torsdag 1 april 2010

Nu när nyheten är avslöjad..

.. så lär det ju bli en del bebis-snack här i bloggen i framöver. Det är ju liksom något som tar upp ens tankar så gott som 24/7; Kan jag göra det här? Äta det här? Ska det kännas så här? Fast då o då, för några timmar glömmer jag helt bort att jag är gravid och allt känns precis som vanligt. Det är rätt skönt det med, man behöver små brejk ibland!

Den största ovissheten just nu är att jag inte vet var vi ska bo när vi kommer till Sverige, det känns faktiskt grymt jobbigt. Ibland undrar jag om jag helt gjort fel när jag beslutade att föda i Sverige, vi har ju verkligen ingenting ordnat där; varken ett hem, jobb eller bil.. Fast sen i nästa stund så ändrar jag mej och vet att det här är ett tillfälle jag vill och behöver vara nära min familj! Så dom materiella behoven kommer helt klart i andra hand även om dom såklart är nödvändiga. Allting ordnar sej till sist är ett ordspråk jag väljer att lita på i det här sammanhanget!

Kom just hem från ett läkarbesök där jag fick tillbaka lite prover jag gjorde för en månad sen, bl.a beräknades vår risk att få ett barn med Down Syndrom till låga 1/25 000. Det var ett av de lägsta värdena hon sett sa läkaren vilket såklart kändes betryggande. I Sverige görs inte ens dom här testerna om man inte är över 35 år o beräknas ligga i riskzonen, så egentligen ett ganska onödigt test men ändå skönt att höra att allt såg bra ut!

Vi ska alldeles strax bege oss ner mot farmen, dagen till ära är det C's mammas födelsedag så vi har köpt en stor Chocolate Mud Tårta från delikatessen i stan! Men innan vi åker ska vi se till att lägenheten intill är i toppskick för helgens visningar.

Bloggar mer ikväll!

2 kommentarer:

  1. Hej vännen! Bebis-snack tycker jag låter mysigt, mer sånt åt folket..hehe, fast dom som inte är gravida eller har barn kanske inte tycker att det är lika roligt som vi preggos.

    Det där med boende i Sverige kommer ordna sig, det har det gjort för N varje gång och klart att det kommer göra det för er oxå. Resten kommer falla på plats när du/ni väl är här, jag lovar. Jag vill (oops, det där lät lite ego men jag är ärlig,hehe)att du ska vara här hemma så att vi kan stötta varandra genom allt det här nya och förvirrande som händer. Det kommer bli underbart, roligt och spännande... Äh, det jag vill komma fram till är att jag saknar dig finaste Em.

    Hoppas ni får en härlig dag på farmen :) Om du har tid imorn kväll (fre kv här och lör mor hos dig) så kanske vi kan prata lite i telefonen? Jag är hemma hos mamma då, så kanske du kan ringa dit om det funkar med tiderna.

    Stor kram

    SvaraRadera
  2. Hej sötaste M! Tack för dina lugnande ord, dom värmer ska du veta! Ja jag vill jättegärna höras på frekväll/lör morgon här - det passar mej perfekt! Jag smsar dej när jag vaknat så du kan ge mej din mammas tfn nummer :) Stor kram och Glad Påsk!

    SvaraRadera