onsdag 26 september 2012

En bättre människa

På senaste tiden har jag tappat tålamodet oftare än vanligt och höjt rösten på ett sätt jag aldrig tidigare gjort. Inte åt L men till C. Över löjliga smågrejer och verkligen inget sånt man behöver skrika över. Tyvärr är det ett beteende jag verkar ha tagit efter.... av C! Han är en man med väldigt kort tålamod, blir arg snabbt men så går det över snabbt också. Raka motsatsen till mej faktiskt. För mej tar det längre tid att bli arg men sen är jag sur längre! Tror inte på att släta över grejer och låtsas som de aldrig hände utan jag vill prata ut (typiskt kvinnligt?) för att undvika att samma sak händer igen.

Hursomhelst, jag vill inte vara en person som gapar så snart saker inte går min väg eller C inte förstår vad jag menar. Nä fy, det är verkligen inte jag. Att möta ett dåligt beteende med samma metod funkar inte, tvärtom genom att själv behålla kontrollen och prata lugnt kommer man mycket längre, och förhoppningsvis påverkar man sin partner att göra samma sak.

Det finns alltid något man kan förbättra i sitt sätt att vara och detta är något jag ska jobba med framöver! Vill ta tillbaka mitt tålamod och lugn :) Vilka av era egenskaper är ni stolta över? Och vad vill ni bli bättre på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar