måndag 30 juli 2012

Vår packning

Tänkte att ni ska få nöjet att se hur det ser ut när vi reser, oavsett om det är för 6 månader i Sverige eller två veckor i Australien; galet många väskor blir det! 


L och jag tillsammans med 5 väskor, bilbarnstol och vagn... 


Nu är vi alltså tillbaka i Nya Zeeland, och då det inte fanns några direktflyg hem till Queenstown får det bli en natt i Christchurch även på hemvägen.

När vi landade i ett grått och regnigt Christchurch och 11 grader ville jag helst sitta kvar på planet och vänta tills det vände och flög tillbaka till soliga Australien! Kan faktiskt inte hålla med om att borta bra, men hemma bäst stämmer nåt vidare just nu. 

Flygningen med L gick i överlag bra även om vi hade några moments när jag kände att "nej, det här går aldrig, stanna planet och släpp av oss" haha. Konstigt ändå så snabbt man glömmer det jobbiga när allt flyter på. Höll förresten inte på att komma in i landet då L tydligen saknar en "endorsement stamp" i sitt pass som visar att han har permanent residency. Jag hade papprerna med på hans citizenship och även om det alltid väger tyngre annars så räckte det inte i dag. Fick lova immigration över telefon från Australien att fixa ett nyazeeländskt pass åt L så snart vi är hemma. Trots detta blir vi stoppade i tullen i NZ och får vänta i vad som kändes som en evighet med en övertrött tvååring.

Efter mycket om och men o en massa strul så får vi äntligen gå, jag var så sur och irriterad på att vi fick tummen upp två gånger för att sen behöva förklara allt igen och bli tillbakaskickade, men man får väl förstå att dom bara gör sitt jobb men lite kommunikation stationerna emellan skulle inte skada!

Nu tänker jag tappa upp ett bad, tvätta håret och borsta tänderna minst två gånger - det finns inget som är så härligt som en riktig "scrub" efter man har flugit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar