onsdag 29 februari 2012

Date Night

Vi slog på stort ikväll och satsade på något så ovanligt som date night! Gud det händer verkligen alldeles för sällan, vi borde börja skriva in det i almenackan iallafall en gång i månaden. När vi har lyxen att ha barnvakt vill säga.

Nu slutade det visserligen med att vi fick springa ut från bion med bara en kvart kvar av filmen då L vaknade och prompt ville att sina föräldrar skulle komma hem.. Fast det gjorde inget, vi är nöjda med kvällen ändå :) Starbucks hot chocolate och ett par timmar på tu man hand i biomörket var allt som krävdes för att vi skulle fyllas med ny energi!

Så här såg jag ut innan vi sprang ut i ösregnet:


Fast dom höga stövlarna åkte av till förmån för ett par med lägre klackar. Tur med tanke på hur fort vi sprang genom stan på väg hem..

Lite ljusare


Nu börjar jag sakta återfå kontrollen över vårt liv, har spenderat morgonen med att ringa uppskjutna samtal, betalat räkningar och plockat upp kläder ur flyttlådor. Nu är iaf L:s rum tomt på lådor! Har några mejl kvar
att svara på som jag ska ta itu med alldleles strax.. sen borde tyngden på axlarna vara så gott som borta!


Tröttheten ligger tyvärr fortfarande som en betongklump över huvudet. Egentligen skulle jag vilja lägga mej ner och vila några minuter (L sover middag) men med grävmaskinsgubbar precis utanför fönstret och inga gardiner kan jag nog glömma det. Glömde förresten en viktig grej under saker som irriterande nog fortfarande saknas i vårt hus: hyllor i garderobsinredningen! Att varje morgon försöka hitta kläder i 3 olika väskor alt flyttlådor kan nog få vem som helst på mindre soligt humör... 

Nu ska jag ta en kopp te och andas några djupa andetag. Tänk vad skönt det skulle vara att gå på ett yogapass, det var år och dar sen. Något som säkert skulle göra under för min trötta och stela kropp! Eller ännu bättre; en massage! Mamma jag saknar dej :)



Jag förra veckan uppe vid Coronet Peak

På hög

Måste få skriva av mej lite. Just nu känner jag mej så trött, L sover dåligt eller somnar dåligt kanske jag ska säga. Och vaknar sen alldeles för tidigt. Något som tär på krafterna, särskilt då våra dagar just nu är fullspäckade och L är inne i en väldigt klängig period där det mesta man gör/erbjuder honom är fel. Jag vet att han har ont i tänderna som just nu ploppar upp en efter en men tror även att det är början på "terrible two´s" som man kallar den första trotsperioden här.

Ibland vet han inte själv vad han vill, och andra gånger vet han men kan inte förklara för oss då han ännu inte pratar och frustrationen i båda fallen blir skyhög. Jag får verkligen inget gjort och alla måsten samlas på hög, det känns som jag ligger efter med allt just nu. Att huset fortfarande är halvfärdigt är ett annat irritationsmoment, fortfarande inga gardiner i sovrummet, speglar i badrummen eller räcke på balkongen!

Gaah. Det var nog allt. Känns lite bättre nu :) Lovar ett positivare inlägg nästa gång!

tisdag 28 februari 2012

Ingen vidare natt

L vaknade och grät (skrek!) helt otröstligt i säkert en halvtimme runt 3-snåret, inget vi försökte med var rätt. Han var så arg, så arg stackars liten... Han somnade ju i vagnen igårkväll varpå jag senare lyfte över honom i hans säng, kanske  blev han förvirrad när han plötsligt vaknade någonannanstans än där han somnade? Och i ett helt annat hus dessutom!

Usch jag gillar inte att han ska behöva flänga runt som han gör.. även om han förmodligen tror att det är helt normalt, det har ju varit så sedan han föddes. Dock tror jag att en fast punkt blir viktigare ju äldre dom blir för att dom ska känna sej trygga. En bebis kan ju somna överallt, men det är annorlunda med en snart 17 månaders kille som är fullt medveten om vad som försigår runtomkring och dessutom har en stark egen vilja.

Nu kurrar min mage, dock har C ett möte i vardagsrummet med nån farmgubbe så det är lika bra att smita in i duschen först innnan jag ställer mej med frukost. Plus att vi nu är 4 personer som delar på ett litet badrum, det gäller med andra ord att ta tillfället i akt när det är ledigt!


måndag 27 februari 2012

The Fastest Indian

Idag har vi varit till Invercargill och tittat på gamla indianer. Motorcyklar alltså. Sådana som min pappa bygger hemma i Sverige. Kanske finns det rent utav någon som läser bloggen som sett filmen The Fastest Indian? 

Huvudrollen spelas av Anthony Hopkins och filmen handlar om racerföraren och nya zeeländaren Burt Munros liv, och hur han slog rekord efter rekord i under 1000 cc klassen. Han byggde om en motorcykel som bara gått i 60 km/h till 300km/h(!!).

Lite bilder från järnhandeln där hojarna står:









Sen åkte vi hem för middag på farmen hos C:s föräldrar, lagom mosiga efter alla timmar i bilen. Nån som istället var helt hyper var min lilla son, han hade haft så roligt med C att det var alldeles omöjligt att få honom att varva ner för att kunna sova. Så det fick bli nödlösningen; vagnpromenad - något jag vanligtsvis inte gillar att ta till men just ikväll tyckte jag faktiskt att det var skönt att få komma ut och sträcka på benen och rensa huvudet lite. Och L han somnade på nolltid. Ibland är små genvägar det bästa alternativet, både för mamma och barn!

Nu ska jag dricka upp min kopp te, lämna över laptopen till pappa som sitter och väntar på sin tur och sen hoppa i säng.

God Natt!

Crown Range


För att komma till Wanaka från Queenstown så kör man snabbast via Crown Range, Nya Zeelands högst belägna väg - och det känns; det slår lock i öronen av höjdskillnaderna!

Nu har jag ju kört den här vägen ett gäng gånger men första gången var väldigt speciell, utsikten är helt magnifik och bergen som omger vägen är så maffiga och olikt något annat du tidigare sett. Något pappa och J fick uppleva igår, och självklart dokumenterades det hela i form av bilder (medans jag satt kvar i bilen med en sovandes L):



Inget för den åksjuke... Det svänger mer än en karusell som brorsan uttryckte det!



Min fina bror högst upp på toppen



Här får man en bra bild av hur HÖGT upp Crown Range ligger. Nedan syns vägen till Cromwell.



Farsan gav utsikten två tummar upp!


söndag 26 februari 2012

Wanaka, Ginger Beer och Balance Bike

Idag har vi strosat omkring i Wanaka, druckit Ginger Beer på Cardrona Pub och köpt en balance bike åt L, för att bara nämna några saker! Och nu är det filmtajm här så ska lägga ner laptopen.. får blogga mer imorgon!









Cloudy

Idag är det molnigt här i Queenstown men jag hoppas att solen tittar fram så småningom! J och pappa ligger ännu och sover, själva har vi ju vår lilla väckarklocka som aldrig väcker oss senare än sju :) Samt att vårt sovrum är det enda rummet som ännu inte har några gardiner..

Faktiskt helt okej på morgnarna, känns härligt att vakna och kunna titta ut genom fönstret och planera dagen beroende på vädret. Däremot har vi en gigantisk gatulampa som lyser rätt in i vårt rum på kvällarna, särskilt på min sida av sängen - den ser jag fram emot att slippa när våra gardiner äntligen kommer!

Ska slita mej från min sköna fåtölj nu och börja med frukost, medan C bygger en hoppborg av soffan åt L.. Han älskar att göra kullerbyttor ner på golvet, något som håller honom syllesatt i evigheter och bränner överskottsenergi - perfekt haha.



För energi, det är något vår lille älskling har mängder av - den tar liksom inte slut! 
Här övar han på att gå på tårna(!) i parken..


lördag 25 februari 2012

En lugn lördag

Vi har varit lite av en skadad trupp idag och därför tagit det lugnt förutom en långpromenad ner på stan. J fick sin handled röntgad och lindad, som tur var det inget allvarligare än en stukning. Själv har jag haft ordentligt ont i nacken men det börjar som tur är bli lite bättre, och pappa stackarn har ryggvärk. 

Oh well - vi får hoppas på en piggare dag imorgon! Funderar på att ta med J och pappa till Wanaka för lite sightseeing, de har inte sett så mycket mer än Queenstown och Cromwell (crossbanan) än så länge. Ja förutom Lake Tekapo då, höll nästan på att glömma det - känns som evigheter sen! Nu ska jag sussa.. förhoppningsvis mardrömsfritt för både mej och L denna natt.

Night night

Lite pics från vår dag








Mitt i natten

Usch jag vaknade med ett ryck av att jag drömde att någon höll på att ta sej in genom dörren, en skrämmande man som hade för avsikt att skada min familj. Fy, det var som ur en otäck thriller - var tvungen att gå upp en stund för att lugna ner mej och hamnade här framför laptopen.

Tidigare ikväll vaknade faktiskt även L av en mardröm, jag har aldrig sett honom så rädd - han vaknade och bara vrålade rätt ut varpå jag rusade in i rummet och lyfte upp en skakig liten älskling med uppspärrade ögon som lyste av rädsla. Sen höll han krampaktigt i min hand tills han somnade om. Jag har läst att det är vanligt att barn kan vakna såhär och vara helt ifrån sej för att sedan inte minnas någonting av det nästa dag, men då gällde det lite äldre barn; 4-5 årsåldern har jag för mej. Oavsett vad så var det läskigt, hoppas det inte blir nån följetång.

För att ta upp nåt helt annat, läste precis om kronprinsessan Victoria och Daniels val av namn till deras dotter; Estelle. Vad jag förstår har det blivit en väldig uppståndelse bland alla förståsigpåare i Sverige. Vad tycker ni om namnet? Jag tycker att det var överraskande fint!


fredag 24 februari 2012

Värre än vanligt


Idag har vi plöjt på i ett tempo värre än vanligt och hunnit med både motocross i Cromwell och DH-cykling här i Queenstown. Nu är jag som gelé i hela kroppen! Det är en känsla som är rätt skön men mindre kul är huvudvärken jag har. Jag vurpade på crossen och slog i huvudet rätt hårt i marken - tur att man har hjälm!

Förhoppningsvis är värken borta imorgon. Ska lägga min lille älskling nu och sen ta en lång varm dusch och sjunka ner i soffan!


På crossbanan i Cromwell:


Banan var riktigt blöt på sina ställen så det gällde att gasa ordentligt och få upp framhjulet - något C hade full koll på!


Bevan och Cameron rejsade som på gamla dagar


 C och jag på 250:en


Brorsan bemästrade 450:en rigtigt bra och det blev självklart tävling oss emellan!


torsdag 23 februari 2012

Första läckan!

Men förhoppningsvis den sista. Det har ju som sagt regnat hela dagen och nu på eftermiddagen upptäckte vi att det regnat in genom den öppna spisen och läckt ut under heltäckningsmattan i vardagsrummet.. Ett tag hade vi 4 gubbar som stod ute i leran och försökte få ordning på det och nu verkar det som om vi åtminstone fått en tillfällig lösning på det hela.

Morfar springer just nu omkring på alla fyra som en apa och jagar L som skrattar så mycket att han kiknar haha





Skrattfest!

Lägenheten är äntligen färdigstädad, det var pinsamt hur skitigt det var men nu är det skinande rent! Åh känns som jag kan pusta ut för första dagen på länge. Tror faktiskt att det är regnet som gör det lite. Jag blir lugn av regn, blir ni också det?


A New Day

Okej, en ny dag och nya tag! Det öser ner regn här i QT idag, lite tur i oturen kan man väl säga. Det betyder nämligen att C inte kan jobba ute med stenväggen kring huset, och därför kan ha hand om L medan jag och pappa åker ner och städar i gamla lägenheten. Alltid nåt. L avskyr nämligen att vara i den lägenheten, han bara gallskrek iförrgår när vi åkte dit en snabbis för att tvätta. Så pass att det bara var att vända i dörren! Han vet med andra ord var han vill bo :)

Ska packa ihop städgrejer nu så vi får det här undanstökat så fort det går. Hade velat tagit med L till Mini Muscle på morgonen men vi får se hur det blir med det... kan bli lite svårt kanske.

Okej slutbabblat för min del, better go! Hörs lite senare

onsdag 22 februari 2012

Dagarna flyger



Herregud vad dagarna går snabbt just nu, det säger bara svisch så är dom borta! Jag är helt slut om kvällarna, så trött att det gör ont i ögonen. Fick just ett sms om att lägenheten vi flyttade ut ur i förrgår måste städas ytterligare, fönster tvättas och ugnen, kylen och micron skrubbas bättre. Aaargh... 

Tvättar hellre fönstrena här i vårt hus, något som verkligen behövs efter de senaste dagarnas grävmaskinsjobb runtomkring huset. Men nu ska jag inte tvätta nånting utan bara sova.

God Natt



Hann ju iallafall med en promenad, helt klart dagens bästa

Kommentera mera!

Ja för min egen del alltså, jag märker direkt när jag haft tid att slänga iväg några kommentarer i väl valda bloggar - vips så ökar läsarantalet! Kul, och jag hoppas förstås att några stannar här!

Jag, farsan och L kom precis hem från ett par timmar ute med vagnen, hur skönt som helst! Nu är det snart lunchdags här och jag har i vanlig ordning 4 hungriga grabbar att mätta. Inte det lättaste, kylskåpet töms på bara ett par dagar och min fanatasi när det gäller nya maträtter ungefär lika snabbt! Ska gå ut i köket och se vad jag kan hitta på idag...


 L i lekparken nere vid sjön där vi alltid stannar för lite lek 
och en fika på kaféet som ligger precis bredvid :




1-2-3 Åååååk!



tisdag 21 februari 2012

En dag på hemmaplan

Idag har jag haft en riktig fixardag när jag tvättat, röjt bland lådor och fått lite mera ordning här hemma. Jag är helt förälskad i vårt hus, vill aldrig flytta härifrån! En känsla jag delar med L (han springer omkring och lever rövare i varenda rum, lycklig som aldrig förr) men tyvärr inte C, han pratar varje dag om att sälja det till den första som bjuder vad han vill ha för huset.

"It breaks my heart!" om man får vara lite dramatisk.. Det sista jag vill höra när vi knappt flyttat in är om en stundande flytt. Men det är så han är min man, alltid med siktet inställt på nästa grej. Fast jag känner att det börjar bli viktigt att vi kan mötas halvvägs. För visst älskar jag att bygga och sälja hus, det är fantastiskt roligt, spännande och lärorikt, men jag drömmer om att göra det från en fast punkt. Att ha ett eget hus, där vi kan stanna så länge vi vill. Kanske inte för evigt, men tills vi själva väljer att flytta.

Nu ska jag hoppa in i duschen, jag har fortfarande träningskläder på mej sedan lunchens powerwalk! Träningskläder är så bekvämt att jag behöll dem på även under eftermiddagens storstädning i garaget :)


Man behöver inte gå långt i dessa backar för att få sej en ordentlig genomkörare:



Okej, vred kanske kameran en aning men jag lovar - backen är braaant!



Det blev nästan krig om vem som var starkast och kunde skjuta barnvagnen upp.. 
Morfar vann för en liten stund ;)




På toppen av backen stod en bänk och bad om att bli använd 
för några sets av dips och armhävningar!


måndag 20 februari 2012

Syskonhäng!

Idag har J och jag fått lite kvalitetstid tillsammans, bara vi två. Vi spenderade dryga tre timmar uppe i Skylinebackarna, J köpte ett halvdagspass och fick låna C:s cykel. Vi hade superkul även om mina krafter tröt på slutet.. Jag är inte van att cykla mer än 3 runs åt gången och idag blev det över det dubbla!

Emellan cyklingen ringde jag några samtal angående huset, bl.a så blir gardiner installerade på torsdag - härligt :) Men något jag är i större behov av är tvättmaskin!! Rörmokarn var här idag men åkte igen utan att ha fixat någonting.. Sjukt irriterande. Pappa sa att hade han bara haft delar så hade han fixat det. Men vi får hoppas att rörmokaren som inte har semester dyker upp igen imorgon!









Jag och brorsan i liften upp!



söndag 19 februari 2012

Paragliding

Idag hoppade pappa ut för skylineberget! Det börjar bli något av en tradition och något vi lurar alla våra gäster att göra ;) Pappa var rätt nervös innan även om han inte skulle erkänna det haha. Han sa saker som att "det är ju iallafall en fantatstisk fin dag..." och " kom ihåg att L ska ha alla mina motorcyklar". Nu överlevde han ju hoppet även om det var lite halvläskigt när repen till fallskärmen trasslade ihop sej på första försöket. Men iväg kom dom tillslut!

Jag och C har hoppat en gång för 5 år sedan, det är helt klart något jag lätt skulle göra igen. Det och fallskärmshoppning (som jag visserligen aldrig testat men det verkar sjukt häftigt), däremot skulle jag aldrig någonsin hoppa bungyjump! 

Medans pappa seglade ner för berget så svischade jag och brorsan ner på andra sidan på varsin cykel.. Vi satsar på att hinna med några runs imorgon igen efter att jobb och måsten är avklarade :) Jag får passa mej så att inte brorsan åker hem snabbare än mej i DH.. Han var nämligen riktigt duktig!


