första dagen sen i lördags som jag har abstinens på kaffe - åh jag är så sugen! Har inte druckit en droppe på fyra dagar och både ser och känner faktiskt redan en skillnad i kroppen (klarare hy, jämnare energinivåer, tycker även att håret ser glansigare ut men det är nog bara inbillning!) Dessutom har det haft en en annan positiv effekt, fikorna är färre och därmed även sötsakerna! Ska ge det en vecka och sen får vi se om jag inför en o annan kopp då o då - saknar mina lattestunder, té är liksom inte samma sak. 

Imorgon har jag bokat tid för en skin consultation på Skin Institute i Frankton, får se om dom har några råd att ge angående vuxenacne, hormonacne eller vad det nu är som jag har. Och inte bara det, min hy behöver verkligen en energiboost efter den här torra vintern o alla flygresor som knappast gjort under för hyn. Dags att jag börjar ta hand om min hy ordentligt, jag har alltid bara kört på ansiktskrämer från mataffären men nu tänker jag unna mej ordentliga grejer!

tisdag 23 augusti 2011

Beach House Lunch

Det har varit en ovanligt bra dag nere på farmen, jag har haft fullt upp hela dan med att måla och greja både utomhus och inne. Problemet med mej är att jag inte har nåt stopp när jag väl börjat så jag målade inte bara trappan utan även hela entrén samt betongen runtom huset.. färgen tog slut när jag kommit halvvägs men jäklar vad fint det blev! Inomhus började jag lite smått med dörrar och gavlar och målade även om vår vedkamin i sovrummet :) Är inte klar på långa vägar men nu är jag iaf på G!

Vid ett-tiden åkte vi iväg till Beach House för en sen lunch, jag och C beställde varsin Seafood Chowder även denna gång - så gott! L smaskade på scones doppat i min chowder, han gav ifrån sej små förtjusta kutterljud som han gör när han riktigt gillar något så jag antar att det nu är en favorit även för L :)



Tittar inte ens i menyn numera.. ett tecken på att man är stammis?


Jag och min Seafood chowder, i bakgrunden en tavla till salu för 7500 kr(!!)


Liten sötnos som absolut inte är till salu! Han fick sitta på en egen stol en liten stund i väntan på barnstolen, och titta vad stolt han ser ut :)

Löften till mej själv

Ny dag nya tag. Lika sant som det låter löjligt hurtigt, eller vad säger ni? Jag har iallafall bestämt mej för att lägga gårdagens incident bakom mej.. Jag kan vara väldigt hård mot mej själv ibland, och liksom älta saker over and over again i huvudet när något gått lite fel, istället för att blicka framåt och göra annorlunda nästa gång.

Jag sätter även onödigt höga krav på mej själv när det gäller allt från hur huset ska se ut när jag går hemifrån, till föräldrarskapet där jag vill det allra bästa för vårt barn men ändå oroar mej över att vi kunde göra mer/annorlunda, jag vill hinna vara social och träffa mina vänner, höra av mej till min älskade familj oftare, vara duktigare när det gäller kost och träning, ha klarare visioner o mål när det gäller framtiden o ja vet inte vad!

Listan kan göras ännu längre men jag stannar där. Det räcker mer än tillräckligt! Löften till mej själv är att bli snällare mot mej själv, inte sträva efter perfektion i alla områden (för vem kommer tacka mej när jag kör slut på mej själv?) och att inte oroa mej så mycket för framtiden. Lättare sagt än gjort men nu har jag iallafall satt det i pränt - ett steg på vägen!



Önskar jag satt här igen - finns ingenstans som jag slappnar av så mycket som ute i naturen,
 allra helst vid vatten!

måndag 22 augusti 2011

Tur att Du finns

..min lille gullunge. En kärlek så villkorslös som man får från ett litet barn är verkligen underbart. Samma glädje och tillgivenhet oavsett vad. Något jag verkligen har behövt idag då det varit en skitjobbig dag.. Ett missförstånd och klumpigt sagda ord (av mej!) förstörde min dag kan man väl säga. Men jag ska försöka att inte grubbla mer på det nu.. har ältat tillräckligt.


Kärlek!

söndag 21 augusti 2011

Just like his dad




Har jag sagt att L älskar allt med två hjul? Sådan far sådan son haha... Fast han har ju även mej att brås på så jag är inte ett dugg förvånad :) Idag var lyckan total när han fick åka med C på motorcykeln för första gången, självklart kittad i overall och gummistövlar - precis som pappa sin!

Ikväll blir det middag nere hos C:s föräldrar och jag har lovat att fixa efterrätt så ska slänga ihop en "gammal" (eller kanske jag borde skriva väl prövad)  favorit strax!

Något som bromsar...

Åh herregud vad trött jag är idag. Kom i säng alldeles för sent och sen när jag väl låg i sängen kunde jag omöjligt sova, låg och tänkte på en massa saker - bl.a hur jag ska fixa iordning farmhuset. Sen vaknade L några fler gånger än vanligt så nu känner jag mej minst sagt som en zombie!

Borde verkligen sätta fart och göra mej o lägenheten iordning och packa bilen innan L blir alltför trött. Stress stress jag orkar inte... Önskar jag bara kunde hoppa in i bilen och strunta i om det inte ser perfekt ut men det går ju inte ifall vår mäklare skulle dyka upp med folk när vi är borta.

Önskar även att jag kunde hälla i mej en stor fet kaffe men har bestämt mej för en koffeinfri vecka, för att se om jag ser några förbättringar i hyn (jag får finnar som en annan tonåring och är så trött på det!). Läste att koffein triggar hormonet testosteron och ökar kortisolnivåerna i kroppen som får huden att producera mera talg, vilket i sin tur kan leda till "breakouts". Värt att testa, det lär ju inte bli värre iaf.

Nä dags att dra på autoturbon och sätta fart här även om hela kroppen skriker nej.. Hörs nere på farmen nästa gång!

lördag 20 augusti 2011

Our next house


Nu händer det grejer nedanför slänten, varje dag jag tittar ut över balkongräcket så är det lite mer som är byggt! Har dock släppt tanken på att det är vårt nya hem, nej det är lika bra att bara se det för vad det är; ett business projekt. Tids nog så får jag nog mitt drömhem! Ett beständigt, där jag kan spika upp tavlor bäst jag vill och inte behöva tänka på dom nästa ägarna. Tillsvidare får jag väl leva runt nere på farmen där jag kan spika och greja hur mycket jag vill... fast det känns liksom inte lika lockande. Det är ju här i QT jag känner mej hemma. Men jag ska försöka göra det bästa av det, när jag väl är nere på farmen. Åker ner imorgon igen för några dagar.

Till sommaren har jag planer på att fixa en sandlåda och hänga upp en gunga i trädet åt Lewis. Några sköna utemöbler vore inte helt fel heller, så vi kan sitta där ute och fika under ett färgglatt parasoll! I väntan på varmare tider borde jag ta tag i köket där jag behöver några hyllor, plus framkalla lite fina familjekort och hänga upp i sovrummet. Vardagsrummet är i behov av lite ny färg och nån fin stor tavla på väggen, gardinerna behövs läggas upp och gardinomtag fixas... Gud jag har ju hur mycket som helst att stå i om jag vill! Projekt farmhuset kan vi ju kalla det. Börjar på måndag!

Nu ska jag krypa i säng och förhoppningsvis sova fler timmar än igår. Night Night

Downhill och snö

...är en mindre lyckad kombination kan jag ju meddela. Tog med mej en (sovande) L i bilen i förmiddags och körde mot Remarks för att cykla några runs downhill. Det blev bara en.. snön var så tjock att man inte ens kunde ha fötterna på pedalerna utan det blev nån slags sparkcykling ner för backarna där jag bad lite tyst för mej själv att jag skulle slippa bryta några armar och ben!

Käkade thailunch med Indri och Fraiser innan jag och L åkte hemåt där jag drog igång högtryckstvätten för att tvätta bilen och cykeln, till L:s stora förskräckelse. Det var på tok för högljutt tyckte han så jag sprang över till grannen (som är nära vän till oss) med honom där han var nöjd i kanske en kvart sen ropade han på mamma. Helt okej ändå för att aldrig varit själv med nån annan än oss, och sina mor-och farföräldrar. Hursomhelst, sen fick han sitta i bilen medan jag tvättade klart det sista!

Nu ska vi laga middag här hemma. Eller jag lagar och L mekar med sina bilar och motorcyklar under tiden :)

fredag 19 augusti 2011

A suprise dinner!

Ikväll tar jag med mej min man ut på restaurang. Jag har bokat bord på Mantra i Arrowtown som är en finare indisk restaurang, vi har aldrig varit där men alla pratar om hur fantastisk både maten och själva stället är så mina förväntningar är höga!

Har bokat in oss tidigt, redan halv sex för att L ska kunna följa med. Såna här gånger hade det varit behändigt med grandparents lite närmre.. Med det sagt så måste jag tillägga att middag med alla tre vid bordet är himla mysigt (L sitter alltid med oss och äter) och jag vet att C saknat framförallt L så jag är glad att han hänger med ikväll!

Funderar på att slänga ihop en smarrig efterrätt tills när vi kommer hem ikväll.. En film blir det nog också! Välkommen fredag :)

torsdag 18 augusti 2011

Positiv Press

Ibland kan bloggen faktiskt fungera lite som en spark i baken, säsrskilt när det kommer till träning. När jag väl skrivit ner hur missnöjd jag är med att jag inte tränat på länge och sen kommer med massa förklaringar till varför inser jag ju att det är just det, bortförklaringar! För vill man så kan man - lite motivation är det enda som behövs!

Rev ut några hemmatränings card från senaste Women´s Health och körde igenom dom 2 gånger utan paus - hur svettigt som helst! Styrkan i överkroppen var det inget fel på (förmodligen för att jag bär omkring på L hela dagarna), däremot har jag noll explosivitet i mina ben - jag klarade inte ens 60 sekunder av squat jumps, utan benen vek sej redan efter 30...

Något att jobba på!


Motivation på kort - precis vad jag behöver! 8 övningar a 60 sekunder x 2 = svettigt!




Hittade en praktisk stop watch online som jag använde mej av

Bland bosus och yogamattor



Appropå träning så är det L som står för den mesta just nu. Han tränar hejvilt varje dag - tänk om jag kunde vara lika duktig! Saknar verkligen min träning som just nu gått upp i intet... (förutom några alltför sällan utförda halvtimmespass hemma).

Mitt gymmedlemskap gick ut för en vecka sen och min kära partner tillika barnpassare befinner sej ju ändå nere på farmen, långt ifrån några gym! Dessutom saknar jag fortfarande hjul till L:s vagn (inga affärer har fått några leveranser på en vecka pga snöovädret)! Hoppas hoppas att hjulen anländer imorgon.. Jag vill ut och GÅ!

Blogg Trubbel

Jag har velat bloggat ända sen igår kväll men tydligen har blogger uppdaterat en massa funktioner och detta har lett till ett "spinning wheel" i rutan där jag försöker skriva min text. Tydligen ett vanligt problem men jag får ingen rätsida på det, sjukt irriterande! Tog t.o.m med mej laptopen till Gus som är IT expert men inte heller han kunde hjälpa mej..

Nåja, nu bloggar jag med en gammal version av blogger i väntan på att den nya ska börja fungera (tänk om jag kommit på det knepet en dag tidigare!).

Jag och L har haft en toppendag här i QT, vi var på Mini Muscle imorse och nu på eftermiddagen tog vi en fika i stan, gungade i parken och gick en promenad längs stranden och tittade på alla fiskmåsar och ankor - mys!

Delad Glädje

Jag vet inte vem som är gladast, jag eller L, över att resväskan äntligen kommit till rätta! Allt fanns kvar i den, skulle nästan vilja säga att det var mer saker i den än vad jag kom ihåg.. (minnet är kort!). Nu har iallafall älsklingen en helt ny sommargarderob som väntar på honom om några månader. Och en hel del kläder kan vi såklart börja använda redan nu.

Delad glädje, dubbel glädje!




tisdag 16 augusti 2011

Menlös Ytlighet

Jag läser alldeles för många bloggar, jag har såklart några favoriter som jag blir inspirerad och glad av men sen läser jag en hel bunt menlösa ytliga bloggar som jag bara mår dåligt av! Ändå så kan jag inte låta bli när jag inte har nåt bättre för mej... fast bättre saker att göra finns ju absolut, många dessutom.

Idag satt jag och bläddrade lite i gamla inlägg i, hör och häpna, min egen blogg! Bra mycket mysigare, och bättre för självkänslan. För varför jämföra sitt liv med andras egentligen? Man ska ju sätta mål och visioner som passar sej själv, inte nångon annan!



