måndag 31 oktober 2011

Bättre sent än aldrig

Jag skäms nästan lite när jag skriver det här men idag, efter 13,5 månader flyttade jag L till hans egna rum. Mycket tack vare natten som var när jag knappt fick en blund, jag vaknade och tänkte att "that´s it!". Nu ska han ha ett eget rum, och så fick det bli. Jag släpade ut spjälsängen på altanen, över rabatten och upp på nästa altan och sen in i mellansovrummet. Hade jag väntat på C:s hjälp så hade det säkert dröjt ännu ett halvår ;) Jag har trots allt nämnt det här med eget rum i åtminstone 4 månader.

Räknar såklart med att vakna några gånger i natt men förhoppningsvis inte lika många... Ska bli spännande att se hur det går. Kanske sover L också mycket bättre i sitt eget rum? Jag hoppas det!

Night Night

Tired

Är nog det ord som bäst beskriver mej idag. Är så trött, både mentalt och kroppsligt. Mest kroppsligt tror jag, en del träningsvärk från gårdagen såklart men sov inte heller många timmar natten som var. Vi vaknade minst ett par gånger varje timme, L och jag. Inte konstigt att jag är seg!

Sen slank det ner en och annan energidryck och bars under tävlingen igår - sånt som jag vanligen inte äter eller dricker (längre), plus godis på kvällen - det blev en over load av socker kan man lugnt säga! Gör ju inte under för sömnen heller direkt.

Svårt det där med tävling och mat, det sista man vill är att äta för mycket så man blir för mätt och seg men man är även i behov av energi för att orka ge allt samt att återhämta sej inför nästa omgång. Efter uppvärmningen då jag cyklade två runs i medel tempo så körde alla sen två tävlingsheat var med cirka 1,5 timme emellan då man hann bli både kall och trött - min räddning blev några tuggor från en bar och en halv Powerade. Var så kissnödig när jag stod på startlinjen att jag funderade på om jag ens skulle klara mej ner haha, men det var nog mest nervositet för på "GO" så glömde jag allt och cyklade järnet. Tar som tur är bara cirka 4 minuter att ta sej ner, men gaaah vad dom minutrarna känns i både ben och lungor.

Prisutdelningen skedde vid Pinewood Lodge vid sju på kvällen och då L hade tagit en lång tupplur på eftermiddagen hemma med farmor så tog vi med honom till prisutdelningen. Han fick mer uppmärksamhet än sin mamma på scen kan jag lova - liten charmknutte är vad han är ;)



Inte på topp idag. Gillar webcamen såna här dagar, blurret suddar ut dom värsta påsarna under ögonen och det skitiga håret ser inte så tokigt ut plötsligt ;)

söndag 30 oktober 2011

2nd!



9 tjejer ställde upp - rekordmånga för sporten DH!

 
Jag kom 2:a av tjejerna i DH racet! Är supernöjd, särskilt då ettan är en tjej från England som är sponsrad och reser jorden runt för att tävla. Det skilde 9 sekunder mellan oss vilket är en del men ändå inte alltför mycket.

Jag är nöjd som sagt. Nu ska jag stoppa min lille älskling i säng och sen blir det söndagsmys i soffan, väl förtjänat just idag!

Time to Race!

Modelljobbet blev uppskjutet till soligare väder, inte mej emot för nu kan jag ju cykla DH tävlingen. Är dock lite nervös just pga vädret, regnet som föll under natten kommer att göra banan snorhal! Det är några partier med "rock drops" och stora rötter som när de är våta blir lika hala som is.. Inte min cup of tea alls! Men så länge det inte ösregnar när racet börjar så ställer jag upp.

C:s mamma är på väg upp hit just nu så att vi båda kan tävla - spännande!

lördag 29 oktober 2011

Bröllopsklänningar eller DH Race?

Imorgon klockan åtta vet jag vad det blir av morgondagen, antingen photoshoot om vädret tillåter eller så ställer jag upp i en DH tävling! Hoppas faktiskt att shootet flyttas fram så att jag kan köra tävlingen, är sugen på att testa hur jag ligger till bland tjejerna :)

Men som sagt, jag vet inte vad som händer förräns imorgon bitti! Nu ska jag och C kolla på film, om vi håller oss vakna vill säga..

Trevlig lördag!

Snabba vändningar

..kan man ju lätt säga att det är i vårt liv. Ibland älskar jag det och andra gånger avskyr jag det precis lika mycket! Som nu tex. Visade sej att de nya ägarna inte alls tar över vår lägenhet i början av november som jag trodde utan i slutet.. Detta innebär att vi inte kan ta hyreslägenheten jag var och tittade på igår!

När C kom hem och berättade det fick jag ett mindre sammanbrott..tårarna bara rann, så trött var jag. Orkade inte ens förklara varför jag blev så upprörd. I dag efter lite sömn känns det bättre, på´t igen bara! Mejlade med hyreskontoret jag var till igår och dom sa att de har några fler lägenheter som blir tillgängliga i slutet av november så kanske löser sej allt till det bättre ändå! Hoppas det.

Nu har jag en liten trött kille som hänger i byxorna på mej (bokstavligen), han är min räddning när jag stressar upp mej över saker. Räcker med en blick på honom så glömmer jag allt annat för en stund :)




Satte oss ute i solen när vi kom hem efter att ha lämnat C uppe vid Skyline..


...fast L gjorde förstås allt annat än att sitta still!

fredag 28 oktober 2011

Spegelblank

Sjön var alldeles spegelblank idag, en välkommen kontrast till den senaste veckans stormar som blåst ner både träd och delar av byggnader runtom Queenstown! Jag hade ingen go alls i benen, kände mej så trött att jag tvivlade på om jag ens skulle orka ta mej uppför backarna hem. Men med C nere på farmen och ingen som kunde hämta upp mej hade jag inte så mycket val!

Samlade kraft genom att sätta mej vid vattenbrynet med L en stund och kasta småsten innan det var dags att vända hemåt. Nu är C här så ska stänga igen laptopen för ikväll!






Lägenhet - check!

Ett problem löst, vi har nu nånstans att flytta om en vecka! Det blev en lägenhet nere på frankton road, faktiskt i samma lägenhetscomplex som vi bodde när jag först kom hit till Nya Zeeland. Bra mycket mindre än vad vi har nu, inget eget garage och bara 2 sovrum vilket kanske framförallt blir lite knixigt då jag har en vän som kommer och hälsar på under 3 veckor i Nov/Dec. Men vi kan leva lite trångt i några veckor!

Känns iallafall sjukt skönt att vi nu har nånstans att bo under sommarmånaderna, och jul och nyår. Ska röja upp lite här hemma nu, och sen ta med mej L på en långpromenad. Ikväll kommer äntligen C och gör oss sällskap!

torsdag 27 oktober 2011

Don´t know what to think...

..om min nya laptop. Det blev en Sony Vaio. Det närmsta jag kom en mac är färgen, den är vit. Dock tycker jag redan nu att den känns långsammare än min gamla. Hoppas verkligen inte att så är fallet!
Men jag shoppade inte runt alls som jag garanterat hade gjort om jag var i Sverige.. Nya Zeeland ligger sjukt mycket efter när det kommer till datorer, shopping online samt internetuppkoppling. Något jag stört mej på sen jag hit kom men värst var det i början, nu vet jag liksom vad jag har att vänta när jag behöver något nytt i teknikväg. Inte mycket haha.

Jag spenderade inte särskilt mycket på en ny laptop denna gång så räknar med att den duger tills vi kommer till Sverige nästa gång. Visserligen osäkert när det blir! Tror faktiskt inte jag klarar mej mycket längre än tills nästa jul, det känns som en evighet bara det.. Undrar förresten om en tvååring är så värst mycket lättare att flyga över atlanten med än vad en ettåring vore?

Häng i parken

Har vi hunnit med idag emellan i de ärenden jag sprungit på stan. Försöker alltid göra minst en grej med L per dag, som bara är för honom. Och idag hade vi dessutom besök av två små vänner till honom på förmiddagen!

Sen har jag tittat på lite lägenheter kring stan, hittade en som verkar rätt lovande och som vi dessutom kan få tillträde till om bara en vecka. Ska titta på två till imorgon och sen diskutera med C i helgen.. Boende är ingen prioritering för honom men jag ska göra mitt bästa för att få en åsikt ur honom :)

Har även hittat ett kakel som jag tror blir superbra! Nu gäller det bara att få medhåll av min älskling. Förhoppningsvis har han så mycket annat att tänka på att han säger ja av bara farten!


 Queenstown Park





Good News

Pratade med brorsan på Skype igårkväll och imorse ringde pappa, utan att avslöja alltför mycket så kan jag säga att jag ser fram emot det nya året!

De nästkommande veckorna kommer nog bli en aning kaotiska, vi måste vara ute härifrån om mindre än 3 veckor - och då vårt hus inte är färdigbyggt än så blir det att försöka hitta nån annanstans att bo under tiden. Inte det lättaste gissar jag, de flesta mäklare vill inte hyra ut kortare tid än 6 månader och att jul och nyår infaller under samma period gör det ännu lite krångligare. Det kommer att finnas gott om turister som är beredda att betala det dubbla och mer för boende i några veckor under "the holidays". Well, ingen idé att stressa upp sej - jag ska surfa runt lite nu på nätet och ser vad jag hittar.

Senare idag blir det en sväng till kakelbutiken igen för att denna gång välja definitivt vilken typ av kakel vi ska använda på balkongen, men även i badrum, kök och entré. Ska även hämta min nya laptop som äntligen anlänt! Har ju lånat C:s mammas dator ända sen min pajade i Sverige. Busy day med andra ord!

onsdag 26 oktober 2011

Varför går han inte??

Den frågan fick jag idag av kassörskan på mataffären, efter att hon frågat hur gammal L är. Jag svarade 13 månader, varpå hon frågar om han går bra. Nä han går inte alls säger jag. Hon utbrister då helt chockat; WHY?? "They should walk when they 10 months!" fortsatte hon i hetsig ton.

Jag blev en aning ställd men fann mej ändå snabbt och talade om för henne att barn faktiskt är olika och att dom även går vid olika åldrar. Tänk att man inte ens ska slippa förmaningar när man är och handlar mat..

Så till nåt helt annat; det ramlade just ner ett mejl i inboxen om ett modelljobb för ett stort turismföretag som ska fotas i november månad. En kampanj som ska gå i 5 år worldwide o dom betalar därefter, 9000 dollar!! Location är dock på tre olika orter; Queenstown, Auckland och Rotorua och hela shootet kommer pågå i ett sträck under 1,5 vecka. Inte direkt något som går att kombinera med en liten L..

Synd, jag hade gärna gett det en chans och gått på audition annars :) Nu får jag se fram emot att vara brud på söndag istället, även om det är ett voluntär jobb i jämförelse med ovan nämnda!

Queenstown Hill

Efter en facebookuppdatering om att det skulle vara "easy as" att gå upp Queenstown Hill Track med en buggy var jag bara tvungen att testa. Visste dock redan innan att det skulle vara allt annat än lätt! Gick ju upp i förra veckan själv, och det var en utmaning. Med vagnen tog det en extra kvart ungefär, inte illa om jag får säga det själv. Fick en hel del blickar och en o annan kommentar när jag kom skjutandes på L i nära lodrätt läge haha..

Dock var det på vägen ner som mina knän tog stryk, har skitont just nu men det är en annan historia. När man står där högst upp (och idag allra helst när det var klart väder) är det värt all svett och tårar!




Trollskog på vägen upp..



Utsiktsklippa nära toppen


Framme! The basket of dreams skymtar till höger



Svindlande höjder!



"Hålet i skogen" på andra sidan är Skyline där vi ofta cyklar,
QT Hill är som ni ser snäppet högre upp!



Kände mej som en vinnare när jag kom upp till toppen :)



En svettig sådan.



"well, THAT´S impressing" sa en kille och nickade mot vagnen när han gick förbi mej!

tisdag 25 oktober 2011

Yes!

Ännu ett yes från en nöjd mamma! L somnade på mindre än en kvart ikväll! Och på typ 2 minuter i förmiddags som i vanliga fall är den sovstund som är svårast att få honom att komma till ro för. Åh jag blir så glad att det börjar funka igen.

Tror att från och med nu måste jag se till att han bara sover en (ordentlig) gång per dag, det verkar vara nyckeln till mycket. Samt att vara konsekvent med att gå ut ur sovrummet och sen komma in efter stund om det behövs. Ikväll somnade han alltså efter bara tredje gången jag la ner honom på kudden! Nu ska jag och C mysa med en film, en kopp te och lite mörk choklad; allt medans regnet smattrar mot rutan.. härligt!

Stolt mamma!

Åh man kan ju bli lycklig för mindre ibland! L åt precis upp en stor portion av min hemlagade spagetti & köttfärssås och drack ett halvt glas mjölk till. Minns ju hur det var sist när jag stod och gjorde storkok av barnmat i köket i flera timmar bara för att inse att L inte ville smaka en sked av det!

Det var när han var 6 månader kanske och sen dess har vi kört på ekologisk burkmat för det mesta, men nu är han ju äldre och äter såklart en hel del annan mat också. Som kyckling, pasta, majskolvar osv men spagetti & köttfärssås, det var första gången han åt med sån här god aptit!

Min stora kille, jag svämmar över av kärlek och stolthet ibland.

Helg Break

Tog en liten paus från bloggen igår, det var ju faktiskt helg här fortfarande iochmed Labour Weekend! Spenderade eftermiddagen uppe i downhillbackarna, alldeles själv. Eller själv var jag inte, det var ju en massa andra riders där såklart men C var hemma med L. Skönt att inte behöva stressa hem för att vi båda skulle hinna cykla, utan att istället dela upp det på två dagar. Vi behöver bli bättre på det i vår lilla familj, att satsa mer på kvalitetstid (både tillsammans och var och en) och inte alltid försöka klämma in så mycket vi kan under en dag. Det blir sällan bra.

Idag började vi dagen med en mysig frukost ute på vårt favoritcafé Vudu i stan. Vi var där redan vid åtta så det var alldeles lagom med folk, och lätt att få bord för en gångs skull. L festade till det på en savoury muffins, C beställde eggs benedict med bacon medan jag åt min favorit; grillad haloumi, 2 poached ägg och ruccola sallad på ett ciabatta bröd - såå gott! Efteråt åkte vi vidare till en kakelbutik och försökte bena ut vilken nyans i badrummet vi ska ha... vi kom inte fram till så värst mycket nytt, var nog faktiskt mer förvirrade när vi klev ut än när vi kom! Åh dessa val, roligt såklart men också förbaskat svårt..




L inne på Vudu med sin ostmuffins i högsta hugg


Jag hemma i soffan just nu. L och jag matchar varann idag med orange  ;)

söndag 23 oktober 2011

France - New Zealand

Just nu pågår världscupfinalen i rugbyn och Frankrike och Nya Zeeland spelar den avgörande matchen. Det har varit sån hype inför denna match, och jag lovar att det inte finns ett enda hus i hela landet som inte tittar! Men frågan är hur detta kommer sluta.. det står 8-7 till NZ nu i halvlek. Inget vidare övertag med andra ord.
Herregud, även om inte jag bryr mej nämnvärt så vet jag att hela landet kommer vara i sorg imorgon om "vi" inte vinner detta...

Är faktiskt rätt sugen på att hoppa i säng redan nu men det vågar man väl nästan inte säga. Nattningen av L gick lite lättare ikväll även om vi var tvugna att torka upp en stor spya innan det var över. Hoppas och tror ändå att vi hittat en metod som funkar nu. Jag har aldrig, och kommer aldrig gilla att låta L gråta nån längre stund men nån minut känns okej. Ikväll gick vi in i varannan gång vilket gjorde det lite mindre jobbigt för mej.. hinner liksom samla ihop lite ny kraft då. Imorgon bär det av upp till QT igen, får se hur det funkar där.

Oj bara 10 minuter kvar av matchen nu. Fortfarande 8-7 till NZ...

Playdate vid havet

Idag stämde jag och Emma träff för lunch med våra små. Först var det tänkt att vi skulle ses på Rivertons Beach Café men då det är långhelg så var det ovanligt fullsmockat så vi körde vidare till Colac Bay där det var lugnare. En hel inglasad uteservering hade vi för oss själva, toppen då jag inte kan hålla L stilla i många minuter these days.

E:s lille Cooper är 9,5 månader så han var nöjd med att sitta still lite längre än L.. Hursomhelst lyckades vi jonglera våra små så pass bra att vi hann med att dricka kaffe, äta lunch, prata en bra stund och sedan låta grabbarna gunga lite på lekplatsen utanför innan vi åkte hemåt - en bra eftermiddag med andra ord!

Jag hoppas på lite mera sömn i natt än på sistone men jag gissar att det är en aning för mycket begärt.. Att känna mej mörbultad första halvan av dagen är numera standard, men allt har sin tid antar jag ;) Bara att hoppas på en ny fas snart!




När vi kom hem hängde vi på den nyskrubbade farstutrappan en stund...



L roade sej med att släpa en gigantisk foppatoffla (jodå dom finns här med!) upp och ner för trappstegen. Själv gjorde jag just ingenting, förutom att fota lite då :)



Hej från Lewis! 

lördag 22 oktober 2011

I fem hela år

..har jag bloggat. Jag började som 23-åring på resedagboken i samband med att jag flyttade till Australien i februari 2006 för att plugga, fortsatte på travelblogg och efter flytten till Nya Zeeland i september 2007 bytte jag blogg till metrobloggen. Har suttit och bläddrat lite i gamla arkiv idag och det är blandade känslor som kommer upp.. Roligt att kunna titta tillbaka på fina och roliga minnen, samtidigt som jag påminns om några jobbiga perioder jag helst vill glömma. Märks ju helt klart att jag blivit äldre iallafall, både på min livsstil och sättet jag skriver på. Och tur är väl det.

Nä nu ska jag dra mej mot badrummet och göra mej redo för sängen. Är ju som sagt knappast 23 längre ;)

God Natt

Separationsångest och nattliga kamper

Just nu känner jag mej rådvill när det gäller nattning av L. Eller inte bara nattning förresten, en hel del annat också. Plötsligt har vi ingen bebis längre, utan en liten kille med superstark vilja. Samtidigt som han så gärna vill visa sin nyfunna självständighet iochmed att han numera tar sej runt själv; kryper i 190, upp och ner för trappor, står upp och går längs möbler så är han mer mammig än nånsin! Det är jag och ingen annan som duger och det märks allra tydligast när han är trött.. då blir det gallskrik om nån främmande närmar sej honom. Eller ja mindre främmande människor också förresten. Jag tycker detta är rätt jobbigt.. men det ger väl med sej. Något annat jag hoppas ger mer sej är kampen vi för varje dag just nu för att få L att sova.

Dom senaste kvällarna har varit skitjobbiga rent ut sagt, han rullar runt till alla fyra, sätter sej upp och ställer sen sej upp i sin spjälsäng (om jag inte är där före med en vänlig men bestämd hand och lägger ner honom). Om och om igen, vi snackar 10-15 gånger minst under vad som ofta blir över en timme. Har provat det mesta, både att gå ut o låta honom ställa sej upp o stå där ett tag samt att sitta brevid med en hand på honom men äh jag vet inte, ingen metod känns ultimat.

Vad är egentligen bäst? Att låta dom trötta ut sej själva genom att ställa sej upp tills dom inte orkar fler gånger eller att försöka hindra att det sker alls (trots vilda protester)?

fredag 21 oktober 2011

1-2-3







Det roligaste som finns just nu enligt L är när jag bygger om soffan till en hinderbana åt honom! Med andra ord drar jag ut varannan soffkudde och lägger de som blir över på golvet så att han kan krypa upp och ner alldeles själv.
Det ger mej värdefull tid att tillexempel laga mat, plocka undan disk eller att sitta ner en liten stund framför datorn - ni som är småbarnsföräldrar, testa vetja! Guld värt!

SOLD



Äntligen kan jag skriva just dom orden om vår lägenhet! Vi har hållt rätt tyst om att vi fått ett nytt bud på lägenheten, vi ville inte ta ut något i förväg utifall det skulle gå som senast. Men idag gick kontraktet "unconditional" och vår mäklare kom och spikade upp skylten ovan så nu vågar jag dela med mej av det glada beskedet!

Efter 2 långa år har vi äntligen sålt våra två lägenheter som C ibland kallar "the biggest mistake of his life"... Lite väl dramatiskt kanske, men visst har det varit otroligt tröttsamt och ekonomiskt påfrestande att under så lång tid suttit med dem osålda. Men nu blickar vi framåt!

torsdag 20 oktober 2011

Dagens idag igen!

Nedan ser ni hur jag såg ut idag, dock bara för några timmar - åkte hem o bytte om efter att jag ätit lunch med I inne i stan, stickad tröja var på tok för varmt! Jeansen åkte av dom med, älskar visserligen dessa slitna gamla godingar men dom är bäst nytvättade - sen hasar dom liksom ner och visar mer än vad som är anständigt. Efter ombytet och storstädning o tvätt så bar det av till en bröllopsbutik i Frankton där vi valde ut 3(!) fantastiska klänningar som jag ska ha på mej under photo shootet nästa helg!

Jag var helt salig när jag åkte därifrån, hade lätt kunnat bära 2 av dem på mitt eget bröllop en dag.. Gud jag börjar låta som en riktig bridezilla, blir nästan rädd för mej själv haha. Tänk, för inte så många år sen så sa jag att gifta mej knappast var något som jag såg som viktigt eller någonsin drömt om. Hade tillochmed en period när jag sa att jag ALDRIG ville gifta mej.. Tur att man har rätt att ändra sej!




En vinnare vareviga morgon

När det kommer till all slags annan mat så tetar jag gärna och ofta nya grejer, men när det gäller frukost är jag en inbiten vanemänniska. Jag äter samma sak varje morgon, just för att det är så förbaskat gott att jag aldrig tröttnar! Får jag presentera Eggs Benedict ála Em:



Grovt bröd, lätt philadelphiaost, avocado, rökt lax, 2 organiska ägg och så lite hollandaisesås på det - muuuums!



Idag slog jag även på stort och gjorde mej själv en "riktig kaffe" i vår Latté Maker som annars står orörd för det mesta. Kaffeburk från älskade Sverige :) Och nej, jag gick inte upp halv sex för att laga frukost.. klockan går fel!



Var ju tvungen att föreviga L:s frukost så som den ser ut för det mesta; franska med solrosfrön, olivsmör, avocado, skinka och ett hårdkokt ägg. Oftast får han några skedar risgröt med bär också då smörgåsen sällan äts upp helt, ungefär halva brukar hamna på golvet om jag tittar bort för 2 sekunder!

onsdag 19 oktober 2011

Dagens



Lägger ju sällan upp outfits då det här knappast är nån modeblogg men idag kände jag mej fin så det fick bli en bild! Jag och L har varit på playdate på morgonkvisten hos T och lille S som är jämngammal med L. Första gången vi var där och jag blev lite småkär i stället, världens finaste hus högst uppe på en kulle och med en stor swimmingpool ute på verandan! Vi sa att vi skulle ses snart igen för att låta smågrabbarna leka, inte mej emot!

Mötte upp C för en snabb lunch i stan och för att uträtta lite jobb som har med huset att göra. Nu är vi hemma en sväng igen, men strax bär det av mot skyline och några runs downhill. Gäller att ta vara på tiden vi är i Queenstown!

Insane or Inspiring?

Vad tycker du om det här? En 39 veckors gravid kvinna som sprang marathon, för att sedan åka i illfart till sjukhuset och föda. Insane just för att det är i extremaste laget skulle jag vill säga. Samtidigt så visar det ju att man knappast måste ligga hemma på sofflocket i 9 månader om man är gravid. Så inspiring på så sätt!

Men jag tror ändå på att kroppen behöver VILA de sista dagarna innan förlossning, inte ett marathonlopp..

tisdag 18 oktober 2011

A rainy day

...men absolut inte bortslösad. Även fast jag känt mej otroligt sliten idag (syns på bilden nedan!) efter en natt där vi spenderade mer tid vakna än sovandes tack vare en viss liten kille som sov oroligt eller inte alls, så har jag fått en massa gjort. Vi körde upp mot Queenstown vid lunchtid och medan C gick igenom husbygget med elektriker och våra snickare så åkte jag runt stan och samlade på mej massa prover på mattor, kakel och väggfärg. Imorgon när det är bättre ljus ska jag lägga ut allt och fota så att vi har något att gå tillbaka till om minnet tryter efter att vi lämnat tillbaka proverna. Vi måste bestämma oss inom kort, huset beräknas stå klart strax efter jul!

Imorgon ska vi börja titta på all badrumsinredning samt välja dörrhandtag till hela huset. Vi behöver med andra ord all sömn vi kan få i natt!



Regnet har öst ner hela dan, och nu blåser det även storm runt knutarna!



Inte ens kaffe funkade nämnvärt bra att väcka den här trötta mamman. Några timmar efter denna bild togs slungade L huvudet bakåt och gav mej en blödande fläskläpp, fin avrundning på dan ;)

måndag 17 oktober 2011

Appropå på bröllop...

...om två veckor står jag brud!! Fast inte på riktigt utan som modell :) Fick ett mejl av min agentur att jag och en tjej till blivit utvalda att göra det här superroliga (det är jag övertygad om att det blir!) photoshootet som ska användas som reklam för Queenstown samt i en fototävling för bröllopsfotografer.

Det enda som är lite synd är att datumet är satt till samma dag som jag hade tänkt delta i en DH-tävling här i QT. Men jag väljer fotojobbet före racet, det kommer fler tävlingar under året men detta jobb känns som en one-off!



Bild från idag när jag och L delade på en Seafood Chowder (eller okej delade var kanske att ta i, jag åt helt klart mer), på ett café i Winton innan vi storhandlade.


Peace of Mind


En liten stund för mej själv med tidningen Mindfood och en kopp te - lyx!

Good Morning

Har just ätit frukost och sitter nu här med en slurk kaffe och försöker vakna till. Jösses, vårt dygn har verkligen förskjutits helt galet de senaste dagarna pga alla kvällsaktiviteter (nöjen). Det är något vi får lida lite för nu... Jag ska göra mitt bästa för att få till L:s mat- och sovtider på rätt klockslag idag. Och våra också för den delen, vi kom inte i säng förrän vid midnatt igår!

Funderar på att köra till Riverton och gå en promenad vid havet, men det får bli efter L:s tupplur. Om det fortfarande är uppehåll då vill säga. Ser faktiskt inte så hoppfullt ut på väderfronten.. Gårdagens ljumma sommarvindar är bokstavligen som bortblåsta!



Igår: t-shirtväder och somrigt värre! Idag sitter jag i en stickad kofta och småfryser..

söndag 16 oktober 2011

Nerbrottad


...av en 13-månaders grabb! Man kan ju undra hur detta kommer fortsätta ;) Skämtåsido, L älskar när jag lägger mej på golvet så att han kan klättra på mej. Det slutar allt som oftast med brottningsmatch, kittel och en stor skrattfest!

Pratade med finaste M på Skype idag, vi diskuterade om hur det skulle vara att ha fler barn och vad som är en lagom åldersskillnad på dem isåfall. Vi är helt säkra på att vi vill (försöka) ge L minst ett syskon. Däremot är jag mindre säker på NÄR.. Jag tycker att tanken på att vara gravid, trött, orkeslös och otymplig medan man redan har en liten hemma verkar rätt skrämmande! Första gången var det ju en helt annan sak, man hade bara sej själv att tänka på och mådde man dåligt eller ryggen värkte kunde man lägga sej o vila och äta chokladpraliner på soffan. Skulle ju knappast gå nu! Sen så njuter jag alldeles för mycket av hur vårt liv ser ut just nu för att börja tänka på en till liten, även om jag inte vill vänta fööör länge heller. 

Fick jag bestämma så skulle jag dessutom gärna klämma in ett bröllop innan barn nr 2!


Country Life

Ibland skiljer sej dagarna verkligen åt; igår fest och flärd och idag har jag spenderat eftermiddagen med att skura farstutrappan här ute på farmen haha. Faktiskt inte mej emot alls, det är mysigt här när vädret är soligt och vindstilla och jag kan ha med mej L utomhus! Just nu sover han en eftermiddagslur så jag passar på att blogga några rader..

Vi kände oss verkligen som världens sämsta föräldrar igår kväll när vi entrar festlokalen med L, precis alla blickar riktades åt vårt håll. Herregud jag kände för att vända i dörren, eller åtminstone sjunka genom golvet för en stund. Men med utebliven barnvakt tycker jag ändå att vi gjorde det bästa av situationen. Alternativet hade varit att stanna hemma eller att anlita en barnvakt som L aldrig träffat (det sistnämnda var inte ens aktuellt). Hela familjen Keast var så glada att vi tog med oss L och dök upp, allra helst M som fyllde år. Och L, han tyckte att det var helspännande att följa med pappa o mamma på galej, och att vi hela tiden fanns bara några meter bort utifall han skulle vakna kändes bra mycket bättre än att oroa sej för samma sak om han varit hemma med någon annan.

Nu ska jag gå ut och se om jag får liv i min lille älskling och sen börja med middagen, ikväll blir det ugnsbakad fisk med grönsaker och ris!


Me in action tidigare:


Jag och sopkvasten jobbade bra ihop i ett par timmar. Nu är äntligen all lera och kobajs borta från vår trappa så jag kan knalla ut barfota om jag får lust!



Sen hängde jag lite tvätt...


Jag blir alldeles varm inombords när jag ser L:s små kläder hänga på sträcket
- tänk att vi har en son!

Lyckad kväll!

Det blev en alldeles perfekt kväll igår; trevliga människor, god mat och bra stämning! Vi hade L med oss ut till festlokalen och var redo att åka hem så snart L skulle läggas men så somnade han i vagnen efter att han fått sin kvällsvälling... och vi tänkte, att varför inte stanna en stund till. L sov så gott att vi inte åkte hem förrän strax efter 11, då vi försiktigt flyttade över honom till bilbarnstolen. Älskade lille plutten.

Nu ska jag laga frukost åt min lilla familj, sen ska vi packa ihop och köra ner mot farmen. Hörs lite senare!

lördag 15 oktober 2011

Adrenalin Rush!

Efter 3 timmar i downhillbackarna känner jag mej hög på adrenalin - fy fasen vad jag älskar sporten DH! Hur många gånger har man inte läst i diverse träningstidningar och hälsosidor att "hitta en träningsform som du tycker är så rolig att du inte tänker på att du tränar", det känns ofta som lite av en kliché men med Downhill är det precis så. Jag har så himla kul att jag helt glömmer bort tiden, blir som ett litet barn som aldrig vill lämna lekplatsen - ringer C och bönar o ber; att bara en till "run" sen kommer jag hem, pleeeease haha.

Kom just hem efter att ha bytt av C som nu är uppe o cyklar några sista runs han med. Det är hög tid för mej att göra mej iordning för kvällens festligheter, vi är bjudna på en 21st Birthday (våra vänners son fyller år) och klädsel är cocktail. Vicki, födelesedagsbarnets mamma, har spenderat hela veckan med att planera och fixa inför festen och inte minst sej själv; spraytan, hårfrisörbesök, nagelsalong  o hela köret. Själv är jag ute i sista stund som vanligt och vet inte ens vad jag ska ha på mej! Jag kan ju alltid börja med en dusch...

fredag 14 oktober 2011

Ofrivillig innedag

Om jag ska hitta en sak att klaga på här i NZ så är det det oberäkneliga vädret, det växlar så från dag till dag att man aldrig vet vad man har att vänta! Visserligen positivt när det går från regn och snöslask till gassande sommarvärme nästa dag, men tvärtom är ju inte lika kul, särskilt när man laddat för en massa uteaktiviteter!


Idag har temperaturen legat på runt 9-10 grader och regnet har fallit i omgångar hela dan.. så det blev ingen downhill för oss som vi hoppats på. Som tur är hann jag ut en sväng själv imorse på lite klättring i berg, gick uppför brantaste Queenstown Hill och joggade sedan ner :) Det är så vackert och fridfullt där uppe att man tappar andan! Dessutom finns det högst upp en "Basket of Dreams"...


En morgonpluffsig osminkad jag i regnet:






Fint va?




torsdag 13 oktober 2011

A different View

Idag tog jag en morgonpromenad på högre höjder, jag går ju vanligtsvis ner till sjön, en bit längs den och sen upp igen men idag höll jag mej borta från vattnet då det var rejält blåsigt. Istället blev det en runda upp mot Queenstown Hill och sen tillbaka hemåt. Fick rejäl backträning på köpet! Det var rätt kallt ute så jag svettades endast bakom solglasögonen, men jäklar vad svetten rann där haha.

Slog mej hur trevliga och hjälpsamma nya zeeländarna är, särskilt när man kommer och går med barnvagn; först så sprang en vägarbetare över vägen bara för att snabbt lyfta bort några koner på trottoaren där jag och L kom gående. Och runt nästa hörn så skyndar sej en man att flytta sin bil så att jag slapp korsa gatan med vagnen!

Kom förresten hem från grannen för inte alltför länge sen, vår finaste L höll sej vaken (och glad) i nästan 2 timmar längre än vanligt! Älskade plutt, han började vinka hejdå när han tyckte att "nu räcker det mamma, det spelar ingen roll hur många roliga hundar, snälla barn och spännande leksaker här finns - nu vill jag hem". Och så fick det såklart bli! Jag tog med mej middagen på en plasttallrik hem som jag åt efter att jag stoppat L i säng. En timme senare kommer C hem med ännu en tallrik full med efterrätt så nu står magen i fyra hörn vill jag lova...


Från min morgonpromenad:


Kelvin Heights på andra sidan sjön, golfbanan som vi ofta brukade cykla runt (har inte hänt igen sen L kom till världen), skymtar till höger



Ett av mina favorithus uppe på Queenstown Hill, är så nyfiken på hur det ser ut inomhus!



Queenstown från ovan, som ni ser är det en småstad men en ovanlig sådan :)



Hit ska vi imorgon! Mellan trädtopparna skymtar Skyline liften som tar oss och våra downhillcyklar upp till toppen så att vi kan rejsa ner i full fart på andra sidan berget!

Dagens höjdpunkt



Min kaffepaus :) Dagens höjdpunkt kanske är att ta i men garanterat en mysig stund på dagen! En muffins slank ner också, men tyvärr var mina favoriter "savoury ones" slut så det fick bli banana/caramel istället - faktiskt helt okej för att vara sweet muffins.

Har hunnit bli hungrig igen men vi är bjudna på födelsedagsmiddag över hos grannarna så jag får snällt vänta en timme till. Har druckit en smoothie för att inte bli helt oresonlig innan dess haha. Vet inte riktigt hur vi gör med L, det är nämligen sovdags för honom snart - undrar om han klarar sej lite längre ikväll. Vore skoj att ta med honom över gatan för en stund. Samtidigt tycker jag inte om att pusha hans sovtider alltför länge, tycker så synd om honom när han får sina stora trötta hundvalpsögon att jag vill stoppa honom i säng bums!

En gång gick vi över en liten stund med babymonitorn, den räcker över gatan fast det kändes sådär. Tänk om den skulle sluta fungera plötsligt och L vaknade! Jag läser just nu biografin om Madeleine som blev bortrövad i Portugal när hennes föräldrar lämnat barnen sovande på hotellrummet för middag några hundra meter bort, fy den är så hemsk att jag inte orkar läsa mer än några sidor åt gången. Nu bor vi visserligen på Nya Zeeland och inte i Portugal men ändå, man kan aldrig vara för säker när det kommer till det värdefullaste man har...

Tack!

Vad kul att jag fick feedback från flera av er läsare på det här inlägget! De flesta verkar tycka att jag ska fortsätta som nu, att det är mycket tack vare "spretigheten" som ni tittar in här - kul, det tackar jag å det ödmjukaste för! Sen fick jag även lite konstruktiv kritik som jag ska tänka på i framtiden :)

Nu ska jag laga frukost till mej och L innan vi sparkar igång den här dagen! Det är helt underbart väder idag till skillnad mot gårdagens regnrusk, och efter en stilla eftermiddag hemma och en tidig kväll i säng är jag redo för lite mer action!


Bjuder på en bild från vårt nya hus som har kommit en bra bit på väg de senaste veckorna:



Vår duktiga byggmästare kom visst med på bild han med, han går under smeknamnet Tiny (det är inte bara svenskar som kan ironi ;) eller "The Gentle Giant" då han är över 2 meter lång och säkert väger 130 kg. En gammal rugbyspelare som brukade resa jorden runt och spela men nu lever familjeliv här i QT. Jag är nära vän med hans fru, och dom har två barn, som är 10 och 11 - som båda fullkomligt ääälskar L!



onsdag 12 oktober 2011

Regnrusk = hemmamys

Visst är det så? Det är liksom mer legitimt att bara vara hemma, göra precis vad man vill eller just ingenting när regnet piskar mot rutan. Jag njuter av en stilla eftermiddag efter att ha flängt runt hela dan. Kom nyss hem från badhuset där L fick leva runt i en timme ungefär, och just nu sover han middag. Alldeles för sent egentligen, men idag bryr jag mej inte. Jag njuter av en kopp te och lite me-time istället!



I badhusrufsigt hår, mjukiskläder och en kopp grönt te
med jordgubbssmak i handen - mys!