torsdag 5 januari 2012

Bröllopsplaner

Med en förlovning så kommer ju även en hel del annat; nämligen beslut om var, när och hur vårt bröllop kommer se ut! Jösses, det är nu det svåra börjar... Nummer ett för oss är att bestämma oss för vilket LAND vi ska gifta oss i. Nya Zeeland där vi har flest gemensamma vänner, Sverige där min släkt och familj (och några väldigt viktiga vänner) finns eller kanske ett helt annat land för att göra det "rättvist" för oss båda?

Alternativ 1, att gifta oss här där vi faktiskt bor är förmodligen något de flesta skulle välja. Särskilt då vi bor i en av världens populäraste bröllopsmeckan! Folk vallfärdar till NZ och Queenstwown från hela världen för att gifta sej och det finns så många vackra bröllopsvenuer att det skulle bli svårt att välja en. Men just därför, för att det är ett sånt "obvious choice" för många är det mer vår stil att göra nåt helt annat. Varken jag eller C gillar att göra sånt som förväntas av oss.. Det måste vara ngt lite annorlunda och speciellt!

Härkebärga Kyrka där L döptes är en av mina drömkyrkor för ett bröllop, så otroligt stämningsfull, lagom stor och jag älskar att den är väldigt gammal och att allt från bänkar till målningar har bevarats så otroligt bra. Den bär på historia vilket känns direkt när man kliver in där! Dock skulle jag inte vilja ha bröllopsfesten i samma föreningsgård där vi hade dopfikat, lokalen var fin och perfekt för ett dop men andas inte riktigt bröllop. Med det sagt vandrade mina tankar iväg till ett tredje alternativ... Ett bröllop i varken min hemstad eller C´s men på en plats jag vet att vi båda skulle känna oss hemma!

Imorse när jag pratade med min underbara mamma i telefon gick det upp för mej vad jag helst av allt önskar. Jag tror att det skulle bli alldeles alldeles perfekt. Måste helt klart diskutera min idé med C!




Drömjobbet som visade sej bli verklighet!


3 kommentarer:

  1. Men det är jättesvårt. Vi bestämde oss först för bröllop i Sverige. Sen insåg vi ganska snabbt att J inte skulle kunna vara borta från jobbet under svenska sommaren. Sen skulle vi gifta oss på ett neutralt ställe. Sen slutade det med att vi bestämde oss för NZ iaf, Wanaka. Och jag känner mig helnöjd med det nu. Det är ju faktiskt här vi bor osv. Tre veckor kvar nu. Lång kommentar men jag ville mest bara säga att jag förstår att det är mycket att ta hänsyn till och svårt att bestämma.

    SvaraRadera
  2. Det är precis som du säger sjukt svårt att veta vad som är bäst. Och man vill ju att det blir rätt då man liksom bara har en chans! Åh gud nu har jag 100 frågor! Men jag tar dom viktigaste; Hur lång notice gav ni din familj o vänner i Sverige? Hur många kommer från Sverige? Wanaka är förresten otroligt vackert, bra val!

    SvaraRadera
  3. Inte speciellt lång notice alls, fem månader ungefär. Efter allt hattande hit och dit om hur, var och när vi skulle gifta oss blev det att vi till slut bara bestämde oss för spika ett datum och en plats och genomföra den planen. Tanken var alltid att ha ett jättelitet bröllop och jag har knappt ens bjudit några från Sverige. Men vi hade tänkt 20 gäster och nu blir det 45 istället. Och några vänner och några ur min familj kommer från Sverige. Hade det varit för några år sedan hade jag tyckt att det var jättejobbigt men nu känner jag att jag har mina allra närmaste vänner här på Nya Zeeland faktiskt. Men jag tror att ett år innan är rimligt för att ge folk i Sverige en ärlig chans att ha råd och tid att komma.

    Men har du några frågor om bröllopsplanering så är det bara att fråga på. Tror att varenda blivande brud känner sig som att hon skulle kunna börja jobba som wedding planner till slut.. Hehe.

    SvaraRadera