fredag 30 september 2011

Natt funderingar

Ibland när jag vet att jag har en stressig morgon framför mej så drar jag mej för att lägga mej. Vill liksom vänta in i det sista... Sitta ner en liiiten stund till i den fridfulla tystnaden och surfa runt på nätet, eller läsa en tidning och sippa på en kopp te. För när morgonen kommer så kan jag glömma att något av ovan hinns med.. Imorgon drar vi ner till farmen för ett par dagar igen och innan vi åker måste det storstädas då vi har en visning vid 12. Spotless ska det va!

Hörde ett rykte i granntrakten idag att en viss person vill ta oss till rätten för att vi skymmer hans utsikt med vårt hus... hmm spännande att se hur det fortskrider. Vi har dock följt vår "height plan" till pricka förutom möjligen en skorsten men den kan man ju kapa ner i värsta fall.

Nej om jag skulle ta och lägga mej kanske, blir knappast piggare av att sitta här. Trevlig helg fina läsare, jag uppskattar er alla och älskar när ni lämnar ett litet avtryck då och då!

Vår i luften!

Nu är det är vår på riktigt, så underbart! Fast känner jag det oberäkneliga NZ vädret rätt så får vi säkert minst en snödump till innan det blir sommar. Var trött i benen idag, så det blev "bara" en långpromenad, inga spurter som igår. Gäller att lyssna när kroppen säger ifrån! Nu ska jag göra mej en kopp te och sjunka ner i soffan brevid C..






Dags för en ny sportbehå kanske? Denna börjar som synes falla isär ;)

Knasig morgon

Halva dagen har nästan gått och jag vet inte vad jag egentligen fått gjort. Inte ens en dusch har jag hunnit med och ännu mindre kommit utanför dörren! Vår byggnadsmästare var här för en stund sen med en lista på allt från diskmaskiner, till kyl/frys och tvättmaskiner. Jag var nästan 100 på alla grejer förutom vad för slags kyl/frys vi ska satsa på. Icemaker eller inte? Det är trots allt ett påkostat hus vi bygger och det vill man ju ska lysa igenom utifrån och in, dock utan att fullkomligt ruinera oss! Alla dessa val.. är ändå nöjd med vad vi kom fram till idag, känns som jag redan sparat ett gäng 1000lappar genom att kolla runt ordentligt och sen beställa i bulk.

Nu ska jag hälla i mej en kopp kaffe och sen ta med L ut på en powerwalk, han har precis som mej tröttnat på att vara inomhus - ute strålar ju solen!

torsdag 29 september 2011

Gladare Dagar

Har haft ännu en toppendag, jag och L. Vardagen här uppe i QT gör mej så mycket lyckligare, känns som om jag lever precis det liv jag vill göra. Vi hittar på saker, går på aktiviteter, fikar, träffar vänner, leker i parken, går på härliga promenader och ja, har gladare dagar helt enkelt! Men vi saknar ju vår älskade C såklart, det är det enda (och stora!) minuset.

Det går aldrig mer än två nätter utan att vi ser varandra men det känns förstås... När jag är nere på farmen så sitter jag mest inne och väntar på att dagen ska gå (eller sitter gör jag knappast men ni förstår hur jag menar), och ibland är C så upptagen på farmen att vi varken äter frukost, lunch eller middag tillsammans! Då är jag såklart hellre här. Fast försöker ändå att spendera lördag/sön tom onsdag på farmen och sen kommer alltid C upp till QT för minst en natt varje vecka så man får väl säga att vi löst det rätt bra ändå.


Dagens powerwalk/löptur skedde längs de här vyerna:







 



Dressed for Success!

Eller ja iallafall för ett bröllop! Hade ju tänkt ta en gammal trasa jag hade i garderoben först (trasa är att ta i, det är en väldigt fin klänning men som jag haft ett antal gånger - bl.a på två julfester). Därför blev jag så glad idag när jag hittade en alldeles perfekt klänning som jag vet att jag kommer att ha kul i! För så är det verkligen, hittar du nåt som är både snyggt och du känner dej bekväm i - då kan det inte bli fel.

L var ett litet underbarn idag i affärerna, den första jag var in i provade jag säkert 6 st klänningar (i rekordfart visserligen) men han satt snällt och lekte med leksakerna i provhytten och försökte bara rymma 2 gånger haha. Varenda klänning var dock alldeles för stor på mej och hängde som sjok, inte alls snyggt. Fel affär helt enkelt, inte min stil.. Så gick vidare till Max och där gick det bättre! Hittade både en och två som passade mej och min figur jättefint. Låter säkert som ett lyxproblem att vara lång och smal men i fel modell ser jag lätt ut som ett streck och blir alldeles för rak. Därför passar oformliga och flowiga klänningar mej inget vidare.. Klänningen som fick följa med hem är visserligen en aning oversize men med ett skärp i midjan blev det jättesnyggt! Bilder kommer nästa helg ;)

onsdag 28 september 2011

Rätt eller fel?

Ja lika många teorier som det finns föräldrar har jag förstått att det finns. Ibland tycker jag att det är väldigt svårt att veta vad som är rätt eller fel när det kommer till uppfostran... Men kanske är det just därför att det inte finns något dylikt? Bara olika metoder. Nånstans vet jag ju att jag och C gör ett bra jobb som föräldrar, men självklart kan jag inte låta bli att snegla på andra och jämföra. Finns det saker vi borde göra annorlunda?

Det här med att disciplinera en ettåring tex. Hur mycket kan man förvänta sej att dom förstår? Bör jag säga ifrån på skarpen när L slänger mat på golvet eller är det ett sätt från honom att få min uppmärksamhet och gör jag det kanske bara värre genom att flygga upp från soffan och springa fram till honom och säga AJA BAJA? En mamma sa till mej att hon köpte en plastmatta och la under sen lät hon dottern kasta maten bäst hon ville tills hon en dag tröttnade (dottern alltså) och slutade. Jag kommer nog att fortsätta att säga "NEJ" i bestämd ton, plocka ur honom ur matstolen men inte göra så stor affär av det, det är ju trots allt en reaktion han söker. Och desto större, desto roligare antar jag...

L är inne i en väldigt mammig period just nu där han blir alldeles ifrån sej om han vaknar på natten och inte jag finns där/kommer in till honom. Det har vi fått erfara ett par gånger nu, och jag pratar inte om några extra tårar, nej han blir så upprörd att han KRÄKS och är helt otröstlig tills jag kommer in/hem. Vi ska ju på bröllop om en vecka uppe på norra halvön och jag har mer eller mindre bestämt mej för att bara vara med på själva cermonin och middagen men sen åka tillbaka till hotellet där L och hans farmor kommer vara. Känns som mitt enda alternativ just nu. Lite trist samtidigt så vet jag att detta säkerligen är en övergående period som allt annat, och att lämna honom gråtandes och alldeles ifrån sej med nån annan bara för att han ska "lära sej" känns inte som ett alternativ.

Det är precis så jag känner när jag lyssnar till mej själv; so what, dom är små sådan himla kort tid och behöver L mej extra mycket just nu så ger jag honom det. Och utan en sekunds tvekan dessutom. Däremot har jag en del vänner som är äldre, och verkar glömt bort hur det är att ha småbarn för rätt ofta så får jag kommentarer "låt honom inte styra ditt liv", "skäm inte bort honom med tröst", "ta aldrig någonsin över honom i er säng när han är ledsen" osv osv. Jag tror att det är väldigt lätt att ge andra råd när man själv inte är i samma situation... Eller nej förresten, jag skulle aldrig göra det. Ens om jag var i en liknande situation. Alla är olika, och vad som passar en familj passar inte automatiskt en annan!

Ni som har barn själva, vad är era tankar om uppfostran? Är ni strängare eller mer tillåtande än vad ni trodde att ni skulle bli?



L hjälper ofta till med disken ;)
Tillåtet så länge det inte är några vassa knivar inblandade!

Morning Chores

Har precis fått undan allt morgonstök (frukost, disk, tvätt, dammsugit, plockat leksaker, bäddat sängen ja ni vet allt det där skojiga ;) och lagt L för hans förmiddagsnap. Själv passade jag på att duscha och nu sitter jag här med en kopp kamomillté och en yogicookie och försöker varva ner några hekton...

Ska iväg till Botswana och luncha med tjejerna vid 12, har en känsla att det kommer bli tajt om tid att komma iväg i tid då L sussar djupt och klockan redan är 20 över 11. Var försvinner dagarna undrar jag ofta!
Kom iaf väg till gymmet igår och körde ett intensivt och tungt pass på cirka 40 minuter om ens det, mer behövs faktiskt inte! Har skön träningsvärk i armar och ben idag :)

Skriver ett inlägg senare idag om mina funderingar om uppfostran och hur man bäst är som mamma... som sagt något jag tänker mycket på. Nu ska jag gå ner och se om jag kan väcka min lilla älskling försiktigt. Finns inget värre än att bli väckt abrupt, det är verkligen det värsta jag vet - jag blir sur resten av dagen!

tisdag 27 september 2011

Gårdagens


Knappast någon fruktsallad

Igårkväll blev jag så sjukt gottissugen, inga frukter i världen hade funkat som substitut, så då åkte både yoghurtglass, mini mnm:s, några mörka chokladrutor och chokladsås fram! Som jag njöt! Annars har jag varit duktig på senaste tid med kosten. Har sällan några riktiga godiskvällar som jag en gång brukade, mår så himla dåligt dan efter. Får världens sockerbakfylla! Och träningen den har funkat den med, har liksom fått ny inspiration!

Alldeles strax kommer C hem, vi hade tänkt sticka upp och cykla skyline (en i taget då L är förkyld) men upptäckte nyss att backarna fortfarande stänger fem september ut - dammit! Hoppas på att förhandla till mej en timme i gymmet istället medan C tar hand om L. Ska gå och byta om till träningskläder redan nu så finns sen inga ursäkter :)

måndag 26 september 2011

Ville aldrig sluta...

..promenera idag! Vädret var så underbart att jag lätt kunde ha fortsatt i en timme till men L vaknade och klockan var nästan fem så det var i hög tid att vända hemåt (och ja, fick sota för den sena tuppluren som L hade. Det dröjde ända tills efter åtta innan han somnade för natten). Svängde in till grannen N en snabbis innan jag gick hem, där även V befann sej. Jag blev erbjuden ett glas vin men tackade ja till en apelsinjuice, vin efter en lång powerwalk i solen och utan middag i magen var det sista jag kände för! Alkoholkulturen här är väldigt annorlunda på det sättet, är klockan efter 3 så är det oftast vin som plockas fram och inte en kaffekopp. Spelar inte heller nån roll vilken dag det är, det dricks alla dagar.

Jag hade svårt för det i början, att den där jäkla alkoholen (japp jag har dåliga erfarenheter) tvunget skulle finnas med så fort man umgicks. Men nu börjar jag vänja mej, och känner inte heller nån press att tacka ja för att passa in. Är jag inte sugen så dricker jag hellre en sodavatten eller som idag, en juice. Men sen njuter jag gärna av ett glas gott vin ibland. När jag känner för det!


Lite pics från min promenad:


Frankton Track sträcker sej runt hela sjön och man möter många likasinnade; både joggare, cyklister och powerwalkare :)



Waktipu Lake med en av Queenstowns speedbåtar som susar fram - rätt breathtaking eller hur?



Mina ben är precis så snövita som dom ser ut - hu!


Har massor av tankar som snurrar i huvudet ikväll. Blir svårt att sova tror jag.. Frågan är om det blir nån vidare sömn ändå, L har varit sjuk dom senaste dagarna och värst är nätterna. Han har världens snuva, näsan rinner konstant och han vaknar mer än vanligt då han får svårt att andas. Fick låna en air steamer till sovrummet av N som jag fyllt med vatten och lite eucalyptusolja, och sen har jag lagt en extra filt under kudden så han kommer upp en bit. Hoppas det funkar! Något annat jag funderar mycket på är det här med uppfostran fast det får jag ta i ett annat inlägg tror jag, annars blir det här snart en bok.

Nä en kopp kamomillte och sen kanske jag också kan somna.. Night Night

I paradiset!

Japp så känns det att komma upp till ett soligt Queenstown, herregud vad jag älskar den här lilla staden. Det är verkligen ett av mina paradis i världen :) Nu ska jag ut och ta en långpromenad med L i vagnen, bloggar mer ikväll!

söndag 25 september 2011

Sommartid...


...och snö???? Ja idag ställdes klockan om till sommartid, men knasigare väder får man leta efter - det snöar ute! Fast här heter det inte sommartid (C skrattar åt mej när jag säger det), utan Day light savings.

Svenskans sommartid är ett bra mycket enklare och bättre uttryck tycker jag... Sommartid eller Day light savings, hursomhelst lyckades vi ställa om klockorna 2 ggr här hemma. Jag ändrade tiden på mobilen sent igår kväll, vad jag inte visste var att det skedde automatiskt under natten, jag går alltså upp halv 6 istället för halv 7. Och när jag vaknar vrider jag även fram klockan i köket en timme, något C redan gjort! Sen stoppar jag L i sängen igen när klockan bara är strax före åtta, då jag trodde att han varit uppe i närmre 3 timmar. Ja herregud, snurrigt värre.

Just nu sover iallafall både L och C så jag ska passa på att få lite arbete gjort på datorn. Hej så länge.

lördag 24 september 2011

Konsten att njuta...

...i vardagen är något jag innehar om jag får säga det själv. När man har något trist som tex en långkörning framför sej, försöker jag hitta nåt att se fram emot som gör det lite mindre trist. Som igår tex, innan jag och L åkte ner mot farmen svängde jag förbi delin vid Hilton för en cappuchino och två macarones (en till mej och en till C). Eloge till mej för att jag inte åt upp båda två, jag fullkomligt ääälskar macarones och är salig över att jag hittat ett ställe i QT som säljer dem!

För att göra det lite roligare för L stannade vi halvvägs när han vaknat och lekte en stund på en lekplats - väldigt uppskattat av min älskling.



Utanför The Hiltons


Min lilla busunge sitter inte still många sekunder...


..så att jag skulle få äta macarone och dricka min cappuchino i solen kunde jag glömma,
de intogs istället i bilen :)

Rugby Frenzi

"Det är ju mycket som sker i Queenstown nu med rugby event m.m Varför har du inte kommenterat det? Inget du är intresserad av kanske? Men lite stort är det ju faktiskt, så tycker att det är lite konstigt att det går obemärkt förbi eftersom du bor där.

Får följa all information och roliga happenings på Qt's hemsida istället."

Jag fick frågan ovan om varför jag inte bevakar rugbyn. För att jag inte är ett dugg intresserad är det enkla svaret :) Men visst har Queenstown fått mycket uppmärksamhet i samband med rugbyn, inte minst efter Englands stjärna Mike Tindall hade en minst sagt blöt utekväll med grabbarna på en av QT:s klubbar.. Ni har säkert redan läst om det.

Jag kollade en stund på öppningscermonin på TV då All Blacks spelade men bara för att få en glimt av snyggingen Dan Carter. Så långt sträcker sej mitt rugbyintresse haha.



Han är inte bara rugbyspelare, utan även kalsongmodell....


fredag 23 september 2011

Ta daa!

Det här känns både lite läskigt men även väldigt spännande, äntligen kan jag "presentera" min nya business: emsfitnessonline.com Jag har valt att göra hemsidan på engelska då jag vill kunna marknadsföra mej både här på NZ och i Sverige. Mina svenska kunder (som jag hoppas på!)  kommer jag självklart att skriva på svenska till.

Nu ska jag hoppa i säng, mina ögon går i kors efter en hel kvälls editing av hemsidan.

God Natt!

Ljuvligt!

Kom ju inte i säng förrän strax före elva igår men ändå är jag underbart utvilad, L vaknade bara en (1!) pyttestund så sent som vid halv sex då han fick komma till min säng där vi sov vidare till halv åtta - så obeskrivligt härligt att ni anar inte! Eller jo ni som är småbarnsföräldrar vet precis vad jag menar ;)

Nu är jag redo att ta den här dagen med storm! Men först, en god frukost och en kopp kaffe.



Tack underbara unge för att du lät mamma sova så länge!

torsdag 22 september 2011

Som en skållad råtta

Springer jag runt om dagarna. Ibland känns det som jag stressar från morgon till kväll.. Så dumt, ingen mår bra av stress och personligen märker jag att min kropp tål mindre ju äldre jag blir.
När L väl somnat så är det så mycket som jag vill göra som inte hunnits med under dagen, men då han just nu sover väldigt oroligt (fler tänder på G!) så borde jag vara i säng absolut senast 22, ännu hellre tidigare för att iallafall få några timmars sömn. Tittar på klockan och ser att den redan hunnit bli 22... sen röran omkring mej, och vetskapen att jag bara har några timmar på mej imorgon bitti att få allt i ordning innan vi åker.

Alla dessa resor mellan farmen och QT gör mej så trött, fast kanske mest att det alltid måste vara skinande rent och se helt perfekt ut i lägenheten när jag åker utifall någon vill ha en visning. Jag tyckte att det där eviga städmomentet var jobbigt redan innan vi hade L, men nu med en liten krabat som helst vill ha mammas fulla uppmärksamhet heeela tiden och även blir trött efter ett par timmars lek på morgonen är det minst sagt ett race att komma iväg i tid innan han tappar humöret.

Imorgon kommer några hit och tittar på lägenheten för tredje(!) gången. Det måste väl iallafall betyda något... Hoppas hoppas. Och sorry för ett trist inlägg men jag behövde få gnälla av mej lite. (På högst triviala problem sett i ett större perspektiv... ;)




Jag, ovanligt lugn och harmonisk vid havet för några dar sen.
Om vädret är fint åker jag dit igen i helgen!

onsdag 21 september 2011

Bra Dag!

Idag har det varit en bra dag! Vi lämnade farmen vid halv ett och körde upp mot Queenstown. Först var det tänkt att vi skulle på en utbildning för ett accounting program som vi i ska börja använda när vi betalar räkningar för farmen och vårt andra företag som vi bygger genom. Måste få lite mera koll på alla siffror, och att göra det i ett dataprogram känns som ett steg i rätt riktning!  Mötet blev dock framflyttat till nästa vecka så istället hann vi med några runs på cyklarna när vi kom fram till QT.

Vi hade med oss L upp vilket gav en hel blickar haha. Bebis på ena armen och en downhillcykel i den andra handen.. Hoppas och tror ändå att vi inspirerar andra, man måste göra annat än bara vara hemma och vara förälder. Och L han älskar att hänga med oss på äventyr, så länge han är varm, mätt och torr :) Lite läskigt tyckte han dock att det var precis innan vi hoppade in i liften, det var lite väl högljutt gissar jag på men det glömdes så snart gondolan tog fart och han fick titta ut över hela Queenstown som bredde ut sej under honom.. Behöver jag säga att han somnade gott ikväll? Nu ska jag och C titta på film!

Svar på kommentar

"Jag har en liten fråga/undran du har säkert redan skrivit det någon gång men jag kan inte hitta det nu och kommer inte ihåg; men pratar ni engelska med L eller du lär honom Svenska också?"

Jag talar svenska med L och övriga, hans pappa, farföräldrar osv. talar engelska. Då det är jag som spenderar överlägset mest tid med honom under dagarna och läser för honom på svenska så tror jag att hans svenska förmodligen kommer utvecklas snabbare än engelskan. Något som jag inte är orolig över, engelska kommer han alltid att lära sej, svenskan däremot är det upp till mej som mamma i ett engelsktalande land att föra vidare!



tisdag 20 september 2011

Picnic på stranden

Hade vi idag! Ja så gott som iallafall, jag bredde ut en filt på en rastplats precis vid stranden. Sen kalasade vi på mandarin, riskakor och vatten - smaskigt så det förslår haha. Jag brukar ju annars köpa med en latte och gärna en scone också från Beach House men idag hade jag redan druckit en kaffe hemma så sparade in både på slantar och onödiga tomma kolisar ;)

Känner mej ovanligt trött ikväll, jag tror att träningspasset tidigare idag och promenaden har sin del i det men även att jag satt uppe alldeles för sent igår kväll och arbetade på min nya hemsida. Om en vecka borde allt vara klart och då ska ni få reda på vad det är jag sysslar med...



Fick släpa buggyn baklänges en bit genom alla småstenar
men så snart vi kom ner i sanden rullade den lätt!


Uppe på den här lilla betongterassen satt vi och tittade ut över havet och skalade mandarin!



Vatten släcker törsten allra bäst, något L redan har koll på :)

Ta av, och sätta på...

mammas solglasögon är en väldigt rolig lek som vi oftar roar oss med jag och L.




Ta-av-momentet funkar oftast bäst ;)

Work Out

Pust! Har precis kört ett svettigt pass hemma i vardagsrummet, tog ett program ur senaste Womens Health Magazine (finns den i Sverige? I särklass bästa träningstidningen enligt mej) - ibland är det skönt att köra nåt färdigt även om jag annars oftast kör freestyle. Dvs övningar som jag själv slänger ihop vart eftersom passet lider. Jag försöker få med hela kroppen,  2 övningar på varje muskelgrupp är det jag oftast kör. Ordningen av övningarna brukar bero på humör. Men som sagt, ibland är det väldigt kul att träna ett pass som någon annan satt ihop - blir även mer av en utmaning!

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sen ta med mej L till Riverton för en promenad längs havet (med fokus på njutning) och lek på lekplatsen. Det är till skillnad från gårdagens regnrusk, strålande sol idag!


måndag 19 september 2011

Dålig start

När ens dag börjar riktigt dåligt, då kan det ju åtminstone bara bli bättre - eller hur? Om man inte har en jäkla otur och starten sätter ribban för hur resten av dagen fortsätter förstås. Men jag väljer att tänka positivt! Hursomhelst, känner mej en aning tom på energi idag - luften har liksom gått ur mej men jag jobbar på att ladda om.

Hade verkligen en toppenhelg med allt vad det innebar, och en väldigt spännande tanke om framtiden har dykt upp. Det är yrkesrelaterat och något jag verkligen vill ska ske! Men mer om det längre fram när jag har lite mer att komma med ;)



Hej från soffan där jag gärna suttit ett tag till men det har jag inte tid för,
gäller att passa på att få saker gjort medan L sussar middag!

söndag 18 september 2011

Premiär!

Herregud så kul vi hade igår! Downhillbackarna var bättre än någonsin, Skylines cykelteam har verkligen spenderat tid att fixa kurvor och hopp till toppskick. Märks att pengar har satsats denna säsong på att marknadsföra Queenstown som en cykelstad i stil med andra skid/downhill-orter som Whistler i Canada och alperna i Frankrike, Österrike etc!

Då C:s mamma var uppe i QT ville vi såklart ta vara på den uppskattade barnvakten så efter att vi spenderat några timmar hemma med L efter cyklingen och nattat honom bestämde vi oss för att gå ut och äta och sen se en film. Det skulle vi aldrig ha gjort. Ja inte gått på bion iallafall. Stackars L vaknade och ville inte somna om igen, och det dröjde över 45 minuter och 4 missade samtal innan C:s mamma fick tag på oss då vi satt inne på bion och jag hade telefonen på ljudlöst i handväskan.. Så himla dumt!  L vaknar så gott som aldrig före 23 och vi hade försäkrat oss genom både sms och telefonsamtal under middagen att han fortfarande sov, innan vi gick in på bion. Och väl där inne slappnade jag av helt antar jag...

När jag ser alla missade samtal får jag halvt panik, och efter ett snabbt samtal till C:s mamma där jag hör en snyftande L i bakgrunden springer vi som dårar genom stan och kör sen hem i racerfart - det tog max 5 minuter tror jag. Väl hemma bokstavligen slänger sej L om halsen på mej, lilla älsklingen. Sen somnade vi tätt omslingrade alla tre i samma säng. Nästa gång får det räcka med en aktivitet; cykling under dagen, middag ELLER bio - inte försöka klämma in alltihop!


 Jag i glädjerus och lergrus igår efter att vi susat ner för backarna 
under ett par adrenalinfyllda timmar:



fredag 16 september 2011

Tjuvstart

Imorgon slår Skyline upp portarna för årets downhillsäsong - yay! Vi tjuvstartade med några runs nerför Remarkable Mountain redan ikväll.. Jag kände mej riktigt snabb hehe.

C:s mamma kommer upp och sitter barnvakt åt vår lille älskling imorgon så att både C och jag kan cykla tillsammans, kommer bli så kul!



Min pärla... Äntligen en cykel som passar mej perfekt! I över två år cyklade jag på en som var både alldeles för tung och hade för liten/kort ram. Japp ni läste rätt. Fel storlek i dubbel bemärkelse.



Den värdefullaste pärlan av dom alla som var med nere vid basen och spanade in alla häftiga cyklar medans pappa o mamma turades om att cykla!

Insikt

Igår när jag pratade med min kära mamma i telefon som kom vi fram till att det kanske dröjer ett tag till nästa Sverigebesök. Det är inte realistiskt eller rättvist mot L att göra en sån pass långflygning som en resa från Nya Zeeland till Sverige innebär, det var en grej när han bara var ett par månader och sov hela tiden. Senaste resan då han hunnit bli 9 månader var en helt annan story, och nu när han kryper för fullt och förmodligen snart går - jag vågar inte ens tänka tanken på hur det skulle vara att göra en 14 timmars nonstop flygning. För var skulle han sova? Fick knappt plats i den lilla utfällbara vaggan på planet sist och nu är det bara att glömma att han skulle gå att få ner! Och att försöka hålla fast en liten vildbase som bara vill krypa... nä det känns faktiskt grymt.

Så. Det får nog bli min familj som kommer hit nästa gång. Förmodligen i omgångar men det gör inget, så länge vi får träffas! Denna insikt känns både lite skrämmande men även befriande, på nåt sätt har jag alltid räknat tiden som är kvar tills nästa sverigeresa men nu ska jag försöka ändra på det. Leva mer här och nu och göra det bästa av våra år här på Nya Zeeland, för en dag bor vi i Sverige igen. Det vet jag.

torsdag 15 september 2011

Slutlekt morsa


Eller borde jag kanske skriva slutbadad? Hursomhelst slut är vad jag känner mej efter en dag med två visningar av lägenheten, en massa ärenden på stan toppat med en visit på Alpine Aqualand! Det var första gången jag hade med mej L till badhuset, vi gick ju på Baby Swim förra sommaren (i NZ) men det var i en utomhuspool. Då var han bara några månader och energin försvann snabbt.. märktes att det var en äldre kille jag hade att göra med idag. Svårt att säga vem som hade roligast, jag eller L - båda tjöt av skratt iallafall! Och hela proceduren med att duscha o byta om efteråt som jag varit en aning orolig över gick hur bra som helst. Räkna med att det blir fler besök framöver!

onsdag 14 september 2011

Videokamera i sovrummet?

Ja det önskar jag att vi hade. Av den enkla anledningen att L sover i vårt sovrum här nere på farmen (det är stort som ett  vardagsrum och jag orkar inte röja upp i vårt extrarum som just nu används som förråd/soprum!). I allafall så har L börjat ställa sej upp i spjälsängen när han inte vill sova. Haken är att han gör det alldeles tyst och sen står han där och svajar o ger bara ifrån sej ett litet gnyende då o då (om jag har tur) så det är superlätt att tro att han sover.. Jag vill inte gärna öppna den gamla knarriga dörren i onödan o riskera att väcka honom, tänk vad smidigt det varit med en liten övervakningskamera!

Sitter just nu och njuter av en kopp grönt te med hallonsmak, hur gott som helst. Vanligt grönt te kan jag tycka blir lite för beskt, jag vill gärna ha nån god smak som gör det lite mildare och hallon är absolut den bästa jag hittills provat! C är ute och grejar på farmen, i full fart gissar jag då vi ska försöka att åka härifrån senast 11 så jag kan ta med L till Mainly Music uppe i QT. Vi har inte varit där på ett par veckor nu så jag hoppas att vi hinner i tid :) Lika bra att jag tar tillfället i akt o hoppar in i duschen så jag kan väcka L sen, vill inte att han sover alltför länge - då kommer den 2 timmar långa bilresan bli en plåga...

tisdag 13 september 2011

Familj med viljor av stål

Oj luften gick precis ur mej.. Har suttit en evighet och väntat på att bilder ska laddas upp och nu när det äntligen funkade minns jag inte vad det var jag ville säga haha. Imorgon bär det av upp till QT igen, har blivit lite av vår veckorutin nu; farmen söndag till onsdag och Queenstown dom restrerande dagarna. Funkar helt okej även om jag ibland (läs: varje vecka) blir less på det eviga packandet.. Men det finns värre grejer!

Det är jag som har hand om det mesta uppe i QT när det gäller kontakt med mäklare och försäljningen av lägenheten samt det administrativa när det kommer till vårt nya husbygge, då C har fullt upp med att driva farmen just nu. En bra fördelning, vi funkar allra bäst så - när vi har olika områden att sköta. Annars ryker vi gärna ihop just för att vi båda är envisa och har så starka viljor. Minns att när jag just träffat C så blev jag lite irriterad på att han var så himla medgörlig, och aldrig verkade föredra en sak framför en annan - han sa alltid "i don´t mind, it´s up to you"... Jag fattade inte hur bra jag hade det! Numera visar han sitt rätta jag utan att jag behöver be om det haha.

Ni som lever i samboförhållanden, några roliga detaljer om hur er partner förändrats sen när ni först träffades?



Vi har även fått en liten kille med en vilja av stål - hur skulle nåt annat vara möjligt?
Foto från vår lunch i Riverton idag där L lät oss fika i lugn o ro i cirka 5 minuter innan det var dags för upptäcksfärd genom hela restaurangen...

1 år...

...sedan L kom till världen. Ett år sedan jag blev mamma. Ett år sedan livet förändrades för evigt! Passande nog är vår lille plutt på ett strålande solskenshumör idag, hoppas det håller i sej hela dagen :) Själv håller jag på att grädda pannkakor i köket till en pannkakstårta för fikat senare i eftermiddag. Denna gång ligger fokus inte på utseendet, nä så länge det smakar är jag nöjd!

Om C lyckas ta några timmar ledigt från farmen så åker vi iväg o firar med en lunch i Riverton. Vädret är det enda som inte är något vidare idag, det har haglat och snöat(!) hela natten och temperaturen ligger nu långt under den vanliga...brrr. Nä, pannkakor var det!

måndag 12 september 2011

Mys Pys

Det börjar bli lite hemtrevligare här nere i vårt hus på farmen, det går inte snabbt med en ettåring (ja imorgon blir L ett!) som hela tiden kräver min fulla uppmärksamhet men varje dag händer det något! Idag hittade jag en fantastiskt fin lampa för halva priset till vårt sovrum, plus att lite myspys grejer som doftljus, en stor mjuk filt i naturvitt och några färgklickar till kuddar fick följa med hem. Har just tänt alla doftljus - det doftar ljuvligt i hela vardagsrummet och mysfaktorn är ett faktum!

Sa till mej själv igår när jag såg det fina resultatet efter att jag spikat upp tavlor och inrett en hel hylla med familjefoton, att varför har jag inte gjort detta tidigare? Men jag tror att det varit lite av en spärr jag haft efter att i över 5 år bara haft temporära hem, jag har liksom kännt att "varför spendera tid och pengar på att göra det hemtrevligt när jag/vi ändå ska flytta snart". Men i lägenheten uppe i QT blev vi ju minst sagt kvar längre än beräknat och här nere på farmen antar jag att vi lär husera ett bra tag till om inget oväntat händer.

Nu ska jag göra mej själv en kopp te och njuta av alla tända ljus och det härliga lugnet!

söndag 11 september 2011

Pressies

L blev minst sagt "spoiled" igår med massa roliga och fina leksaker! Lilla M var med och öppnade paket medan L mest var intresserad av en ballong haha. Vid den här åldern är det verkligen inte värdet på leksaken som attraherar, eller om det är en leksak överhuvudtaget - nej den mest simpla saken är oftast den mest spännande! Hursomhelst är det toppen att ha lite nytt för L här nere på farmen, han hade i stort sett inga leksaker här innan. Bara nere hos farmor men där är vi ju knappast hela tiden!

Själv har jag röjt i garaget sen vi hit ner kom och hittat en massa foton och tavlor som jag släpat in, nu behöver jag bara en hammare och spik sen ska här hängas tavlor :) Har även handlat några hyllor till köket som jag ska borra upp och äntligen få rent på diskbänken som just nu är överfylld med telådor, kryddor, musliburkar och annat som vi inte har plats för i dom få skåpen som finns.

Paketöppning igår:







lördag 10 september 2011

Tillägnat släkt och vänner...

hemma i Sverige som inte kunde vara med och fira L idag! Åh vad jag önskar att ni alla varit här.. Det blev iallafall ett alldeles lagom litet kalas med Lewis och Mia som dom enda små deltagarna, ja förutom Charlie då men han är 10 år. Restrerande 9 inklusive jag och C var vuxna! Antar att den fördelningen kommer se rätt annorlunda ut inför framtida födelsedagar :)

Svor en hel del här hemma i köket innan jag blev klar med min ormtårta endast 20 minuter innan dom första gästerna anlände.. Lite svettigt men som tur var dök C:s mamma upp som en räddare i nöden och hjälpte till att röja undan i köket medan jag och C kunde springa ner med L och byta om! När alla gäster åkt hem och L vaknat efter en välbehövd tupplur så åkte vi in och åt Seafood platter på Minami, en japansk restaurang i stan. Då vi bad om att få Seafooden lagad och inte rå så frågade managern om jag var gravid igen haha. Nä det är för C:s skull sa jag.. Är väldigt nöjd med EN ettåring just nu!




Grattis Lewis 1 år!



Med en hel del hjälp från pappa och mamma blåstes ljusen ut...



Och ingen var mer nöjd än L när han fick smaka tårta för första gången i sitt liv!



Ormen som mer liknar en fet ål till formen blev inte grön som jag först tänkt, fanns bara vit och brun marsipan i mataffären! Behöver jag tillägga att prinsesstårtor inte heller finns på NZ ;)

D Day

Idag är det L:s födelsedagskalas. Klockan två kommer både stora och små gäster över för att fira att vår älskling (snart) blir ett år!
Jag har en hel del att stå i den här morgonen, baka en ormtårta tillexempel :) Men först blir det en sväng till supermarketen för att köpa några ingredienser jag glömde igår. Och mera heliumballonger att hänga i taket! 10 st som det var i påsen jag har hemma duger inte!



Paket från oss är inslagna och klara!

torsdag 8 september 2011

Vår lille busunge

...är inte så liten länge! Tänk att han snart fyller ett, helt otroligt vad livet förändrats på så kort tid. Jag menar, den här tiden förra året var jag fortfarande gravid, och L låg i magen o väntade på att få komma ut (en måndag klockan åtta på morgonen). Och nu känns det som att han liksom funnits för evigt. Eller ja det är otänkbart att föreställa sej livet utan honom! Vår lille busunge.. tänk vad han underhåller mej om dagarna.

Oftast på ett bra sätt men ibland önskar jag att jag hade 2 armar till (minst!). Just nu är favoriten allt han inte får röra... Och han skrattar åt mej när jag säger ifrån!! Vad gör man åt det?

Som bilderna visar nedan innefattar favoritstället köket bland annat. Den roliga dörren till micron, alla spännade knappar på ugnen, lådor som man kan hitta allt möjligt i är toppen hälsar L..



"Varför säger du inte "neeeej, aja baja" mamma? Det låter ju helfestligt och får mej att skratta varje gång"


"Sådärja, jag visste väl att det skulle komma bara jag smällde extra högt i microdörren"

Barbent

Det har verkligen varit en "full on day" idag... Är helt slut men på ett skönt sätt, tack vare en 2 timmars promenad/jogg som jag och L avslutade eftermiddagen med! Det var så varmt och skönt att jag kunde använda trekvarts tights och bara en tunn träningströja - underbart, snart är sommaren här :)

L:s födelsedagskalas närmar sej även med stormsteg, bara 1 dag kvar nu! Var på ett supermysigt kalas igår för M (det skulle ju egentligen ha ägt rum förra lördagen men E blev sjuk), det var litet, avslappnat och alldeles perfekt! Precis som jag vill att det ska bli på lördag.. Har verkligen sänkt mina ambitioner och ska göra det så enkelt det bara går. C:s mamma har erbjudit sej att göra hennes goda smörgåsrullar, sen tänker jag köpa lite färdigt snacks för oss vuxna - typ ost och kex o frukt, som funkar bra ihop med ett glas bubbles! Helt annorlunda från sveriges kafferep firar man här första ettårsdagen med att skåla i champagne, det är såklart en hyllning till barnet men även till oss föräldrar att vi klarat oss igenom det första året :)

Men på L:s kalas kommer det självklart att finnas hembakad tårta (och kaffe o te för dem som önskar),det är ett måste för att fira vår kille!


Foton från idag:


Äntligen vår i luften!



Jag har alltid "säkerhetsbandet" runt handleden när jag går nära vatten och branta stup (i det här fallet bådadera). Det känns tryggt även om jag förmodligen skulle fara efter vagnen som en liten vante om jag snubblade... huh - hemska tanke!



Bildbevis på att det funkade med bara smalben! :)



Äppelblom? Är inte säker men fint var det :)

onsdag 7 september 2011

Like a Police

Mina nya policeglasögon påminde mej om mina tidigare ambitioner om att bli polis.. Jag sökte till polishögskolan första gången när jag nyss fyllt 20. Jag klarade alla tester och kom ända till den allra sista intervjun där det föll på att jag fortfarande var relativt ung och dom rådde mej att vänta några år o ut och skaffa lite mer livserfarenhet, för att sen söka igen. Då var jag väldigt besviken men tänk vad glad jag är idag för det beskedet. Hade jag kommit in på PHS vid 20 hade jag förmodligen aldrig pluggat 1,5 år i Australien, flyttat till NZ, mött C eller fått L! Antagligen hade jag levt ett helt annorlunda liv, och kanske varit lycklig med det men jag är tacksam och glad över exakt var jag är idag :)

Livet består av en massa beslut, vissa mindre och en del är större och rätt avgörande för ens framtid även om man sällan inser det förrän långt senare! Läskigt och spännande på samma gång.


Mindre beslut som vilka sunnisar man investerar i är knappast livsavgörande,
men sätter absolut guldkant på vardagslivet!





Morning Glory

Imorse var hela familjen tvugna att vakna tidigt då vi hade visning av lägenheten redan kl 9, och alla som har småbarn vet vilken tid det tar att göra både sej och en liten iordning, fixa frukost samt lämna hemmet skinande rent. Nu hade jag C till hjälp så det var inga större problem, skönt att inte springa omkring som en galning själv för ovanlighetens skull :) När vi var klara körde vi in till stan och käkade frukost (min och Cs tur), sen stack C iväg på lite ärenden angående huset medans jag och L, som var väldigt trött vid det här laget, gick på en långpromenad längs sjön. Det var bitande kallt till ochj börja med men på andra sidan QT udde sken solen och jag blev lagom varm i kläderna.

Tillbaka i stan snubblade jag över lite småsaker på rea till L samt ett par ursnygga solglasögon åt mej :) Försökte tränga undan lite av mitt dåliga samvete med att det snart är jul haha... Visar dem i ett senare inlägg!



Mina gamla Gucci solisar som hängt med i snart 5(!) år nu. Dom är perfekta när det är molnigt ute eller under svenska somrar men står inte emot den starka NZ solen. Här behöver man nattsvarta glas för att slippa kisa!



Jag promenerade en bit längs Frankton Track innan jag svängde upp mot Frankton Road..
Någon därute måste sakna en mössa!


En riktig djävulsbacke att ta sej upp för, även utan vagn! Var livrädd att jag skulle halka i sanden och få både L och vagnen över mej då det är superbrant, men det gick bra som tur var.



Vackra Lake Wakatipu