lördag 30 juni 2012

Läkarbesök

L:s hosta har bara blivit värre och värre de senaste två dagarna så idag tog jag med honom till doktorn. Kanske är man lite extra hönsig som förstagångsmamma, jag vet inte men jag tar hellre det säkra före det osäkra när det gäller L! Självklart verkade han oförskämt pigg när vi kom dit och hostan var spårlöst borta till en början. Men sen kom den tur i oturen tillbaka och jag slapp iallafall känna mej som om jag gjort en höna utav en fjäder (eller vad man säger)...

Vi fick vänta i 45 minuter då det var minst sagt överbefolkat inne på den öppna mottagningen, tack vare Winterfest och alla turister som just nu befinner sej i Queenstown. 45 minuter, det känns som en hel evighet med ett trött sjukt barn!! När vi väl fick träffa läkaren så var L SÅ trött och ledsen. Det blev en kamp att försöka hålla i honom så att läkaren kunde lyssna på hans lungor, men hon kunde höra att han lät rosslig plus att han även har lätt feber så vi fick med oss Neurofen hem och ett recept på antibiotika om han inte skulle bli bättre de nästkommande dagarna.

Vi vill såklart undvika antibiotika för L om möjligt så nu satsar vi på hostmedicin, mentol-ångbad under sängen och neruofen samt så mycket sömn och vätska det går och håller tummarna att L (och gärna jag också) blir bättre SNART!

Dagens Sjukling

Okej jag är knappast döende, men mer förkyld än jag varit på länge. Känner mej svullen i hela ansiktet! Orkade ändå knäppa några dagens, sånt man kan roa sej med när man är själv hemma ;) Förutom L då som såklart är här med mej. 

Har precis kommit hem från flygplatsen där jag och L lämnade av C:s mamma som flyger hem idag. Vi fick inte följa med in då A sa att det bara skulle bli för känslosamt för henne. Stackars farmor! Samtidigt som jag känner med henne så kan jag inte låta bli att tänka på min egen mamma som inte träffat L på ett år, och det dröjer förmodligen ännu ett halvår innan vi ses... Det är svårt att väga upp gentemot 6 veckor som det dröjer innan C:s föräldrar kommer och hälsar på igen.

Att jag har en sån otrolig Sverigelängtan just nu gör inte saken bättre, det är lätt att bli lite smått bitter och missunsam när man saknar sin egna familj och vänner så mycket. Men jag ska försöka att fokusera på positiva saker och istället se fram emot när jag får träffa alla nära och kära igen! 


Såhär ser jag ut idag:






fredag 29 juni 2012

Att göra tvärtemot

..vad man borde är ibland en rätt befriande känsla. Som ikväll, jag trotsade mitt halsont och bytte sängen mot en middag ute med min älskling. Det är sista kvällen vi hade möjlighet att gå ut (imorgon åker nämligen C:s mamma hem) så jag tänkte va fasiken - sjuk kan jag vara imorgon.

Nu ska vi gå och lägga oss och hoppas på att L sover lite mer i natt... Stackarn, det är helt klart han som är mest illa däran. Hostar och är allmänt hängig. Vi håller tummarna för att det ska gå över snart..

Night Night



Jag med en pepparmintsté från BP som blev vår "efterrätt" på vägen hem


Sjuk

Neeeej! Jag har gått och blivit sjuk! Inte så konstigt kanske med tanke på vår lille sjukling här hemma men det känns så jäkla tråkigt när jag precis kommit igång med träningen och börjat få tillbaka lite muskler igen och känna mej fit och stark...

Nu efter 3 dagar med ingen träning och en massa skräpmat känner jag mej allt annat än fit kan jag meddela. Usch äckelmätt, halsont och tung i huvudet - verkligen ingen vidare trio!



Tummen ner för mitt hälsotillstånd just nu


Nu får det verkligen vara skärpning med maten tills vi åker till Australien. Det är ju fasiken bara två veckor kvar! Dags att dra fram lite disciplin ur garderoben... Just nu är jag så trött på mat att det känns som jag skulle kunna gå utan i dagar. Eller i varje fall hoppa över middagen ikväll, knappast likt mej. Jag älskar ju mat och ser fram emot varje måltid som om den vore den sista ;) Men nu har det som sagt blivit alldeles för mycket av det goda. Och ingen träning på flera dagar! Gaah. Nog om det, var tvungen att skriva av mej lite bara.

Nu ska jag gå och byta en bajsblöja - hej!

torsdag 28 juni 2012

Angående detta...

så fick mitt mail visst mer verkan än jag trodde. Fick svar idag att jag är inbokad för operation den 12:e Juli, 3 dagar innan vi åker på vår semester. Och det verkar inte som jag får så mycket val när det gäller bedövningen, det är full nedsövning som gäller även denna gång. Fy, jag som mådde så himla dåligt i flera dagar efteråt sist... Fast vad gör mej mest ledsen är inverkan det har på min kropp och chansen/möjligheten att bli gravid.

Åh jag är så himla förbannat trött på hela den här nyckelbenshistorian! Inte en endaste bra grej har det fört med sej... bara en massa strul och tråkigheter. Som om inte det skulle räcka så tror jag att jag åkt på nån slags öroninflammation, har haft ont i öronen i nära två veckor nu. Lustigt nog så läxade jag upp min mamma nyligen för att hon inte gått till doktorn på tre veckor när hon hade ont i öronen - och nu har jag fått samma skit själv!


What goes around comes around... Eller vad säger man?

Världens Bästa Vän

Igår väntade ett paket från Sverige när jag kom hem, och inte från vem som helst utan min finaste vän M! Gissa om jag blev både förvånad och så himla glad på samma gång! Hade helt glömt bort att jag snart fyller år... Det hade däremot inte M!

Paketet var fyllt med mina favorit magasin och en massa härligt svenskt godis och choklad! Behöver jag säga att jag inte kunde vänta tills helgen... Nä, jag rev upp påsarna direkt - la mej raklång på sängen och njöt av en stund för mej själv. Vilken perfekt present, tack igen M :)

Räknade ut att vi har kännt varann i 7 år nu, vår vänskap började med att vi delade två år av oförglömliga upplevesler i Australien och därefter har vi följts åt, även när vi inte befunnit oss i samma land. Vi födde tex våra söner med bara 6 dagars mellanrum!


Ett urplock av av bilder jag hittade på fb och i datorn:



Första månaden i Australien - vi fann varann direkt!



Sen följde många månader av plugg, powerwalks på stranden...



...och svettiga PT-timmar på gymmet!



Självklart varvat med lite fest då och då!



En hemresa till Sverige hann vi också med. 
Här är vi i Kuala Lumpur på väg tillbaka till Oz.



Partybrudarna i farten, på väg till Brisbane för en tjej-weekend!




Numera morsor! Här är senast vi var ut tillsammans i Stockholmsnatten. Vi lurade stackars P att vi drack vodka lemon lime när det i själva verket bara var sodavatten i våra glas i slutet av kvällen haha. Livet förändras! Skönt att kunna dela det med någon :)


Saknar dej mer än ord kan beskriva vännen. Längtar tills vi ses igen!

onsdag 27 juni 2012

På café


Det blev lunch ute idag igen, kostar ju numera mindre än att laga hemma med vårt discount kort. Ja nära på iallafall. Nästan så man skäms lite när man betalar.. Känns som om en riktig rip-off för restaurangens del! 

L mår lite halvdannt idag, han måste ha fått samma virus som en av sina småkompisar som vi var och hälsade på häromkvällen. Så typiskt, han hade precis blivit frisk från en långdragen förkylning och nu detta - hosta och halsont. Spelar ingen roll att L inte går på dagis, de flesta av hans kompisar gör det så han åker ju på samma virus ändå! Ja ja, får hoppas att det stärker hans immunförsvar i längden..

Jag vet faktiskt inte när vi kommer skicka iväg L till dagis. För tillfället känns det långt borta, jag kan inte tänka mej att lämna honom med helt främmande människor - ännu. Även fast jag undviker att säga det till vänner som frågar/tycker att det är dags så vet jag nämligen att han inte skulle gilla det alls. L är en liten känslig kille och trivs bäst när vi finns runtomkring honom till skillnad från flera av hans småkompisar som äääälskar dagis. Men jag vet att den där självständigheten kommer tids nog, både jag och C var likadana när vi var små. 

Vore såklart annorlunda om jag inte hade valet eller tiden, men nu har jag det och därför njuter jag av vår tid tillsammans ett tag till!


Här är vi på caféet där vi åt lunch:


Mmmm fluffy till förrätt...



Så illa däran kan han  inte vara - inte med det smilet :)

"If I hit you in the eye you´ll get swollen"

Jag ringde min kirurg i förrgår då jag är orolig över att min pin i axeln bara petar ut mer och mer under skinnet, nästan som att min kropp försöker att avvisa stålskruven. Det ser riktigt otäckt ut faktiskt, vågar nog inte lägga ut en bild här. Räcker med att jag skickat 4 till min kirurg för ett utlåtande.

Hursomhelst, när jag förklarade läget för kirurgen på telefon, och jag berättade att jag inte haft några problem fram tills för cirka två veckor sen så säger han att det är för att svullnaden gått ner. Men han nöjde sej inte med det utan drog till med den väldigt konstiga liknelsen; "If I hit you in the eye you´ll get swollen". Och sen går svullnaden ner och du kan se igen. Eeeeh va? (Okej det där sista om att "och du kan se igen" kanske han inte sa men det var precis så det lät!)


Kanske överreagerade jag men jag blev helt stum. För en man att säga så till en kvinna, det känns som allt annat än appropriate.. Och jag som gillade min kirurg från första början. Fram tills nu!

tisdag 26 juni 2012

Dinner at St Moritz

Sorry bloggläsare, bloggen har kommit lite i skymundan de senaste dagarna! Hopplös på att fota har jag varit också! Har egentligen haft en hel del att fota men det har bara inte blivit av.. Som idag när vi var inne i stan och stora fluffiga snöflingor singlade ner från himlen - det var hur fint som helst och jag fick världens julkänsla. För snö betyder jul, iallafall när man är svensk! Jag frågade C vad han associerade julen med; sommar, beaches och sol eller vad? December fick jag till svar. Kort och konscist!

Vi var ute och käkade middag på St Moritz ikväll, C är alldeles till sej för vi har skaffat ett medlemskort där man får 50% rabatt på flera restauranger och hotell i både Nya Zeeland och Australien. Det är ju grymt bra men jag har lyssnat på honom sen igår och hela dagen idag så nu räcker det faktiskt ;)

Men maten var god och billigt var det!



Taskig outfitbild fotad av mej själv... 
Svarta jeans och högklackade ankelboots skymtar nertill :)


Vinterlandskap

Det har snöat hela natten och morgonen här och är nu alldeles vitt ute. Ja inte enligt svenska mått kanske, men ändå väldigt snöigt för att vara här! Jag gissar att alla skidåkare och snowboardare är till sej av lycka!

För mej väntar däremot en dag inomhus med en massa datorarbete, räkningar ska betalas och jag har även  en deadline inför söndag då jag ska vara klar med en ny klients tränings- och kostprogram, riktigt roligt arbete med andra ord! 
Men klistrad framför dataskärmen precis hela dagen kommer jag inte att vara. Vi har lovat att ta med C:s mamma till Minami för lunch och sen ska jag smita iväg för ett gympass senare i eftermiddag. Det blir nog en bra dag det här!

måndag 25 juni 2012

A Long Day

Är vad vi har haft idag. Inget har riktigt blivit som planerat men det är okej. Fast jag har lärt mej en grej, aldrig mer att jag tänker försöka få L att sova när han själv inte vill. Jag skulle käka lunch med en tjejkompis o hennes dotter, och jag tyckte jag var smart som först tog bilen för att gå på en lång promenad/cykeltur med L så att han skulle bli riktigt trött och sen kunna somna en stund i bilen hem. Trött blev han men sova det skulle han tydligen inte.. Så det slutade med att jag körde omkring runtom Queenstown över en timme HELT i onödan. Slöseri både på bensin och tid!

Åh jag var så himla frustrerad, trött och hungrig när vi väl kom fram till den japanska restaurangen där jag skulle träffa min vän. Men efter att vi fått i oss lite mat piggnade både jag och L till som tur var. Sen tog jag och E med oss ungarna och gick till en isrink som American Express anordnat mitt i stan för Winterfest. Både lilla M och L tyckte det var supeskoj att springa omkring på isen men några skridskor på fossingarna blev det inte... Herregud jag har full sjå att hålla koll på L när han har vanliga skor på sej. Skridskor får allt vänta några år till!


Här är några bilder jag tog från vår mysiga promenad..



Ostressad, ofrustrerad och icke vetande om vad som komma skall ;)



L spanar in änderna, även kallade Da Da



L testade att mata dem med småsten men det var ingen hit. Fast dom ser knappast undernärda ut eller hur?



Ett lustigt men ganska fint frukträd jag var tvungen att fota på nära håll. 
Nån som vet vad dessa frukter kallas?



söndag 24 juni 2012

A Day in the Bay

Det händer nåt varje dag nu under Winterfest, idag var det ett event som heter "A Day in the Bay". Som man hör på namnet är det en massa tävlingsmoment på vatten som avslutas med en sprint i underkläder och dopp i den iskalla sjön för modiga (galna?) deltagare...

Vi kollade på ett båtrace som vanns av den enda kvinnliga föraren (yeah!!), jag tyckte att det var skitkul att en tjej vann en typisk "manlig" sport - särskilt här. C däremot menade att det endast var för att hon hade den snabbaste båten som hon vann.. hehe. Typisk reaktion från det manliga släktet på NZ.

Om det är nåt jag ska lära L så är det att tjejer kan! Och jag vill hellre att han får en svensk uppfostran när det gäller hur man fördelar sysslorna hemma. Killar är faktiskt kapabla till mer än att stå vid en BBQ ;) Fast jag måste erkänna att jag ändå är rätt lyckligt lottad när det gäller C, vi delar hyfsat lika här hemma! 


Bilder från vår "Day in the Bay":


En annan mamma och hennes barn var gulliga nog att dela med sej av sitt bröd så L 
också kunde mata änderna :)



Min älskling!



Jag och min lille älskling



Det är sjukt mycket folk i Queenstown de här 10 dagarna, kolla bara längs kajen. Nästan så man får lite härlig storstadspuls!



L fick syn på något högt upp...



Paragliders!



Den här killen landar lite för tidigt och sätter sej med rumpan i vattnet! 
Vi kunde inte låta bli att skratta - det såg väldigt kul ut.. 



L såg till att inta Prime Position inför båtracet. Allra längst fram stod han, 
i sällskap med en Golden :)



En av alla båtar som deltog. Förmodligen den långsammaste faktiskt.



Fast från pappas axlar såg man allra bäst hälsar L!


Sverige Längtan

Sitter och läser gamla blogginlägg och längtar till Sverige så det nästan gör lite ont... Vill åka hem nuuu! Vet ni, att det är lite av det jobbiga med en blogg, när man tittar tillbaka i arkivet så verkar det alltid som om allt var så mycket bättre förr haha.



Hemma på besök i Enköping med lilla L i vagnen


Skämt åsido, jag försöker njuta av nuet så mycket jag kan och göra det bästa av vad som än pågår i vårt liv. Men ibland måste man få drömma sej bort lite och längta. Det gör jag nu. Till en massa saker..

Men för att återgå till nuet så har jag två hungriga killar brevid mej. Dags för breakkie!

lördag 23 juni 2012

Fika



Jag älskar att fika! Det kan väl inte ha undgått någon som känner mej? Det spelar ingen roll om det är på ett mysigt café, take-away lattes på en strand eller som idag; godsaker från ett bageri i stan och avnjutet hemma i soffan medans regnet smattrade mot rutan! 

Kanske är svenskar extra förtjusta i fika? Jag menar bara ordet FIKA - det finns inte ens något motsvarande ord på engelska. Därför använder vi helt enkelt svenska när det är fikatajm här, så mycket enklare än "let´s go and buy/make a hot drink and have a cookie/cake/muffin...

Annars brukar det vara tvärtom tycker jag, svenskan använder ofta fler ord för att förklara något än engelskan men det här är helt klart ett undantag!

Bakis efter 2,5 glas vin?

Kan man bli det? Ja tydligen. Var tvungen att ta en alvedon vid midnatt för att kunna somna om, då jag hade så jäkla ont i huvudet. Sen minns jag inte riktigt om jag var upp en eller ingen gång till? Minnesluckan beror inte på alkoholen alltså utan bara ren och skär trötthet, jag minns sällan om jag går upp till L en eller två gånger per natt - det sker på automatik.

Hursomhelst kom vår lille äskling in till oss redan vid sexsnåret imorse, aaaalldeles för tidigt för my liking! Vi stannade i sängen till strax före sju sen gick vi upp alla tre. Vid 10 stack vi iväg till badhuset och åkte waterslide tills vi var totalt utmattade! Jag har röda brännsår på skulderbladen efter allt åkande haha - men kul var det!

L och C vaknade just efter en varsin tupplur, själv har jag legat i soffan en stund och slöläst bloggar och kollat på tv. Men nu är det dags att göra lite lunch tror jag! Om jag har tur kan jag få lägga mej en stund lite senare..


fredag 22 juni 2012

Winterfest!

Jäklar vilken trevlig kväll, den bästa på länge faktiskt! Fast igår var ju iof himla bra också... Och måndagskväll... och söndags. Jag har blivit bortskämd med många spännande outings på sistone! Faktiskt lite mysigt att Winterfest sammanfaller med den svenska midsommarhelgen.. Känns liksom roligt att fira lite även om det inte är sommaren vi firar här utan starten på vintern! 

L somnade i bilen hem från våra vänner så vi fick titta på fyrverkerierna utan honom, men jag tror han var rätt nöjd ändå - han hade nämligen lekt i nära två timmar med ett gäng ungar. Så himla skönt med vänner som också har småbarn, de har en helt annan förståelse om man dyker upp lite sent eller om ens barn plötsligt börjar gallskrika utan anledning. Allt blir så mycket mera avslappnat - i love it!


Så här såg jag ut kvällen till ära:


Ny stickad over size tröja från Max, svarta leggins även de från Max, armband Dotti och ett stickers på handen från ett gulligt barn hade jag visst också..


Gissa vad vi ska göra nu???? Kolla på film och käka choklad - ordningen återställd med andra ord ;)

Syndar

Drack precis min första kopp kaffe på säkert två veckor! En instant dessutom med en massa konstiga sötningsmedel och tillsatser i... Fy på mej. Men som försvar kan jag ju säga att det var L:s idé, han drog nämligen ut kartongen ur skafferiet och räckte mej en påse. Kunde ju inte gärna säga nej när jag blev bjuden av världens sötaste kille ;)

C:s mamma åkte precis ner till Invercargill så nu är vi själva i ett par dagar igen. Ikväll är vi bortbjudna på middag hos några vänner och sen ska vi åka i samlad trupp och titta på Winterfests öppnings-fyrverkerier. Börjar bli lite av en tradition faktiskt! Fyrverkerierna alltså.

Just dessa vänner har vi inte umgåtts så mycket med förut, mer än att jag och L har varit hos T o S på playdate. Men nu är vi alltså både jag, C och L ditbjudna på middag tillsammans med en annan familj och deras barn, ska bli kul att träffa lite nytt folk! Både jag och C är annars rätt hemmakära, spenderar hellre en kväll i soffan med take-away och en bra film än att gå ut och mingla bland folk vi inte känner så bra. Är nog lite fega där båda två. Fast just nu känner jag faktiskt för att bryta det beteendet, jag är trött på hemmakvällar i soffan!

Att vi sen hellre avslutar kvällen med en film istället för en vild utenatt är en annan sak...

torsdag 21 juni 2012

Rata Restaurant

Idag tog jag min snygging till man och gick på Queenstowns nyaste och väldigt chica restaurang - Rata. Det är Nya Zeelands Master Chef som står för menyn, och maten smakade därefter. Herregud så gott!

Hann aldrig ta kort på varken förrätten eller huvudrätten då vi hade alldeles för trevligt för att jag skulle ta upp kameran. Men jag lyckades fånga efterrätten på bild iallafall!



Fick i vanlig ordning bara en chans när det gällde älsklingen.. 



Vi fick ett bord precis mitt i lokalen. Hade hellre suttit i ett hörn men vartefter restaurangen fylldes visade det sej att vi nog hade fått bästa platsen ändå, vi slapp nämligen trängas med andra gäster!



Chocolate fondate with Salted(!) Almond Ice Cream


Imorgon åker C:s mamma ner till Invercargill för att bo hos "Auntie Nic" i tre nätter, C:s syster alltså. Men nästa vecka när hon är tillbaka blir det garanterat minst en date-night till - det gäller att passa på när vi äntligen har chansen!

Nu - bed time! Night Night

Världens bästa

Vi har haft en toppendag jag och min lille älsklingskille, och farmor hon har såklart varit med på ett hörn hon med! Imorse var det dock bara jag och L som åkte till Mini Muscle där L fick leva loppan ett tag innan vi avslutade med en fika i caféterian, L drack fluffy, jag en chailatté och så delade vi på en savory muffin. Jag är så stolt över min lille kille, han är så fin och underbar på alla sätt - min kärlek till honom bara växer varje dag hur det nu kan vara möjligt!

C kom just hem efter ännu en lång dag nere på farmen, och L har helt klart saknat honom det är ett som är säkert. Jag hoppas att vi alltid kommer att få vara en enad familj. Min största skräck är att gå skilda vägar med den jag älskar.. Så pass att jag brukade säga att jag aldrig skulle gifta mej. För utan giftemål, ingen skilsmässa resonerade jag. Fast jag har kommit över den fasen nu, vill ju faktiskt väldigt gärna gifta mej.

Men rädslan över att glida isär eller av andra anledningar tvingas separera, den kommer jag nog alltid ha med mej.


Mitt hjärta och jag efter Mini Muscle:



Vi slog oss ner mot en vägg i solskenet



...plockade med lite stenar...



....och njöt av att bara vara en stund!

onsdag 20 juni 2012

Backträning


Hallå morsan, vaaad gör du där bak? Snabba på!


Jag och L drog ut på en snabb och backig promenad (det finns inte mycket alternativ då vi bor halvvägs uppe på ett högt berg!) vid femsnåret. Så skönt att komma ut en stund på innan middag, badning osv, det gör hela kvällen så mycket behagligare. L blir nöjd o glad och jag med!

C har varit borta hela dagen nere på farmen och åker tidigt imorgon igen. Rätt dålig tajming med tanke på att hans mamma kom hit från North Island igår men inte mycket att göra åt. Är det något jag lärt mej efter åren tillsammans med en "farmer" så är det att inget går någonsin efter planeringen. Lika bra att inte planera så mycket alls. För ett control freak som mej är det sjukt svårt och jag brukade bli minst sagt galen, men jag har lärt mej att inte göra så stor sak av det längre.

Nu ska jag hoppa i säng. Utekvällen igår till kvart över elva (herrejösses!) tog visst på krafterna hos den här mamman...

Bättre en kass bild än ingen?

Eller? Sorry för den sista tidens tråkiga bilder, men vädret har varit dåligt och jag har saknat både inspiration och tid att fota ordentligt... Därför har det mest blivit såna här webcams:


Men en bild är bättre än ingen eller hur? Den här tog jag för att visa att jag från och med idag bär min förlovningsring på  höger ringfinger efter att inte burit den alls på sistone då jag de senaste månaderna fått röda utslag från den. Var in på juvelbutiken idag och där sa dom att det är ytterst ovanligt att det händer med 18-karats guldringar, de trodde att det var nån slags kemikalie eller regöringsprodukt som fastnat på insidan av ringen och som ger utslagen. Hursomhelst så fick den sej en ordentlig rengöring på plats och jag köpte även hem medel så jag kan rengöra den själv en gång i veckan. Om jag fortfarande får utslag så skulle de sända iväg ringen och få den re-coated (de använde ett annat ord men jag minns inte vilket) utan kostnad och det kändes ju bra att veta! 

Fick förresten frågan av den manliga butiksmanagern om det inte är så att jag är gravid igen (lite awkward sådär måste jag säga), han sa att det är väldigt vanligt att kvinnor får extra känslig hud då de blir gravida. Försäkrade dock att det inte var fallet med mej (tyvärr!). Nu är iallafall ringen som "sparkling new" och jag hoppas såklart jag slipper de otäcka utslagen hädanefter.

Date Night!

Igår stack jag och älsklingen ut på en date night efter att L somnat. Vi satte oss först på en mysig restaurang och beställde in två smarriga efterrätter, sen gick vi till Starbucks och köpte mint-té(!) innan vi slog oss ner i mjuka biofåtöljer och såg The Dictator. Och denna gång fick vi se klart hela filmen då L sov som en stock under farmors vakande.. :)

Filmen var okej, även om det inte var mitt förstaval. Jag hade hellre sett What to expect when you are expecting men den gick bara 6.30 vilket var för tidigt för oss. Men hursomhelst, vi hade en toppenkväll! Tyvärr har jag inga bildbevis från kvällen annat än nedan så ni får ta mej på orden ;)



Tazo Refresh Mint Brewed Tea - SÅ god!


tisdag 19 juni 2012

To do in Oz

Nedan har jag listat några saker vi absolut ska göra i Australien:


Wet ´n´ Wild - Guldkustens största vatten/funpark; ett besök här är självklart spikat!




Australia Zoo - ord överflödiga! Vi ska garanterat till Zoot och visa L alla exotiska djur!




Något annat som jag tycker är en del av semester är att äta och dricka gott! Då varken jag eller C är några större fan av alkohol så är det främst matbiten jag ser fram emot :)


Raw Energy - Mitt favvoställe i Mooloolaba som serverar dom mest underbara smoothies och smörgåsar med färska råvaror, här kommer det garanterat bli både ett och två besök!



Baskins Robbins - Glass! Behöver jag säga mer? Menyn över Baskins Robins glassorter är längre än de flesta restaurangers HELA meny... slurp!






Det var bara några saker vi ska pricka av under våra två veckor...


Åk på semester!

Fick jag rådet av en sköterska på Medical Centre när jag var där för ett cellprov. Hon tog ett gravtest då jag är 10 dagar sen just nu men det var som jag misstänkte negativt. Antagligen är det operationen som spökar, stressen den åstadkommer kan tydligen göra att man blir flera veckor sen eller helt och hållet missar en mens. Vi pratade lite om sånt jag gått och funderat på en längre tid nu och det var så skönt med nån som lyssnade och tog mej på allvar.

Hon var verkligen så proffsig men samtidigt väldigt varm o go, en person man fick förtroende för direkt! Visst är det konstigt att man reagerar mer när man får ett extra vänligt bemötande, än då någon är stressad eller allmänt ointresserad av det man har att säga? Det borde ju verkligen vara tvärtom. Ett leende, en vänlig gest eller några välmenade ord betyder så himla mycket i dagens samhälle när så många är "caught up in their own life"... Tål att tänkas på, eller hur?



Ett leende betyder så mycket!

Nattblogg

Ibland när L vaknar till och jag varit upp till honom så har jag svårt att somna om. I natt är en sån natt. Därför gick jag upp och gjorde mej själv en stor kopp kamomillte med mjölk, förhoppningsvis får det mej sömnig igen.

Imorgon kommer L:s farmor hit från North Island (dom bor ju där nu) för att bo hos oss i 10 dagar. Jag och C hoppas på att kunna utnyttja det genom att smita iväg själva ut på middag eller bio några kvällar! Dessutom är det ju öppning för Winterfest denna helg, så det lär vara full fart i stan varje dag den nästkommande veckan. Queenstown är ju en liten stad och ibland kan det bli lite för lugnt, därför är det kul med lite happenings som detta!

Jag är i övrigt SÅ resesugen just nu. Kan knappt bärga mej till den 15:e då vi packar väskorna och åker till Australien!! Ska bli spännande att se vad L tycker om den nära 4 timmar långa flygresan. Det är ju ingenting mot vad den längsta rutten tar till Sverige, 14 timmar i sträck men det lär ge oss en liten aning iallafall om hur det är att ha med L på flygplan numera.

Nä om man skulle ta och testa sängen igen kanske? Night night

måndag 18 juni 2012

Träning fixar allt!


Njöt av en krämig vanilla protein shake i bilen hem!

Ja mycket iallafall! Nyss hemkommen från gymmet där jag körde ett effektivt pass (allt förutom axlar och bröst) på 45 minuter. Sen köpte jag en av deras hemmagjorda proteindrinkar som en belöning och välbehövlig påfyllning efter ett kanonpass!!

Middagen igår gjorde susen den med, ibland är ett brejk från den vanliga vardagslunken allt man behöver för att känna sej lite mer positiv. Såg i ett nyhetsbrev från resebyrån i stan att dom just nu har flygresor till London extra billigt, 2200 dollar. Lite över tiotusen alltså. Utresa mellan oktober och slutet av november, åh jag blir så sugen på att boka! Inte för att jag på nåt sätt saknar den svenska vintern, men jag har hemlängtan och så länge jag får träffa min familj och svenska vänner så spelar det verkligen ingen roll vad det är för väder.

Att åka i sommar (den svenska) är uteslutet, vi kan inte åka sålänge vårt hus inte är sålt och C måste jobba nere på farmen i Augusti under kalvningen. Och sen har vi ju bokat Australien... Men tänk att få fira en vit jul tillsammans med L och min familj, det vore alldeles underbart!


söndag 17 juni 2012

En riktig skitdag

Har vi haft idag. Fy alltså, jag vill bara gå och lägga mej och hoppas på att en liknande dag dröjer länge...
Om en timme ska vi befinna oss tillpiffade och glada på en restaurang där vi ska äta middag med vänner, kunde ju inte komma mer olägligt känns det som. MEN. Kanske är det precis vad vi behöver, komma ut och bara glömma den här dagen...

Varför ska allt vara så förbaskat svårt ibland. Önskar att det fanns en perfekt lösning för hur vi bäst ska lägga upp vår framtid, just nu känns allt bara hopplöst.



Imorgon är en ny dag. Tack o lov.

Friends with Kids


Se den! Så jäkla bra! Som småbarnsförälder är igenkänningsgfaktorn HÖG... :)

lördag 16 juni 2012

Dinner Out!

Ikväll bytte vi myskläderna och soffan mot middag ute på restaurang - åh vad jag behövde det! Så skönt att slippa laga mat, göra sej lite fin och komma ut en stund. Det här lever jag på för resten av veckan tror jag!

Nu åker dock dom tajta jeansen av och mysbyxorna på! Medan C duschar L så ska jag försöka bli av med tvättberget inne på vår säng. När L somnat blir det nån bra film! 



Inne på vår favorit Minami, där vi brukade hänga flera gånger i veckan innan L:s tid. Nu satte jag desto mer värde på det :) Och L, han var med på ett hörn såklart! Han åt kyckling och friterade jätteräkor tills han inte mäktade med en tugga till :)

A new world


Vi tog en cykeltur runt Kelvin Heights, stannade halvvägs för en paus vid vattenbrynet....



....och avslutade med att gunga på lekplatsen och mata änder...



....sammanlagt var vi ute i två härliga timmar!


...har öppnat sej för mej i och med att jag börjat få lite mer koll på min kamera och vågar testa olika inställningar. Det är SÅ himla kul! Roligast är förstås att ta kort på min lille älskling, finns det nåt mer tacksammare att fota än barn? Oftast glada, nyfikna och på äventyr - alltid finns det något att fånga med kameran. Sen att det inte är nån press att det ska bli bra på första försöket tycker jag är skönt, med C tillexempel, får jag ofta bara en chans om ens det!

Fast även om L som sagt är allra roligast att fota vill jag inte att det bara ska krylla av foton av honom här inne, hur söt han än må vara ;) Det är ju ändå min blogg och ännu kan han ju inte välja om han vill vara med här inne. Det kan jag bråttas lite med ibland, jag vet att många väljer att inte visa sina barn alls på sina bloggar eller åtminstone aldrig barnens ansikte. Något jag respekterar helt och hållet. Samtidigt så spenderar jag så mycket av min tid med L, att det skulle kännas konstigt att utesluta honom helt och hållet.

Därför ser jag till att de bilder jag lägger ut är noga utvalda, och jag skulle aldrig nånsin skriva eller publicera känsliga grejer som han kan skämmas för när han är äldre. Hur gör ni mamas där ute? Får era barn synas i bloggar eller på facebook? Varför, varför inte?

Och ni som inte har barn, vad tycker ni att gränsen går? Vad är lagom, och när blir det för mycket?