fredag 31 augusti 2012

Daffodil Day

Idag är det Daffodil Day på Nya Zeeland, en dag anordnad av Cancer Förbundet för att samla in pengar för cancersjuka och forskning. Jag och L la en slant hos en insamlare utanför banken idag och L fick en ballong, något han blev väldigt glad över - vilket barn älskar inte ballonger?? När vi däremot gick in på banken och en manlig banktjänsteman klätt ut sej till en Daffodilblomma tyckte L att det var mindre kul. Jag skrattade medan L grät! Vilken syn vi måste ha varit... Skyndade mej att avklara mitt ärende så vi kunde rusa ut från banken och den läskiga mannen i blomkostym!

Sen bar det av till lekparken vid sjön där vi mötte upp S och lilla N. Ungarna lekte i nära två timmar tills de kollapsade av trötthet och det var hög tid att åka hem. Nu har L precis vaknat och vi sitter och väntar på att granntjejen ska komma över med sina två små tjejer för ännu en playdate. L har brist på killkompisar, alla jag känner har bara små flickor konstigt nog. Fast det gör ju inte särskilt mycket i den här åldern, lekkamrat som lekkamrat liksom!

På hans kalas kommer dock en liten kille, övriga tre är tjejer :) Sen blir det ett gäng vuxna också av blandad kompott! Nu ska jag göra lite té här då jag gissar att grannen snart dyker upp..



Framme vid lekparken och på gott humör igen! 

Jordbävning!

Alltså fy vad läskigt - vi hade jordbävning här i morse! Det kändes mest som att en stark vind drog genom hela huset, det bullrade och skakade en del och sekunder senare var det över men ändå... Otäckt! Det går regelbundet ut information här på radion om hur man ska agera vid jordbävning men jag gjorde då inget av de grejerna - utan satt kvar på soffan och funderade på vad C höll på med nere på nedervåningen som fick det att dra korsdrag genom hela huset och bullra om vartannat. Inte så snabbtänkt direkt...

Nu ska jag och L hoppa in i bilen och åka ner och mata ankorna vid sjön. Förhoppningsvis utan fler skalv!



Bilden har absolut noll samband med texten! 
Förutom att jag sitter i soffan då...

torsdag 30 augusti 2012

Familjedag

Det blev mer en familjedag idag, jag kunde inte hålla mej borta ;) Känns som att man vill göra det mesta av det här underbara vädret just nu, för snart kommer väl en snödump som alltid i september när man tror att vintern är slut.. Just nu känns dock vinterväder väldigt långt borta - det är härlig vår i luften! 

Nu måste jag laga middag till mina hungriga grabbar, och mej själv med för den delen. Om det är nåt jag hanterar ännu sämre än vanligt så är det att gå hungrig! Det gäller för mej att ligga ett steg före hela tiden och verkligen planera måltiderna, annars riskerar omgivningen att få sej en skopa av mina gravidhormoner haha :) 

Återkommer! Tills dess, lite bilder från eftermiddagen:











Vi hittade en trädkoja på vägen! L var inte särskilt impad - här får pappa order om att bära ner honom igen. Att cykla är MYCKET roligare låter han hälsa!



Jag kände mej ganska så ringrostig - att klättra i träd var ett tag sen jag gjorde!


En pappadag!

Har L blivit lovad idag efter att C var borta hela dagen och kvällen igår. Jag kommer nog finnas med på ett hörn jag med även om jag ska försöka ta tillfället i akt för lite me-time också när jag har tillfälle! Det är helt klart välbehövligt ibland, fast det finns faktiskt få tillfällen då jag slappnar av så mycket som när jag och L tar en promenad och stannar till nånstans längs sjön. L hämtar stenar  och pinnar som han kastar i vattnet medan jag kan luta mej tillbaka och bara vara för en stund. L har lärt mej att njuta av nuet på ett sätt jag aldrig gjort tidigare. Tänk att det skulle krävas ett barn för att lära mej det!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bär det av mot Mini Muscle. Idag ska vi spendera första halvan med de yngre barnen och sista halvan med "over two´s". L fyller ju faktiskt två om ganska exakt två veckor och han börjar se lite storväxt ut för den yngre gruppen :) Får se vad han tycker om att hänga med de äldre barnen, att det kommer vara både mer högljutt och gå vildare till är jag beredd på!

onsdag 29 augusti 2012

Välkommen tillbaka kamera!

Åh idag kom äntligen min kameraladdare med posten - gissa om jag saknat att kunna ha med mej min lilla kamera i fickan eller handväskan. Min stora kamera tar visserligen grymma bilder men är så stor att jag sällan orkar släpa med mej den. Och har jag den med mej är det lite av ett projekt varje gång man vill ta en bild, upp ur väskan, av med linsskydd och så ställa in rätt inställningar. Det är inte gärna nåt man gör för en enstaka bild! Eller när jag är själv med L för den delen, jag står inte gärna med en systemkamera i handen när han springer iväg åt andra hållet eller råka snubbla på något. Men nu har jag alltså äntligen möjlighet att kunna fota med min lilla kamera igen!

Jag och L har haft en supermysig dag och trots min förkylning har vi njutit av att vara ute mer än vanligt. Det har varit så fint väder hela dagen så jag har bara inte kunnat ligga inne! Imorse stack vi in till stan och köpte en tidig fars dag present åt C, han har stora revor i typ alla sina byxor så vi kom hem med två par jeans och ett par casual chinos. Byxor är ju skitsvårt att köpa till nån annan men förhoppningsvis passar åtminstone 1 av 3! Innan vi åkte hemåt så matade vi ankor och hängde i lekparken lagom länge så att jag hann dricka en latte från caféet brevid :)

Medan L sov i bilen körde jag omkring och uträttade lite ärenden, sen åkte vi hem och åt lunch. Tvättade o grejade lite och sen tog vi bilen till Frankton Beach för en cykeltur! C har varit nere på farmen hela dagen men kom hem lagom till middagsdags, det blev indisk mat då vi alla var alldeles för hungriga och trötta för att orka laga nånting. Nu ligger jag dock här med världens magknip och önskar att jag inte ätit så mycket! Aja, det är lätt att vara efterklok ;)


Bilder från Frankton Beach nu i eftermiddags:











tisdag 28 augusti 2012

Inte så mycket att visa

Min blogg har verkligen varit trist på bildfronten på sistone... Men det finns liksom inte så mycket att dela med sej av här hemma annat än snörvel, nässpray och en himlans massa näsdukar! Jag är så jordens trött på att vara sjuk, det får räcka nån gång känner jag nu. Undrar om man är extra mottaglig som gravid? Jag brukar rätt sällan bli sjuk annars, klarar mej alltid undan lindrigt men nu verkar jag åka på allt skit som finns att få! 

Kvällarna är värst som alltid med förkylningar, men idag måste jag nog ge större delen av dagen ett bottenbetyg faktiskt - har haft sån huvudvärk att jag stundtals trott att huvudet varit på väg att sprängas! Var hos läkaren för bokning av nästa ultraljud samt invägning och mätning idag och hon gav mej grönt ljus för vanliga panodil mot huvudvärk. Jag åkte raka vägen hem och svalde två och huvudvärken släppte för en timme eller så men sen kom den tillbaka. Men nu får det vara slut på gnällandet, snart ska jag väl vara frisk igen får man hoppas! Illamåendet börjar iaf försvinna vilket är underbart, nu är jag istället konstant hungrig :) Var så nära att gå upp kl tre imorse och göra en portion gröt för jag var verkligen vrålhungrig men tröttheten stoppade mej... Gäller att se till att ha massa hälsosamma grejer hemma att småäta på om dagarna annars faller jag lätt dit i chokladfällan måste jag erkänna. 

Tänk, om cirka 7 veckor kan vi få reda på om det är en liten kille eller tjej som jag har i magen - jag är så nyfiken att jag knappt kan bärga mej, vill veta nuuuu :) Jag gissar på en till liten kille, känns på nåt sätt som om jag är en typisk pojkmamma haha. Fast jag stryker inte under stol med att jag skulle tycka att det var sååå roligt med en av varje! Kan inte låta bli att snegla lite på tjejavdelningen ibland när jag handlar åt L, det finns ju så mycket sött åt små tjejer också - fina klänningar, miniatyrboots osv. Som sagt en liten tjej vore väldigt roligt men huvudsaken är att det är en frisk och kry liten krabat förstås! Och blir det en kille så har jag ju en hel uppsättning med bebiskläder i nyskick från när L var nyfödd - helt klart ett plus :)



Jag just nu - inte hälsan själv direkt ;)

Pusselbitar som faller på plats

Jag har bestämt mej för att inte få panikstress över boende i Sverige den här gången... Tänker att det jag inte kan kontrollera är ingen idé att stressa eller må dåligt över. Och det verkar fungera! Har hittat ett jättefint hus mittemellan Stockholm och Enköping 10 minuters promenad från Mälaren som vi är väldigt intresserade av.

Just nu pågår lite förhandlingar ang hyra och när vi kan flytta in, det är bara tidigt skede än så inte alls säkert att det funkar för alla inblandade men jag håller verkligen tummar och tår - det här huset kan jag se oss trivas i och läget är perfekt! Vi bestämde oss tidigt för att hålla oss utanför tullarna i Stockholm den här gången för att spara in parkeringsavgifter, tullavgifter och den allmänt dyrare livsstilen som en storstad medför. Att bo lite utanför med en stor tomt, nära vatten och massa grönområden känns mera vi nu när vi har L och en till liten på väg!

Annat var det såklart när det bara var jag och C, då satte vi värde på att bo nära nöjen som bio, restauranger, shopping och mysiga caféer. Visserligen grejer jag fortfarande njuter av då och då, men inte alls lika ofta - nu ser jag hellre att vi bor nånstans där L kan springa omkring fritt och leka!

Nåt annat som sakta börjar ta form är vår bröllopsdag... Igår gjorde vi upp en ungefärlig budget och nu känns det inte fullt lika skrämmande när man vet vad kalaset kan tänkas hamna på. Jag har varit på några bröllop de senaste åren och något jag lärt mej är att pengarna som spenderas verkligen inte är vad som bestämmer om det blir en fantastisk dag!




Tänk att jag om mindre än ett år ska få stå brud på riktigt 
och säga ja till mannen i mitt liv! 

måndag 27 augusti 2012

Händelserik förmiddag

Har hunnit med mer än vanligt den här förmiddagen, vaknade piggare idag så behövde inte ställa in varken playdate eller promenad! Vaknade vid halv sju och kände mej faktiskt utvilad trots att jag var uppe en timme i natt och drack varmt cirtonvatten med halstabletter i (verkar som det hjälpte för halsontet var faktiskt borta imorse!) och smörjde in näsan med vicks mentolbalsam för att kunna andas någorlunda. Vågar och vill inte ta några värktabletter i onödan nu när jag är gravid, och tillochmed nässpray har ju varningstext för gravida så man får helt enkelt försöka klara sej med naturliga grejer. Inte lika effektfullt såklart men garanterat mer safe för bebben i magen :)

Vid 10 åkte jag och L ner till Starbucks för att möta S och N, vi var för ovanlighetens skull nästan 10 minuter tidiga tack vare att allt flöt på bra. Tyvärr var läget det omvända för stackars S som skickade ett stressat sms 10 minuter över 10 om att N vägrade att låta sej spännas fast i vagnen men att de var på väg. När jag och L så gott som fikat färdigt dök de upp och vi kunde sitta ner och prata några minuter innan L tyckte att det var dags att dra vidare till Plunket... Ingen rast ingen ro för S som dessutom är gravid i 6:e månaden och trött så det räcker, jag tyckte så himla synd om henne! Det slog mej att två-årstrots och gravidkrämpor förmodligen är precis vad jag har farmför mej...

Vi tog med oss barnen till Plunket en stund men det var ingen hit idag, N ville bara hem. L var nöjd och glad men så sov han också bra hela natten, det gör verkligen skillnad. När de små liven är trötta finns det verkligen ingen quick-fix, det har jag fått erfara flera gånger... Vi sa hejdå och så gasade jag uppför backarna och hem för att lämna över L till C, snabbt byta om till träningskläder och så iväg för att möta upp T. Svängde in på McDonalds drive thru och köpte en kyckling wrap som jag åt i bilen när jag kom fram medans T åt sin sushi :) Önskar att det fanns bättre hälsosammare alternativ att välja på men när man har ont om tid tid så är McDonalds nära på det enda alternativet i Queenstown. Alla caféer är fulla runt lunch och att beställa sallad, sushi eller en smörgås som man inte vet hur länge de har legat är ju inte heller nåt bra alternativ som gravid!

Det blev en snabb och ganska kylig promenad även om vi snart fick upp värmen innan T åkte vidare till hennes nästa gruppträningsklass (hon är PT och tränar sina klienter i grupp). När hon precis kört iväg och jag sätter mej i min bil, lägger i backen så upptäcker jag att jag sitter fast och hjulen bara spinner i sanden! Av gammal vana så hade jag parkerat bilen lika långt fram som jag vanligtsvis gör med vår fyrhjulsdrivna Dodge... Det gick inge vidare! Ringde C i lite halvt panik och bad honom komma och rädda mej haha.

Men innan C hann fram så stannade två snälla gubbar som bodde i närheten sina bilar och plockade fram både spadar och rep ur bakskuffen, tydligt hände samma sak rätt ofta... De lyckades dra upp mej och visserligen ha sönder backluckan så att den inte gick att stänga sen men jag var glad ändå. Och backluckan fixade min älskling när vi kom hem så det blev ett happy ending tills slut!

söndag 26 augusti 2012

Halvkrassligt

Våra gäster verkar ha lämnat kvar en mindre trevlig avskedspresent - sjukdom! S var sjuk när hon kom och under veckan blev även J, C:s morbror krasslig och nu verkar det alltså vara min och C:s tur... Vi har känningar i halsen, täppta i näsan och är allmänt trötta. Fy, jag har ju knappt fått vara frisk i två veckor ju! Hoppas att det här går över snabbt och att jag rent utav känner mej bättre imorgon...

Klockan är bara tio över åtta men det lutar faktiskt åt att jag kryper i säng snart. Sov alldeles för lite natten till idag och det gör knappast en förkylning bättre. Har play date med S och N samt promenad med T inbokat imorgon så jag håller tummarna att jag vaknar piggare! Annars får vi ställa in :( Om det är nåt jag är noga med så är det att inte ta med mej L och träffa andra barn när vi är sjuka och riskerar att smitta, det är något jag tycker är både oansvarigt och slött!

Det är förresten väldigt tomt här inne på bloggen enligt statistiken, är det kanonväder i Sverige kanske? Hur spenderar ni er söndag?

lördag 25 augusti 2012

Konsten att njuta av de små sakerna

Jag är så otroligt tacksam och glad för min fina lilla familj! Och efter en vecka med fullt hus så är det väldigt skönt att bara vara vi tre (fyra med lille plutten i magen!) igen. Det blev thai-takeaway till middag precis som jag önskade. Jag beställde min favorit mixade grönsaker, tofu och biff - så himla gott! Och med fullkornsris till blev det ju faktiskt en helt okej och nyttig middag.

Jag är väldigt trött på flottig och mastig mat efter en vecka med lite väl mycket onyttigt... Men det blir lätt så när man har gäster som vill testa alla Queenstowns specialiteter som Winnies Pizza, Ferg Burger och den lokala Indiska restaurangen innan de åker hem! Men som sagt, nu är det bara vi igen och jag välkomnar våra hälsosammare vanor igen :) Promenader har jag varit duktig med men jag måste få in lite mer styrka också för att inte få ont i ryggen nu när magen växer. Min energi börjar komma tillbaka mer och mer vilket känns skönt!

Fast frågan är om det blir nåt gymkort, jag är faktiskt inte det minsta sugen på att stänga in mej i en svettig lokal och lyfta vikter med massa testosteronstinna killar. Det är nåt som händer med mej när jag är gravid och det kanske låter konstigt men jag blir väldigt beskyddande över min kropp, inte att jag på nåt sätt skäms över den eller så. Nejdå jag är stolt och kan tycka att vissa delar tom förändras till det bättre men är det en sak jag inte pallar så är det blickar från killar! Känner för att fräsa nåt i stil med "sluta stirra era snuskar, "i´m taken!!". Haha måste ju ha nåt att göra med natures law eller vad tror ni?

Nä nu är det badtajm för L så att jag och C kan mysa framför en film :)

Alldeles tyst....

Nu har vi vårt hus för oss själva i en hel vecka! Kom just innanför dörren efter en promenad in till stan och lunch tillsammans med V o T. 

L sover i bilen, C ligger och vilar i sovrummet och jag har slängt mej på soffan. Tänkte sluta ögonen en liiiten stund innan det är dags att hoppa in i duschen och göra oss klara för kalas!

Mest av allt ser jag fram emot att komma hem igen och ha en riktig myskväll med mina grabbar, nån god take-away mat och en film när L somnat står högt på min önskelista just nu.



Jag just nu - har hela soffan för mej själv, vilken lyx!

Husvisning, lunchdejt och kalas

Står på schemat idag! Det gäller att jag skuttar upp ur sängen snart om allt ska hinnas med.. Dessutom flyger våra gäster hem idag så vi har dubbel städning att fixa innan kl 11 då visningarna börjar.

Annars bor vi ju bara på övervåningen, förutom att C använder kontoret på nedervåningen då och då. Med andra ord ett alldeles för stort hus för bara oss. Även när bebis kommer så kommer vi ju knappast behöva ytterligare ett rum, inte till en början iaf. Jag skulle nog helst bo i ett enplanshus, med småbarn är det smidigare att slippa springa i trappor, särskilt om nätterna..

Sen har jag en powerwalk och lunch inbokad med V innan det är dags att ta med L på kalas vid halv tre. En fullspäckad dag med andra ord! Nu - frukost!

fredag 24 augusti 2012

Kvällslektyr



Bara för att jag hoppar i säng tidigare än vanligt betyder det inte alltid att jag somnar tidigt! Jag älskar att krypa ner under täcket med en bra bok, eller som ikväll - två färska magasin som är väldigt aktuella för mej just nu.

Åh vi har så mycket spännande att se fram emot nästa år, jag får nästan nypa mej lite i armen...

God Natt!

Bloggfrånvaro

Våra dagar har verkligen varit fullspäckade den senaste veckan, och bloggen har således kommit lite i skymundan men nu blir det förhoppningsvis ändring på det! Bloggen är knappast nån börda, utan något jag tycker är roligt att hålla på med men ibland finns inte tiden på samma sätt och då kommer inläggen lite glesare. Hoppas ni står ut med det, jag kommer ju alltid tillbaka efter en tids frånvaro ;)

Imorgon åker våra gäster hem och C:s mamma ringde idag och sa att hon bokat om sin biljett så att vi får en vecka att pusta ut själva istället för bara ett par dagar, det var väldigt gulligt och omtänksamt tycker jag! Inte helt säkert att farfar kommer med än då han fått heltidsjobb uppe i New Plymouth och jobbar 50(!) timmar i veckan just nu. Så farmor stannar i två veckor och har vi tur så kommer farfar ner för sista helgen då L:s kalas äger rum! 

Jag har redan börjat planera lite vad vi ska bjuda på, tänkte använda ett chokladtårterecept och göra minimuffins åt barnen samt små savoury dishes med olika goda fyllningar för både stora och små. Funderar även på att fixa fiskedamm, det är ju typiskt svenskt och inget man annars gör här. Det och en massa ballonger och utspridda leksaker tror jag blir underhållning nog för en liten grupp barn!

Just ja, höll nästan på att glömma att berätta om dagens aktivitet: Vi tog gondolaliften upp till Skyline och tittade på när C:s kusin slängde sej ut från berget med fallskärm (och en guide fasthakad bakom sej). Sen körde vi Luge (lådbilar) så det bara rykte om det. L satt mellan C:s ben och hade kanske den roligaste morgonen i hela sitt liv, oj vad han gillade det! Fartgalen precis som sina föräldrar får man väl konstatera. Kunde inte låta bli att le för mej själv när jag, C och L kom körande ner för banan i full fart och körde förbi allt från unga tonårskillar till tuffa män som trodde att de var snabba. Hehe tji fick dem, vi ägde banan!


Lite bilder såklart:


















torsdag 23 augusti 2012

Första magbilden!

Idag går jag in i vecka 10! Första rundningen på magen börjar synas redan nu, även om det inte är jättetydligt nu på morgonen så ser jag absolut en skillnad. Fast på kvällarna ska vi inte tala om, då är magen som uppsvälld ballong och det ser ut som jag är i 5:e månaden, minst!

Jag känner mej mera avslappnad den här gången inför vilka förändringar kroppen kommer att gå igenom, nu vet jag liksom lite mer vad jag har att vänta. Viktuppgång och en annan kroppsform oroar mej inte alls så som första gången. Och den där perioden innan man får mage och bara känner sej allmänt pluffsig känns faktiskt inte alls lika jobbig den här gången, jag vet ju att det bara är en kort period - sen dyker den fina kulan upp och man får känna sej så där strålande som bara gravida kvinnor kan haha. Har man tur varar det en månad eller två sen är man tillbaka till att känna sej pluffsig och otymplig igen. Men hey, det är så himla värt det! 

Jag är nog om möjligt ännu mer förväntansfull den här gången att få möta det lilla livet jag har inom mej, men ännu är det lååångt kvar! Med första barnet känns allt stundtals overkligt, man har ingen aning om hur livet som förälder kommer bli, man försöker vänja sej med tanken att man plötsligt ska bli mamma men inget kan förbereda dej för hur ett barn faktiskt förändrar både dej och ditt liv! Jag tenderade att fokusera mycket på det praktiska - att ha allt redo för bebben. Den här gången kan jag slappna av lite mer och nu tänker jag mest på vad det är för en liten person där inne i magen! 



Vecka 10 - bara 30 veckor kvar ;)

onsdag 22 augusti 2012

Slut på energi


Har haft en toppendag so far, varit ute och flängt sen 10 i morse - och inte förrän tre var jag hemma igen. Fick en massa gjort och hann med att träffa två fina vänner så jag är supernöjd men nu är energin slut. Hade med mej L första delen av dagen men sista timmen fick jag en stund för mej själv på stan där jag för ovanlighetens skull kunde shoppa lite i lugn och ro.

Herregud så trött jag är nu! Tycker att det är lite jobbigt att ha huset fullt när jag mest skulle vilja kura ihop mej under en filt och inte prata med någon.. Får man säga så? Jag skulle lätt kunna somna samtidigt som L om kvällarna men kämpar för att hålla mej vaken några timmar till men nåt vidare upplyftande sällskap är jag nog inte haha. 

Nä om man skulle ta och göra ett sista ryck innan det är dags att planera middag. Vet inte vad vi hittar på ikväll.. Jag röstar på något snabbt och enkelt!


Medan L sov middag i vagnen passade jag på att 
ta några bilder nere vid Frankton Beach:









tisdag 21 augusti 2012

Ännu en anledning

...till att få bättre ordning på rutinerna när det gäller L är ju att vi om ett drygt halvår kommer få en till liten familjemedlem. (Så himla spännande och roligt - vi är verkligen så lyckliga!!) Jag tycker iof att det mesta flyter på bra här hemma, nu har nattningen vänt och går smidigt igen. Fast vi har fortfarande två stora utmaningar kvar, dels potträning vilket jag drar mej mest för men även att få L att inte vakna så många gånger när han väl somnat. Som det är nu så vaknar han och vill ha välling 1-2 gånger per natt, det har blivit en onödig vana som jag vill bryta.

Har fått lite tips om att ge vatten i en nappflaska till att börja med (vet redan nu att det kommer bli högljudda protester!) men även att låta bli att gå in till honom och låta honom gråta tills han somnar om... Fast där tar det stopp för mej, mycket möjligt att det bara tar 3 nätter av gråt men jag kan inte låta bli att leva mej in i att vara i den där lilla kroppen som förtvivlat gråter i mörkret och undrar vart mamma och pappa tagit vägen. 

Nä några "lämna till att gråta ensam" metoder blir det inte här. Jag är fast besluten om att vi kan greja det ändå! Fast det får vänta tills våra gäster åkt hem, det kommer att bli jobbigt ändå så att stressa över att hela huset vaknar vill jag slippa. Nu ska jag borsta tänderna och fortsätta läsa "Varför gråter inte Emma" - boken om de hemska Arbogamorden 2008... Jobbig men medryckande läsning.

Night Night



Lättnad

Gissa om jag blir glad när jag loggar in och ser alla gratulationer, tack - vad gulliga ni är!! Måste säga att det är en stor lättnad att äntligen ha berättat om graviditeten även här på bloggen, nu kan jag skriva precis hur jag mår och vad jag tänker på igen - det är inte min grej att vara hemlighetsfull ;)

Har bestämt mej för att hänga med ner på farmen idag, det blir kul för L tror jag (minus bilresan då) och jag ser fram emot att träffa E! Hon och B planerar att gifta sej i december/januari så vi kommer kunna bolla lite idéer/nojor/funderingar med varann :)

Nu ska jag slänga i mej lite gröt och sen gå en kort promenad innan det är dags att fixa i ordning sej. Sen jag blev gravid måste jag äta direkt när jag vaknar, att gå promenad innan frukost finns inte på kartan! Att bli hungrig är förrsten något jag försöker undvika full stop, det får alltid illamåendet att bli så mycket värre. Små frekventa mål är det som funkar!

Fast jag tror faktiskt att illamåendet sakta börja försvinna lite och jag har inte så extrema carbs cravings som jag hade i början heller, det enda jag kunde äta var VITT bröd, VIT pasta, VITT ris osv. Typ sånt jag aldrig äter annars med andra ord, nyttiga grejer som sallad och frukt fick det att vända sej i magen på mej! Det börjar som tur är gå över haha.

måndag 20 augusti 2012

Det här med att må illa...

...är ju nåt jag gjort en hel del på sistone och det är faktiskt inte bara åksjuka och magsjuka som jag lidit av, utan framförallt; morning sickness! Japp - jag är GRAVID!!! Går in i tionde veckan i övermorgon så det är fortfarande rätt tidigt men nu har vi berättat för närmsta familjen och vännerna så då känner jag att jag kan släppa nyheten även här :)

Får nästan nypa mej i armen för det händer så otroligt mycket just nu, kan knappt sova om nätterna! Bokade biljetter till Sverige igår, den 10:e februari bär det av och jag kommer att vara i vecka 34 då så det är 2 veckor senare än när jag var gravid med L och svor att jag aldrig skulle flyga höggravid igen... Men då flög jag själv också, förhoppningsvis så känns det bättre när C är med. Och med L lär vi ha fullt upp så jag hinner nog inte tänka så mycket på hur jag själv mår!

Har iaf en heltäckande försäkring som gäller redan nu och ända fram tills vi åker, så behöver vi flytta datumen av medicinska skäl så kan vi göra det utan någon kostnad. Det känns tryggt! En annan sak vi börjat planera lite smått för är faktiskt bröllop nästa sommar, kanske är jag galen som försöker pressa in både bebis, bröllop, dop(?) och 30-års firande under 6 månader...

Samtidigt så är det lite nu eller aldrig när vi faktiskt kommer att befinna oss i Sverige och C:s familj och släkt har redan börjat spara för att komma över om vi gifter oss. Jag tror inte att den chansen kommer att komma tillbaka, det gäller nog att ta den. Bestämma sej liksom.

2013 kommer bli händelsernas år helt enkelt!

Glenorchy

Idag tog vi med oss J och S ut till Glenorchy för en fika. En biltur som jag ångrar så här i efterhand för fy vad jag mår illa nu! Körde på vägen ut så då funkade de slingriga vägarna okej, men hem satt jag inklämd i baksätet och försökte underhålla L som krävde konstant uppmärksamhet. Att titta och förklara allt han pekade på, plus försöka leta rätt på diverse snacks och dryck för att hålla honom nöjd bidrog inte till att jag mådde bättre direkt.. Men nu är vi som tur är hemma igen :) 

Laddar för en eventuell resa ner till farmen imorgonbitti, C ska ner och se över en damm som håller på att byggas på farmen och jag har sagt till E att jag och L ska försöka hänga med för ett catch up och play date med våra små grabbar. Jag saknar henne och vi har inte setts sen vi flyttade från farmen så det vore verkligen kul, men bilresan på tre timmar... hmmm. Fast det känns lite som om det här är ett perfekt tillfälle, dom är lediga imorgon och jag har inget annat viktigt inplanerat. 

Ska snöra på mej promenadskorna nu och gå ut med L, lite frisk luft borde förhoppnigsvis råda bot på mitt illamående?


Ett "picture perfect" Glenorchy:






söndag 19 augusti 2012

Mycket på G!

Just nu händer det så mycket i vårt liv att jag har lite svårt att samla tankarna. Jag tror jag får återkomma imorgon med ett bättre inlägg :) Våra gäster anlände idag, och det känns som det kommer att bli en fullspäckad men bra vecka. Bara en sån sak som att L somnade på bara några minuter ikväll gör mej hoppfull för att vi ska få rutinerna att flyta på även med fullt hus.

Kanske rent utav bättre?

Nu ska jag njuta av en tidig kväll i säng och en bra bok.

God Natt fina läsare!

lördag 18 augusti 2012

En dag i backen!

Träffade ju T och hennes barn igår och när hon föreslog att vi skulle hänga med dem upp till Coronet Peak idag tyckte vi det lät som en väldigt bra idé! Sagt och gjort, jag handlade en släde på The Warehouse igår och imorse packade vi in oss i bilen med full skidmundering, sen köpte vi varm choklad och smörgåsar i stan och åt på vägen upp - borde självklart ha fixat eget men vi hade knappt om tid som vanligt, det får bli nästa gång! För en nästa gång kommer det garanterat bli, L älskade att åka släde och vi vuxna hade hur mysigt som helst vi med. 

Jag blev sååå sugen på att åka skidor igen, jag som inte har skänkt åkningen en tanke hittills. Nästa år blir det förhoppningsvis ett säsongskort - jag och Tracy smidde planer om hur vi kan få ihop åkningen när barnen är på förskolan eller helt enkelt ha med oss männen och turas om att åka själva och dra barnen :)


Lite härliga vinterbilder från dagen


















fredag 17 augusti 2012

Fredagsmys och nya utmaningar

Jag och L har haft en hur mysig eftermiddag och kväll som helst! Först var det lite ofrivilligt men sen gjorde jag det bästa möjliga av det! C är iväg och kör cross i Cromwell och då vi har visningar i helgen hade jag hoppats på att vi skulle vara hemma o fixa i ordning huset tillsammans så att vi slipper panikstressa imorgonbitti i vanlig ordning. Men C hade som sagt andra planer och på ett sätt förstår jag honom, vem vill vara hemma o städa när man kan sticka iväg o köra cross med polare?

Hursomhelst efter lite surande från mitt håll vände jag på det och tog tillfället i akt att ha en mysig eftermiddag med L. Och det har vi verkligen haft! Först tog vi en riktig långpromenad på andra sidan sjön, lekte lite vid en lekplats och morsan körde lite snabba styrkeövningar (en lekplats kan användas till mycket!) innan vi vände tillbaka. Full fart på cykeln skulle det vara hela tiden så det blev minst sagt jobbigt för mej!

Sen käkade vi middag på en thairestaurang i Frankton, varför inte lyxa till det lite när det ändå är fredag :) Och jag slapp laga mat, double win! Sista stoppet innan vi åkte hem blev The Warehouse där vi kom ut med en släde för morgondagens trip upp till Coronet Peak, en liten batman motorcykel som L valde ut och ett kinderägg som vi delade på :) Godaste chokladen och alldeles lagom.

När jag sen kom hem och öppnade inkorgen på mailen har jag ett mail från en poteniell PT-klient som undrar om jag kan hjälpa henne. Det kommer att bli en utmaning men en bra sådan, fasiken vad roligt!



Trött men nöjd tjej efter vår långa promenad/joggingtur



Ikväll var en sådär sagolik vacker kväll som bara Queenstown kan bjuda på!

Off to the park!

Jag skjuter upp storstädning inför helgens visningar lite till och sticker ut i solen med L istället! Vi har stämt träff med T och lille S nere vid lekparken precis vid sjön - latte i solen och mata ankor står på agendan :) 

Nu måste jag rusa om jag ska hinna tanka upp bilen innan, vi har haft så gott som slut på bensin i flera dagar men inte orkat åka till bensinstationen - det märks att resorna till farmen är färre, jäklar vad vi sparar bensinpengar!


Tog mej tid att fixa håret för en gångs skull - 
lockar är härlig kontrast till skitigt hår i en knut! :)

torsdag 16 augusti 2012

Too late


Jag har verkligen inte tid att sitta här, skulle ha gått och lagt mej för länge sen men suttit uppe och pysslat med ett fotoalbum online ända tills nu, kvart över tio! Nu är det iaf beställt och jag är sååå nöjd, hoppas att bildkvaliteten är bra - det vet man ju inte förrän man har albumet i handen. 

Faktiskt första gången jag gör ett sånt här album, även fast jag tänkt göra det i flera år! Har så himla många fina bilder som bara ligger och samlar damm i gamla datormappar eller på lösa hårddiskar men nu ska det bli ändring på det! Fast det kostar ju en slant att hålla på o framkalla så jag får väl ta det lite pö om pö - men nu har jag iaf L:s första år samlat! 

Nedan är några bilder vi tog idag när hela lilla familjen var ute på promenad, vädret har vänt igen och plötsligt är det strålande sol och så gott som vindstilla... Vi klagar knappast :)












Paket på vift

När vi var i Australien glömde jag kvar två laddare, varav en för min kamera samt mina glasögon på vårt första hotell i Mooloolaba. Då vi hade hade 5 dagar kvar på Guldkusten innan vi skulle flyga hem till NZ trodde jag absolut att grejerna skulle komma fram till Surfers i tid men icke. De fastnade på ett postkontor i Surfers Paradise och vi hann att flyga hem. Jag var antingen tvungen att lösa ut dem personligen eller så skulle det skickas tillbaka till avsändaren, och de i sin tur skicka paketet till Nya Zeeland - så himla struligt!

Hursomhelst lär det dröja en vecka till minst innan mina grejer kommer fram. Det jag ville ha sagt med det här är att jag saknar min kamera som är urladdad för länge sen, jag kan ju inte ta bilder till bloggen :( Som nu tex hade ni kunnat få se mitt stelfrusna ansikte och den sagolikt vackra sjön när jag och V gick morgonpromenad kl halv åtta i morse.. Nu blev det inga bilder då jag inte gärna släpar med mej systemkameran på mina promenader, det är ju då min lilla kamera är perfekt att ha i fickan!

Tänk vad beroende man kan bli av materiella grejer ;)


onsdag 15 augusti 2012

Dagarna bara försvinner

Alltså jag vet inte om jag är ovanligt ineffektiv eller om det faktiskt är mycket nu ett tag, hursomhelst försvinner mina dagar innan jag hinner blinka! Och sällan hinner jag till slutet av min menatala to-do lista...

Idag fick jag iallafall en hel massa pappersarbete gjort gällande farmen och nu är allt äntligen postat upp till New Plymouth där C:s mamma som är en fd revisor tar en sista koll på dem innan de skickas vidare.

Träffade T för en powerwalk vid lunch, och L fick följa med på sin cykel - det gick hur bra som helst. Sen på eftermiddagen bakade jag savoury muffins till en granne som just fått en liten bebis, jag minns hur himla mycket man uppskattar färdig mat/snacks med en nyfödd hemma. Att ställa sej vid spisen när hungern sätter in och liten vill ammas är det sista man har lust med! Förutom muffins till mamma fick den lilla tjejen en pyjamas, det är något man aldrig kan ha för många av :)

Nä nu ska jag ta hand om min egna lille kille här, det är baddags och sovtajm. Papan i huset är iväg och cyklar mountainbike med en kompis så ikväll får vi klara oss själva, annars vill L helst att vi båda läser för honom innan han somnar.. Får se om han godtar en förälder mindre ikväll ;)