torsdag 4 augusti 2011

Time to toughen up!

Okej nu måste saker och ting ändras här hemma. På sistone har L:s sovvanor förändras till det sämre, det började med två tänder som ploppade upp samtidigt - vilket resulterade i flera riktigt oroliga nätter. Helt normalt, så jag reflekterade inte så mycket över det. Plockade upp honom ett par gånger och lät han sova i vår säng från de tidiga morgontimmarna. Sen vi kom tillbaka från Sverige har han även druckit en flaska på natten, ofta kring 4-5 tiden men ibland så tidigt som midnatt. Som bortblåst är de nätter när han brukade sova 12 timmar i sträck, varje natt.. och jag saknar dem!

Som det är nu vaknar vi allt från 3 till 5 gånger per natt, L har antingen hamnat på sniskan och ligger med huvudet mot sängkanten, sparkat av sej täcket eller ligger bara och jämrar sej. Ofta vinner min trötthet över förnuftet och jag lägger honom i vår säng varpå han somnar som ett litet barn (bokstavligen!). Men detta leder ju till att ingen får sova ordentligt, hur mysigt det än är ibland med en bebis i sängen är små fötter i ryggen och otåliga fingrar som drar mej i håret inget jag vill ha varje natt..

Så nu har jag bestämt mej att nya (eller åtminstone mer konsekventa) rutiner måste struktureras upp innan vi har en liten unge som rular hela huset! Steg ett är kortare sovstunder under dagen, och (ännu) mera mat under dygnets vakna timmar. Samt att vara mer bestämd och tydlig med vad som gäller, när det kommer till allt... Ge mej styrka!



Lättare sagt än gjort att säga nej till den här lilla gosungen... Men jag vet ju att jag måste, dom behöver ju riktlinjer så väl som kärlek, lek och uppmuntran!

1 kommentar:

  1. Åh, jag förstår hur trött ni måste börja bli. Vi har samma "problem" här hemma, vi är uppe minst två gånger per natt och man får aldrig sova riktigt. Vi jobbar också lite hårdare på rutiner nu. Hoppas att det går bra för er. Kram

    SvaraRadera