tisdag 21 augusti 2012

Ännu en anledning

...till att få bättre ordning på rutinerna när det gäller L är ju att vi om ett drygt halvår kommer få en till liten familjemedlem. (Så himla spännande och roligt - vi är verkligen så lyckliga!!) Jag tycker iof att det mesta flyter på bra här hemma, nu har nattningen vänt och går smidigt igen. Fast vi har fortfarande två stora utmaningar kvar, dels potträning vilket jag drar mej mest för men även att få L att inte vakna så många gånger när han väl somnat. Som det är nu så vaknar han och vill ha välling 1-2 gånger per natt, det har blivit en onödig vana som jag vill bryta.

Har fått lite tips om att ge vatten i en nappflaska till att börja med (vet redan nu att det kommer bli högljudda protester!) men även att låta bli att gå in till honom och låta honom gråta tills han somnar om... Fast där tar det stopp för mej, mycket möjligt att det bara tar 3 nätter av gråt men jag kan inte låta bli att leva mej in i att vara i den där lilla kroppen som förtvivlat gråter i mörkret och undrar vart mamma och pappa tagit vägen. 

Nä några "lämna till att gråta ensam" metoder blir det inte här. Jag är fast besluten om att vi kan greja det ändå! Fast det får vänta tills våra gäster åkt hem, det kommer att bli jobbigt ändå så att stressa över att hela huset vaknar vill jag slippa. Nu ska jag borsta tänderna och fortsätta läsa "Varför gråter inte Emma" - boken om de hemska Arbogamorden 2008... Jobbig men medryckande läsning.

Night Night



1 kommentar:

  1. Sånt där brukar ju ge med sig till slut iaf, barn slutar väl när dom är redo om inte annat, inte så många 18åringar som dricker välling mitt i natten ;) Vi började att spä ut vällingen med mer och mer vatten, till slut slutade hon vakna på natten.

    Fy för skrikochgråtmetoder!

    SvaraRadera