lördag 31 juli 2010

Bäst hos mamma

Vet inte varför, men frukost smakar alltid extra gott hemma hos mamma! Just nu sitter jag i sängen och mumsar på mesost-smörgåsar med gurka, a-fil med svartvinbärssmak och en kopp mocha till det - så gott! Självklart är lokala EP (Enköpings Posten) ett givet attribut, den blir tunnare och tunnare för varje år och innehållet skralare men den är ändå mysig att läsa.

Min frukost - syns det att jag älskar gurka??

Drömde i natt att M fick sin bebis, själv gick jag över tiden så det small om det. Eller ja inte ens det, ingenting hände och fast tiden gick så kände jag mej inte ett dugg närmre förlossning. Hemska tanke, tänk att förbli gravid livet ut!

Knight n' Day

Kom nyligen hem från bion efter att ha sett Knight n' Day med brorsan. Den var faktiskt bättre än väntat tack vare Cruise´s och Diaz kemi som höll hela filmen igenom, om än stundtals på ett lite töntigt sätt. Action scenerna var så himla otroliga (läs orimliga) att man mest skrattade, men hade inte väntat mej mycket annat och blev därför inte besviken. Lagom lång var den oxå, lite drygt 1,5 timme - perfekt om du frågar mej!

Diaz har i övrigt en grym kropp för att vara närmare 40. Och vilken utstrålning - tycker bara hon bli vackrare med åren!

Flirt, flirt! Undrar om fru Cruise blev svartsjuk?


Någon som vet?

Varför man endast vaknar med dregel på kudden om man somnar dagtid och inte i vanliga fall på natten?? Väldigt konstigt... Snyggt randig över hela kroppen blir man oxå om man som jag somnar med träningskläderna på!

Nu har jag iallafall duschat så både dregel och ränder är borta haha. Ska packa ihop mina grejer och dra mej mot Enköping snart men först ett stopp på Barkaby och Babyproffsen där jag tänkte kolla skötväska. Hittat flera snygga på nätet men man vill ju gärna se dom IRL innan man slår till!

Foto taget med nya webkameran - gissar på att megapixeln ligger på högst 3!

fredag 30 juli 2010

6 weeks 2 go

Nu har jag just gått in i vecka 34. Tänk, bara 6 veckor kvar! Eller bara och bara, det beror ju på hur man ser det. En hel evighet om du frågar mej en dag, eller alldeles för snart nästa. Kommer jag nånsin vara helt redo att bli mamma liksom? Jag tror inte det. Däremot jäkligt trött på att vara gravid kan jag tänka mej!

Sen vet jag ju inte alls om jag kommer att gå över tiden, eller föda ganska exakt på BF dag eller tom tidigare.. Fast tror inte att jag kommer föda så mycket tidigare än beräknat, känns inte så. Så länge C är här så är jag nöjd, då kan bebisen komma när han vill!

Men ska inte sticka under stol med att jag verkligen längtar efter att träffa den lille...



Foto: Nina Holma

New Computer

Idag hämtade jag ut min nya hp dator... sitter här och vet inte riktigt vad jag tycker än. Den känns lite budget. Eller iaf lite i minsta laget. Trodde jag beställde en som hade samma stl som min gamla men tydligen var denna mindre, måste ha haft en 16 eller 17 tum innan och denna är 15,6.

Det som är bättre är att den är sååå mycket tystare, blir inte överhettad, har en fungerande CD och en sladd som inte glappar till skillnad från min gamla Acer. Även högtalarna är sjukt mycket bättre. Fast som sagt, skärmen är mindre.. Men jag vänjer väl mej!

HP G62-A33EO
 Nån som har en likadan och kan berätta vad ni tycker?

My own place

Vad jag njuter av vara i "min" lägenhet, det är verkligen en lyx! Att komma hem och ha alla sina grejer på ett o samma ställe, kunna gå omkring hur man vill (halvnaken om man känner för d!) och inte ta hänsyn till någon som helst annan är såå skönt. Sen är det förstås härligt med sällskap också men jag behöver bådeoch!

Appropå sällskap så är det ganska precis bara 20 dagar tills C kommer :) Är lite orolig för att jag kommer att vara supertråkig by then o inte orka göra nånting, känns nämligen som jag bara blir tröttare för varje dag som går och orkar mindre och mindre.. Kanske inte ens pallar att åka o hämta honom på arlanda utan är tvungen att skicka nån annan haha.. Nejdå arlanda ska jag nog orka med ;)

Nu ska jag slänga mej i soffan, läsa min bok och lyssna på regnet som smattrar mot rutan...

Ha en skön kväll!

torsdag 29 juli 2010

Lite fler bilder...

..från gårdagen kommer här!

Jag njuter av utsikten över Mälaren :)
Finaste mamma
Lunch på stående fot, iaf för J
Ett minne från forntida sjörövare kanske?
Och slutligen, mamma i en gran!

Ska alldeles strax upp till mormor och äta pannkakor med brorsan. Ska även hjälpa mormor att välja ut ett nytt kök, så har med mej en bunt ikeakataloger och foldrar jag tänkte visa – skoj att få “jobba” lite, har verkligen saknat det!


Senare bär det förmodligen iväg till Sthlm igen. Tänkte hinna med en natt hemma innan jag måste vara tillbaks i Enköping igen för att lämna in bilen på service hos en gubbe som tydligen kan det här med bilar och elektronik.. Hoppas han kan få ordning på mina dörrar som går i lås lite när dom vill och bakluckan som bara funkar när den har lust. Lite jobbigt att det blir så mycket fram o tillbaks men men, det är ju bara halvvägs mot vad jag o C ofta kör mellan farmen o QT – får tänka så :)

Nu måste vi dra!

Grönsö

Klockan är alldeles för mycket och jag är sjukt trött men ett liiitet blogginlägg hinner jag med! Har haft en toppendag med mamma och Joel ute i Grönsö där vi hade picnic o badade mellan molnen haha. Var riktigt soligt ett tag men framåt halv fyra var vi tvugna att ge upp.. Åkte hem för en snabb tupplur innan jag mötte upp A för att fira våra födelsedagar med middag nere på stan!

Nu är det soooovdags - God Natt!

Tog en massa bilder idag, här är några när vi badar
(mamma var fotograf på bryggan)

onsdag 28 juli 2010

Zzzzombie

Alltså jag har sovit så sjukt dåligt i natt! Vet inte hur många gånger jag har vaknat av olika anledningar; kissnödig, obekväm, frusit(!) och nu senast helt utsvulten. Misstänker att det sistnämnda beror på all energi jag och M gjorde av med under vår strapats på stan igår. Nu har jag iallafall ätit en extremt tidigt frukost och hoppas på att få sova en blund till innan det är dags att gå upp... Är sååå trött.

På återseende.

En rolig dag!

Vilken bra dag vi haft, jag och M! Visserligen sprungit på stan i 5 timmar, så känner mej en aning trött (helt slut om jag ska va ärlig) men det har varit superkul :) Efter att vi varit på Fotografiska Museét så käkade vi lunch med M:s vän L och hennes kompis R som kom från Nya Zeeland, och tvärtemot mej istället flyttat hit och ihop med en svensk kille. Det blev en hel del diskussioner om kulturella skillnader och för- och nackdelar med att ha ett förhållande med nån från andra sidan jordklotet - väldigt spännande!

Sen skiljdes vi åt och jag och M drog vidare till NK där vi provkörde våra vagnar och kollade på skötväskor - hittade en snygg modell jag verkligen gillade så födelsedagspengarna går nog till en skötväska istället för en mobil som jag först tänkt. Annorlunda prioriteringar från och med nu!

Nä, blir nog inte mycket av den där powernapen jag tänkt mej - tar en kall dusch istället och hoppar sen in i bilen o kör mot Enköping. Där hoppas jag på att kunna slappa resten av kvällen.. :)

Trött men glad Em

tisdag 27 juli 2010

Vecka 33


Ovan ser ni en av mina favoriter som vi plåtade härom veckan! Lägger eventuellt ut några till men inte alla, då en del är av det "privatare" slaget - endast för mej och C med andra ord :)

Jag ligger stadigt kvar på mina +7 kilo men i många gravidguider står det att nu får man räkna med att öka ett halvt kilo i veckan. Får se om det blir så eller inte. Tittade på lite foton när mamma var gravid i sjunde-åttonde månaden med mej och storleksmässigt var vi väldigt lika!

Förutom lite ryggvärk då och då ska jag verkligen inte klaga, min graviditet har varit väldigt bra hittills och jag hoppas ju att det får fortsätta så :) Nu ska jag ut och ta en promenad innan det är dags att göra sej iordning för att åka in till stan och träffa M!

Hej Svejs

Var tog sommaren vägen?

Gissar att det är fler än jag som undrar det. Man blir ju lite orolig, är det över nu eller vad? Känns mer som slutet av augusti ute än slutet av juli... nä lite mer sommar hoppas jag att vi får innan hösten kommer!

Gillar mer o mer området där jag bor förresten, upptäckte på promenaden jag just kom in från att Bergshamra Centrum och Konsum ju ligger ännu närmre än det lilla skit-ica jag hittills sprungit på - en pizzeria och lite andra restauranger fanns oxå där. Tänk vad bra!

Imorrn ska jag träffa finaste M och gå på på Fotografiska Museét där Lennart Nilsson har utställning om barnet i magen - tydligen ska det vara jättehäftiga bilder :) En sväng på stan o titta lite på bebisgrejer hade vi oxå tänkt hinna med!

En höstpromenad?



Fika Mys

Kom just hem från en fika med A, en tjej från min gamla gymnasieklass på Europaskolan i Strängnäs. Tänk, vi har inte setts på 7 år men timmarna bara flög iväg, vi hade massor att prata om - jättekul :)

Jag älskar verkligen att träffa olika människor, man får så mycket tillfört av att höra om andras liv tycker jag! Som en fräsch fläkt i sitt eget liv liksom :)

Var egentligen tänkt att mamma skulle komma in till Sthlm nu på eftermiddagen då jag råkade sno med mej hennes mobilladdare sist jag va hemma, men nu bestämde vi att jag svänger hem till Enköping redan imorrn kväll istället för på onsdag. Det blev både mer ekonomiskt och lättare så, vi var både lite trötta och kände för en lugn hemmakväll. Ibland tajmar vi varann bra!

Nu ska jag slänga mej på soffan med en tidning och bara slappa en stund..

måndag 26 juli 2010

Helgledigt

Kände jag för igår, därför blev det inga inlägg men jag är säker på att ni överlevde ;) Vilka bloggar är era favoriter förresten? Jag har några stycken som jag går igenom de flesta dagar:

  • Spiderchick - här får man garanterat sej ett skratt
  • Nevnarien - kreativ tjej som bloggar om foto och illustration
  • Spark i Baken - träningsinspiration av en tjej som även hon är gravid
  • Miss Agda - samma som ovan - varning dock för prestationsångest, dessa tjejer tränar extremt mycket!
  • Tyra - mode, fest och vardag i en salig blandning
  • Blondinbella - läser jag i perioder, mest av nyfikenhet
Någon blogg jag borde lägga till? Tell me!

söndag 25 juli 2010

Lågtryck

Både ute och inne kan man väl säga... Regnet öser ner här i sthlm och jag känner mej totalt orkeslös idag. Kör väl på lite väl hårt ibland kanske och då blir det liksom lite back-fire när energin är puts väck! Som just nu. För att göra allt lite tröttsammare har min dator bestämt sej för att lägga av - har fått glapp i sladden så den laddar ur hela tiden. Plus att den surrar och blir överhettad för ingenting.. Antar att livslängden börjar rinna ur, den är ändå 4 år + nånting och har använts flitits varje dag sen jag köpte den. Men ändå, trist när grejer slutar fungera och man inte direkt har en extra 7-8 000 att slänga ut!

Bilen har vi inte heller fått ordning på, låset och bakluckan krånglar hela tiden och att fixa det lär ju kosta en slant det me. Blä. Tror jag går o lägger mej och hoppas på att problemen är borta imorrn!

Nånting lite roligare förresten, åt lunch med farmor idag och så var vi in på H&M där min faster K jobbar o jag fick en hel kasse med bebiskläder av henne i present! H&M är verkligen bäst när det gäller barnkläder, så himla mycket snyggt och prisvärt att välja på - har redan skaffat medlemskort :)

Några fler bilder från igår:

Mmm vilka vackra rooosor...

Älskar mitt armband!

lördag 24 juli 2010

Så här roligt...

har vi haft det idag!


Jag och mormor får varsitt skrattanfall ute i Nykvarn

Lägger upp några fler bilder och berättar mer imorrn, nu är jag helt slut men har iallafall haft en otroligt fin födelsedag!

God Natt

fredag 23 juli 2010

27 år!

Halv 12 igår kunde jag i vänta längre utan öppnade paketet från C, då hade det ju ändå hunnit bli den 23:e juli i NZ och bara en halvtimme kvar i Sverige haha.

Här är vad min fina pojkvän skickade:



Världens vackraste armband i vitt guld med tre små personliga berlocker, ett hus för det hem vi jobbar för att skaffa, en barnvagn för vår lille som är på väg och ett hjärta för vår kärlek!

Busy Day!

Idag har varit tvärtemot gårdagen, fullt upp men åh så kul jag haft! Jag och N fotade hela förmiddagen o tog sen en fika på söder så kom inte hem förrän nu :) Har precis duschat och ska packa väskan o dra till Enköping nu. Är på så himla bra humör - bilderna blev verkligen sjukt fina, N är världens duktigaste och roligt hade vi oxå!

Nu måste jag åka, hej svejs!

torsdag 22 juli 2010

Borde väl byta namn...

...på bloggen egentligen. Iallafall tillfälligt, vad sägs om "Em's liv i Svealand"? Vad gör jag förresten uppe i ottan kanske ni undrar? Äter smörgåsar med makrill och messmör, ja inte blandat alltså utan en av var.

Vaknade vid fem av att jag behövde gå på toa - ett jäkla springande nu ska ni veta! Klarar inte ens att gå på en timmes promenad utan att springa en på en bensinmack eller sätta mej bakom ett träd(!) om jag är i skogen haha. Iallafall, kollade mailen och plötsligt kände jag att jag var jättehungrig! Så nu sitter jag här och käkar frukost. Del ett skall tilläggas. Lär garanterat behöva äta nåt igen innan jag möter upp N vid halv tio.

Nä om man skulle testa och sova lite till kanske...

Moi - dock inte just nu utan för nån dag sen :)

A little restless...

Har lyckats fördriva en dag med att inte göra så mycket alls.. ganska skönt på ett sätt fast längtar tills imorgon när det händer lite mer! Ska möta upp N vid niotiden och åka söder om stan där vi har fått låna en lägenhet att plåta i.

Har plockat ihop lite rekvisita nu på kvällen; kläder, underkläder och sjalar som kan bli fint att använda. Vill gärna ha nåt lite annorlunda än de allra vanligaste magbilderna man oftast ser. Samtidigt är det viktigt att det inte blir "för" galet, eller för mycket hud för den delen. Bilder som annars skulle se sensuella ut kan lätt bli vulgo med en gravidmage i vädret. Har mailat över lite inspirationsbilder till N iaf som jag gillar så förhoppningsvis får vi till nåt bra imorrn!

Knackade just på dörren här, verkade som grannen... Jag har suttit och tittat på you-tube videosar o lyssnat på musik med balkongdörren öppen men det kan väl knappast ha stört så till den grad att man kommer o ringer på? Hursomhelst hann hon gå in igen innan jag öppnade dörren. Lika bra det, orkar inte med nån surtant så här snart!

Får väl ta med mej iPoden ut o lyssna på musik under en promenad istället - japp det gör jag!

Hej så länge

Efter mycket om och men...

Hittade jag tillslut en liten vik som inte var upptagen av 15 andra personer... Låg först och solade en timme uppe på klipporna men fann sen den här lilla viken där jag äntligen kunde ta mej ett svalkande dopp!

Soltorkade på en sten och läste några kapitel ur denna bok innan jag gick hem.
OBS! Det är inte jag som fimpat ciggen kring mina fötter....

onsdag 21 juli 2010

På fel sida

Vaknade lite deppig imorse. Plötsligt kändes allt bara så ensamt, tråkigt och meningslöst. Nu har dock humöret vänt och jag känner mej piggare! Ska dra på mej bikinin och vandra ner till vattnet och se om jag kan hitta nån liten enskild plätt - inte det lättaste så här i semestertider.

Imorrn ska jag och duktiga N fota gravidbilder - det ser jag verkligen fram emot!

Jag har flyttat!

Bor numera på balkongen, det enda stället med någolunda behaglig temperatur här i lägenheten. Hade dragit ut madrassen också om det inte vore för att den är för bred! Det berättade förresten mamma att hon gjorde i slutet när hon väntade mej, sov på balkongen alltså. Men så föddes jag ju också mitt i högsommaren, den 23:e Juli på Emma dagen. Mina föräldrar hade tvärtemot vad man kan tro inte dålig fantasi utan namnet "Emma" för en tjej hade dom redan bestämt, att jag sen föddes på min namsdag måste ju ses som ett "sign" att det var rätt val!

Här bor jag!

Suprise Suprise


Nyss ringde det på dörren och där var ett paket till MEJ! Fyller år på fredag men dit är det är det ju hela 3 dagar kvar!! Hur jag ska lyckas vänta med att öppna vet jag inte själv...

Avsändare är min älskling (om ni inte listat ut det), jag smsade och frågade om jag fick öppna redan nu och fick som svar "Up to you" så ska försöka vara duktig och hålla ut. Iallafall tills ikväll.

tisdag 20 juli 2010

Ser jag ut som jag hittar??

Jösses, kände mej lite som en turistguide ute på min promenad - fick frågor om både det ena och det andra. Det värsta jag vet är att riskera att ge nån FEL vägbeskrivning, därför låter jag hellre bli. Som när jag fick frågan om hur man kommer till Naturhistoriska Museét, blev så osäker att jag jag bad dom fråga nån annan. Och nu när jag kommer hem o kollar upp det så låg det ju precis där jag trodde...

Oh well, får ju hoppas att det stackars paret hittade dit till slut ändå! Nästa fråga var hur man kommer ner till badstranden med bil, o jag som knappt hittar rätt till fots på gångvägarna. Kunde iallafall peka i rätt riktning haha.

Bilder från promenaden
Tog en micropaus nere på klipporna..
Lyssnade på musik och drömde mej bort en liten stund
Även magen fick lite sol
...och fötterna fick vila en stund!

Tji fick jag

Hade ju väntat mej en natts skönhetssömn på min nya madrass men det blev det knappast. Dock inte madrassens fel utan mer värmens och min stora mages! Hur jag än vände och vred på mej kunde jag inte hitta ett bekvämt sätt att ligga på, stoppade in täcket under magen och kudde bakom ryggen men fick inte till det alls. Förrän vid åtta, då lyckades jag somna o sov i 2 timmar. Känner mej rätt mosig idag med andra ord..

Pratade just med C i telefon, stackarn höll på att dö av tristess nere på farmen. Vi är ju vanligtsvis bara där ett par tre dagar o sen åker vi upp till Queenstown igen men nu är ju ena lägenheten såld och den andra uthyrd så han har ingenstans att bo i QT längre. Då får jag ändå tänka att jag har det himla mycket bättre även om det blir lite ensamt och tråkigt här också emellanåt. Har ju ändå bil och en massa ställen att åka till om jag vill!

Ska ut o ta en promenix nu o se om jag lyckas väcka min trötta kropp :)

Koffsan

Gissa om jag blev snopen när jag kom ut till bilen imorse och den var stendöd. Jag min klant hade glömt lyset på igårkväll o bilbatteriet hade såklart laddat ur helt. Som tur var så var det ingen panik, skulle ju bara till bilfirman och det kunde ju faktiskt vänta, istället tog vi mammas bil ut till Koffsan för en heldag med sol och bad. Jag kom hem som en prickig korv i ansiktet - har fått så sjukt mycket fräknar!

Måste erkänna att jag i början (och lite fortfarande) tycker att det är jobbigt med alla blickar man får som gravid på stranden men vad fasiken, varför skämmas över sin gravida kropp - det är ju så här jag ser ut i 7:e månaden så jag tränar lite till och slänger upp en bikinibild här på bloggen!


Min fina bror och världens bästa mamma

Nu är jag förresten tillbaka i Sthlm - fick igång bilen med hjälp av mammas bil och startkablar! Har även köpt en bäddmadrass på Jysk - jippie, i natt får jag kanske äntligen sova skönt även här i lägenheten :)

måndag 19 juli 2010

Sommarfärg!

Har en känsla att jag kommer tröttna på det här nagellacket ganska snabbt, men det är en fin färg i sommartider som är snyggt till lite bruna händer och fötter:


Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, vädret ser ut att bli toppen så antagligen åker vi o badar nånstans! Behöver även svänga in på en bilfirma och försöka få ordning på mitt centrallås som låser sej själv i tid och otid. Har lyckats låsa in nycklarna i bilen en gång redan och det gör jag helst inte om. För att inte tala om att låsa in sin bebis!! Hemska tanke, nä det här måste fixas.

Over and Out

Njuter i fulla drag

Vad jag tycker att det är härligt att vara hemma med familjen, så skönt att ha dom alla nära igen! Tog en riktig långlunch med pappa idag o efteråt grejade vi lite med bilen uppe på motorgården (pappa med polare mekade o jag tittade mest på). Sen åkte jag, mamma o Joel till Västerås för att hämta en garderob på IKEA åt mamma. Jag pallade dock inte med att gå in på IKEA igen efter den senaste veckans alla besök så tog en sväng in på KappAhl och H&M istället - kom ut med en svart enkel klänning (att byta av min andra svarta klänning med haha) och ett nytt nagellack :) På vägen hem stannade vi självklart på Godis Stoppet i Hummelsta och köpte med oss varsin påse lösgodis hem - jag orkade dock bara halva min sen var magen full så jag har godis kvar! Har väl aldrig hänt tidigare...

C frågade idag om jag saknade NZ nånting. "Inte ett dugg" kunde jag ärligt svara. Dock la jag till att jag saknar honom väldigt mycket. Och tro det eller ej, att jobba! Har haft det lite glidigt ett tag nu o känner att jag saknar tempot o våra projekt i NZ. Det bästa vore ju om man kunde flytta jobbet hit på nåt vis men det kommer tids nog, det är jag övertygad om!

Nu ska jag sussa - God Natt!

söndag 18 juli 2010

Nedräkning

Nästan precis 3 veckor har gått sen jag klev av planet på Arlanda, vilket betyder att det bara är 4 kvar tills min älskling landar i Sverige! Åh vad jag längtar :) Samtidigt har det varit nyttigt att vara ifrån varann, lätt att man liksom "växer ihop" när man lever och jobbar så tight med varann som vi gjort. Det har varit skönt att umgåtts med familjen och vänner utan att känna sej splittrad och som man inte räcker till. Fast denna gång är det ju även ganska annorlunda då jag har mer än ett par fjuttiga veckor på mej att träffa alla!

Men det går ju inte att komma ifrån att jag såklart saknar min älskling sjukt mycket - ska bli så underbart att ses, lite som att träffas första gången igen ;)

Har sovit gott för en gångs skull, på en riktig madrass och regnet i natt gjorde nog sitt till det med - några grader svalare! Nu ska jag ut o ta en promenad innan jag funderar på att ringa pappa och sticka iväg o ta en fika.


Fika igår på mammas vännina M:s balkong.
(Måste ta o skaffa mej en till klänning tror jag, har ju den här på mej på varenda bild!)

Hungriga svanar i Vaxholm

Kom just hem från Vaxholm. Har bestämt att nästa besök måste ske snart för det är ju hur mysigt som helst där och hade varit alldeles perfekt en solig dag. Nu blev det en blåsig och molnig timme på stranden för J o mej innan vi gav upp o hämtade mamma hos hennes vännina o körde tillbaka mot Sthlm.

Stannade till på Baby City på vägen hem och beställde ett skötbord - nu är nästan alla stora grejer fixat, bara bilbarnstol kvar men tänkte att det kan jag ju faktiskt köpa när C kommit hit. Efter min natt som verkligen var allt annat än utvilande var jag så trött att vi var tvugna att göra ännu ett stopp innan Enköping, denna gång för en stor latte i Ekolsund! Tycker att det är så himla konstigt att man inte kan beställa kaffe gjorda på lättmjölk här i Sverige, varför ska det vara så svårt? Känns som jag hällt i mej 3 dl grädde just nu. Klarar mej bra tills middan med andra ord.

Bilder från idag
Brorsan och jag. Ser ni några likheter?
En stackars hungrig svan som ville ha mat men bara blev fotad
Jag ute på klipporna vid det fina badet Tenö i Vaxholm

lördag 17 juli 2010

Äntligen!

Nu står den äntligen där i hörnet, vår lille sons spjälsäng! Tänk vad jag oroat mej över att jag inte skulle ha nånstans att bo/fixa för bebisen men allt ordnade sej ju.. som så brukar. Är supernöjd med sängen från IKEA! Ska tvätta och mangla sängkläderna innan bebisen kommer men var bara tvungen att testa hur sängen såg ut bäddad :)

Nu är det bara mamma (jag m.a.o) som behöver en bäddmadrass så hon slipper vakna mitt i natten av outhärdlig ryggvärk och knapra värktabletter.

Middag på Sibylla

Årets första tunnbrödsrulle med räksallad åts på Sibylla i Bålsta - flådig fredagsmiddag va? Men mätt blev man och det var faktiskt riktigt gott, i allafall första halvan :) Nu sitter jag och brorsan och kvällsfikar på lite mackor och té, stack ner o simmade så snart vi kom fram och hade burit upp alla grejer i lägenheten. Jag och mamma hittade spjälsängen jag ville ha på IKEA Västerås och nu är både säng o vagn här! Fattas gör bara bilbarnstol men det ska vi försöka hinna med imorrn eftermiddag.

Fast först ska vi ut till Vaxholm och sola o bada! Mamma är redan där hos sin vännina så J o jag tänkte åka ut tidigt o sen möta upp dom efter lunch nån gång o slutligen ta med oss lilla mamma hem igen :)

Idag är det förresten exakt 8 veckor kvar av min graviditet, förstå - bara 2 månader tills JAG är mamma och C pappa!

Och här är den blivande (o väldigt förväntansfulla) morbrorn!

fredag 16 juli 2010

Swim instead of Sleep

Gick aldrig o la mej som jag skrev utan stack ner till vattnet för en simtur istället! Efter att jag ätit frukost och pratat med C på Skype skall tilläggas, så klockan hann bli runt halv åtta. Väl nere vid vattnet gjorde jag en liten styrkecirkel med armhävningar, utfall, dips och benböj innan jag hoppade i och simmade cirka 15 minuter - så himla skönt sätt att börja dagen på! Nu sitter jag och äter ostkaka med keso (massa bra protein och kalcium!) o ska alldeles strax packa ihop o börja köra mot Enköping.

Hej så länge!

Färdigsimmad och nöjd :)

Som att sova på betong

Alltså anledningen till att jag känner mej helt mörbultad varje morgon måste ju vara min stenhårda madrass - gillar vanligtsvis att sova på lite hårdare madrasser men den här är rena betongen. Not so nice om man säger så. Kanske kan jag köpa nån en tunn extra bäddmadrass att slänga på..

Idag bär det av till Enköping vid tio-tiden redan, ska plocka upp mamsen o sen åka till IKEA Västerås och se om jag har bättre tur där med att hitta den spjälsäng i lager som jag vill ha. Här i Stockholm var den nämligen slut och skulle inte komma in förrän tidigast 3 veckor! Mamma är ute efter en garderob till sitt sovrum, stackarn har fortfarande sina kläder i pappkartonger även fast det var ett halvår sen dom flyttade..

När vi i klara i Västerås tar jag med mej både brorsan och mamma till Stockholm, mamma ska hälsa på en väninna i Vaxholm (dit hon tar bussen) och J ska sova över här! Sen åker vi ut och hämtar upp henne imorrn. Förhoppningsvis stämmer inte väderprognosen som visar regn och mulet för lördagen..

Nä om man skulle ta o slumra en stund till kanske i min underbara säng ;) Klockan är ju inte en sex!

Faktiskt allt annat än en dröm att sova i...

Skrämmande Verklighet

Köpte hem nyaste Mama på vägen hem, däri fanns en artikel om att förlora sitt barn i magen. En tjej berättade hur deras son dog bara 3 veckor innan beräknad förlossning.. Så otroligt fruktansvärt. Något som ju faktiskt kan bli en verklig mardröm för vilken gravid kvinna som helst.

Det är lätt att glömma att vara tacksam ibland, man springer istället omkring och förfasar sej hur mycket alla babygrejer kostar och vad man ännu inte hunnit införskaffa. Svär lite tyst över sin alltmer otympliga svettiga kropp och småkrämpor här och där. Då kan det vara bra att stanna upp och tänka på vilken fin gåva man fått, att kunna bli gravid över huvudtaget och att allt hittills gått himla bra.

Med dom orden stänger jag ihop datorn för ikväll. God Natt fina läsare!

torsdag 15 juli 2010

God Morgon!

Sitter här och försöker piggna till med en stor latte, självklart efter en ordentlig frukost! Känner mej minst sagt mörbultad, vet inte varför - kanske för att jag för en gångs skull sovit 8 timmar? Sömnen har det ju varit lite sådär med på sistone...

Läste på en gravidsajt hur man ska slippa svullna upp så här i slutet av graviditeten och där rådde dom att dricka mycket vatten (inte otippat) men även att äta MER salt! Det förvånade mej då det vanligtsvis är något man ska undvika om man inte vill känna sej svullen, salt binder ju vatten. Men tydligen är budet annorlunda då man är gravid... som så mycket annat!

Nä nu ska jag dricka upp min latte och
sen snöra på mej promenadskorna innan det blir alltför hett där ute :)

Ta daa!

Titta så fin min middag blev, några körsbärstomater o en klick lätt cremé fraiche förvandlade en torr tråkig paj till en helt okej.. mindre torr paj :)

Nu blir ni riktig sugna va?

Direkt från sjön

Min nya bikini fick klart godkänt! Funkade utmärkt att simma i :) Gick lite fel på vägen ner så fick mej en ordentlig promenad jag inte riktigt räknat med innan jag äntligen kom fram till rätt badplats, fast det var ju desto skönare att hoppa i vattnet då! Nu är jag riktigt hungrig för en gångs skull o håller på o värmer paj i ugnen. Så jäkla tråkigt att äta själv alltså, har noll inspiration att laga nåt ordentligt. Fast får tänka att det faktiskt inte bara är jag som ska ha mat utan en liten därinne i magen oxå.. Så lite sällskap har jag ju ;)

Trassligt beach-hår är inne va?

My favourite place

Mitt nya favoritställe att blogga på är absolut balkongen! Skulle behöva pimpa lite här med några fina blommor och en matta kanske - lite kalt som det ser ut nu. Har en hel del kvar inne i lägenheten också innan jag är nöjd - var helt tomt förutom möbler då när jag flyttade in. Var på IKEA idag och kom hem med några tavlor jag ska försöka hänga snyggt på redan befintliga spikar.

Kollade även på spjälsäng åt lillen och hittade en fin som jag bestämde mej för - mer än halva priset än den jag kollade på hos Babyproffsen! Och så hittade jag en bikini på rea hos KappAhl - vilken dag :) Så snart jag tvättat klart ska jag ner till vattnet och inviga den...

Hej hopp!
Jag just nu