måndag 5 november 2012

Hos barnmorskan

Nu har jag varit hos min "midwife" aka barnmorska. I vanlig ordning så fick jag vänta i 20 minuter innan jag fick komma in, alltså jag fattar inte vad som är grejen inom sjukvården - det är mer regel än undantag här att att man väntar i närmre 30 minuter på sin doktor/midwife eller vem det nu är man ska träffa. Även hos barnläkaren ska tilläggas vilket ju är helt galet! Där är Sverige mycket bättre enligt mej, C trodde inte att det var sant när vi besökte sjukhuset med L och ofta fick komma in före utsatt tid.

När jag ändå är inne på jämförelser så kan jag säga att jag saknar svenska BVC och mödravårscentral... Min barnmorska här tycker jag visserligen bättre om för varje gång jag träffar henne, men lokalerna lämnar en del att önska - precis som nere på Plunket. Allt är så gammalt och känns verkligen i behov av en uppfräschning:


Nu har jag visserligen dragit till med ett gammaldags filter på bilderna men det är för att ni ska få samma känsla som jag fick när jag klev in i väntrummet - hej 70-tal!



Även informationstavlan känns riktigt gammal och dassig, jag lovar att 
en del posters hängt där i 10 år. Minst.



Jag sittandes i en gammal fåtölj. Inget fel på den annat än färgen ;)



Och yep, klockan hann bli 20 över innan jag blev hämtad från väntrummet. 
Jag var helt ensam där inne... Knappast nån tung belastning mao.


Allt såg iaf toppen ut, både mina värden och skannen från ultraljudet så det kändes skönt att veta. Innan jag själv hann att ta upp det så frågade min barnmorska om jag tänkt nånting på förlossningen, och det har jag. En massa faktiskt. Jag fick med mej två broschyrer hem att läsa, en om kejsarsnitt och en som handlar om vaginal förlossning efter ett kejsarsnitt. Har kommit halvvägs igenom dem än så länge och har redan fått mej både en och två tankeställare... Det verkar faktiskt som om min förlossning kommer bli mer ett medicinskt avgörande än något annat, det fösta jag måste göra när jag kommer hem är att boka tid med en specialist och gå igenom min journal och därefter mina val. Om jag får några vill säga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar