fredag 9 november 2012

Frågestund?

Tänkte att det kunde vara kul att ha en liten frågestund! Med lite tur kanske jag får två frågor... :) Var just inne på Elaine Eksvärds blogg där hon har lagt upp sina svar på en frågestund i ett videoinlägg. Lovar att göra samma sak om jag får fler än fem frågor!

Undrar ni kanske hur det kom sej att jag flyttade utomlands? Skillnader mellan Sverige och Nya Zeeland? Vad jag helst tränar eller hur mitt liv förändrades när jag blev mamma? Shoot - fråga på!

8 kommentarer:

  1. Jag har två frågor ;)

    Först undrar jag över vad jobbar ni med egentligen? Ni verkar ha så mycket ledig tid och vad är det för farm du brukar prata om att C åker till? :)

    Andra frågan. Min erfarenhet av i alla fall australien är ju att det absolut inte är lika jämställt som Sverige många gånger i relationerna och jag kan tänka mig att i NZ är det också lite så och jag vill minnas att du har skrivit om det nån gång i bloggen. Tror du att du är mer accepterande när det gäller det just för att du bor där och är tillsammans med en Nya Zeeländare eller känner du att det inte ens stämmer att det är så?
    (kanske blev lite flummigt formulerat)

    SvaraRadera
  2. Eftersom det är så tråkigt att inte få kommentarer eller frågor så måste jag ju ställa en fråga, eller två!

    1) Vad har du för kamera till bilderna på bloggen? Är det iPhone? Bara jag som inte får till fina mobilbilder med min Nokia...
    2) Tänker du något på skolgång framöver, om L ska gå i skola i NZ eller Sverige, och finns det svenska skolor i NZ? Kanske är de inhemska bättre än de svenska?

    SvaraRadera
  3. Jag undrar om det du har stora skillnader mellan denna graviditet och förra? Mådde du illa under de första veckorna? (om du hade hur klarade du det?, hur länge hade du det?) Hur vill du helst att er framtid ser ut, i Sverige eller NZ? Kram

    SvaraRadera
  4. Jag skulle vilja veta vilka saker som kan göra dig galen med hur samhället fungerar i Nya Zeeland? Ex. på vad som gör mig GALEN är att det finns så otroligt många barn som inte får äta sig mätta hemma och ändå vill inte folk betala ynka lite mer i skatt för att barnen ska få mat i skolan. Och 12 veckors betald föräldraledighet! Asså. Sorry nu tog jag över.

    SvaraRadera
  5. Hur var dit första halvår/år på NZ, kände du dig mycket ensam ibland? fick du jobb och vänner fort? Kram!

    SvaraRadera
  6. Hej! Så kul med frågestund :) jag är så dålig på att kommentera men din blogg är så mysig och ärlig och trevlig, det är en av de jag kikar in på nästan varje dag :) iaf, har du stött på några svenskar när du bott utomlands? Några du har kontakt med? Och isf hur har ni träffats? Är det svårt att hitta bra vänner blan "inhemska"? Tycker själv det är svårt i UK så det är intressant att se hur det är i andra länder.
    Ha det så bra!
    /Karin

    SvaraRadera
  7. Kul med frågestund! Jag undrar över hur ni har gjort med engelskan/svenskan när det gäller er son? Har ni pratat båda språken med honom? Och hur har det gått?

    Sen undrar jag över hur föräldrarledighet fungerar i NZ? Eller jag kanske ska skriva mammaledighet för jag tänker mer på tiden efter man fött och hur länge man får vara hemma då.

    Hur kom C in på sin bana med att äga en farm ( vilket jag tror jag läst han gör :) och husförsäljningen ? Höll han på med husförsäljning redan innan ni träffades eller var det gemensamma planer?

    Tack för en riktigt bra och inspirerande blogg! En av favoritbloggarna :)

    SvaraRadera
  8. Vad roligt med frågestund! Jag tycker du har en jättemysig blogg, personlig, inspirerande och jordnära. Klar favorit! Tycker dock att det är synd att du får ganska få kommentarer, för jag tror att det är roligt att få kommentarer från sina läsare. Jag undrar hur många läsare du har, och hur många läsare du skulle vilja ha. Skum fråga kanske, men skulle du vilja ha en stor blogg, eller känns det bäst med en som är ganska liten (vilket jag tror att den här är)?
    Ha en go helg!
    /Ji - trogen läsare, men dålig på att kommentera (läser oftast bloggen i mobilen, men det funkar tyvärr sällan att kommentera där)

    SvaraRadera