Vad i DITT liv är DU tacksam, glad eller stolt över? Tell me!

Pusskalas!

Det pussas en hel del här hemma, hur skulle man nånsin kunna låta bli med en liten plutt som doftar godis och har världens mjukaste kinder? Åh vad jag är lycklig att jag får uppleva detta!




Paus


Ett nytt tjockt magasin, en rykande kopp te och en bit choklad medans lille älsklingen sover... Då gör det inte så mycket att det är snöigt och kallt ute!

måndag 15 augusti 2011

Another dump of snow


Nu får det vara nog med vinter.. Som om att det inte räcker med att det är allmänt kallt och miserabelt så hamnar större delen av NZ i stillestånd så snart det snöar, vilket irriterar mej mest av allt. Idag är flertalet vägar i landet helt avstängda (bl.a den till Queenstown) - för lite snös skull!

Just idag saknar jag mitt Sverige och nära o kära extra mycket. Måste förresten boka om vår nästa resa som just nu ligger i december. Då det alltid är billigare att boka tur och retur och det finns begränsningar på hur sent returresan kan läggas valde vi bara ett random datum före jul... Fast det tar emot att flytta fram datumet ytterligare ett halvår när jag helst skulle vilja ta med mej L och åka hem o hälsa på familjen och vänner redan idag!

lördag 13 augusti 2011

Lunch by the Sea

Vi gjorde en avstickare till Riverton idag där jag och C åt en supergod seafood chowder medan L festade till det på mandarin och diverse bröd! Vi var ju tvugna att fira lite extra på L:s 11 månaders dag :) Ikväll blir det middag nere hos C:s föräldrar, där faktiskt L redan håller hus. Det är bra för L med lite miljöombyte - han älskar att vara hos farmor med alla "nya" leksaker och det är skönt för mej att få nån timme för mej själv.

Ändå sitter jag här och nojjar över att han kanske börjar bli trött och kinkig och längtar efter mamma... Det får mej att inse att jag knappast är redo att lämna bort honom för nån längre period, jag saknar ju honom efter knappt en timme! Vi är ska på bröllop i oktober uppe på norra halvön och det är (tyvärr) ett barnfritt sådant så vi har funderat fram och tillbaka på hur vi ska göra med L. Ett alternativ är att lämna honom här hemma på farmen med C:s föräldrar, det skulle säkert gå hur bra som helst, men ändå. Tanken på att vara en flygresa bort från honom ger mej ont i magen! Nä han får följa med helt enkelt, C:s mamma har redan erbjudit sej att komma upp i samma veva (dom har familj i trakterna) och det känns som den absolut bästa lösningen.



Idag i Riverton


Hönsmamma? Ja kanske det.. men jag följer bara hjärtat!

11 månader

Grattis vår lille älskling! Idag blir du 11 månader... Inte långt kvar till "the big 01" som dom säger här. Jag trodde inte att det var möjligt att känna sådan enorm kärlek - du är utan tvekan det bästa som hänt oss!



Frukstund - alltid lika uppskattat!

Cut Cut

Häromdan konstaterade jag att jag omöjligt kunde skjuta upp ett besök på en hårsalong en dag till. Och tro mej jag har väntat! Tillochmed klippt min egen lugg för att kunna hålla ut liiite till.. Resten av håret har jag som tur är inte gått lös på. Sagt och gjort, ringde Collective Hair Saloon och fick komma redan samma dag :) Nu känns mitt hår härligt friskt och lätthanterligt igen!



Ostylat och oborstat visserligen men NYklippt!

fredag 12 augusti 2011

A New Day


Bild tagen från vårt fönster alldeles nyss

Idag är det som tur är en ny dag och jag mår så mycket bättre än igår. Babygos, att måla och träning är tre saker som fixar det mest dassiga humöret!

I natt kvart över tolv då jag blev väckt ur den djupaste sömnen av att nån pillade mej i ryggen var jag dock mindre glad. Vad i helsike håller du på med väste jag till C varpå jag får ett sömnigt svar: "Im looking... looking for a little person.." Vet ingen som drömmer så mycket som C, och just i natt drömde han att jag rullade över och la mej på en bebis och därav hans grävande i min rygg. Han försökte få fram bebisen! Gulligt iof, men det tog mej över en timme innan jag kunde somna om..

Oh well jag och L tog sovmorgon till åtta, medans C var tvungen att gå upp kl sex så jag ska inte klaga :) Just nu ligger min lille älskling och sussar sin morgonnap, när han vaknar ska vi åka in till stan och handla och förhoppningsvis även catcha up med Emma och lille Cooper!

torsdag 11 augusti 2011

Vinter Depp

Eller förresten, jag ska inte skylla på årstiden. Uppe i Queenstown har ju dom senaste dagarna varit strålande vackra, även om jag nu är nere på farmen igen där det är grått, kallt och blött men anledningen till min tillfälliga depp är nog faktiskt hormoner mer än nåt annat. Fy farao vad jag avskyr mej själv när jag är så här, håglös och ledsen för att i nästa stund vara missnöjd och arg som sjutton på allt! Känns som jag har en stor klump i bröstet som liksom bara växer med varje timme... Att försöka förklara för det manliga släktet vad "det är som är fel" är hopplöst, tro mej jag har försökt! Kan PMS komma med åldern? Jag kan inte minnas att jag nånsin påverkades i mina tonår eller tidiga 20-nånting. NU däremot, känns några dagars helvete varje månad mer som en regel än undantag.

Åh låt mitt hemska humör gå över, jag orkar inte med mej själv.



En annan dag, ett annat humör


tisdag 9 augusti 2011

Bobs Cove

Blev en aning rastlös på eftermiddagen och fick den där välbekanta känslan som jag ofta får, att jag bara måste ut, ut, UT! Så jag tog bilen och körde ut mot Bobs Cove, ett av alla naturreservat på andra sidan Queenstown.

Dock saknar jag en riktig vagn just nu då alla tre hjulen gett upp på Mountain Buggyn och jag inte får de nya än på ett par dagar. Därför slängde jag upp L på axlarna även idag (inte ett dugg bekvämt, det gör skitont i nacken efter ett tag - L däremot tycker att det är superskoj att sitta där uppe och pilla mej i håret haha) och traskade ner till sjön. Vi stannade inte så länge då det var betydligt kallare idag än igår, men en knapp halvtimme utomhus räckte för att känna sej lagom uppfriskad och rosig om kinderna!

PS. Fick ett nytt mejl om resväskan idag, det är garanterat vår och det verkar som allt finns kvar i den. Dom frågade vad flyplatsen over here heter, så förhoppningsvis är den på väg hit nu!





Back on the Market

Jag pratar om vår lägenhet. Trots att en handpenning var lagd (en högst ansenlig summa dessutom!) och kontrakt påskrivet så fick vi i förra veckan veta att köpet inte kommer att gå igenom... Så himla tråkigt. Känns lite som att vi är tillbaka där vi började igen. Blev särskilt påmind om detta imorse då hela mäklarteamet dyker upp 45 minuter innan ansatt tid då golven fortfarande var våta, sängen obäddad och tvätthögar låg lite här o var! Gissa om jag fick panik... for runt som en galning på nedervåningen medans dom började inspektionen på övervåningen. Jag hann klart lagom tills det (bokstavligen) började rycka i dörrhandtaget till sovrummet. Jag var svettig som efter ett träningspass när dom äntligen åkte!

Bara att hoppas att det inte tar lika länge denna gång att hitta en ny köpare. Vi vill ju kunna slutföra vårt nästa husprojekt. Som det ser ut nu kommer vi förmodligen låta taket gå på och sen göra som mycket som möjligt själva invändigt, som att måla och installera kök. Det har vi ju gjort förut, dock inte med en liten bebis i släptåg.. Det kan nog bli den största utmaningen av alla!

måndag 8 augusti 2011

Wake Up Call

Idag fick jag en sån där underbar varm känsla i kroppen när jag kände att fasiken vad härligt det är att leva! Jag var på väg från farmen till Queenstown och L började bli lite kinkig i baksätet så jag bestämde mej för att stanna vid en av alla rastplatser, just denna är dock vackrare än de flesta.

Jag satte L på axlarna och vandrade ner för en stig som leder till den klarblåa sjön, sen satte vi oss på stranden och kastade sten i vattnet och tittade på snöiga bergstoppar. Och mamman, hon fotade såklart en del...



Jag tog med mej dunjackan vilket visade sej helt onödigt (man blir varm av att bära bebis!), dock tyckte L att den var skön att sitta på!



Så många knasiga "bollar" att kasta med!



Inte ofta man hänger på en strand med snöiga berg i bakgrunden

Från housewife till lattemamma

Idag lämnar jag och L farmen för några dagar i Queenstown med kompisar, mysiga luncher och babygrupper! Igår bakade jag och lagade mat hela dan, jag tycker faktiskt att det är väldigt kul att greja i köket när jag har tid. Och tid, det är just vad jag har här nere på farmen.

Men nu längtar jag till stan igen! :)

söndag 7 augusti 2011

För bra för att vara sant?

Igår fick jag ett email som fick mej att hoppa högt! Det var från American Airlines som säger sej ha "lost property" som tillhör oss. Det verkar med andra ord som resväskan med alla L:s kläder, doppresenter och min laptop i som har varit borta i över månad,  är funnen!! Jag har ringt numret jag fick men har hittills bara kommit fram till en telefonsvarare, antagligen för att det är helg - får prova igen imorgon.
 
Åååh jag är så glad, hoppas nu bara att allt finns kvar i den!
 

lördag 6 augusti 2011

Lyx Yacht

Festen igår ägde rum på en riktig lyxbåt, den hade hela 4 (stora!) sovrum, alla med separata badrum, en del av dem med badkar i! Självklart fanns det även ett stort vardagsrum, kök, lounge bar och två soldäck... Båten kostar vanligtsvis1200 dollar i timmen att hyra, och används för just private functions, bröllop etc. En helt galen summa om du frågar mej men V hade fått ner priset då vi var över 30 pers och inte var ute mer än 3 timmar.

Hursomhelst var det en riktigt kul kväll fast så här i efterhand skulle vi nog åkt hem när båtturen var över istället för att fortsätta vidare till en bar.. Jag mår som jag förtjänar idag!


Några bilder


Jag i en av de lyxiga sovrummen på nedervåningen. "Se riktigt förförisk ut nu Em" hojtar V innan hon trycker av kameran, varpå min något konstiga min haha



Badrum med spabad... Ifall man skulle vara lite frusen efter ett dopp i sjön/havet kanske?



Vic och jag kom överrens om att vi lätt skulle kunna tänka oss en båt som denna



Högst upp på däck var det minst sagt kallt, tur att det fanns tjocka filtar att linda in sej i!



I baren jag inte skulle ha gått till... ;)


fredag 5 augusti 2011

Han kryper!

Idag kröp L sina första "steg"! Jag blev så stolt att jag kände för att ringa alla jag känner och berätta den stora nyheten men hejdade mej då jag insåg att de flesta bebisar vi känner tagit sina första gå-steg by now...

Men jag är lika stolt för det! Att se sitt barns lycka över att bemästra något nytt är det bästa som finns, det kan nog de flesta mammor där ute skriva under på?


Stolt mamma!

På rätt väg!

Nu vet jag ju att det här med småbarn och rutiner ibland vänds uppochner innan man hinner blinka, men just nu känns det som vi är på rätt väg igen. L sov från 7 till 7 med endast 2 korta uppvak. Han fick ingen ny flaska som tidigare utan snuttade lite på den som fanns vid sängen innan han snabbt somnade igen. Och viktigast av allt, han fick (behövde) inte komma upp till oss.

Kl 7 väckte jag honom med glada tillrop, stackarn gnuggade sej i ögonen av trötthet och såg allmänt förvånad ut att det var jag som väckte honom och inte tvärtom! Som en klocka var det sen dags för första morgon napen vid halv tio.. Perfekt, nu är vi back on track igen!

Ikväll ska vi ut då det är T:s födelsedag. C:s mamma kommer upp och sitter barnvakt (förhoppningsvis en enkel match då det är under L:s sovtid) medans jag och C får gå ut o roa oss i några timmar! V har anordnat en båt som kommer ta oss runt på Lake Wakatipu under cirka 2,5 timmar med start kl 7 och sen blir det säkert en eller två drinkar i stan. Ser faktiskt fram emot att klä upp mej och gå ut "på riktigt", det är verkligen inte varje dag det händer!

Kameran har självklart en given plats i handväskan :)

torsdag 4 augusti 2011

Time to toughen up!

Okej nu måste saker och ting ändras här hemma. På sistone har L:s sovvanor förändras till det sämre, det började med två tänder som ploppade upp samtidigt - vilket resulterade i flera riktigt oroliga nätter. Helt normalt, så jag reflekterade inte så mycket över det. Plockade upp honom ett par gånger och lät han sova i vår säng från de tidiga morgontimmarna. Sen vi kom tillbaka från Sverige har han även druckit en flaska på natten, ofta kring 4-5 tiden men ibland så tidigt som midnatt. Som bortblåst är de nätter när han brukade sova 12 timmar i sträck, varje natt.. och jag saknar dem!

Som det är nu vaknar vi allt från 3 till 5 gånger per natt, L har antingen hamnat på sniskan och ligger med huvudet mot sängkanten, sparkat av sej täcket eller ligger bara och jämrar sej. Ofta vinner min trötthet över förnuftet och jag lägger honom i vår säng varpå han somnar som ett litet barn (bokstavligen!). Men detta leder ju till att ingen får sova ordentligt, hur mysigt det än är ibland med en bebis i sängen är små fötter i ryggen och otåliga fingrar som drar mej i håret inget jag vill ha varje natt..

Så nu har jag bestämt mej att nya (eller åtminstone mer konsekventa) rutiner måste struktureras upp innan vi har en liten unge som rular hela huset! Steg ett är kortare sovstunder under dagen, och (ännu) mera mat under dygnets vakna timmar. Samt att vara mer bestämd och tydlig med vad som gäller, när det kommer till allt... Ge mej styrka!



Lättare sagt än gjort att säga nej till den här lilla gosungen... Men jag vet ju att jag måste, dom behöver ju riktlinjer så väl som kärlek, lek och uppmuntran!

onsdag 3 augusti 2011

Back on the Farm

Japp så var man här igen då. Långt bort i ingenstans! Fast så farligt är det faktiskt inte, vi har fått en värme pump installerat och C:s mamma hade varit supergullig och städat och fräschat upp lagom tills vi kom ner.

Nu är jag dock helt slut, L som vanligtsvis somnar mellan halv sju - sju varje kväll somnade inte förrän nio ikväll! Mycket tack vare den långa bilresan misstänker jag vilken han sov igenom större delen, men även att det har varit en hel massa nya intryck idag. Mainly Music var en riktig hit, men mer om det imorgon - nu ska jag sova!

tisdag 2 augusti 2011

Pineapple Dream


Bild hämtad från den här mysiga bak- och matbloggen

Så var jag i bakartagen igen! Igår blev det savoury muffins (perfekta som snabbt mellanmål!) och idag snubblade jag över ovan söta recept...

Imorgon ska jag och E ta med våra små till Mainly Music, ska bli spännande att se vad det är för nånting. Jag har mina aningar att det kommer vara nåt i stil med svenska kyrkans barntimme. Minus de svenska barnsångerna då.. Jag som inte kan en enda engelsk barnsång förutom möjligtsvis Twinkle Star!

Efter det ska jag på ett call back för en audition jag var på för ett par veckor sen. Mitt senaste modelljobb för Decathlon i fredags var nog det snabbaste jag gjort, själva fotande var över på en timme! Det var jag och en tjej till som stod vid varsin stepbräda, jag stretchade och hon gick upp och ner, båda i alldeles för små skor haha. Fick frågan om jag inte kunde länka när kampanjen är aktuell, självklart ska jag det! Den kommer visas i 2 månader över Europa, men inte här på NZ.

Nä nu ska jag äta paj med vaniljglass. Skulle ha varit vaniljsås egentligen men man får ta vad man har!

Det ska börjas i tid..

Förra veckan slutade ett spontanbesök på The Warehouse med att vi kom hem med en elektrisk 4-hjuling till Lewis. Jag tyckte att vi skulle spara den till hans ettårs-dag men C höll inte alls med. Sagt och gjort, motorcykeln monterades snabbt ihop, batteriet laddades och stickers klistrades på; till L:s stora förtjusning - han fullkomligt älskar den! Fyrhjulingen är för 18 månader så han är egentligen alldeles för ung för den, och klarar inte riktigt av att trycka på startknappen själv även om han förstår att det är vad som får den i rörelse.

Kanske säkrast det. Frågan är vad vi nu ska hitta på till hans ettårs-dag?



Crossbanan nästa?



Han fattade direkt att rätt position på en hoj är stående haha