måndag 6 september 2010

Kulturkrockar

Fikade med M idag som sagt, vi diskuterade skillnaderna mellan Sverige och NZ samt Canada där M även bott. Så himla lustigt hur annorlunda kulturen i Sverige och Nya Zeeland egentligen är. På så många sätt... Ändå är ju levnadsstandarden på liknande nivå. Eller beror ju lite på var man jämför förstås, tillexempel så tycker jag att lägenheter i Stockholm kostar multum vid första anblick men glömmer att dom är ännu dyrare i Queenstown!

Här i sverige ligger fokus så mycket mer på det ytliga, hur man ser ut, vilka kläder man har, bil man kör osv.. Något som kan göra mej lite illamående ibland. Det blir liksom föör mycket! I början dras jag med, tycker att det är superkul att äntligen kunna gå o kolla kläder i fler affärer än 2(!) - men sen blir det som sagt nästan för mycket. Stockholm for you I guess! I slutändan väljer man ju trots allt själv hur mycket man väljer att påverkas.

Ett litet rörigt inlägg, har så många exempel jag skulle kunna ge men svårt att få ner allt i pränt. Nu är det dessutom dags för middag, jag och älskling har bestämt oss för att gå ut o äta - faktiskt första gången sen han kom hem! Mys med lite partid - gäller att passa på :)

Ha en trevlig söndagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar