torsdag 26 april 2012

Our House Part Three

Här kommer tredje delen av vårt hus, nedan är "matsal" och vardagsrum. På nedervåningen har vi två sovrum och ett badrum samt stora härliga garderober för förvaring (något vi saknade så i våra lägenheter). 

Det kommer inga bilder på dessa sovrum då dom just nu är invaderade av två grabbar som har skitiga kallingar och strumpor liggandes över hela golven.. Inget ni vill se eller hur? ;)

Vi flyttade ju in här med våra existerande möbler, en av lägenheterna sålde vi möblerad men den sista såldes utan möbler. Det funkade bra när det gällde vårt sovrum, däremot passar inte vårt matsalsbord, soffa och coffee-table alls med resten av huset.. Det är både fel stil och färg! I matsalen hade jag hellre sett ett stort slitet bord i naturträ, det hade varit hur snyggt som helst! Och i vardagsrummet, ja där behöver soffan helt klart bytas ut mot en i läder, kanske i en snygg chokladbrun färg eller svart skulle funka det med. Och vårt coffee-table, det är både fel färg och form. Vad som helst skulle passa bättre :)

Men frågan är om det är värt att sälja och köpa nytt just yet. Jag tror inte det.. Vi kör så här ett tag till, för vem vet var vi hamnar nästa gång!




Jag älskar träbalkarna i taket, det ger karaktär till hela huset



Kök/matsal i ett. 
Och väldigt lååånga gardiner som ska tillbaka och kortas i nästa vecka.



 L älskar att springa runt runt på dom stora ytorna



Matsal och vardagsrum



Här är sista delen av vår röda tråd som går genom huset - sten kring eldstaden! 



Soffan passar visserligen bra att hoppa i hälsar L!



Jag gjorde ett försök att ge soffan lite varmare toner med nya kuddar. 
Bättre, men fortfarande inte bra..



Huset från utsidan - äntligen har vi fått ett balkongräcke!!!




Fortfarande lite att göra i trädgården, men vi är så gott som klara



Plätten uppe till vänster vägrar det växa gräs på, det lär få bli de nya ägarnas projekt.. Nu är det nog för sent för i år gissar jag.


2 kommentarer:

  1. Åh, vad roligt att få se bilder på ert hus!! Det är så himla spännande med design och husdetaljer i andra länder (av någon anledning har jag snöat in på fönster?!). Jag har funderat på vad du jobbar med i NZ, men har nu förstått att ni försörjer er (delvis?) på att bygga/rusta hus och sedan sälja dem. Men, hur kommer det sig att ni bor i husen innan ni säljer dem? Vill inte köparna ha splitter nytt? Hur många hus har ni rustat/sålt?

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du gillar mina inlägg om hur vi för tillfället bor! Och visst är det kul med husdesign och hur det skiljer sej från olika länder! Japp det stämmer att det här med att bygga hus har blivit lite av en hobby för oss men som såklart drar in lite pengar också - men sällan tillräckligt för att det egentligen ska vara värt slitet. Fast som sagt, vi tycker att det är himla roligt och för varje hus utveckals och lär vi oss mer! Hittills har vi byggt två hus, två lägenheter samt renoverat ett hus och en lägenhet. Att vi bor i dem samtidigt som de är till salu är endast en ekonomisk fråga, varje månad som ett hus inte säljer kostar ju en massa i ränta och att vi samtidigt skulle betala hyra nån annanstans är inte hållbart för oss. I varje fall inte än! Men en dag hoppas jag på att vi bor i vårt EGET hus samtidigt som vi bygger andras :)

    SvaraRadera