onsdag 8 december 2010

Lika härligt...

...som det är att se sin älskling fyra av ett underbart leende, lika hemskt är det att se dom gallskrika av upprördhet. Idag fick L sin första vaccination som bestod av två sprutor, en i vardera lår. Det var banne mej det värsta jag varit med om. Och garanterat det värsta L upplevt. Första sprutan gick okej, han grät högljutt i några sekunder men efter lite tröst och pussar så var allt bra igen.

Den andra sprutan däremot, önskar jag så här i efterhand att han aldrig fått! Han panikskrek i över fem minuter (kändes som timmar) utan avbrott, ingenting vi gjorde hjälpte, försökte ge bröstet men han bara skrek, tröstade, vyssade, gick ut med honom i väntrummet men han var så uppstressad att det gick inte att få kontakt med honom. Jag var helt förstörd och tårarna rann på mej med, men så äntligen tystnade han och kunde bli ammad en stund innan han somnade av utmattning. Både jag och C var helt skakiga när vi 20 minuter senare (så länge vill dom att man väntar för att vara säker på att en ev allergisk reaktion inte ska uppstå) kunde lämna Queenstowns Medical Centre. Nu dröjer det 6 veckor innan det är dags för nästa omgång, sen ytterligare 6 veckor innan den tredje och sista. Fy!

Dagens höjdpunkt blev en promenad i solskenet runt Kelvin Heights, som jag och L tog under tiden C satt i möte med en arkitekt vi eventuellt ska använda vid nästa husbygge.


Här sover älsklingen i vagnen efter en tuff dag...

3 kommentarer:

  1. Men åh vännen, har ni oxå tagit de hemska sprutorna nu? Vi gjorde det igår, precis som för er, en i varje lår. Bastian panikskrek så att han tappade luften och var alldeles högröd i sitt lilla ansikte. Han hade oxå svårt att ta bröstet men det gick efter 2 min sen sög han lite och avfyrade efter ytterliggare en minut ett stort leende. Usch, vad det gjorde ont i mammas och pappas hjärta, värsta hittills! Sen sa BVC-sköterskan att 1% av barnen får reaktion i form av feber, kräkningar, diarré och kinkighet. Tror du inte att B fick feber?! 38,6 igår kväll och vi fick stoppa i en alvedonsupp o rumpan på stackarn. Sov bra inatt med lite baddande på pannan och nu på morgonen har han fortf feber plus kräkningar och en massa bajsande. Fy vad det gör ont i hjärtat när ens lilla inte mår bra! Nästa blir om 2 mån och sen om ytterliggare 2 mån. Du, det ser underbart it att gå i linne i solskenet! Vi får ta en Skypedate snart! Saknar dig! Puss

    SvaraRadera
  2. Usch, det är många som beskriver de första sprutorna precis som du... inget jag ser framemot när det blir dags för alvar..
    Blir lite (mycket!!) avis på ert väder. Här blåser det iskallt och det är 8 minusgrader. Och vad fin du är i dina supersnygga jeans!

    SvaraRadera
  3. Usch de där sprutorna är så hemska! På vårt BVC tar de dock båda på samma gång, för att de ska slippa vara med om det en gång till när de precis fått en spruta. Det tyckte jag var väldigt bra, för jag kan tänka mig att det blir värre när de vet vad som ska hända och att det gör ont... Man kan alltid hoppas på att det går bättre nästa gång i alla fall!

    SvaraRadera