fredag 11 maj 2012

Mothers Day

På söndag är det Mors dag här på NZ, ett par veckor före Sverige med andra ord. Jag såg en lista över I vilka länder mammor har det bäst, på första plats låg Norge, tredjeplatsen kneps av Sverige och på fjärde plats kom för mej en aning överraskande; NZ! Krigshärjade Afghanistan och svältdrabbade Nigeria låg inte oväntat längs ner på listan.

Det var bland annat faktorer som mammors hälsa, utbildning och ekonomi som räknades. När det gäller Nya Zeeland så slutar jag aldrig förundras över hur livskvaliteten och standarden kan växla så otroligt mycket beroende på var man är. Queenstown känns ibland som en liten "picture perfect" bubbla, men så snart du åker en bit utanför de "större" städerna - neråt Southland tillexempel så är det inte ovanligt att stöta på familjer som har det allt annat bra ställt. Jag har flera gånger i mataffären sett smutsiga barn med trasiga kläder och bakteriesår med föräldrar som uppenbarligen är alkoliserade eller har mentala problem, och där stanken talar om det det var dagar eller kanske veckor sen de tog en dusch..

Det gör mej alltid lika illa till mods, framförallt för barnens skull för det finns verkligen inget värre än hjälplösa barn som far illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar