onsdag 30 november 2011

Another day in Paradise



Herregud snart måste jag lägga upp lite tråkiga vardagsbilder för att balansera den senaste tidens semesterbilder. Idag uppfyllde vi M:s sista önskan och kanske den viktigaste av alla; en ridtur i den nya zeländska naturen. Fler bilder kommer imorgon!

tisdag 29 november 2011

Välbehövlig Vardag


Tillbaka i Queenstown och vardagsbestyren. Har ju levt lite av ett semesterliv sen M hit kom (med undantag för flytten) så har en hel del att ta igen här hemma! Fortfarande står alldeles för många flyttlådor och tomma resväskor och skräpar i lägenheten, ska ta tag i det idag tänkte jag. Imorse fick jag upp alla kläder i garderoben, alltid något :)

Ska alldeles strax ta med mej L i vagnen och knata upp för backarna till vår gamla lägenhet och flytta ner lite grejer till huset. Bland annat än överfull soptunna! Kul att dra den genom hela St Andrews Park. Not. Lika bra att byta om nu o plocka undan frukosten medans jag har "a window of opportunity" som man säger här när det gäller de små liven som tröttnar rätt som det är!





Jag på färjan i Milford Sound 

måndag 28 november 2011

Bloggsaknad

Åh hej lilla blogg - jag har saknat dej! Har inte haft tillgång till internet de senaste dagarna då vi befunnit oss ute i vildmarken. Eller på farmen och Milford Sound kanske jag borde skriva.. Milford Sound var häftigt och väldigt vackert, båtturen som vi tog var väl okej men mest "breath taking" var nog ändå själva bilfärden. Fast gud så ont i rumpan jag hade på vägen hem! Det tog oss sammanlagt 6 timmar att köra dit och hem.. Vi sov på farmen som blev närmsta vägen hem :)

Lille L spenderade dagen med farmor, farfar och pappa C. Han verkade hur nöjd som helst när jag klev genom dörren men väldigt glad att se mej. Älskade unge! Kvällen innan, lördagen den 26:e november tog L sina första steg! Wihoooo ingen var stoltare än mej just då :) Förmodligen lär jag vara mer rädd och mindre lycklig när han snart springer omkring överallt.


Bildregn från gårdagen..


 Bensträckarpaus precis innan vi körde in i en 3 km lång becksvart tunnel


.... vi körde först och höll tummar och tår att vi skulle slippa en jordbävning.


Fast var ju tvungna att göra några hopp först..


......!!





 
Framme i Milford efter tre timmar




Väl på färjan såg man vattenfall var man än vände sej..




Helt klart värt resan :)



En klippa full med sälisar

Men något som kanske skapade ännu mer uppståndelse..


...var en ensam liten pingvin av sällsynt art!


Här slutar sundet och havet börjar, det gungade rejält på båten när vi kom in på saltare vatten!


Säg inget till nån men jag tog en tupplur(!) den sista kvarten på båten. Det var ett måste för att sen orka köra hem. Här har jag nyss vaknat.



Här är jag, trot eller ej - lite mer vaken. Vi skulle ta lite fina kort med bergen i bakgrunden men vi var alldeles för flamsiga, och resultatet ser ni ju..


Underbart utkiksställe på vägen hem


Sådär ja, då var även Milford Sound avprickat på listan! Och jag gissar att det blir ännu ett besök i februari då pappa och brorsan kommer hit. Inte mej emot!



söndag 27 november 2011

Milford Sound

Idag åker vi till Milford Sound! Det blir första gången även för mej trots att jag bott här i flera år (och det är en av South Islands populäraste sevärdeheter). Ska bli riktigt roligt! L ligger fortfarande och sover brevid C så vi ska bege oss innan han vaknar.. Annars blir jag väl kvar här ;)

Hörs senare!

fredag 25 november 2011

Bye bye Highview

Idag sa vi farväl till vår lägenhet uppe på Highview.. jag har sörjt lite de senaste dagarna måste jag erkänna. Kändes trist att flytta från vår älskade lägenhet. Men en tvådagars flyttstädning ändrade på den saken kan jag ju säga... Ville inget hellre idag än att stänga igen dörren efter mej och aldrig komma tillbaka efter att ha städat och kört flyttlass i 10 timmar i sträck! 

Jag och M firade med thaimat och ett glas vin på balkongen efter att L somnat. Smakade helt underbart. Både maten och vinet. Står i valet och kvalet om jag ska orka med en dusch.. jag borde verkligen men frågan är om jag pallar mer aktivitet idag. Min kropp skriker efter raklångt läge och sömn.

God Natt!



Jag på vår f.d balkong

torsdag 24 november 2011

Snart Jul?

Fastän jag bott på den här sidan av jorden i över fem år nu så har jag fortfarande inte förlikat mej med tanken att fira jul när det är sommar. Jag får liksom ingen julstämning alls, och blir liksom förvånad när jag inser att det bara är några veckor kvar tills julafton!

Visst har dom julpynt i stan här också och Starbucks serverar julkaffe med alla dess tillbehör, men nää det funkar inte på mej. Fick frågan om vi firar första advent på NZ, och nej det gör vi tyvärr inte. Inte pyntar man hemma heller, iallafall inte på samma nivå som i Sverige. Här har man julgran och så kanske nån prydnandstomte på sin höjd. Visserligen tycker jag att det är rätt skönt, har aldrig varit nån "pyntare" själv men däremot älskar jag att komma hem till mamma där det alltid är underbar julstämning med massa tomtar, pynt, levande ljus och julgardiner vid jul!

Lite tråkigt att det inte blir nån "white christmas" i sverige i år heller men för L:s skull så ska jag se till att det blir så juligt som möjligt ändå :) Appropå högtider så är det hög tid att jag börjar flyttpacka NU...

 
Några bilder från igår när vi åkte upp Skyline:



L hälsar att han diggade utsikten

 

Om man är fullkomligt galen kan man slänga sej ut här. Vi avstod...

 

M tyckte att det räckte gott och väl med att titta ut ur liften..

 

Fast helst tittade hon inte alls!

 

L däremot ör en van gondolaresenär vid det här laget :)


onsdag 23 november 2011

Moving Houses..

Åh imorgon börjar det igen. Flyttkaoset! Jag har ångest redan nu.. fy, jag avskyr verkligen att flytta. Det värsta är att komma igång med packningen.. jag väntar gärna in i det sista! En väldigt dålig egenskap jag har men sen går det istället undan.

Herregud, fick precis ett sms av en kompis som äger ett café i stan. Den här killen kom in till henne och beställde kaffe idag!! Måste ju betyda att det är inspelning på gång i Queenstown. Om han inte var här på semester med sin familj förstås. Nu blev jag allt lite star struck som ni märker...

tisdag 22 november 2011

Walter Peak

Ännu en fullspäckad dag! Morgonen började med ett besök på Plunket (NZ:s svar på BVC) för L:s 15 månaders kontroll. Allt såg toppen ut och jag fick några lugnande ord ang L:s mammighet som jag behövde höra..

Sen tog vi ångbåten ut till Walter Peak där vi åt afternoon tea, kollade på söta små lamm, stora lamor, bisonoxar och röda hjortar. Vi fick även se ett får klippas :) L somnade helt utmattad i vagnen en stund innan båten gick hem, från allt spännande han fått vara med om!

Sova, det är precis vad jag också ska göra nu. Night Night





Ångbåten The Earnslaw



Jag och L på väg för att utforska vattenbrynet...



...vilket var väääldigt roligt. L älskar vatten, ibland oroväckande mycket!



Min lille sötnos och jag!

måndag 21 november 2011

Utflykt!

Dagen spenderades i Wanaka, och på vägen dit gjorde vi ett stop vid den mysiga gamla Cardrona Puben - ett måste om man vill ha ett stycke historia i det annars relativt nya NZ! Här kommer dagen i bilder:



Kycklingsallad som var bra mycket snyggare ön den smakade tyvärr..


Inga IKEA barnstolar här heller


Brum brum bil utanför Cardrona Hotel




Michaela på Wanaka Beach


Jag och L



Fina M igen



Obligatoriska hoppbilden - more to come... ;)



På vägen hem från Wanaka vid Crown Range





Som ett sagolandskap!



Vi tog modet till oss o frågade en "annan" turist om att ta en bild!


Vilda protester


Min lille älskling har protesterat hejvilt sen M hit kom, men börjar äntligen bli sej själv igen. Jag tror inte att han gillar att dela sin mamma med nån annan, men det är ju något han måste lära sej..

Har lagt ner lite extra tid på att mysa bara han och jag när vi är själva, som imorse när vi gick upp tidigt och åt frukost tillsammans och sen lekte och läste bok i soffan. När det sen var dags för honom att sova sin middagslur kunde jag åka iväg till gymmet eftersom M är här - vilken lyx!

Nu ska vi gör oss i ordning här och sen sticka iväg på en liten utflykt alla tre. Vädret är inte det bästa men förhoppningsvis klarnar det upp :)




"Tro inte att nån annan kan komma före mej morsan!"

Girls Night Out

Åh vilken mysig kväll vi fick, jag och M! Vi åt middag på Botswana och gick sen och tog en drink på Ballarat, och satt och snackade i ett par timmar tills klockan plötsligt slog 12(!).

Nu sitter vi hemma i soffan med en kopp te och varsin laptop och surfar lite innan det är dags att krypa ner. Fingers crossed för att L sover gott och länge i natt, det är nämligen jag sugen på att göra :)

 

Jag inne på Ballarat

 

Våra goda och (väldigt starka!) drinkar



Kvällen till ära blev det klackar och sprillans nya jeans :)

söndag 20 november 2011

Livets Goda

Man kan väl säga att helgen gått i matens tecken. Sen M hit kom har det blivit ett gäng fikor och luncher ute, och strax är det dags igen - vi ska ut och äta på Botswana ikväll! Imorgon har vi lovat varann att gå en riktig långpromenad och äta nyttig hemlagad mat haha.

C är här men jag ska stoppa L i säng innan vi åker in till stan och förhoppningsvis sover han sen gott fram till midnatt! Nu är det badtajm här och sen dusch och iordning fixning för mamman i huset :)



Vi delade på en ljuvligt god Hummingbird Cake idag efter lunchen!

lördag 19 november 2011

Park Häng


M är här efter 34 timmars flygresa non stop från Sverige - eloge till henne! Vi har hunnit med en sen lunch på ett café, en sväng in till stan o lite häng i parken och slutligen en god middag och lite vin hemma i soffan, en perfekt lördag med andra ord!

Nu ska vi krypa i säng här, alldeles för sent egentligen... Natti Natti!

 
Jag och L i parken tidigare idag:




Läsarökning!

Igår hade jag ett gäng fler läsare än vanligt, kul! Undrar just varför? Att lämna kommentarer i andra bloggar är något jag önskar att jag hann med lite oftare, det är ju såååå himla roligt när man själv får kommentarer!

Bloggen ger mej så otroligt mycket, den är som en öppen konversation med mej själv och er läsare - och sen stöter man ju på så många härliga människor i cyberrymden! Bl.a så kom ju min hemsida till mycket tack vare bloggen och en av mina trogna läsare och nu även klient :)

Jag har egentligen inte alls tid att sitta här just nu - om mindre än två timmar flyger M in till QT och jag har massa här hemma som ska hinnas med innan dess! Nu har jag suttit ner en stund och laddat med en kopp te så nu ska jag köra igång igen... Hej så länge!



fredag 18 november 2011

Högtryckstvätt - ingen favorit

Har just tvättat bilen med L hängandes på höften. Han avskyr högtryckstvätten och jag testade verkligen allt för att hålla honom sysselsatt och nöjd på säkert avstånd från det värsta bullret men inget funkade så till slut plockade jag upp honom och bar honom medan jag tvättade klart det sista av bilen.

Inte ultimat men vad gör man inte som mamma ibland! Nu har vi ätit mellanmål, läst saga och gosat i soffan för att glömma allt vad högtryckstvättar heter :) Gissar att C rullar in snart, då ska vi sticka iväg och cykla några runs. Det var faktiskt flera veckor sen sist!

Me again

Det här åkte på idag:



Jeans från Gina, top Witchery, väska Gina, sandaler N.Y. minns ej var


Jeans och t-shirt, så som jag oftast går klädd :) Ibland saknar jag att kunna bära högklackat, men Queenstown är en sådan low-key stad när det kommer till klädsel att man blir totalt utstirrad om man kommer o går i högklackat. Lite synd, för även om sandaler och ballerinas är mera praktiskt så är det ju kul att klä upp sig ibland!

Jag och L kom nyss upp till QT, C kommer hit senare ikväll vilket blir mysigt :) Imorgon kommer M så jag gissar att det dröjer ett tag innan jag och L åker tillbaka till farmen. Dom ringde just från Plunket och vi fick en tid för L:s 15 månaders kontroll på tisdag. Herregud jag förstår inte att han redan är 15 månader! Just nu står han vid fönstret och försöker fånga en stackars fluga.. gäller att vara beredd utifall han får tag på den, jag gissar att det bara finns ett ställe han skulle stoppa den haha.

Uuh jag svalde en stor fet fluga en gång när jag var 15 och jobbade på ridläger, jag får fortfarande kväljningar när jag tänker på hur jag stod där i hagen och inte visste om jag skulle skölja ner med vatten från hästarnas vattentunna eller försöka spy. Fyyy!


torsdag 17 november 2011

En Dagens

..tänkte jag att jag kunde bjuda på för ovanlighetens skull! Annars har jag inte varit värst effektiv idag men ibland tror jag att det är bra med såna dagar, för att ladda batterierna liksom. Sitter här med en hög fakturor som jag hade hoppades skulle vara klara under dagen men nu får jag sitta med dom en stund på kvällen istället när L somnat.

Dock är internet här ute på farmen så segt att jag håller på att bli galen! Ger snart upp.. På tv går just nu ett program (brittiskt, vad annars?) som heter "Embarrassing Bodies" och tar upp alla möjliga kroppsliga defekter. Jag sparar er på detaljer.. Det är lite småäckligt men jag kan inte låta bli att titta ändå!



Dagens:



Jag är sällan nöjd direkt efter ett frisörbesök men denna gång var jag det,
gillar framförallt färgen!



onsdag 16 november 2011

Rainbow Night



Efter att jag ältat allt mindre fungerande i vårt liv hela eftermiddagen och kvällen, tittade jag ut genom fönstret och plötsligt hade det slutat spöregna och den här vackra regnbågen tittat fram! Måste ju ses som någon form av tecken, eller hur?

Jag är fortfarande lite besviken över att jag missar middagen ikväll med tjejerna från bröllopsfotograferingen.. Jag hade verkligen VERKLIGEN velat gå men C kan inte lämna farmen, farmor och farfar är bortrest och V, min enda barnvaktschans i QT är även hon "out of town".

Oh well.. inte mycket att göra åt. Nu har jag gnällt tillräckligt. Dags för ett träningspass hemma i vardagsrummet medan L sover, sen ska vi iväg till Coleec Bay och äta lunch!

On the Road again


Är nere på farmen igen. Körde hit vid lunch efter en väldigt mysig playdate i stan med S och N. Drack världens godaste toffeenut latte från Starbucks gjorde vi också! Så jag började bilfärden med gott humör, om än lite trött efter att snabbt varit hem o kastat i mej och L lunch och sen rafsat ihop vad vi behövde för en eller två nätter på farmen. När jag kom ner till vårt hus på farmen som såg ut som ett bombnedslag gick luften ur mej. Ibland känns det som om jag inte gör annat än att städa, fast jag hinner liksom aldrig njuta av ordningen innan det är dags att packa och åka till nästa ställe.

Det här är ju lite av ett catch 21, jag vet ju att om jag vill så kan jag ju sitta här nere på farmen varenda eviga dag och aldrig sätta min fot på gaspedalen i bilen men problemet är ju att jag inte vill det. Jag har ju mina vänner uppe i QT och utan dem blir jag som en eremit! Att bara var i Queenstown funkar ju inte det heller, då skulle jag, L och C ses alldeles för sällan. Vi ses för lite redan nu enligt mej!

Det beror inte bara på att jag är i QT en hel del utan livet med en "farmer" helt enkelt är förbannat ensamt! Det är knappast nåt 9-5 jobb där man delar på sysslorna om kvällen eller jag får avlastning med L. Det funkar helt enkelt inte så. C går upp halv 5 om morgnarna för att hämta kossorna, kommer kanske in och sover en timme vid sex, sen sticker han ut igen medan jag gör frukost och ibland äter vi tillsammans, om han har tid. Ofta har han sen fullt upp hela dan, fram till middag som vi äter tillsammans men sen måste han ofta ut och jobba igen. Visst är han ledig ibland, men det är verkligen inte ofta - det kan gå veckor emellanåt! Nu tex, klockan är kvart i åtta och C är ute o kör traktor på åkrarna. Jag är med andra ord alltid den som plockar undan efter middagen, badar och nattar L. Helt ärligt känner jag mej lite som en "solo mum"... Men just nu finns ingen egentlig lösning på vår vardag utan vi får streta på så här ett tag till.


Så här såg det ut när jag körde ner till farmen idag:

 

The Devils Staircase.. passande namn då kurvorna faktiskt är djävulskt läskiga

 

Boskap på vägen - en vanlig syn här!