Pappas paragliding:


Genomgång av instruktören, kul att se en tjej bland alla grabbar!



"Vad har jag gett mej in på egentligen?" ser pappa ut att tänka



Go, go, go - RUN!



And FLY!


lördag 18 februari 2012

Nyinflyttade!

Äntligen har vi lite mera space, nu har alla sitt eget rum - inklusive L! Jag trodde att det skulle bli svårt att lägga honom ikväll på ett nytt ställe men han verkar ha anpassat sej till mammas och pappas flängande, han somnade på nolltid. Jag gissar att han var tacksam över att den här dagen äntligen kom till ända. Inte så kul kanske att hänga med ett gäng vuxna som springer runt och bär lådor, städar och kör flyttlass i timmar...

Men jag måste ändå säga att det var vår smidigaste flytt hittills, allt flöt på så bra och vi hade riktigt kul tillsammans - tänk vad några extra händer kan göra! Inte för att saker och ting på långa vägar är klart än, vi har varken värme (ngt som hade behövts ikväll) eller tvättmaskin (som garanterat kommer behövas imorgon) inkopplad, inga hyllor i garderoberna, speglar i badrummen eller gardiner i fönstren... Men det mesta fixas förhoppningsvis tidigt nästa vecka men hyllor i garderoberna kan tydligen ta veckor! Sjukt irriterande när man inte vill nåt hellre än att få undan alla kläder och sängkläder/handdukar från golvet fast det är ju egentligen bara vårt eget fel. Vi var för slacka med beställningarna helt enkelt. Ännu en lärdom att ta med sej till nästa projekt! För hur galet det än låter så har vi redan börjat tänka på vad vi kan förbättra tills nästa hus. 

Fast först ska jag njuta av att bo här ett bra tag hoppas jag!



L hjälpte självklart till med flyttstädningen. 
"Ett jäkla slit var det" hälsar han.



Flytt flytt flytt

Idag ska det packas! Har precis laddat med en grötfrukost och äggmacka, nu är det bara att samla alla krafter vi har så vi får det här over and done with!

Vi räknade ut igår att L har hittills bott på 6 olika ställen och han har inte ens fyllt 2 år, det är ju helt vansinnigt egentligen. Jag hoppas verkligen att huset efter detta faktiskt blir vårt. Eller att detta hus inte säljer på ett tag..

Fast det sistnämnda vågar jag inte säga högt här hemma ;)



Mina älsklingar igår vid Kawara River 
- samarbetsvilligheten var inte på topp just då ;)

fredag 17 februari 2012

Lika som bär?


Jag och pappa - lite lika eller hur?

Idag har vi flyttat alla möbler och allt annat som vi hade i våra vänners garage. Imorgon är det dags att packa ner köket och det vi har i garderoberna här i lägenheten. Det tunga är med andra ord gjort men det är ju allt småplock som tar tid. Och städningen! Fy jag är redan less och vi har ju bara börjat... 

Men vi är ju några stycken denna gång så det ska nog gå relativt smärtfritt :) Är så himla glad att vi har hjälp av J och pappa - dom är guld värda! Dessutom så kommer C:s föräldrar upp imorgon, för att bl.a ha hand om L.

Nu ska jag ge L ett bad och stoppa honom i säng, sen blir det indisk hämtmat - mums!

torsdag 16 februari 2012

Powerwalk!

Efter en ordentlig grötfrukost (jag tackar brorsan för frukostinspirationen) och knäckemacka med kokt ägg var jag, pappa och L redo för en powerwalk. Vet förresten inte om jag ska säga morfar eller pappa om farsan, det blir helt klart förvirring här hemma ibland :)

Jag känner mej bra mycket piggare nu efter frisk luft, lite rörelse och en cappuchino i solskenet! J är iväg för att kolla in gymmet i stan, medans C är uppe i huset och städar. Stackarn, helt klart det minst roliga alternativet men jag ska göra honom sällskap så snart L vaknar från sin middagslur. Jag kan fortfarande inte gå utom synhåll från L och lämna honom med morfar eller J, då blir det ramaskri! Lite synd, för oj vad mycket smidigare saker o ting skulle gå. Men, det kommer tids nog - jag gissar på en vecka till ungefär så är dom nog bästisar. 

Så här var det sist jag hade besök från Sverige också, L stortjöt så fort min vän M kom för nära och jag inte fanns inom räckhåll. I två veckor höll det på, sen sista veckan så satt L i hennes knä och tittade på film. L är helt klart mammas pojke, på gott och ont. I början tyckte jag att det var lite smågulligt men det kan även vara sjukt jobbigt! Men jag har lärt mej att det mesta är en fas och det är bara att vänta ut dom små.

Just nu är han extremt mammig helt enkelt, och det bästa jag kan göra är att finnas för honom och visa att jag alltid kommer tillbaka så hittar han snart sin trygghet igen.


På promenad, och självklart blev det ett stopp i lekparken på vägen hem:



Sover Inte

Alltså jag fattar inte vad det är med mej. Jag sover inte på nätterna. Det gör däremot både L och C, så det känns helt idiotiskt att ligga vaken! Sen är jag supertrött hela dagarna istället... så himla dumt.

Nu ska jag göra en god frukost och försöka glömma min trötthet för en stund! Återkommer.

onsdag 15 februari 2012

Halsont

Det är lite hängigt här för tillfället, vi har ont i halsen hela bunten mer eller mindre. Jag och L åkte ändå till poolen idag för hans halvtimmes lektion, något vi kanske skulle ha undvikit men jag tyckte att han verkade pigg förutom lite snuva.

Nu på kvällen känner jag mej dock hängig och med en hals som gör mer ont än i morse... Och i värsta fall så känner ju L likadant. Förbereder mej därför på en natt med några uppvak. Ska hoppa i säng tidigt ikväll, har hamnat i en ond cirkel på sistone där jag väntar för länge med att lägga mej och sen inte kan somna alls eller i varje fall sover jättedåligt.

Den här förkylningen kunde ju inte ha kommit mera olägligt, med den stundande flytten o allt. Men jag hoppas på att kunna kurera mej på ett par dagar med ordentlig sömn, vitlök, extra vitaminer och starka halstabletter. Jag har inte varit sjuk på evigheter, minns faktiskt inte ens när jag senast var ordentligt förkyld eller hade influensa - ta i trä ;)


Några bilder jag tog ikväll uppe i vårt hus:



Vardagsrummet har träbalkar i taket - en av mina favoritdetaljer i hela huset!



Sen valde vi att göra en av väggarna i badrummet helt i sten, 
garanterat något man inte ser i varje hus!



Speglar väntar vi fortfarande på, och dom kommer tydligen dröja ytterligare en vecka eller två. Blir spännande att sminka sej och fixa håret med andra ord ;)



 En trött moi framför tapeten i sovrummet, på nära håll ser den ut som bark.
Jag ska ta lite bättre bilder när allt är klart!


Nu kom C och ville att jag ska komma ut och titta på X Factor med honom - låter som en utmärkt idé!

Byeee


tisdag 14 februari 2012

"We love you, but don´t come home"

Idag har jag, L, pappa och J tagit en rundtur kring Queenstown och Arrowtown, i ett lagom tempo för en gång skull. Väldigt skönt efter de senaste dagarnas kringflackande. J tycker att jag stundtals pratar svenska med en NZ dialekt haha. Han har nog rätt, särskilt när jag översätter grejer från engelska till svenska i huvudet och pratar samtidigt så kommer nog orden lite stötigt och kort. Mer som på engelska än den sjungande svenskan alltså. Och jag får ofta tänka både en och två gånger när jag skriver på svenska och använder nog då och då lite knasiga uttryck. Det har säkert ni som läser bloggen märkt!

Tycker hursomhelst att det är underbart att L får höra så mycket svenska de här veckorna, det är toppen för hans språkutveckling. Särskilt som jag vill att vi flyttar till Sverige en dag, åtminstone för en period. Fast får pappa bestämma så ska vi aldrig flytta hem! "We love you Emma, but DON´T come home" har blivit lite av ett stående skämt sedan pappa yttrade meningen. Han tycker att vi har skapat ett sådant bra liv här och att det vore väldigt dumt ("idiotiskt" för att citera) att lämna det. På ett sätt så har han väl rätt men samtidigt så har jag svårt att se oss här för evigt. NZ är underbart, jag är fullkomligt förälskad i landet och det finns nog inget säkrare ställe än QT för ett barn att växa upp. Men samtidigt så är det som en liten bubbla, och det ligger så oerhört långt bort från resten av världen. Jag vill kunna resa mer, och ha Europa/Sverige närmre.

Men än har vi några år på oss tills L börjar skolan innan vi måste bestämma oss för ett ställe. Så jag njuter ett tag till:


Coronet Peak: