torsdag 23 augusti 2012

Första magbilden!

Idag går jag in i vecka 10! Första rundningen på magen börjar synas redan nu, även om det inte är jättetydligt nu på morgonen så ser jag absolut en skillnad. Fast på kvällarna ska vi inte tala om, då är magen som uppsvälld ballong och det ser ut som jag är i 5:e månaden, minst!

Jag känner mej mera avslappnad den här gången inför vilka förändringar kroppen kommer att gå igenom, nu vet jag liksom lite mer vad jag har att vänta. Viktuppgång och en annan kroppsform oroar mej inte alls så som första gången. Och den där perioden innan man får mage och bara känner sej allmänt pluffsig känns faktiskt inte alls lika jobbig den här gången, jag vet ju att det bara är en kort period - sen dyker den fina kulan upp och man får känna sej så där strålande som bara gravida kvinnor kan haha. Har man tur varar det en månad eller två sen är man tillbaka till att känna sej pluffsig och otymplig igen. Men hey, det är så himla värt det! 

Jag är nog om möjligt ännu mer förväntansfull den här gången att få möta det lilla livet jag har inom mej, men ännu är det lååångt kvar! Med första barnet känns allt stundtals overkligt, man har ingen aning om hur livet som förälder kommer bli, man försöker vänja sej med tanken att man plötsligt ska bli mamma men inget kan förbereda dej för hur ett barn faktiskt förändrar både dej och ditt liv! Jag tenderade att fokusera mycket på det praktiska - att ha allt redo för bebben. Den här gången kan jag slappna av lite mer och nu tänker jag mest på vad det är för en liten person där inne i magen! 



Vecka 10 - bara 30 veckor kvar ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar