lördag 9 januari 2010

Eggs Benedict

Min absoluta favorit frukost! Den man får på restauranger och cafeér är onyttigare med vitt bröd och massa fet sås men här hemma kör vi på en nyttig variant - mörkt ryebröd, rökt lax, 2 poached eggs och lite örtsalt är en perfekt kombination. Äggen är så löskokta att man inte behöver nån sås, det blir krämigt ändå :)

Börjar även bli en höjdare på att göra kaffe måste jag avslöja! Vår dagliga tur till BP är utbytt mot några få minuters trixande här hemma - och vi får vårt kaffe precis som vi vill ha det. Varje gång!

Grabbarna tog just bilen ner på stan för att sända iväg Chris övervikt så han slipper betala extra på flygplatsen. Hans plan går kvart i tre idag på eftermiddagen. Kommer kännas väldigt konstigt att bara vara vi två här hemma igen! Har ju haft fullt hus sedan början av december med först Mitch, sen Blair, nu Chris och på måndag kommer den sista(?) gästen - Bevvan med familj från North Island. Han har rejsat Nationals i DH i Christchurch o ville komma ner till QT ett par dagar innan dom drar hem.

Jag och C har dock bestämt att vi åker ner till farmen på tisdag för att undvika en alltför lång visit.. Ibland måste man!

Om en timme drygt ska jag iväg o cykla Zoot Track med Indri och några till - regnade hela kvällen igår så banan borde vara perfekt :)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe!









1 kommentar:

  1. Hej Emmis!

    Din frukost låter helt underbart god, men visst går det i perioder det där med frukost? Jag tycker jag varierar så himla mycket hela tiden så att jag blir snurrig ibland, haha! Just nu är det hallon/blåbär med lättfil som gäller och en lingongrova med kokt ägg på. Vi har ju ingen kaffemaskin hemma så här blir det te istället, det är ju iofs ganska gott och mysigt att dricka te nu när det är vinter.

    Sitter just nu och trycker i mig godis och ska väl kolla på nån film med J snart. Det är ju lördag så då får man ju vara lite onyttig iaf.

    Hoppas ni överlever den sista perioden/dagarna med besökare, kommer vara skönt för er att vara helt ensamma hemma sen.

    Miss you darling!

    Puss

    SvaraRadera