fredag 7 december 2012

Saffransbullar alá NZ!


Gyllenbruna saftiga saffransbullar... mmmm!


Tänk! Så fick även jag ihop ingredienserna till ett saffransbak :) Det var inte det lättaste kan jag intyga men efter mycket om och men hade jag allt förutom pärlsocker, kokosflingor fick duga som ersättare.

Saffran köpte jag färsk eller vad man ska säga, fick hursomhelst mortla den själv. Mandelmassa finns det inget som heter här men jag hittade en exlusiv marsipan på en saluhall som hade 40% mandel i sej och smakade faktiskt precis som mandelmassa. Och jäst finns bara på burk som torrt pulver så det blev att chansa lite när det gällde måtten men det gick över förväntan, bullarna blev hur goda som helst!! En annan grej, jag fick tällfället att använda min (oöppnade!) flashiga matberedare som jag fick i julklapp för 2 år sen, det var ju på tiden :)

Fick tipset av en vän på fb att strö lite krossad mörk choklad i fyllningen tillsammans med russinen, vilken hit säger jag bara. Nu har vi fikat här hemma så att magarna står i fyra hörn (ja min stod ju ut en hel del redan innan iof) och C hade en kompis här så han fick med sej en stor påse hem, tur det annars hade vi väl ätit upp alla själva!

Skulle lätt kunna klämma i mej en till bulle nu men klockan är sex så kanske att jag istället borde fundera på vad vi ska äta till middag... fy vad tråkigt. Är det nån mer som tycker som jag; att bakning är frivilligt och därmed roligt medan mat bara är ett nödvändigt ont och därför oftast ganska trist??

2 kommentarer:

  1. Haha ja verkligen ett irriterande i-landsproblem. Undrar varför det blir så? Jaja. Och TACK! <3

    SvaraRadera